Sivilceli Ciltler sivilce için doktor yazz 24 ve aldactone verdi ama..bi bakın kızlar ya :(

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Endokrin doktoruna gidiyorum İlaç kullandım geçen sene 6ayda bir gel demişti. Ben 1ay 20 gün önce filan gittim. Tekrar usg ve tahlillere baktı tahin normal bütün tahlilim iyi ama nodüller (3tane) büyümüş. Onkolojide ilaçlı filme gönderecek Tekrar gitmem gerekiyordu ama araya başka şeyler girdi ihmal ettim.
Beslenme alışkanlığım ise %100 değiştirdim önceden poşet poşet aburcuburu ve çekirdek yerdim şimdi sıfır (5-6 aydır ) hamur işi Fast food ayda bi belki ödül olarak. Gerçekten sırf geçsin diye hep sağlıklı besleniyorum. Tabi kilo da veriyorum :KK66:
İhmal etmeyin, gerçekten ihmale gelmez. Bu vesile ile beslenmeyi de düzene sokmanız süper olmuş. Şekeri sıfırlarsanız onun da cildinize katkısını mutlaka görürsünüz inşallah.

Hayır Bursa dayım çıktım eczaneye gidiyorum şimdi. Araştırdım watsonda birini birini de n11 de buldum. Eczaneden dönünce sonucu yazarım :))

İhmal etmeyin, gerçekten ihmale gelmez. Bu vesile ile beslenmeyi de düzene sokmanız süper olmuş. Şekeri sıfırlarsanız onun da cildinize katkısını mutlaka görürsünüz inşallah.
Şekeri tam sıfırlamadım ama haftada bir gibi düşünün sağlığım için çok faydasını gördüm beslenme şeklinin ama cildime etkisi olmadı dediğim gibi.
Üstüne o kadar da relax sıkıntısız bi insanım ki hiç bi derdim Yok hamd olsun.

Wuuu, işin uzmanı döktürmüş valla. Emeğine, bilgine sağlık :sampiyon:

Borage oil hakkında ne düşünüyorsun? Türkçesi hodan yağı sanırım.

Bir de sence bu yağlar, anti-aging kremlerin yerini tutabiliyor mu?

Sorma alacagim onu da:))) Almayi unutmusum ama denemedim hic, bir sonraki sefer aliyorum onu:). Iyi seyler duydum hakkinda bu arada, Icinde bir etken madde var o iyi geliyor cilde falan. O yagin kapsulu de var. Eger hem yemeklik hem de kozmetik icin kullanilabilecek sekilde yapilmis bir yagsa borage seed oil ya da hodan yagi, hem disaridan hem de tuketerek kullanilir sanirim. Ama dedigim gibi organic olacak, koyu bir sisede saklanacak, cok yag varsa kucuk siselere doldurulup o kullanilcak kullanilmayan kisim dolapta saklanacak falan. Hepsinin belli bir raf omru var. Ben egzamam oldugu icin sardim bu islere ve benim de strese bagli sivilcem var. Ondan basladim bu dogal urunler kullanim islerine.

Kozmetiklerin cogunun icinde etken madde var, bu yaglar ve benzerlerini azicik oranda karistirip piyasaya suruyorlar. Ben onun yerine dogal urun kullanmaktan yanayim ama bakalim hala deneme yanilma, okuma daha cok okuma evresindeyim:)))

Eklemeyi unuttum kirisiklik ve kolojen uretimi icin Retinol A , retionik asitli bir sey kullanmak lazim, Bu maddenin oldugu kremler kozmetik sektorde cok pahali ama turkiye de acnelyse adli sivilce kreminin icinde var gerci butun dunyada sivilce kremlerinin icinde var, testler yapiyorken ve sivilceyi tedavi etmeye calisirken bunun cildin kolojen yapisini degistirdigni falan buluyorlar neyse, Onu kullanabilirsiniz ama yavas yavas kullanim sikligini attirarak cunku cildi sivilce kusturuyor basta ve dikkat etmezsen yanik olusturur cunku kremin ana ozellii hucre bolunmesini hizlandirmave ust olu derinin atilmasini saglamak

Son düzenleme:
adet olabilen bir pkoyum.
evlenmeden alnımda sivilceler dolup taşardı.
yazz24 ü ortalama 3-4 sene kullandım
kullandığım son zamanlarda adetimi azaltı.
bir ay kullanıp bir ay kullanmadım. bırakınca sırtım alnım yağlanıyordu 3-4 senenin sonunda öyle bir şey olmadı
ben vahşi adet sancım ve kanamam için kullandım 2 kere kansızlık tedavisi gördüm çünkü.
evlenince 1 sene kullandım.bıraktım 4. seneye gireceğiz 3 senedir çocuk istiyoruz.
sonuç: alnım tertemiz. çenemde aşırı olmasa da hala var. yani tamamen geçse çenende yıllar sonra başka yerinde çıkar.benimde çenemde kıllanma ilaçtan sonra arttı.
bekarken tam bilinmiyor. evlenince daha ayrıntılı tetkik yapılıyor.
en net sonuç: doğum kontrol haplarının kan değerlerini allak bullak edip PLT yi arttırması yan etkisi mevcut.bıraktıktan sonra yan etkileri çıkıyor ve sivilce yok çocukta yok.

Sorma alacagim onu da:))) Almayi unutmusum ama denemedim hic, bir sonraki sefer aliyorum onu:). Iyi seyler duydum hakkinda bu arada, Icinde bir etken madde var o iyi geliyor cilde falan. O yagin kapsulu de var. Eger hem yemeklik hem de kozmetik icin kullanilabilecek sekilde yapilmis bir yagsa borage seed oil ya da hodan yagi, hem disaridan hem de tuketerek kullanilir sanirim. Ama dedigim gibi organic olacak, koyu bir sisede saklanacak, cok yag varsa kucuk siselere doldurulup o kullanilcak kullanilmayan kisim dolapta saklanacak falan. Hepsinin belli bir raf omru var. Ben egzamam oldugu icin sardim bu islere ve benim de strese bagli sivilcem var. Ondan basladim bu dogal urunler kullanim islerine.

Kozmetiklerin cogunun icinde etken madde var, bu yaglar ve benzerlerini azicik oranda karistirip piyasaya suruyorlar. Ben onun yerine dogal urun kullanmaktan yanayim ama bakalim hala deneme yanilma, okuma daha cok okuma evresindeyim:)))

Eklemeyi unuttum kirisiklik ve kolojen uretimi icin Retinol A , retionik asitli bir sey kullanmak lazim, Bu maddenin oldugu kremler kozmetik sektorde cok pahali ama turkiye de acnelyse adli sivilce kreminin icinde var gerci butun dunyada sivilce kremlerinin icinde var, testler yapiyorken ve sivilceyi tedavi etmeye calisirken bunun cildin kolojen yapisini degistirdigni falan buluyorlar neyse, Onu kullanabilirsiniz ama yavas yavas kullanim sikligini attirarak cunku cildi sivilce kusturuyor basta ve dikkat etmezsen yanik olusturur cunku kremin ana ozellii hucre bolunmesini hizlandirmave ust olu derinin atilmasini saglamak
Ya vitamin A kullanmaya cesaret edemiyorum. Belki daha yumuşak AHAs.

Bu sizin bahsettiğiniz ürünlerden evening primesose, kayısı yağı ve rosehip, bir de arganı düzenli kullandım.

Rosehip gerçekten kullanımı çok kolay, zevkli bir ürün. Ama bu doğal yağların hiçbiri kalıcı nemlendirme için yeterli gelmiyor sanki.

Hodan ise hepsinden bir tık daha farklı. Yüz de botoks gibi bir his yaratıyor resmen, ama onun da koku iğrenç, resmen haşlanmış organik tavuk sankii...

Şimdi evet, doğal yağları insan huzurla kullanıyor. Ama hiç biri ne bir AHA, ne hyaluron, ne peptid, ne ceramid gibi şeyler içermiyor, yanılıyor muyum? Sanki bir tane iyi bir anti agingi olmalı.

Ya vitamin A kullanmaya cesaret edemiyorum. Belki daha yumuşak AHAs.

Bu sizin bahsettiğiniz ürünlerden evening primesose, kayısı yağı ve rosehip, bir de arganı düzenli kullandım.

Rosehip gerçekten kullanımı çok kolay, zevkli bir ürün. Ama bu doğal yağların hiçbiri kalıcı nemlendirme için yeterli gelmiyor sanki.

Hodan ise hepsinden bir tık daha farklı. Yüz de botoks gibi bir his yaratıyor resmen, ama onun da koku iğrenç, resmen haşlanmış organik tavuk sankii...

Şimdi evet, doğal yağları insan huzurla kullanıyor. Ama hiç biri ne bir AHA, ne hyaluron, ne peptid, ne ceramid gibi şeyler içermiyor, yanılıyor muyum? Sanki bir tane iyi bir anti agingi olmalı.

Yanılıyorsun :)))) o aldığın kremlerde aynısı, hyaluron istediğin kadar dışarıdan sur bır etkısı yok. Hangi yağı ne için kullandığın önemli , ve İnan egzamalı cildimi kortızonlu ılaclar olmadan rahatlattı bunlar. Shea butter ı unutmayalım:) nem oil var bak o da cilt ıcın ıyı ama dehşet kokuyor bahçıvanlar hatta böcekler ağacı yemeksin dıye sprey gıbı kullanıyorlar suyla karıştırıp :))
Ciddi olarak yaslanma ve kırışıklık etkılı şey ıstıyorsan mecburen bu retuonol a kullanılacak :) kaçma en sonunda kullanacaksın onu:) diğerleri Fas'a fiso geliyor artık.

sea buckthorn yağı var, o da güzel ama bayağı pahalı. Bu saydığımız yağlar bir liraysa, bu arkadaş beş lira ve yüzünü turuncuya boyuyorsun gecıcı sure:) ama o da yara ıkı kesik vs ıcın ıkı yıne.
Hodan yağının etkısı nasıl, kalıcı mı, cıdden yüze dolgunduk verıyor mu?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4655903/pdf/cia-10-1849.pdf Bak kuşburnu tozunu tüketen ınsanların ve tüketmeyen uzerınde yapılmış çalımsa, kırışıklıkları daha azmış kullananların yani, yağını kullanmak ıstemezsen tozunu yemeyı dene.

benzer bi konuyu sivilceli ciltler bölümüne açacaktım ama burda sıkıntıma daha çabuk cevap gelir diye buraya açıyorum kızlar..
acilen ilaçlarımı nasıl kullanacağımı öğrenmem lazım
ben ergenlik döneminde(şimdi 25 yaşındayım) dahi sivilce nedir bilmezken son zamanlarda çene bölgemde ağız çevresinde çıkan sivilcelerle uğraşıyorum
cildiyeye gittim kremler verdi daha da kötü oldu sivilcelerim, bitkisel kürler soğan suyu denemediğim şey kalmadı hep daha da arttı
yüzümde ufak tefek tüylenme problemleri de olunca anladım ki benimki hormonal ve jinekoloğa göründüm
kan testi yaptı ve bana diana 35 ve aldactone önerdi, diana 35'in yan etkilerinden korktuğumdan yazz 24+4 istedim tamam dedi
ilaçlarımı aldım geldim bugün fakat bugün hemen başlamalı mıyım sormayı unuttum
yazz'ın prospektüsünde; "Tabletler normal siklusun ilk günü (kanamanın ilk günü) alınmaya başlanmalıdır." yazıyor
ben korunma amaçlı değil de hormonlar için kullanacağım ya reglin ilk gününü beklemeli miyim?
beklersem daha 18-19 gün beklemem lazım
yoksa hemen başlayayım mı?başlarsam sıkıntı yaşar mıyım?
aranızda doğum kontrol haplarını pko-sivilce-tüylenme amacıyla kullananlar varsa fikirlerini alabilir miyim lütfen
yoksa tekrar randevu alıp bunu sormak için jinekoloğa mı gideyim?

*daha dün kulak ağrım için konu açmıştım bugün de bu konu kusura bakmayın nolur:26:

Canım sana şimdiki diyeceklerimi iyi dinle. Keşke bana da zamanında biri deseydi de gereksiz ilaçlar almak zorunda kalmasaydım. Blog um linkini de ekleyeceğim. blog linki paylaşmak yasak mı bilmiyorum. ama amacım gerçekten yardımcı olmak. 28 yaşındayım. Senin gibi kullanmadığım ilaç gitmediğim doktor kalmadı. Her özel günde sivilcelerim çıktı.. Çok şükür Allah başka dert vermesin ama kaymak gibi insanların suratlarına baktım durdum. Neyse uzatmayayım. Kayınpederim alerji tedavisine başladı. Pek mantıklı gelmese de ben de başladım. Bu tedavinin yararlı olduğunu düşünmüyorum fakat bu tedavi sürecince cok bilgilendim. Candida mantar, şeker, buğday gluten, probiyotiklerin önemi, bağırsak florası filan araştırdım, zilyon tane kitap okudum. sonunda beslenme biçimimi değiştirdim. Cildiyeciler beslenme ile sivilcelerin alakası olmadığını hep bana söylediler. Bu konuda pek araştırma yok. dolayısıyla alakası olmadığını söylemeleri normal. Ben de bu konu üzerine düşmemiştim. Fakat beslenme biçimimi değiştirince sivilcelerimden kurtuldum. benim sivilceler çıban gibi içten çıkıp,morarıp şişerdi. ağrı yapardı. He şimdi yine çıkıyor regl yaklaşınca ama tek tük. ilaçları kullanmadan önce sana tavsiyem:

şekeri kes, glutenli beslenmeyi bırak. Probiyotik ağırlıklı beslenmeye başla (bağırsaklar 2. beynimiz) probiyotikler nelerdir: probiyotik maya ile mayalanmış yoğurt, kefir. Ev yapımı turşu, ev yapımı sirke. Antibiyotikler bağırsaklardaki yararlı bakterileri öldürüyor. Ben ömrüm boyunca antibiyotikle yaşadğımdan benimki berbattı. Şeker candidaların canı ciğeri. Acılı yemeği de azalttın mı Allahın izni ile kurtulacaksın sivilceleirnden. ama bu iş sabır işi. 2-3 ay geçmesi gerek. ve kaçamak yapmaman gerekiyor.

buğday şeker gerçekten çok zararlı. nasıl haykırsam insanlığa bunları bilemiyorum. okuyun arkadaşlar çok kitap var okuyun!! yazık etmeyin bedenlerinize.

biorezonansla tedavi, okuduğum kitaplar başlıklarını okumanızı tavsiye ederim.

https://somethinggotmestartedblog.wordpress.com

Yanılıyorsun :)))) o aldığın kremlerde aynısı, hyaluron istediğin kadar dışarıdan sur bır etkısı yok. Hangi yağı ne için kullandığın önemli , ve İnan egzamalı cildimi kortızonlu ılaclar olmadan rahatlattı bunlar. Shea butter ı unutmayalım:) nem oil var bak o da cilt ıcın ıyı ama dehşet kokuyor bahçıvanlar hatta böcekler ağacı yemeksin dıye sprey gıbı kullanıyorlar suyla karıştırıp :))
Ciddi olarak yaslanma ve kırışıklık etkılı şey ıstıyorsan mecburen bu retuonol a kullanılacak :) kaçma en sonunda kullanacaksın onu:) diğerleri Fas'a fiso geliyor artık.

sea buckthorn yağı var, o da güzel ama bayağı pahalı. Bu saydığımız yağlar bir liraysa, bu arkadaş beş lira ve yüzünü turuncuya boyuyorsun gecıcı sure:) ama o da yara ıkı kesik vs ıcın ıkı yıne.
Hodan yağının etkısı nasıl, kalıcı mı, cıdden yüze dolgunduk verıyor mu?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4655903/pdf/cia-10-1849.pdf Bak kuşburnu tozunu tüketen ınsanların ve tüketmeyen uzerınde yapılmış çalımsa, kırışıklıkları daha azmış kullananların yani, yağını kullanmak ıstemezsen tozunu yemeyı dene.
:rolleyes:

Ya yeterince su içersen nem tutuyor diyorlar, yok bunun hyalurante olup emileni var diyorlar...ay hakkaten neye inanıcan bilemiyor insan.

Kuşburnu tozu arıyışına girdim bile!! Ama hep oralet olarak var nette, sanırım bu yaramaz :KK70: var mı tavsiye edeceğin?

Senin gibi bir yağ severin hodanı kesinlikle denemesi lazım. Henüz 3 gün arka arkaya kullanamadım ben, kokudan ötürü...hele tshirt'e falan deymesin mazallah...ama akşam sürüp yatıp, sabah kalktığında kesinlikle diğer tüm yağlardan çok daha farklı olduğunu görüyorsun.

sea buckthorn içecekleri var..ama o kadar paraya kıyamadım. Nem oil de ilk defa duydum.

:rolleyes:

Ya yeterince su içersen nem tutuyor diyorlar, yok bunun hyalurante olup emileni var diyorlar...ay hakkaten neye inanıcan bilemiyor insan.

Kuşburnu tozu arıyışına girdim bile!! Ama hep oralet olarak var nette, sanırım bu yaramaz :KK70: var mı tavsiye edeceğin?

Senin gibi bir yağ severin hodanı kesinlikle denemesi lazım. Henüz 3 gün arka arkaya kullanamadım ben, kokudan ötürü...hele tshirt'e falan deymesin mazallah...ama akşam sürüp yatıp, sabah kalktığında kesinlikle diğer tüm yağlardan çok daha farklı olduğunu görüyorsun.

sea buckthorn içecekleri var..ama o kadar paraya kıyamadım. Nem oil de ilk defa duydum.

O kadar mı fena kokusu :)) nem de kötü kokuyor , mazotumsu :)ya Türkiye'de değilim olsam herhalde Mısır çarşısına bakardım orada vardır.

O kadar mı fena kokusu :)) nem de kötü kokuyor , mazotumsu :)ya Türkiye'de değilim olsam herhalde Mısır çarşısına bakardım orada vardır.
mazot da neymiş...diyorum bak, haşlanmış organik tavuk :KK70: belki seveni vardır bu konunun...ya ben öyle aktar ürünlerine güvenemiyorum; başka yağlar karıştırıyorlar. Ben de internetten alıyorum.

mazot da neymiş...diyorum bak, haşlanmış organik tavuk :KK70: belki seveni vardır bu konunun...ya ben öyle aktar ürünlerine güvenemiyorum; başka yağlar karıştırıyorlar. Ben de internetten alıyorum.

Var mi doğal ürün satan siteler?

benzer bi konuyu sivilceli ciltler bölümüne açacaktım ama burda sıkıntıma daha çabuk cevap gelir diye buraya açıyorum kızlar..
acilen ilaçlarımı nasıl kullanacağımı öğrenmem lazım
ben ergenlik döneminde(şimdi 25 yaşındayım) dahi sivilce nedir bilmezken son zamanlarda çene bölgemde ağız çevresinde çıkan sivilcelerle uğraşıyorum
cildiyeye gittim kremler verdi daha da kötü oldu sivilcelerim, bitkisel kürler soğan suyu denemediğim şey kalmadı hep daha da arttı
yüzümde ufak tefek tüylenme problemleri de olunca anladım ki benimki hormonal ve jinekoloğa göründüm
kan testi yaptı ve bana diana 35 ve aldactone önerdi, diana 35'in yan etkilerinden korktuğumdan yazz 24+4 istedim tamam dedi
ilaçlarımı aldım geldim bugün fakat bugün hemen başlamalı mıyım sormayı unuttum
yazz'ın prospektüsünde; "Tabletler normal siklusun ilk günü (kanamanın ilk günü) alınmaya başlanmalıdır." yazıyor
ben korunma amaçlı değil de hormonlar için kullanacağım ya reglin ilk gününü beklemeli miyim?
beklersem daha 18-19 gün beklemem lazım
yoksa hemen başlayayım mı?başlarsam sıkıntı yaşar mıyım?
aranızda doğum kontrol haplarını pko-sivilce-tüylenme amacıyla kullananlar varsa fikirlerini alabilir miyim lütfen
yoksa tekrar randevu alıp bunu sormak için jinekoloğa mı gideyim?

*daha dün kulak ağrım için konu açmıştım bugün de bu konu kusura bakmayın nolur:26:
Nerdeyse ayni yastayiz. Benimde bazen cikiyor ur gibi 1 2 tane. Cay agaci yagi ve sudokrem suruyorum hemen kurutuyor. Bi dene istersen.

bende se ayni sorun var bir sey soracagim devlet hastanesine mi gittiniz? jinekologa gidince ne demek gerekiyor bende sadece cildiyeye gittim ama hic bir etkisi olmadi.

X