- Konu Sahibi Bencitlembik
- #1.121
ya annemden ben bu tarifleri acilen almam lazım. unutulup gidecek yörelerimizin yemekleri. kızlar kolları sıvayalım bu tarifleri bulalım. birbirimizle paylaşalım. nasıl fikir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
niltt cnm sen istanbuldasın dimi nişanlındamı ordaa
evlenince ordamı oturcaksınızzz kısmetse
fellah köftesi demiyorlar adanalılar, sarmısaklı köfte diyorlar ona. annem ise karakız köftesi diyor o salçalı yapılana.
bu dediğimin bulguruna et giriyor. kıymayla yoğruluyor bulgur. sonra haşlanıyor,suyu süzülüyor. sonra sarmısaklı yoğurt katılıyor. üzerinede salçalı veya biberli sos dökülüyor. az bişey dökülüyor bu sos. adına pissik köftesi derdi anneannem. adı değişmiş olabilir. ama çok lezzetli oluyordu. anneannem o süzdüğü suyu atmıyordu. içine çorbalık malzeme katarak çorba yapardı. eskiler çok tasarrufluymuş vallahi.:roflol:
deniycem canım normal kısıra su mu katcaz anlatımısın
biz bugün memleketimin yöresel yemeklerinden birini yapıyozz
işte bunu adıda hangel veya hıngel hangisini derseniz olur
![]()
slm sivasın güzel insanlarıa.s. bende sivas geliniyim hıngel ve dal turşusunada bayılırım bakalım kısmetse bu yaz sivasa ilk kez gidicem ve ordan bidon bidon dal turşusu getirmeyi düşünüyorumcokacimcoook
:1shok: bu niyimiş gurban olduğumm kaydirigubbakcemile3
sekerim nasıl yapılıyo bu ben nasıl sivaslıyım yaa tuuu bana hiç bilmiyorum![]()
![]()
bizde hıngel diyoruz ve gerçekten güzel görünüyorrr
maalesef sadece sivasa gelirsem yiyorum yada annem buraya gelirsesenağlama
özlemişim valla
bizde peynirli ,patatesli yada etli her şekilde yapıyorlar..değişik kapatma şekilleri de var
:
filizim cnm onun adı hıngel yada hangel diyoruz cokacimcoook
cok güzel oluyoo içinede patates koyuyoruz a.s
üzerinede kırmızı biberli yag döküyoz yemede yanında yat bişe oluyo valla :1rolleyes:
dene bak sende afiyet olsun herkese
hatta dur sana tarifini okucan bir yer gösterem
http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/233412-cudduresimli.html
bak burdada cuddu demişler adına farklı denebiliyo işte ama yemek aynısı yerimseniben
bende sivaslıyım. şarkışla ilçesinden
Arkadaşım şarkışlanın hangi köyü ben yapaltınlıyım. İst.Şişli hihoyyyt
![]()
![]()
bende sivaslıyım hıngeli bizde yapar bayıla bayıla yeriz hele birde sivas tereyağıyla daha güzel olur kapamasını genelde sivasda muska şeklinde yapılır bu kapama şeklinide çerkezler yapar hamur işi deyince çerkezleri atlamıycan hele birde velibah ları varki ohhhh mis gibi vallaaa velved sen çerkez misin bacım
slma.s. velved canım evet dal turşusunu pazının taze saplarından yapıyorlar sanırım birtek sivasta var ziraa ben istanbulda girip çıkmdığım turşucu bırakmadım hiç birinde yoktucokacimcoook valla kokusu burnuma geldi sankikaydirigubbakcemile3 canım nişanlısın galiba anladığım kadarıyla allah tamamına erdirsin bir yastıkta kocatsın çok şanslısın canım sivaslılar gelinlerine çok düşkün olurkaydirigubbakcemile5 gerçi sende sivaslısın bilirsin kib a.s.