Siteye yeni gelenler ve hamile kalmayı bekleyenler yeni hayatımıza beraber başlayalım

Canım olabilir ya inşaallah psikolojik değildir bizimkiler,öyle bişey ki insan test alıp yapmaya korkuyor olumsuz bir duruma hazır hissedemiyor kendini ama ne demişler en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir

ayy inş canım yaa test için temmuz 13 ü beklemem şartmı adetten 1 hafta önce falan belli olmaz mı?

slm bayanlar bende aranıza yeni katıldım bende bebiş düşünüyorum 7 aylık evliyim bakalım inş. tez zamanda olur :ecrin_bebek:

Benim dünden beri canım nasıl çay istiyor dün sizle görüşürken ögleden sonra kendime çay demledim 4 bardak içtim bugün sabahta istedi,bunda ne tuhaflık var diyorsanız hem kansızlık olduğu için hemde bebek düşündüğümüz için kahvaltıda çay içimiyorum sadece akşamları yemekten iki saat sonra iki bardak içiyorum o da koyu olmuyor ama şimdi deli gibi koyu çay istiyor canım,ben ksein hamileyim canım:jeyyar:

inşallah hamişsindri canım test al yap sonuçtan bizide haberdar et bakalım bekliyoruz

ayy inş canım yaa test için temmuz 13 ü beklemem şartmı adetten 1 hafta önce falan belli olmaz mı?

Canım evde yapılan testde çıkacağını sanmıyorum kandada yerleştikten 10 gün sonra çıkıyor ve ilişkiye girince döllenen yumurta hemen yerleşmiyor üç gün sürüyormuş hani ertesi gün hapları bunun için yerleşmeden düşürüyolar.

ceylin33.cnm bence adetine daha varken testte çıkmaz ama kan da çıkabilir sen git bence kan testi yaptır,çünkü bende artık bu ay öyle yapıcam.

cnm bu kdr blirti warsa idrarda cıkrrr

slm bayanlar bende aranıza yeni katıldım bende bebiş düşünüyorum 7 aylık evliyim bakalım inş. tez zamanda olur :ecrin_bebek:

Canım hoşgeldin inşaallah bir an önce sağlıklı hayırlı bir evladın olur.

Kızlar topic almış yürümüş takip etmek çok zor
kızlar bana dua edin bir saat sonra dr a inicem kalp atışlarını duymak için inanılmaz midem bulanıyor sabahları hiç bir şey yemek gelmiyo içimden allahım hayırlı sağlıklı bir evlat olacaksa ver olmayacaksa verme

Hamilelik:
Döllenmeden sonra, döllenmiş yumurta (zigot) yaklaşık 30 saat, dıştan tespit edilebilir bir değişiklik olmaksızın sessiz kalır. Bu sırada erkek ve dişiden gelen kromozomlar birleşmiş, yeni canlının kromozomları oluşmuştur. Rahim tüplerinin içinde gerçekleşen döllenmeden sonra, zigot tüpün içinde rahime doğru ilerler. Rahme ulaşması 3-5 gün sürer. Bu aşamalarda zigot, bölünerek çoğalır. Hücre sayısı 2, 4, 8, 16... olarak artar. Yuvalanma aşamasındaki zigot, bir boşluğu çevrelemiş, tek tabaka halinde dizilmiş hücrelerden oluşur. Bu hücre topluluğunun bir tarafındaki hücreler sayıca ve tabaka olarak daha fazla gelişir. Bu bölge rahime yapışma bölgesidir. Bu aşamadaki yeni canlıya embriyo adı verilmektedir.

Yuvalanma döllenmeden sonra 5-8’ inci günlerde başlar, 9-10’ uncu günlerde tamamlanmış olur. Yani kadının adetine daha 4-5 gün varken, döllenme ve yuvalanma işlemi tamamlanmıştır. Kadın, adetinin olmaması ile gebeliğini fark ettiğinde, embriyo yaklaşık 15-20 günlük olmuştur.

Embriyo, rahme yuvalandıktan sonra hızla gelişmesine devam eder. Döllenmeden sonra, ikinci aya kadar olan döneme, embriyo dönemi denilmektedir. Daha sonra fetüs adını alan yeni canlı, doğuma kadar gelişimini devam ettirir.

Gelişen ceninde anormalliklerin çoğu ilk 12 haftada oluşur. Bu nedenle anne ilaç, aşı, zararlı kimyasal maddeler, virüs ve bazı enfeksiyonlar ile radyasyon (şua) ve benzeri zarar verici tüm etkenlerden kaçınmalıdır.

Anne karnındaki cenin, plasenta adı verilen (çocuğun eşi) yapıya göbek bağı ile bağlıdır. Plasenta da, rahme yapışıktır. Plasentada, anne kanı ile bebek kanı birbirlerine karışmaksızın besin ve çeşitli maddelerin alışverişi olur. Bu yolla cenin, besinlerini anneden alırken, artıklarını anneye verir. Plasenta, bazı hormon, kimyasal madde, mikroorganizma ve küçük molekülleri geçirgendir. Bu nedenle annenin karşılaştığı bazı zararlı etkenler çocuğu da etkiler. Örneğin, annenin sigara kullanması ve alkol alması direkt çocuğu etkiler. Keza, üzüntülerinde açığa çıkan hormonları, plasentadan geçerek cenini olumsuz yönde etkiler.

Embriyo, 10 günlükken gözle ancak fark edilebilir. Birinci ayda 1 cm, ikinci ayda 4 cm, üçüncü ayda 9 cm’ e erişir (Gebeliğin ayının karesi yaklaşık ceninin boyunu verir). Daha ilk haftalarda, hücreler üç tabakadan (ekdoderm, endoderm, mesoderm) oluşturur. Her tabaka farklı bir yönde gelişerek, farklı organ ve sistemleri oluşturacaklardır.

canım eğer bir rahatsızlığın yoksa bir test yap bence hamile olabilirsin inşaallah:)

sizce yarın test yapsam sonuç verirmi yani doğru çıkar mı herhangi bir rahatsızlıgım yok ve hiç böyle olmaz dı birde sağ kasıgım agrıyo

Ay canım inşaallah iyi sonuçlar alırsın,hayırsızsada Allah hayra çevirsin.AMİN

canım benim adetim 2 gün geçmişti evdeki testle çıkmadı kan testi kesin çözüm yada biraz daha bekle

sizce yarın test yapsam sonuç verirmi yani doğru çıkar mı herhangi bir rahatsızlıgım yok ve hiç böyle olmaz dı birde sağ kasıgım agrıyo

Canım bence yap eğer benim gibi yaptığında olumsuz sonucu görünce yıkılmayacaksan tabi ki inşaalah hamilesindir bu topik dualarla gidiyor hamilelerimiz bollaşacak inanıyorum.

Ay canım inşaallah iyi sonuçlar alırsın,hayırsızsada Allah hayra çevirsin.AMİN

allahım kimseyi anne olma duygusundan mahrum bırakmasın , off zaman geçmiyor hastahane yanımda saat 11:30 olsa da içeride neler oluyor bir görsem allahtan umut kesilmez bu dünyada yiyecek ekmeği varsa gelecektir ben inanıyorum

Canım ya beklemek zor o zamana kadar bişeylerle oyalan stres yapma kendine ve bebeğine annesi.

canım hayırlı olsun en kadarlık hamilesin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…