Yıllardır sürekli sistit oluyordum, doktora gittiğimde genel tuvaletlerden mikrop kapabileceğimi söylediler antibiyotik veriyorlar ve ben yine sistit oluyordum, bir çok uzmana gittim ama kurtulamadım bu sorundan, sonunda sağlık ocağımdaki doktor bana tuvaletten sonra yıkıyormusun dedi evet dedim sakın yapma kuru tuvalet kağıdıyla silmemi tavsiye etti, ve 1 yıldır sistit olmuyorum, bölgeyi yıkamamanızı öneririm, sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgiler
hiç bir şeyden çekmedim şu sistitten çektiğim kadar
nüksediyor bitmiyor sancısı ölüm gibi
bol su içmek,gün içinde bol bol çamaşır değiştirmek gerekiyor
ama ilaçla tedavide de bir günde geçiyor haftalarca süründüren bu meret
Yillardir çekiyorum bu derdi (gerçi allah baska dert vermesin tabi)
ama insan hayatindan beziyor o sancilari çekerken
harika bir ilaç biliyorum, tek bir poset, suyun içine dokup kocaman bir bardakla içiyorsun 2 saat sonra butun sancilarin, mikroplarin gidiyor
ama bu ilacin turkiye de varmi bilemiyorum :-(
bol bol su içmek lazimmis kizlar...ama nerde...
Kizlar
Ben de yaklasik 3 ay once sistit oldum. Bende agri cok az oldu. Benim belirtilerim sik idrara cikma istegi (resmen hayattan sogudum) ve vajina da hafif yanma.
Oncesinde hayatimda sadece 1 kere olmustum. 33 yasindayim. Ilk doktorum bi antibiyotik verdi, ise yaramadi. Diger doktorum da bir antibiyotik verdi, gecti ama tekrar etti (son doktorum kisa sireli kullanmissin, tam gecmemis demisti).
Tekrar edince baska bir doktora gittim, o da cok fazlalasmis dedi ve igne verdi. Igne sonunda sonucum negatif cikti. Bu arada 2 kere de vajinal enfeksiyona baktilar. Ikisi de negatif cikti.
En son artik bakteri yok ama ben hala surekli tuvalet istegindeyim. Hayatim kabusa dondu. Calisamiyorum bile.
En son baya unlu bir kadin urologuna gittim. Bagisiklik sistemin dusmus, simdi sistotkopi yapmam, bekleyelim 2 ay dedi ve dusuk duzey antibiyotik verdi.
Simdi bir de dogal cozumleri deneyecegim. Eger psikolojik ise antidepresan alayim.
Ama anlayamiyorum, doktor da net birsey soylemiyor. Ben sehir degistirdim, duzenin sarsilmis, bagisikligin dusmus diyor.
İnterstisyel sistit miyim acaba dedim ama onda da mikroptan hemen sonra olmazmis diye duydum.
Kurtulmak istiyorum.
Benim gibi bakteriyi yendigi halde hala belirtileri devam edenler var mi? Nasil kurtuldular?
Lutfen yardim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?