Ben forumdaki diğer konuları takip ederken sıkılıp daha çok fikir paylaşabileceğimiz bir konu açmak istedim herkes fikrini söyleyebilir özgürce. Bazı konuları sıkıcı bulduğum için farklı konular açmaya ve beyin fırtınası yapmaya çalıştım sadece. Herkes fikrini söyleyebilir ve kibarca tartışabiliriz. Ben duyarlı biri olduğumu düşünüyorum. Bazen bu toplumsal bir sorun olabilir bazen de içimizden geçen anlık bir fikir. Burası kadın kadına paylaştığımız özgür bir yer değil mi. Neden paylaşmayayım ki, sohbet etmek istemeyen diğer konularla ilgilenir ama çok güzel şeyler paylaşan arkadaşlar da var, daha kibar davranabiliriz birbirimize. Ben bu siteyi yanlızlığımı gidermek için de kullanıyorum hep çok ciddi şeyler paylaşmak zorunda mıyız. Bunu ben bir arkadaş toplantısında da söyleyebilirim kibarca burada da. Bence daha yapıcı olabiliriz.
Gerçekten şişman bir tanıdığınız olsa bu kadar pervasızca bunu dile getirmezdiniz. Benim kuzenim obez. Ve çocukluktan itibaren yaşadıklarını iyi bilirim. Tatilde bile bir gün olsun rahatça mayosuyla denize giremedi o vücuda mayo giymiş bakışından utandı, aslında utanması gerekenler insanları tek tip bir güzellik anlayışı olan nispeten sığ düşünceli insanlar olduğunu anlayamadı. Hele ergenlikte acımasız insanlar ilk kavgalarında başka diyecek bir şey bulamayınca ona hemen şişko diye bağırdılar. Konu bambaşka ve o haklı olsa da şişko diye bağırdılar ona çünkü başka vurabilecekleri bir yer yoktu. Bu kadar sığ düşünceler yüzünden bir kere bile gönlünden geçeni giyemedi. İçinde uhdelerle büyüdü. Ne mini etek ne şort giyebildi. O yaz sıcağında hep kargo pantolonlar giydi.
Halbuki daha bebeklikten bize barbilerle 36 beden güzeldir kalanlar çirkindir fikri aşılanmasaydı daha mutlu bir çocukluk ve gençlik yaşayacaktı. Sırf bu nedenle mutsuz büyüdü benim kuzenim. Ve bunun vebali de kınayan, küçümseyen, gırtlağını tut verirsin, zayıf olsan güzel kızsın aslında diyen eş dost akraba ve tuhaf bakan sokaktaki bizleriz.
Ve ben bu sığ düşünceyle insanları mutsuz yetiştirenlerden hiç hazzetmiyorum
Ki burada da eşitlik yok. Hiç bir şişman erkek kendini çirkin görüp, depresyon yaşamazken kızlarımız yaşıyor. Burada bile o kadın dediğin kum saati gibi olacak diyen erkek egemen bakışın esiriyiz.
Keşke sizin kıymetli göz zevkini bozsaydı ve bikinisini giyseydi taytını giyseydi de mutlu olsaydı içinde hiç bir şeye heves kalmasaydı daha mutlu olsaydıı. Ama hepimizin bu basit düşünceleri ve kınamalarına takılacak kadar hassas bir insan ne yazık ki.
Sırf bu nedenle şişmansa da etek, elbise, şort bikini, tayt giyen şişman kadınlarımıza saygı duyuyorum ve cidden hayran oluyorum takdir ediyorum. Helal olsun