Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

cnm merhaba ev içinde hafif işlerini yaptınmı.. birde crinone jelden sonraki yürüyüşlerini ev içindemi yaptın ve nekadar süre yürüyüş yaptın..
Jeli kullandıktan sonra yürüyüş hiç yapmadım, uyurken yapıyordum (bende doğal takip olduğu için jel çok önemli değildi, doğal takipde hiç kullanmayanları biliyorum). O yüzden hiç dikkat etmedim, ancak geçen sene hamile kaldığım tedavimde iğne kullanıyordum ve dışarıda yürüyüş yapıyordum (gezince daha az ağrıyordu).

Hafif ev işlerimi transfer günü ve sabahı dışında yaptım, (eşim de çok yardımcı oldu), hatta testden iki gün önce misafirlerim vardı ve baya yoruldum. Tek dikkat ettiğim şey ağır kaldırmamaktı. Şimdi de ona dikkat ediyorum.

cnm merhaba ev içinde hafif işlerini yaptınmı.. birde crinone jelden sonraki yürüyüşlerini ev içindemi yaptın ve nekadar süre yürüyüş yaptın..

transferin oldu mu cnm?? İnşallah bu kez olur rabbim bu kez nasip eder

NUR HANIMLA İLGİNÇ TEVAFUK
Kızlarr bugün çok ilginç bir tevafuk odu... bazı arkadaşlar bilir ben Umut ve Memorial arasında kalmıştım, karrar verememiştik..
Bugün eşim Göztepe Ssk'ya gitmişti, endokrinoloji de rutin kontrollere gidiyor, rahatsızlığı sebebiyle..
Eşim muayene odasında iken doktorun eşi gelmiş odaya, konuşurken muhabbet muhabbeti açmış ve gelen doktor Nur hanımmış.. Memorial'da Tüp bebek kısmında doktor olduğundan bahsetmiş.. Eşimde bizde bundan sonraki ilk tedavimizi orda düşünüyordukdemiş, Nur hanım telefon numarasını falan vermiş, geldiğinizde görüşelim mutlaka demiş..
Eşimin gittiği doktor Nur hanımın eşi imiş, hatta eşi de demiş ki "Nasıl ya Memorial da tüp bebek düşünüyordunuz ve Nur'la karşılaştınız ilginç " demiş.. Bugün de Nur hanımın hastanede işi varmış eşini ziyarete uğramış ve Eşimle tevafuken karşılaştılarrr...
Çok şaşırdımmm kızlarrr :confused::rolleyes::KK9::KK39:

Jeli kullandıktan sonra yürüyüş hiç yapmadım, uyurken yapıyordum (bende doğal takip olduğu için jel çok önemli değildi, doğal takipde hiç kullanmayanları biliyorum). O yüzden hiç dikkat etmedim, ancak geçen sene hamile kaldığım tedavimde iğne kullanıyordum ve dışarıda yürüyüş yapıyordum (gezince daha az ağrıyordu).

Hafif ev işlerimi transfer günü ve sabahı dışında yaptım, (eşim de çok yardımcı oldu), hatta testden iki gün önce misafirlerim vardı ve baya yoruldum. Tek dikkat ettiğim şey ağır kaldırmamaktı. Şimdi de ona dikkat ediyorum.
cnm sadece gunde iki defa crinone jel verdiler, progestan igne verulmedi sasirdim onceden hem jel hem igne kullanirdim..umarim ignesiz ise yarar..

Ensu nasıl gecıyo zaman kaç tane transfer oldum iğneyi nıye vermedıklerı ıcın bı açıklama yaptılar

cnm sadece gunde iki defa crinone jel verdiler, progestan igne verulmedi sasirdim onceden hem jel hem igne kullanirdim..umarim ignesiz ise yarar..

Memorialde artık iğne kullandırılmıyor. Ben de taze tedavimde günde iki kez jel kullanmıştım. Eskiden de iğne yazıldığı zaman jel yazılmıyordu. Yani merak etme, jel kullananlar bebeğini doğurdu bile.

Memorialde artık iğne kullandırılmıyor. Ben de taze tedavimde günde iki kez jel kullanmıştım. Eskiden de iğne yazıldığı zaman jel yazılmıyordu. Yani merak etme, jel kullananlar bebeğini doğurdu bile.

canım peki iğne neden kullandırmadiklari icin bi yorum yaptılar mı?ben de 30 olucam bikac gun sonra benim vucut ohhss oldugum icin hic taze transferim olmadi belki kullandigim ilacin dozunla alakali bilemiyorum ben gonalf 5 gun 300 kullanmisim sonda 2 gun 225 zonra 150 en son gun 75 olmus ole yani bende bi daha ohss olmadan tedavi yasarim insallah tatlim sende dogal takip yapildi demissin ya o neye gore yapiliyo herkese uyguluyolar mi acaba az ilac daha iyi gibi geliyo banada bu arada sorularima cvp verdigin icin cok tesekkur ederim hamilelik nasil gidiyo :))

canım peki iğne neden kullandırmadiklari icin bi ym yaptılar mı?ben de 30 olucam bikac gun sonra benim vucut ohhss oldugum icin hic taze transferim olmadi belki kullandigim ilacin dozunla alakali bilemiyorum ben gonalf 5 gun 300 kullanmisim sonda 2 gun 225 zonra 150 en son gun 75 olmus ole yani bende bi daha ohss olmadan tedavi yasarim insallah tatlim sende dogal takip yapildi demissin ya o neye gore yapiliyo herkese uyguluyolar mi acaba az ilac daha iyi gibi geliyo banada bu arada sorularima cvp verdigin icin cok tesekkur ederim hamilelik nasil gidiyo :))
Sana yüksek doz uygulamışlar. Muhtemelen bu tedavinde bunu yaşamayacaksın. Ohss' a çok dikkat ediyorlar (gerçi yine de ohss olanlar oluyor).

Jelin içeriği yeterli zaten. Ben sormadım, o yüzden niyesini bilmiyorum.

Doğal takibi yumurtası kendiliğinden büyüyüp çatlaya bilen ve endometriumda sorun olmayan hastalara uyguluyorlar. Tek aksi yönü, o ay yumurta çatlamazsa tedavi iptal ola biliyor. Az ilaç değil, hiç ilaç kullanılmıyor. Transferden 5 gün önceden folik asit, koraspin, jel yazıyorlar (hiç bir ilaç kullanmadan hamile kalanları biliyorum).

Donmuş tedavisinde estrofemkullalıldığında yumurtaları, dolayısı ile de vücut sistemini baskılıyor. O yüzden progesteron kullanmak kaçınılmaz oluyor. Ancak doğal takipde vücut normal gebelikmiş gibi kabul ediyor ve gereken hormonları kendisi salgılıyor. Sadece destek olmak için jel falan yazıyorlar.

Ensuuuuuu , nasılsınnn canımm, nasıl gidiyr?.. Kaç günün kaldı senin test gününe?..:rolleyes::KK39::confused:

Sana yüksek doz uygulamışlar. Muhtemelen bu tedavinde bunu yaşamayacaksın. Ohss' a çok dikkat ediyorlar (gerçi yine de ohss olanlar oluyor).

Jelin içeriği yeterli zaten. Ben sormadım, o yüzden niyesini bilmiyorum.

Doğal takibi yumurtası kendiliğinden büyüyüp çatlaya bilen ve endometriumda sorun olmayan hastalara uyguluyorlar. Tek aksi yönü, o ay yumurta çatlamazsa tedavi iptal ola biliyor. Az ilaç değil, hiç ilaç kullanılmıyor. Transferden 5 gün önceden folik asit, koraspin, jel yazıyorlar (hiç bir ilaç kullanmadan hamile kalanları biliyorum).

Donmuş tedavisinde estrofemkullalıldığında yumurtaları, dolayısı ile de vücut sistemini baskılıyor. O yüzden progesteron kullanmak kaçınılmaz oluyor. Ancak doğal takipde vücut normal gebelikmiş gibi kabul ediyor ve gereken hormonları kendisi salgılıyor. Sadece destek olmak için jel falan yazıyorlar.

ilk defa duydumm çok ilginç, çatlatma iğnesi falan olmuyor yanii öyle mi Sümeyye?.. Çatladığı nasıl takip ediliyor ki pekii?.. Bide yumurtası kendiliğinden büyüyüp çatlayabilenler için uygulanabiliyor demişin ya bunu nasıl anlıyorlar?..

NUR HANIMLA İLGİNÇ TEVAFUK
Kızlarr bugün çok ilginç bir tevafuk odu... bazı arkadaşlar bilir ben Umut ve Memorial arasında kalmıştım, karrar verememiştik..
Bugün eşim Göztepe Ssk'ya gitmişti, endokrinoloji de rutin kontrollere gidiyor, rahatsızlığı sebebiyle..
Eşim muayene odasında iken doktorun eşi gelmiş odaya, konuşurken muhabbet muhabbeti açmış ve gelen doktor Nur hanımmış.. Memorial'da Tüp bebek kısmında doktor olduğundan bahsetmiş.. Eşimde bizde bundan sonraki ilk tedavimizi orda düşünüyordukdemiş, Nur hanım telefon numarasını falan vermiş, geldiğinizde görüşelim mutlaka demiş..
Eşimin gittiği doktor Nur hanımın eşi imiş, hatta eşi de demiş ki "Nasıl ya Memorial da tüp bebek düşünüyordunuz ve Nur'la karşılaştınız ilginç " demiş.. Bugün de Nur hanımın hastanede işi varmış eşini ziyarete uğramış ve Eşimle tevafuken karşılaştılarrr...
Çok şaşırdımmm kızlarrr :confused::rolleyes::KK9::KK39:
canım sanirim sende benim gibi karar veremiyosun ben de yakın bi zamanda hemumut hem de memorial ile bigorusucem ona gore karar vericem hakkimizDa hayırlisi olsun ama bole ilacsiz bi tedavide daha rahat olmali gerci bizde sperm sayisi dusuk uygulanabiliyo mu bu durumda onu bi sorucam bi de ben okul acikken deniyim diyorum sanki kafam daha rahat olucak sen de mi oyle dusunuyosun memoriala benden once gificen sanirim izlenimlerini paylasabilir misin benimle ?bu arada siz endokrine neden gidiyosunuz bize bi genetik bolume gidin test yapilsin denildi baska biarastirma solenmedi canim cok soru sorarak umarim

canım sanirim sende benim gibi karar veremiyosun ben de yakın bi zamanda hemumut hem de memorial ile bigorusucem ona gore karar vericem hakkimizDa hayırlisi olsun ama bole ilacsiz bi tedavide daha rahat olmali gerci bizde sperm sayisi dusuk uygulanabiliyo mu bu durumda onu bi sorucam bi de ben okul acikken deniyim diyorum sanki kafam daha rahat olucak sen de mi oyle dusunuyosun memoriala benden once gificen sanirim izlenimlerini paylasabilir misin benimle ?bu arada siz endokrine neden gidiyosunuz bize bi genetik bolume gidin test yapilsin denildi baska biarastirma solenmedi canim cok soru sorarak umarim
Heee yok yok arkadaşım ne çok sorusu.. Eşim tüp bebekle ilgili gitmedi endokrine zaten onun rutin kontrolleri var yani raporla ilaç yazdırması için de gitmesi gerekiyr (onun hastalığı ile ilgili olarak)...
Ya işte ben okul açıkken cesaret edebilirmiyim bilmiyorumm bir dönem başlasınn çocuklarr bir gelsinn bakalımm.. Bide bu sene yüksek lisansa da başlayacamm o tempo nasıl olacak bilemiyorumm, duruma göre tarihi sonra belirleyeceğizzz.. ama yaz tatiline kadar da beklemek istemiyoruz..
senden önce gidersemm tabi izlenimlerimi paylaşırımm canım inşallahhh, ama sanki sen bendn önce gideceksinn gibi görünüyorr :KK39:
Evet ya bu topic de sümeyye arkadaşın dediği ilaçsız tedavi çk ilginç geldi, bizde de eşimde sperm sayısında düşüklük var, bilmiyorumm böyle vakalarda da uygulanıyor mu o, artık gittiğimizde ona göre yönlendirme yapılır zatenn heraldeee, iş başlangıç yapmaktaaa :rolleyes::confused::KK75::mad:

ilk defa duydumm çok ilginç, çatlatma iğnesi falan olmuyor yanii öyle mi Sümeyye?.. Çatladığı nasıl takip ediliyor ki pekii?.. Bide yumurtası kendiliğinden büyüyüp çatlayabilenler için uygulanabiliyor demişin ya bunu nasıl anlıyorlar?..
Sanırım bir yanlış anlama olmuş. Benim ilaçsız tedavi dediğim daha önceki tedaviden kalma donmuş embriolar için. Donmuş tedavisinde de ilaç kullanılır. Ancak doğal takipte hiç ilaç kullanılmaz. Vücut kendi yumurtlama yapar, gebeliğe hazırlanır. Daha sonra uygun zamanda transfer yapılır. İlaçla müdahele olmadığı için doğal gebelik gibi olur. İzlenimlerime göre ilaçlı tedaviye göre daha başarılı bir yöntem.

Yumurtanın çatlaması ise, eğer ultrasonda dominant folükül izleniyorsa, ovulyasyon kiti ile (gebelik testi gibi bir şey, yumurta çatladığında koyu ikinci çizgi çıkıyor) yumurtanın çatlaması izleniyor.

Ancak taze tedavide de ilaçsız yöntem var, mini tüp bebek. Bu yöntem yanılmıyorsam ileri yaş hastalara ve rezervi düşük olan hastalara öneriliyor. Yine vücut kendisi ilaçsız yumurta geliştiriyor. Yumurta çatlamadan önce toplanıyor ve döllendiriliyor.

Kızlar nerdesınız ensu nerdesın
Ensunun transferi oldu, iki embrio verildi, biri birinci, biri üçüncü kalite. 11 eylül test tarihi. Bebekler etkilenmesin diye netten uzak duruyor. O yüzden bir süre yazmayacak. Dilerim güzel haberlerle geri döner. Allah onun da hasretini güzel şekilde sonlandırsın.

Ensunun transferi oldu, iki embrio verildi, biri birinci, biri üçüncü kalite. 11 eylül test tarihi. Bebekler etkilenmesin diye netten uzak duruyor. O yüzden bir süre yazmayacak. Dilerim güzel haberlerle geri döner. Allah onun da hasretini güzel şekilde sonlandırsın.
Bende ensuyu merak ediyodum ne güzel çift embriyo transfer olmuş inşallah çifte bayram olur onun için :)) sen neler yapıyısun sümeyyecim hamilelik süreci nasıl gidiyo ? Sende hamilelik sonucundan sonra kanama olmuş muydu?Ben nasipse ekim sonu gibi tedaviyi düşünüyorum öğretmenim ama kadrolu değilim henüz ücretli yapıcam hem çalışıp hem tedavi olayım diyorum sonrasında çalışırken zorluk olur mu diye sordum ...sen çalışıyo musun?

mrb arkadaşlar.bende önümüzdeki aya kısmetse şişli memorialde başlıcagım. bu benim 7.denemem olacak.semra hocaya 2 ay öncesi muayene olup tüplerimi bağlatmamı söyledi.geçen ay laparoskopi ile bağlattım.ilk adetimle fsh yüksekliğinden 15.6 idi başlayamadık.cylo verdi nur hanım sanırım düşüş sağlanacak sonrası ver elini istanbul.inşallah burda güzel haberlerimizi yazarız artık.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

mrb arkadaşlar.bende önümüzdeki aya kısmetse şişli memorialde başlıcagım. bu benim 7.denemem olacak.semra hocaya 2 ay öncesi muayene olup tüplerimi bağlatmamı söyledi.geçen ay laparoskopi ile bağlattım.ilk adetimle fsh yüksekliğinden 15.6 idi başlayamadık.cylo verdi nur hanım sanırım düşüş sağlanacak sonrası ver elini istanbul.inşallah burda güzel haberlerimizi yazarız artık.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Allah yardimcin olsun. Sonu bebekli olsun insallah.

X