Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

cook sevindim ensucum.. hayirli olsun, insallah hepsi cok kaliteli olurlar ve tutunurlar annelerine, senin ve esinin yuzunu guldururler.. benim de 3 yumurtadan bir tanesi geriden geliyo, buyumedi pek.. iki taneyi buyutmeye devam ediyorum.. haftaya da opu olacak gibi..

ya laboratuvar sayfasindan kan tahlillerimizi gorebiliyoruz demistin sanki bi ara.. sonuc sayfasina bakiyorum ama sonuc kartindaki noyu istiyor, bize oyle bisey vermiyolar.. sen takip ediyor musun sonuclari

canım benimde biri geriden gidiyordu sonradan yetişti, seninkide yetişir gönlünü ferah tut..
kan verdiğin yerde barkod istiyorum de canım sana internetten bakman için barkod veriyorlar.. bende barkod almayı unutuyordum canım genelde aynı gün telefon açıp çağrı merkezinden kendime sonuçları mail attırdım..

Ensucum iyi aksamlar..ne zamandir hep aklimdasin ama kkdegistigi icin bulamadim seni yeni tedavin baslamis sanirimtransferin ne zaman bu tedavin nasil gitti anlatirmisin ins sonu bebisli olur canim

canım mesajın cepten girdiğim için geçen gözümden kaçmış kusura bakma, diğer topicte birbirimizi bulduk ama buradanda sorum iyisin dimi cnm:)
transfer günü henüz belli değil canım.. 3 yumurta toplandı 2 tanesi döllendi, inşallah devam ederse 5. güne kadar yumurta takibi yapılacak.. sanırım pazartesi yada salı gibi transfer olur hayatım tabi bir aksilik olmazsa..
seninde diğer tarafta iyi haberlerini aldım çok sevindim inş. gönlünden geçtiğince gelişir herşey canım.. öptüm..

Sagol canim iyiyim cok sukür... Cok sevindim 3 yumurta gayet guzel yine ilacsiz mi oldu tedavin...ins canim yaa ins hepimizin gonlundekino versin artik rabbim..5. Gunede giderse embriyolarin ohh super olur allahim onlara guc versin can versin ins bende seni optum neyse diger konudandevam edelim bari ...oraya yaz sen ben okurum guzel haberlerini

canım çok sağol iyi dileklerin için.. ben Radyomarda çektirmiştim sol tüp sorunlu olduğu halde hiç acı
çekmemiştim çok rahattı.. 10 dk sürmüştü..

sonuç nasıl çıktı cnm
cok sukur bi sorun yokmus canim sana bi sorun oldunu radyomarda mi soylediler canim ben universite hastanesinde cektirdim cok canim yandi adetin 6. gunu gittim hafif lekelenmem vardi ceklidikten sonra bi ped batti gelen kandan zimdi hafuf lekelenme seklinde geliyo bide antibiyotik yazdilar bana sende bole seyler oldu mu?

canım inşallah bende sona yaklaşırım:)) Memorialda ekip doktorlarından hangi doktorda olursan ol sonucun aynı olacağına inanıyorum zaten ekip çalışması... ama doktorlarda kişilikler aynı değil.. birazda Nur hanımında etkisi var bence cnm senin devamlı memnun kalmanda.. maillere cevap veriyor, cep telefonundan arayabiliyorsun, muayenede herşeyi anlatıyor ve içine sinmeyen sorun yaşadığın bir şey varmı diyor, kendisini arayınca aynı gün geri dönüyor.... insan böyle olunca rahat konuşabiliyor... tedaviye Aylin hanımla başladım 2. gün kısa bi mail attım cevap vermedi, aradım geri dönmedi, ikinci muayenede e2 hakkında kısa bir soru sordum sizce nasıl iyimi diye bana ters bi şekilde "kafandan yorumlama yapma biz takip ediyoruz dedi ".. artık bu tarz şeyleri kaldıramıyorum yıllardır üst üste çok yaşadım belkide.. böyle Aylin hanımda devam etseydim ve negatifi görseydim bir daha kendisine gitmezdim radarlarımız tutmadı.. Nur hanım gelince kendisine geçtim zorla muayenelere bile hevesle gittim şimdi negatifide görsem yine Nur hanıma giderim..
Söylediklerinde sonuna kadar haklısın. O yüzden burdan sadece Nur hanımı tafsiye ediyorum. Ancak ben de olumsuzluk yaşamadım değil, sadece işin gerçek tarafına bakıyorum. Yani, dr.soruma cevap verdi vermedi bu sonucu ya da tedavinin gidişatını değiştirmiyor. Nur hanım 4 gün olmadı, isim vermiycem, iki dr aralarında benim yumurtam için (bu gün çatlamış mı, çatlamamış mı) bahse girmişler diye çatalda tam 45 dakika bekletildim (ikisi aynı anda muayeneye gireceklermiş), eşim sinir oldu. Tedavi göre bilmek için rapor gerekiyordu, bir rapor için saatlerce bekletildim (dr.iki dakikalık bir görüşme yapıcaktı, ayarlamadılar), rapor hazır olduğunda baş hekimlik kapanmıştı. Yabancı vatsndaş olduğum için bir kaç defa rapora ihtiyacım oldu, birinde tam 3 saat bekletildim ve raporu alamadım. Ya da histereskopi olacakken ülkeyi terk etmemiz gerekiyordu, bana daha erkene bir türlü randevu vermiyorlar (hatta dr yoğun diye histereskopi olması gereken zaman bile geçmiş oluyor, sonra nasıl olduysa doğru zamana ayarladılar). Demek istediğim eğer benimle, tedavimle ilgili yanlış yapmıyorlarsa, olumsuzlukar başarıyı etkilemez. Bir de hoşuna gitmeğen durum olunca, Semra hanıma şikayet ede biliyorsun, derhal duruma müdahele ediliyor.

Tanıdığım iki arkadaş bazı nedenlerden artık orada tedavi görmek istemiyorlardı, sonra kararlarını değiştirdiler, ikisi de maşallah hamile.

canım sende epey yorucu zamanlar yaşamışsın anladığım kadarıyla bizde de sorun erkek infilitesi bende de çikolata kisti var ama onun bi etken olmadigi soylendi bi kac gun once rahim filmi cektirdim cektirdigim yerde bi sorun cikmadigi soylendi bi de umut ve memorial ile gorusup bende tekrardan denemeye karar vericem bizde de sperm sayisi5 milyon alti yuzde 10 hareket ve morfoloji sıfiR sizde sayi ve benim yazdigim degerler nasildi canim
(morfoloji ve hiz ) benim 2 denememde 5. gun ve kaliteli olup ta tutmayinca insan cok uzuluyo ve bi neden ariyo oyuzden sordum umarim sorularimla seni yormamimisimdir benim tedavimde cok agir gecti 18 yumurtam toplandi ve dedigin gibi bunlardan 4 tanesi 5.gund geldi senin 8 de 6 masallah cok guzelmis banada bole bisey lazim cunku ben ohss oldum ve 4 gun hastanede yattim cok kotu gunlerdi Rabbim bi daha yasatmasin senin son tedavinde gonal f dozlarin kacti baslangicta hatirliyo musun hakkini hela
l et tatlkm seni cok yormus olabilirim
Bizde iki sene önce tese olduğu zaman sayı 15 miyon falan vardı, morfoloji 0, haraketlilik % 1 Bu sene gittiğimizde sayı 5 milyon, morfoloji 2, haraketlilik 15% . O yüzden taze spermler imsi yöntemi ile seçildi.

Gonal f 200'le başladım, e2 sıçrama ile arttığı için doz düşürüldü, 75'le tamamladım. çok daha düşük doz kullanan arkadaş biliyorum. 25 yaşında 3 aşılama, 5 tüp bebek yaptırdı, sonuncuda ikizlerine kovuştu. Daha önce 20 küsür yumurta toplanırken, 5 yumurta tolandı, 5'i de 5.güne gitti.

Bizde iki sene önce tese olduğu zaman sayı 15 miyon falan vardı, morfoloji 0, haraketlilik % 1 Bu sene gittiğimizde sayı 5 milyon, morfoloji 2, haraketlilik 15% . O yüzden taze spermler imsi yöntemi ile seçildi.

Gonal f 200'le başladım, e2 sıçrama ile arttığı için doz düşürüldü, 75'le tamamladım. çok daha düşük doz kullanan arkadaş biliyorum. 25 yaşında 3 aşılama, 5 tüp bebek yaptırdı, sonuncuda ikizlerine kovuştu. Daha önce 20 küsür yumurta toplanırken, 5 yumurta tolandı, 5'i de 5.güne gitti.

canim ilk teseden once sperm degeriniz neydi acaba bize hic bole bisey soylenmedi de ne yapilmasi gerekiyosa en iyisi olsun istiyorum. sonra esin bitkisel olarak bi seyler kullandi mi yoksa kendiliginden mi 5 milyon oldu bizim ilk spermiogramda 500bindi sonra 1 yila yakin prooxeed kullandik 1.5 milyon oldu sayimiz bu degerler 10 ay onceydi simdi ne oldu bilmiyorum tedavi oncesi ogrenicez hakkimizda hayirlisi olsun sende yapisiklik oldugu rahim filminde belli olmus muydu peki ? benim icin de dua eder misin insallah yasadigin duyguyu tadabilmek bizlere de nasip olur sen hic ohss oldun mu bu arada sen kac yasindasin ?benim ilk 5 gun 300 du sonraki 3 gun 225 150 ve en son 75 olmus dozum

canim ilk teseden once sperm degeriniz neydi acaba bize hic bole bmedi de ne yapilmasi gerekiyosa en iyisi olsun istiyorum. sonra esin bitkisel olarak bi seyler kullandi mi yoksa kendiliginden mi 5 milyon oldu bizim ilk spermiogramda 500bindi sonra 1 yila yakin prooxeed kullandik 1.5 milyon oldu sayimiz bu degerler 10 ay onceydi simdi ne oldu bilmiyorum tedavi oncesi ogrenicez hakkimizda hayirlisi olsun sende yapisiklik oldugu rahim filminde belli olmus muydu peki ? benim icin de dua eder misin insallah yasadigin duyguyu tadabilmek bizlere de nasip olur sen hic ohss oldun mu bu arada sen kac yasindasin ?benim ilk 5 gun 300 du sonraki 3 gun 225 150 ve en son 75 olmus dozum
Yaşım 29, ilk tedavimde çok hafif denecek kadar ohss belirtileri vardı, ciddi değildi. Onun dışında hiç olmadı. Eşim için yazdığım ilk değer tese öncesi değerdi, sayı çok, ancak haraketlilik yok. Sonra donmuş spermlerimiz var diye hiç bir şey yapmadık. Memoriale geçince tekrar test yapmamızı istediler, kendiliğinden haraketlilikte artış vardı, sayı azalmıştı. Önemli olan zaten haraketlilikdi. Bu sefer taze kullanmaya karar verildi. Eşim o aralıkta eskiye nazaran daha fazla meyve sebze tüketmişti, bir etkisi olmuşsa onun olmuştur.

Sizden de ilk isteyecekleri şeylerden biri spermiogram olucaktır. Sayıya falan da takılma. Çok az sperm çıkışı olanı biliyorum, güzel embrioları oluyordu, kız şimdi hamile, sonlara yaklaşdı maşallah.

Benim yapışıklık ilk ultrasonsa fark edildi, daha sonra rahim filmini yenileyince filimde aşikar gözüküyordu.

Amin.

Maşallah. Kendi gelmesini brklediğinize göre, normal doğum olacak. Allah kolay bir doğum nasip eylesin. Biliyorsun, qurupda o kadar arkadaşın içnde yalnız Esma normal doğum yaptı (Pınarı bilmiyorum). Bendensin :)

evet cnm doktorumuz normalden yana herşey yolunda giderse eger bakalım nasipte ne var sağlıkla kavuşalımda nasıl oldugu önemli değil.pınarda normal dogum yaptı cnm şimdi 2 oldular :)

canım 3 yumurtadan 2 tanesi döllenmiş.. çok sevindimmn şükürler olsun Allahıma yardım etti.. pazara kadar kesin takip edeceğiz daha sonra transfer gününe karar vereceğiz dediler.. her sabah ararız dediler.. inşallah böyle devam eder..

maşallah ensu 2 bebişinde 5 lik olur kucağına gelir inş cnm rabbim ol desin olsun :)

cok sukur bi sorun yokmus canim sana bi sorun oldunu radyomarda mi soylediler canim ben universite hastanesinde cektirdim cok canim yandi adetin 6. gunu gittim hafif lekelenmem vardi ceklidikten sonra bi ped batti gelen kandan zimdi hafuf lekelenme seklinde geliyo bide antibiyotik yazdilar bana sende bole seyler oldu mu?

yok canım bana orada hiç sorun yok denildi.. hafif lekelenme ve karın ağrısı olabiliyor.. bazı yerlerde eski tip makine kullanıyormuş o ağrıya sebep oluyormuş..

Söylediklerinde sonuna kadar haklısın. O yüzden burdan sadece Nur hanımı tafsiye ediyorum. Ancak ben de olumsuzluk yaşamadım değil, sadece işin gerçek tarafına bakıyorum. Yani, dr.soruma cevap verdi vermedi bu sonucu ya da tedavinin gidişatını değiştirmiyor. Nur hanım 4 gün olmadı, isim vermiycem, iki dr aralarında benim yumurtam için (bu gün çatlamış mı, çatlamamış mı) bahse girmişler diye çatalda tam 45 dakika bekletildim (ikisi aynı anda muayeneye gireceklermiş), eşim sinir oldu. Tedavi göre bilmek için rapor gerekiyordu, bir rapor için saatlerce bekletildim (dr.iki dakikalık bir görüşme yapıcaktı, ayarlamadılar), rapor hazır olduğunda baş hekimlik kapanmıştı. Yabancı vatsndaş olduğum için bir kaç defa rapora ihtiyacım oldu, birinde tam 3 saat bekletildim ve raporu alamadım. Ya da histereskopi olacakken ülkeyi terk etmemiz gerekiyordu, bana daha erkene bir türlü randevu vermiyorlar (hatta dr yoğun diye histereskopi olması gereken zaman bile geçmiş oluyor, sonra nasıl olduysa doğru zamana ayarladılar). Demek istediğim eğer benimle, tedavimle ilgili yanlış yapmıyorlarsa, olumsuzlukar başarıyı etkilemez. Bir de hoşuna gitmeğen durum olunca, Semra hanıma şikayet ede biliyorsun, derhal duruma müdahele ediliyor.

Tanıdığım iki arkadaş bazı nedenlerden artık orada tedavi görmek istemiyorlardı, sonra kararlarını değiştirdiler, ikisi de maşallah hamile.

arkadaşların adına sevindim canım darısı tedavi sürecindeki tüm arkadaşların başına inşallah..
sende çok sıkıntı çekmişsin şimdide keyfini sür canım maşallahh diyeyimde... sağlıklı bir şekilde bebişlerini kucağınıuna almayı Allah nasip etsin canım..

evet cnm doktorumuz normalden yana herşey yolunda giderse eger bakalım nasipte ne var sağlıkla kavuşalımda nasıl oldugu önemli değil.pınarda normal dogum yaptı cnm şimdi 2 oldular :)
maşallah ensu 2 bebişinde 5 lik olur kucağına gelir inş cnm rabbim ol desin olsun :)

inşallah canım.. hayırlısı ile hamiş kalıp birde doğurabilsem Allahın izni ile bu tüp bebek sürecinin kabuslarından ve hastane hastane dolaşmaktan kurtulsam şu sıralar tek dileğim bu.. zaten artık gideceğim başka hastane kalmadı.. çoğunda çifter çifter denemelerim var burada sonuna kadar denemeyi düşünüyorum... sağol cnm iyi dileklerin için..

rapor dosyandan evrak alıp geri verebilirsin cnm..

canım inşallah bende sona yaklaşırım:)) Memorialda ekip doktorlarından hangi doktorda olursan ol sonucun aynı olacağına inanıyorum zaten ekip çalışması... ama doktorlarda kişilikler aynı değil.. birazda Nur hanımında etkisi var bence cnm senin devamlı memnun kalmanda.. maillere cevap veriyor, cep telefonundan arayabiliyorsun, muayenede herşeyi anlatıyor ve içine sinmeyen sorun yaşadığın bir şey varmı diyor, kendisini arayınca aynı gün geri dönüyor.... insan böyle olunca rahat konuşabiliyor... tedaviye Aylin hanımla başladım 2. gün kısa bi mail attım cevap vermedi, aradım geri dönmedi, ikinci muayenede e2 hakkında kısa bir soru sordum sizce nasıl iyimi diye bana ters bi şekilde "kafandan yorumlama yapma biz takip ediyoruz dedi ".. artık bu tarz şeyleri kaldıramıyorum yıllardır üst üste çok yaşadım belkide.. böyle Aylin hanımda devam etseydim ve negatifi görseydim bir daha kendisine gitmezdim radarlarımız tutmadı.. Nur hanım gelince kendisine geçtim zorla muayenelere bile hevesle gittim şimdi negatifide görsem yine Nur hanıma giderim..
Evrak alınıp geri koyulabiliyorsa o zaman Ulun bey nie bize hatırlatmadı özellikle istemedi , kızdımm ona şimdi.. Neyse svindm bunu örendiğime Ensu teşekkür ettim canım, en azından Memorial a başlarsak nasip olurda onu alıp da gideyimm bari..

Bu arada Nur hanım bu anlattığın şeyleri yapıyorsa hakkaten insanı rahatlatan bir doktor olsa gerek.. biz şu anda memorial a karar verdik gibi de zamana karar veremedik.. ama başladdığımızda özellikle Nur hanımı isteyelim bizde o vakit..Çünkü şimdiye kadar 3 doktorda tedavi odukk, hiçbirinde bu anlattıklarını göremedikk, hepsinin çok hastası vardı az zamanı.. bende çok soru sorararak sanki zamanlarını alıyormuşum gibi hissettim, ben sormayınca da onlar anlatmadı...

Evrak alınıp geri koyulabiliyorsa o zaman Ulun bey nie bize hatırlatmadı özellikle istemedi , kızdımm ona şimdi.. Neyse svindm bunu örendiğime Ensu teşekkür ettim canım, en azından Memorial a başlarsak nasip olurda onu alıp da gideyimm bari..

Bu arada Nur hanım bu anlattığın şeyleri yapıyorsa hakkaten insanı rahatlatan bir doktor olsa gerek.. biz şu anda memorial a karar verdik gibi de zamana karar veremedik.. ama başladdığımızda özellikle Nur hanımı isteyelim bizde o vakit..Çünkü şimdiye kadar 3 doktorda tedavi odukk, hiçbirinde bu anlattıklarını göremedikk, hepsinin çok hastası vardı az zamanı.. bende çok soru sorararak sanki zamanlarını alıyormuşum gibi hissettim, ben sormayınca da onlar anlatmadı...
Söylediklerinin hepsi Nur hanımda var, belki de daha fazlası. Hiç tanımadığı bir arkadaşa bile mail yoluyla yardım ettiğini biliyorum. Rabbim onu korusun, ilmine bereket versin, sıkıntılarını gidersin. Kendisini seviyorum. İnsana güven veriyor. Rabbim yanlışlarını bize göstermesin. Eğer oraya gidersen rahim filmi mutlaka yanında olsun. İsteyecekler.

Söylediklerinin hepsi Nur hanımda var, belki de daha fazlası. Hiç tanımadığı bir arkadaşa bile mail yoluyla yardım ettiğini biliyorum. Rabbim onu korusun, ilmine bereket versin, sıkıntılarını gidersin. Kendisini seviyorum. İnsana güven veriyor. Rabbim yanlışlarını bize göstermesin. Eğer oraya gidersen rahim filmi mutlaka yanında olsun. İsteyecekler.

Sümmeye transferden sonra dınlendınmı bırde tedavın kaç gunsurdu kendını için erk birşeyler kullandınmı

Ek hiç bir şey yapmadım, ne yemekde ne içmekte. Çünki son ana kadar tedavinin iptal olunacağını düşünüyordum (doğal takip olduğu için bende yumurta tembelliği vardı, ya yumurtam büyümeyecek, ya kendisi çatlamayacak, ya rahim kalınlaşmayacak gibi düşünceler). Transferden sonra da ilk iki gün dikkat ettim, onun dışında ne çok yorulmadım ne de çok istirahat yapmadım. Hastanede duş aldım, namazlarımı ayakta ve sünnetleri ile tam kıldım. Ayağımı kaldırıp abdest aldım. Yani tam rahattım.

Tedavi sürecim, adetle başladı, yumurtam bir az erken çatladı (11. gün), 5 gün sonra transfer oldu. Toplam 16 gün sürdü.

Ek hiç bir şey yapmadım, ne yemekde ne içmekte. Çünki son ana kadar tedavinin iptal olunacağını düşünüyordum (doğal takip olduğu için bende yumurta tembelliği vardı, ya yumurtam büyümeyecek, ya kendisi çatlamayacak, ya rahim kalınlaşmayacak gibi düşünceler). Transferden sonra da ilk iki gün dikkat ettim, onun dışında ne çok yorulmadım ne de çok istirahat yapmadım. Hastanede duş aldım, namazlarımı ayakta ve sünnetleri ile tam kıldım. Ayağımı kaldırıp abdest aldım. Yani tam rahattım.

Tedavi sürecim, adetle başladı, yumurtam bir az erken çatladı (11. gün), 5 gün sonra transfer oldu. Toplam 16 gün sürdü.

cnm merhaba ev içinde hafif işlerini yaptınmı.. birde crinone jelden sonraki yürüyüşlerini ev içindemi yaptın ve nekadar süre yürüyüş yaptın..

X