- 14 Ocak 2014
- 507
- 44
o konuyu hic bilmiyorum cnm benim rezervim az oldugu icin hic donmusum olmuyor o yuzden sormadim...
Tmm canim kusura bakma tesekkkurler genede
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
o konuyu hic bilmiyorum cnm benim rezervim az oldugu icin hic donmusum olmuyor o yuzden sormadim...
Ensucum birde trombofoli testi yapildu banada ve heterezigit mfhrt li kizminda mutasyon cikti bu heterezigotla homozigit farki nedir biraz arasturdim ama clexcane banada verildi vuruluyorum senin bilgin nedir bu igne ve mutasyobl durumlari ile ilgili paylasirsan sevinurim ben homozigatsa dogustan kalitsal heterezigizsa sonradan edilinilmis mutasyon diye biliyorum srvgiler
canim bendede homozigot mutasyonu cikti ve gebe kalinca igneye baslayacakmisim tabi kalabilirsem... canim inan bende aradaki farki fazla bilmiyorum.. istanbul disinda yazliktayim esim aldi sonucu whapsap dan atti bende biraz cepten arastirdim nur hanima mail attim(( cok cokkk uzuldumm cunku hic sorunu olmadan kolayca gebe kalanlar bile homozigot yuzunden kac tane dusuk yasamislar nette okudum.. ben daha gebe bile kalamadim kalsamda ne olacak sonu belirsiz oldu...
senin doktorun kimdi cnm..
ckexan ise yararmi tam olarak bilmiyorum gecmis tedavilerimde bu sorunu bilmeden oylesine kullanmistik..
evet cnm olursa gercekten mucize olacak.. zaten agir erkek infertilitesi vardi birde ustune amh 0.09 a dustu yillar icinde.. tutsa bile simdide homozigot mutasyonu cikti trombofili panelinde dusuge sebep oluyormus gebelikte, clexan ne derece ise yararsa artik.. arastirdim bu mutasyonu tasiyan arkadaslar en az 2-3 defa dusuk yapmislar.. ne olacak bilmiyorum.. Allahim hepimize yardim etsin canim..
ablamda 9. tup denemesinde ikizlerine kavustu artik insallah sonumuz benzer..
Merhaba canlarim memoeiali cok iyi duyuyorum suan tedavideyim ama hep aklimda memorial var neyse hayirlisu diyelim .merak ettigim su memorialde embirya dondurma extra ucretlumi bilginiz varmi tesekkurler sevgiler
Ensucum birde trombofoli testi yapildu banada ve heterezigit mfhrt li kizminda mutasyon cikti bu heterezigotla homozigit farki nedir biraz arasturdim ama clexcane banada verildi vuruluyorum senin bilgin nedir bu igne ve mutasyobl durumlari ile ilgili paylasirsan sevinurim ben homozigatsa dogustan kalitsal heterezigizsa sonradan edilinilmis mutasyon diye biliyorum srvgiler
Him cnm simdi oncelikle icindeki yilginligi umitsizligi cok yogun sekilde hissediyorum ve seni cok iyi anliyorum hepimiz birbirimizi iyi anliyoruz cunku hepimiz bu yasananlar sebebi kotu gunler geciriyoruz...kimimiz daha pozitif kimimiz yilgın kimimiz tecrubesiz benim mesela bu kisi tecrubediz saskin ve korkmus haldeyim .her halikarda her birimiz icin cooookkkk yorucu ve zor surecler. hepimize sabir ve guc diliyorum .gelelim igneye benim ilk tup denemem ve dr heterezigotu cok onemsemiyor ben hemetologtan da oneri alarak basladim ancaj gamilelik olmadan basladim . Sen daha oncede kullandim demissin ama kac ay yani homozigot daha onemli 9 ay kullandin mi misal daha once belki kullansan 9 ay cok fada edecek homozogotta kayip bende cok duydum hos heterezigotta ta duydum ..... ikisindede birsuru bebisi olanda duydum ....birde igneni innohep mi ne varmus baska bi igne onu danissana hekimine ben de danisacagim daha mi etkili acaba onunla gebe kalanda cok sevgilerrrr
memorialda rapor gecmese bile gecmiste rapor alanlarin rapor evragi ellerindeyse bayag bi indirim yapiyorlar canim sende indirimini talep et...bosver ulunlada digerleriylede hic bi doktorla basa cikamayiz biz hepsi on tane bahane bulurlar.. gecmisi bosver onune bak canim.. insallah hepimizin tutunur memorialda...
sen memorialla on gorusmeni yaptinmi canim..
canim bizde erkek infertilitesinden yedi tane negatif tup denemem var buda bana su anda extradan cikan bi sorun oldu ona canim sikildi.. zaten varmista trombofili ilk kez yaptirdimya simdi anlasildi.. clexani cnm transferlerden sonra onlem amacli kan pihtilasmasi olmasin diye verirdi doktorum eski hastanemde aret bey verirdi ozaman bu sorun bilinmiyordu zaten..
diger igneyide ben bi sorum cmm doktora ama tabi bunlarin hepsinsen once hamile kalmayi basarmam gerekiyor.. optum cnm..
Mutasyondan dolayı düşük yapmış olanlar büyük ihtimalle önceden tedbir almayanlardır. Clexsan çok büyük oranda etkili olacaktır. Amh 0,9 mu, yoksa 0,09 mu? Eğer 0,9 sa sorun değil. Erkek inferlitesinde de azosperm olanlar var ki, çok az da olsa doğal çıkışla gebelik elde olunmuş.
Embrio dondurma ücreti 750 tl. Ancak 1 sene sonra dondurmayı devam ettirmek istiyorsanız, her sene 108 tl bakım ücreti ödemek gerekiyor.
mfhtr çokta önemli bir gen değil. Üstelik sende herezigot. Bu durumda aspirin ve folbiol büyük ihtimalle yeterli olacaktır.
insan kromozomlarında aynı görevden sorumlu olan iki gen taşınır. Eğer her iki gen aynıysa homozigot, iki gen farklıysa heterezigot oluyor.
Bu genlerden biri baskın gen oluyor ve diğer genin etkisini göstermesini engelliyor.
Eğer heterezigot mutasyonu olan gen, baskın gense, hastalığın boyutu ciddi oluyor, yok eğer heterezigot mutasyonu olan gen diğer zayıf gense çok önemli olmuyor (etkisi olsa da, zayıf oluyor).
Ancak homozigot mutasyonlu gen demek hastalığın mutlak şekilde etkisini göstermesi demek oluyor. Yani iki genin ikisi de hasta olduğu için, onu bastıracak sağlıklı gen olmuyor.
Yalnız, homozigot mutasyonlarda bile genden gene hastalığın önemi değişiyor. mfhtr bildiğim kadarı ile çok ciddi sorun sayılmıyor.
Böyle genetik hastalıklar doğuştan gelmedir.
Yazım galiba bir az karışık oldu, bir kaç kere okunursa daha iyi anlaşılır.
evet canım yaptım ama 2 sene geçti senin fiyatlarla ilgili bilgin varmı ortalama ne kadarı buluyor
ayrıca bende de var pıhtılaşma sorunu ama homozigot mu heterozogit mu ona dikkat etmedim ulun bey benden 2. tedavimde istemişti clexane kullandım 2 tedavim de ama aklıma takılmıyor da değil acaba tutunmamasına bu da bir sebepmidir
canim gecmisten raporu olanlara 4700 yapiyoruz demisti oradaki bayan bana.. olmayani bilmiyorum.. zaten memorial gecmis negatifleri olanlardan trombofili paneli testi istiyor cnm.. insallah sende sorun yoktur.. gidersen ayse hanimi secme nur hn aylin hn ve digerlerini sec..
canim ya eski amh larim 1.2 ve 0.48 di su anda gecen memorialdaki 0.09 cikti tam olarak sok oldumki cok dikkat ederim yillardir beslenmeme ve herseye tup tedavilerinden dolayi.. rezerv bitmis resmen.. 35 ten sonra bende herseyde ani dusus yasandi su anda 37 yasindayim.. 29 yasindan bu yana ugrasiyorum bebek icin...
homozigot bayag sorun olacak bana galiba..
belkide o yuzden hic tutmuyor..
tşk ederim canım yardımların için nur hanım var aklımda ama birde acaba semra hanıma mı gtsem diyorum sorun eşimde idi ama artık kafama takmaya başladım acaba bende mi sorun var neden tutmuyor diye bayram geçsin de kafamı bir toplayım ondan sonra gideriz kısmetse
meraba arkadaşlar memorilade devlet raporu geçiyormu acaba bilgisi olan varmıKod:
Mutasyondan dolayı düşük yapmış olanlar büyük ihtimalle önceden tedbir almayanlardır. Clexsan çok büyük oranda etkili olacaktır. Amh 0,9 mu, yoksa 0,09 mu? Eğer 0,9 sa sorun değil. Erkek inferlitesinde de azosperm olanlar var ki, çok az da olsa doğal çıkışla gebelik elde olunmuş.
Embrio dondurma ücreti 750 tl. Ancak 1 sene sonra dondurmayı devam ettirmek istiyorsanız, her sene 108 tl bakım ücreti ödemek gerekiyor.
mfhtr çokta önemli bir gen değil. Üstelik sende herezigot. Bu durumda aspirin ve folbiol büyük ihtimalle yeterli olacaktır.
insan kromozomlarında aynı görevden sorumlu olan iki gen taşınır. Eğer her iki gen aynıysa homozigot, iki gen farklıysa heterezigot oluyor.
Bu genlerden biri baskın gen oluyor ve diğer genin etkisini göstermesini engelliyor.
Eğer heterezigot mutasyonu olan gen, baskın gense, hastalığın boyutu ciddi oluyor, yok eğer heterezigot mutasyonu olan gen diğer zayıf gense çok önemli olmuyor (etkisi olsa da, zayıf oluyor).
Ancak homozigot mutasyonlu gen demek hastalığın mutlak şekilde etkisini göstermesi demek oluyor. Yani iki genin ikisi de hasta olduğu için, onu bastıracak sağlıklı gen olmuyor.
Yalnız, homozigot mutasyonlarda bile genden gene hastalığın önemi değişiyor. mfhtr bildiğim kadarı ile çok ciddi sorun sayılmıyor.
Böyle genetik hastalıklar doğuştan gelmedir.
Yazım galiba bir az karışık oldu, bir kaç kere okunursa daha iyi anlaşılır.
canim bizde erkek infertilitesinden yedi tane negatif tup denemem var buda bana su anda extradan cikan bi sorun oldu ona canim sikildi.. zaten varmista trombofili ilk kez yaptirdimya simdi anlasildi.. clexani cnm transferlerden sonra onlem amacli kan pihtilasmasi olmasin diye verirdi doktorum eski hastanemde aret bey verirdi ozaman bu sorun bilinmiyordu zaten..
diger igneyide ben bi sorum cmm doktora ama tabi bunlarin hepsinsen once hamile kalmayi basarmam gerekiyor.. optum cnm..
Homozigotu kafana hiç takma. İğneyle sorun giderilir. Üstelik tutunmaya engel değil. Gebelik oluşursa Allahın izni ile iğne yeterli olacaktır. Ancak rezervin baya düşmüş. Allah yaratmak isterse o bile sorun olmaktan çıkar. Allah yardımcınızr.
tşk ederim canım yardımların için nur hanım var aklımda ama birde acaba semra hanıma mı gtsem diyorum sorun eşimde idi ama artık kafama takmaya başladım acaba bende mi sorun var neden tutmuyor diye bayram geçsin de kafamı bir toplayım ondan sonra gideriz kısmetse
Tmm basaracaksin merak etme bu igneyi mutlaka sor homozigot tanidigim bunu kuklanmis hos tanisikla tedavi olmazda bilgi edinirsin belki clwxane fayda etmiyodur sana ve kesinlikle transferden once toplamadan hemen sonra baslamalimiyim duye de danis gebeligi beklememwlisin bence sevgiler