Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Pamuk17 Pamuk17 çok geçmiş olsun arkadaşım. Skar gebelik ne demekmiş? Neden oluyormuş çok bilmiyorum bu konuyu
Saol canım Sezeryan kesi yerinde iç tarafta açıklık oluşmuş ilk günden beri ben fark etmiştim ameliyat olunca 2 gün sonra kanama olmuştu meğerse dikiş açılmış kontrole gittim birşey yok demişlerdi taki beril hanım muayene edene kadar ben yerini falan da söyledim sol tarafta diye öyle de göründü zaten kanama arada bir oluyor demekki hala yerleşmeye çalışıyor sağlıklıymış ama yanlış yere tutunmaya çalışıyor hala da yükseliyor az da olsa

Rabbim kimseye yaşatmasın gerçekten çok zor iğneden ne kadar süre sonra tedavi görebiliriz peki bilginiz var mı
Geçmiş olsun canım. Skar değildir belki, eğer öyleyse herşeyden önce senin sağlığın geliyor. Kolaylıklar, sıhhat dilerim. Bu kemoterapi ilacı sonrası 3 ay hamilelik önerilmiyor diye biliyorum, ilacın vücuttan atılması gerekiyor. Ama bu ilaç olmadan yapılan düşük ve kürtajlarda hamilelik için kesinlikle bekleme süresi yok. Yanlış yönlendirmeler olabiliyor, bu kemoterapi ilacı kullanılmadan yapılan düşük kürtaj sonrası doğurganlık ilk 3 ay en yüksekmiş.

Geçmiş olsun canım. Skar değildir belki, eğer öyleyse herşeyden önce senin sağlığın geliyor. Kolaylıklar, sıhhat dilerim. Bu kemoterapi ilacı sonrası 3 ay hamilelik önerilmiyor diye biliyorum, ilacın vücuttan atılması gerekiyor. Ama bu ilaç olmadan yapılan düşük ve kürtajlarda hamilelik için kesinlikle bekleme süresi yok. Yanlış yönlendirmeler olabiliyor, bu kemoterapi ilacı kullanılmadan yapılan düşük kürtaj sonrası doğurganlık ilk 3 ay en yüksekmiş.
Doktor önce iğne yaparız eğer düşmezse kürtaj olursun dedi rahim çok kalınlaşmış ben yapamam belki de kan gerekebilir dedi üniversitesi hastanesini söyledi orada hiç yaptırmak istemiyorum zaten onların sorunu afedersin doğumda sezeryan olacağım halde sürü halınde gelip açıklık var mı diye baktılar çocuk ters makat normal doğum değil gelen baktı giden baktı anlıyacağın o yüzden hiç gitmek istemiyorum napacam bilmem

Doktor önce iğne yaparız eğer düşmezse kürtaj olursun dedi rahim çok kalınlaşmış ben yapamam belki de kan gerekebilir dedi üniversitesi hastanesini söyledi orada hiç yaptırmak istemiyorum zaten onların sorunu afedersin doğumda sezeryan olacağım halde sürü halınde gelip açıklık var mı diye baktılar çocuk ters makat normal doğum değil gelen baktı giden baktı anlıyacağın o yüzden hiç gitmek istemiyorum napacam bilmem
Ne yazıkki hastalar Üniversite hastanelerinde onlar için bir ders materyaline dönüşüyor. Küçük şehirlerde devlet ve üniversite hastaneleri daha iyi olur genelde, ama İstanbul’da iyi doktorlar özeldedir. Seçimini bu şekilde yap istersen. İğneyle düşerse kolaylık olur. Ne gerekiyorsa yapsınlar artık. Dış gebelik çıkmaz inşallah 🙏

Ne yazıkki hastalar Üniversite hastanelerinde onlar için bir ders materyaline dönüşüyor. Küçük şehirlerde devlet ve üniversite hastaneleri daha iyi olur genelde, ama İstanbul’da iyi doktorlar özeldedir. Seçimini bu şekilde yap istersen. İğneyle düşerse kolaylık olur. Ne gerekiyorsa yapsınlar artık. Dış gebelik çıkmaz inşallah 🙏
Rabbim hakkımda hayırlı olanı nasip etsin desteğin için çok teşekkür ederim

• Beğen
Reactions: sbf
Saol canım Sezeryan kesi yerinde iç tarafta açıklık oluşmuş ilk günden beri ben fark etmiştim ameliyat olunca 2 gün sonra kanama olmuştu meğerse dikiş açılmış kontrole gittim birşey yok demişlerdi taki beril hanım muayene edene kadar ben yerini falan da söyledim sol tarafta diye öyle de göründü zaten kanama arada bir oluyor demekki hala yerleşmeye çalışıyor sağlıklıymış ama yanlış yere tutunmaya çalışıyor hala da yükseliyor az da olsa
Çok geçmiş olsun inşallah seni yıpratmayacak bir şekilde hayırlısıyla sonlanır sende çekmezsin.
Vardır her şerde bi hayır

Canım sende de mi istmosel varmış transfer öncesi farkedildi mi bende de vardı ameliyat oldum Ahmet Göçmen hocada, 2 kez hemde histereskopiyle. Halada orada Bi boşluk var demişti dr embriyo oraya tutunur sa sıkıntı tamamen şans yani

Geçmiş olsun canım, Rabbım ilk önce sağlık versin 🤲

Canım sende de mi istmosel varmış transfer öncesi farkedildi mi bende de vardı ameliyat oldum Ahmet Göçmen hocada, 2 kez hemde histereskopiyle. Halada orada Bi boşluk var demişti dr embriyo oraya tutunur sa sıkıntı tamamen şans yani
Ben zaten hiç şaşırmamıştım istmosel olduğuna sezeryan sonrası bende dikiş yerinde kanama olmuştu ameliyatı yapan doktora gittim bir şey yok dedi ama vardı çünkü hep sol kasığımda ağrı oluyordu sonra beril hanım gördü istmosel var dedi ne yapmamız gerekiyor dedim oda histereskobi olacak transferden önce çizikte atarız demişti ama Yücel bey dosyanızda bu yazmıyordu diyor hadi beril hoca yazmadı diyelim ben hemşire hattına özellikle belirttim istmosel olduğunu söyleyin diye demekki onlarda umursamamış ne kadar ihtimal de olsa yapılması gerekirken yapılmadı bu düşürüldükten 4 ay sonra rahim filmi çekilecekmiş falan filan yani yine 6 ayı bulacak

Açıkçası ben kaç sene önce baktırmışım bu sene baktılar mı tekrar hatırlamıyorum bizim dosyamız onlarda vardı zaten. Ama bir ara 4.45 miş fsh. Benim araya bir ameliyat ve düşük girdi. Sonra biz tüp bebeğe başladık. Sizin yaşınız da gençmiş ama sakın kendinizi korkutmayın benim Şişli Memorial de en az 3 tanıdığım var bu işe kalkışan ve bebeğine kavuşan. Çok zor bir vaka olan bir arkadaşım hatta 2 kere toplama işlemine girdi ve yumurtalık rezervesi düşüktü havuz sistemi kullanalım dediler. İki embriyo oluştu ve ilkinde hamile kaldı şuan doğdu çocuğu. Size uzunda bir protokol sunsalar işlerini biliyorlar güvendesiniz öyle düşünün. Gerisi allahtan. Ben hep öyle düşündüm. Benim rezervem çok düşük olmamasına rağmen boyutlardan sanırım benimde iki embriyom oluştu. Ben hep şunu düşünüyorum bir tane bile oluşsa önemli olan onun tutunması. İçinizi ferah tutun😊Kromozom testi bizde garanti olsun diye yatırdık daha önce düşüğüm olduğu için.
Ben hastaneye çok güvenerek geldm ilk tedavmde çok memnun kaldık. Fakat üzerinden yıllar geçti açıkçası burada tek o zmnli doktor yücel bey, semra hanım. Semra hanmlada görüşme sağlayamadım henuz. Doktorlar yeni oldugu için şüphede kaldım. Benm düşük vs de yok kromozom testi gereksz geldi. Genetik testi ve kromozom testi farklı şeyler sanırım değil mi

Kızlar bişey sorcam donmuş embriyo transferinde yumurtanın boyutu çok önemli mi acaba bide herkese çatlatma iğnesi veriliyor mu
Yumurta boyutu, lh ve E2 hepsi birlikte degerlendiriliyor tabi bide rahim kalınlığı.Mesela benim 14.gün rahîm 10 mm , yumurta 17,5 du .lh 10 du. 15.gün rahîm 11 mm , yumurta 19,5 du.E2 25 çıktı o gün çatlatma iğnesi vuruldum

Yumurta boyutu, lh ve E2 hepsi birlikte degerlendiriliyor tabi bide rahim kalınlığı.Mesela benim 14.gün rahîm 10 mm , yumurta 17,5 du .lh 10 du. 15.gün rahîm 11 mm , yumurta 19,5 du.E2 25 çıktı o gün çatlatma iğnesi vuruldum
Anladım canım açıkçası ben bişey çıkacak taransfer ertelenir diye düşünmeden edemiyorum bide sonucu nasıl olcak diye düşünmek de var Rabbim kucağımızı boş bırakmasın inşallah

X