Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Sizin okuduklarınızı ben de okudum ama bir kaç yerde de kanı sulandırdığı için yenmemesinin gerektiğine dair ifadeleri de okudum. Kulaktan dolma herşeyi hemen uygulamamak gerekir diye düşünüyorum. Mesela basit bir örnek vereyim. Erkeğin morfolojisini düzeltecek bir ilaç varmış. Biz bunu Semra hocaya sorduğumuzda kanıtlanmış bir durumun olmadığını morfolojiyi düzeltmenin hiç mümkün olmadığını belirtti. Şimdi hangisini doğru kabul etmek lazım??

Tıp bilimi mutlak doğruyu kabul ediyor yani bu gibi durumlarda hocalar hep der ki bu gibi şeylerin kabul görmesi için mesela 10000 kişide denenip önemli bir kısmında olumlu sonuç almak lazım... Biosteron için de aynı şeyi diyorlar... Ama zararı yoksa (ilaçlar için diyorum) denemek şahsen denemeyi tercih ederim. Yani sıfır olan bir morfoloji için yüzde 1 bile umut varsa eşimden denemesini isterim ne kaybederiz ki? Fakat çaylar otlar için hep şüpheli yaklaşıyorum. Örneğin bal tarçın çörekotu bende kist yapıyor.ama çok memnun olanda var. Veya bende pıhtılaşma var coraspin ve fraxiparine kullanıyorum artı olarak ananasla riske atamam kendimi.

Morfolojiyi duzeltigi dusunulen ilac NE? Bizimde memorialde musoum testinde grade2 de 2 yaziyor, grade 1 de 0 yaziyor, doktor sorun yok dedi anlamiyorum Bu morfolojiyi kimine gore sorun kimine gore degil. Sorun NE bilmiyorum bende

Morfolojiyi duzeltigi dusunulen ilac NE? Bizimde memorialde musoum testinde grade2 de 2 yaziyor, grade 1 de 0 yaziyor, doktor sorun yok dedi anlamiyorum Bu morfolojiyi kimine gore sorun kimine gore degil. Sorun NE bilmiyorum bende

Bakin size morfolojiyi şöyle açıklayayım ; toplam sperm içinden 100 tanesini alıp bunların hareketlilik ve şekil boyutunu değerlendiriyorlar. Bunu da genel toplamın oranı olarak kabul ediyorlar. Yani şunu söylüyorum atıyorum ilk 100 tanede morfoloji 0 cıktı ,ikincide bu oranın 100 çıkmayacagının garantisi yok. Bazı arkadaşların eşleri ilac kullanıyor yeniden test yaptırıyor ve o an farklı bir sperm morfolojiye konu olan sayıma dahil oluyor ve 1 2 tane düzgün sperm sayıma takılınca oran yükseldi sanıyor. Bu arada özlem hanım sizin eşinizdeki durumun aynısı benim eşimde de söz konusu. 2007 de doğan bir kızım var. Şimdi yeniden tüp deniyoruz .
Memorialde Imsi yani spermleri oldukça büyüterek seçme yöntemi. Bu yöntemle düzgün embriyoyu oluşturacak spermi seçme imkanları var. Sizin sonucta grade 1 bile bulunamasa grade 2 lerin de düzgünleri işe yarıyor

İnci mrb burda yazılanları hem okuyor hem ağlıyorum çok güzel bir sitemiş yeni keşfettim:))) seninde bebişin hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucağına alırsın inşalllahhhhhh
ben 10 yıllık evliyim ve çocuk sahibi olamıyorum sperm azlığı ve kalitesizliğinden dolayı maalesef izmir de yaptırmış olduğum 4 tüp bebek denemem var hepsi negatif sonuçlanan 2 ay önce şişli memorial de semra hnla görüşmeye geldik ve gerek dr gerek gösterdikleri ilgi alaka çok hoşuma gitti. tüm tetkiklerimizi yaşadığımız şehirde gerçekleştirip sonuçları gerek elden gerekse mail yoluyla hastaneye bildirdik ve allahın izniyle bu adetimde tedaviye başlıyoruz. rabbim yardımcım olsun inşallah. zorlu bir süreç beni bekler. burda ki tüm şehir dışından şişli memoriale giden arkadaşlara sorum olacak ?? orda kalmamız gereken 12- 15 günlük süreçte nerde kaldıkları, hastane çevresinde bulunan otel, misafirhane vs... bunlar hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirmi bana??? hastane misafirhanesi 90 eurodan başlıyor oda+kahvaltı biraz yüksek geldi bana açıkçası yardımcı olabilirmisiniz bana???? nerelerde kalınabilir????

Canım öncelikle hayırlı olsun, güzel haberlerle sonuçlanan bir tedavi olur inşallah. Ben İstanbul'da olduğum için çok hakim değilim konaklamanı nasıl olduğun ama arkadaşlar mutlaka bilgi verecektir sana :)

Aslında objektif bakmanın çok zor olduğu bir zaman benim için ama, elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışayım, Semra hanım opu'ye 10 yıldır girmiyormuş ama transfere giriyor ben rica etmiştim çokta umutlu değildim girmez diyordum ama benim transferimi Semra hanım yaptı. Birde ben Aylin hanımı sevdim daha sıcak ifadeleri biraz daha anlaşılır geldi bana ama onu da bir kere gördüğümden çokta emin konuşamayacağım.

Fakat şunu da belirteyim hangi doktordan randevu alırsan al bir doktorun olmayacak, ekip çalışması yapıyorlarmış yani kontrollerine farklı doktorlar girecek, opu ve transferde farklı doktorlar olacak vs.. o nedenle isme de ihtiyacın yok daha çok hemşirelerle iletişim içinde olacaksın. Bol bol soru sor canım aklında soru işaretleri kalması en sağlıklısı o olacak çünkü tedavin ne kadar iyi giderse gitsin aklında cvpsız sorular kalırsa güven sıkıntısı yaşarsın

Teşekkür ederim, Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

ÇOK TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN BEKLİYORUM CEVAPLARI HEYECANLA:)

canım banada eski doktorlarım hep Biesteron yazardı aylarca kullanırdım hiç faydasınıda görmedim kullanıpda çok tedavi iptallerim bile olmuştu.. Memorialda beni en baştan senin gibi eski hastalarda Biesteron takıntısı var sakın kullanma diye Semra hn uyardı.. hiç kullanmadım döllenmede oldu..
Birde bundan 4-5 ay önce Discoveryde de tesadüfen bir tıp belgeselini izliyordum konunun Biesteron olduğunu görünce çok şaşırmıştım.. Bu ilacı uzun dönem kullanan bayanların kalp ritmi bozuluyormuş ve ilacı bıraksalar dahi ilerleyen yıllarda kalp krizi geçirme riskleri çok yüksek oluyormuş.. yine o proğramda genç bir bayan bu ilacın kullanımından dolayı kalp krizi geçirip vefat etmişti.. işte araştırma yapılmış sebepsiz kalp krizi geçiren bayanların bir çoğu hayatlarının belli döneminde bu ilacı aylarca kullanan bayanlarmış.. ve en kötüsüde bu ilaç hormon ilacı ve vitamin ilacını yoğun kullanan bayanlarda çok daha fazla yan etkiye neden oluyormuş. Amerikada özellikle tüp bebek tedavilerinden önce bu ilaç tamamen yasaklanmış..
Almanyada oturan bir arkadaş var diğer topikten oda Türkiyeye geldiğinde Biesteron almış oradaki doktoruna göstermiş, doktoru canınamı kıymak istiyorsun sakın kullanma kalp sağlığını bozarsın demiş...

bu yazıyı çok ayrıntılı yazmak istedim çünkü etkisi kesin kanıtlanmamış ilaçları kullanıp o an fayda görmeye çalışıyoruz ama ilerleyen dönemlerde yan etkileri kötü olabiliyor... Biesteron kesinlikle kullanmayın arkadaşlar..
biesteron, arginmaxlar, qenzim Q yada yüzlerce ilaç kullandım hiçbiri fayda etmedi, bu son tedavimde hiçbirini kullanmadım hamile kalmıştım..
en doğrusunu Memorial yapıyor bu tarzda ilaçlar vermiyor kesinlikle kullanmayın diyor..
evdeki Biesteronları çöpe attım ama ne yazıkki Bahcecideki doktorum yıllarca kullandırmıştı artık kendime geçmiş olsun diyebiliyorum ancak...

artık tedavilerimden önce arı sütü veya apiteradan önce hiçbirşey kullanmamaya karar verdim..

İnanamıyorum!! 10 aydır kullanıyorum ve sürekli çarpıntım var eşim kardiyolog herşeye bakıldı ama bunu hiç düşünmemiştik! Nabzımın 200 lere vurduğu oluyor ben hep stres diye düşünmüştüm. 10 aydır günde 3 tane 25 mg hemde! Ayrıca yum neyse o hep 1 tane yani faydasıda olmadı ama bi umut kullandım işte. Dediğin gibi birtek semra hanım kullandırmadı onun dışında kime gitsek ilk başta bunu yazıyolar!!

canım senin yine iyi sadece 10 ay olmuş.. ben bahçecide tam 4 yıl aralıksız aylarca günde 4 tane kullandım doktorum kullan dediği için:))) o dönemdede yoğun kalp sıkışmaları yaşamıştım ama hep stersten yada iş hayatından dolayı diyordum..
kalp ritmini bozuyormuş ve zaten kalp krizi ilerleyen yıllarda olabiliyormuş... sen en doğrusunu daha iyi bilirsin ama hiç kullanmamanı tavsiye ederim.. benimde kullandığım dönemde 2 tane tedavi iptalim var diğerlerindede hep 1 yumurta olmuştu..

ben de ilk tedvaimde kullanmıştım o zaman 6 tane yumurta topanıp da sonra o sayıya bir daha ulaşamayınca Semra hanım' a dhea biosteron u sormuştum o da kullanmadıklarını ve kullanmayacaklarını özellikle belirtmişti. Ben de kullanmadım.

Ananas için yabancı yayınlarda da birsürü şey okudum. Aşırıya kaçmamak şartıyla günde 1 dilim yemenin faydalı olduğunu söylüyorlardı Hatta transferden sonra 5 gün filan diye yazıyordu. 1 ananası 5 e bölün diyorlardı. Sonra hastanedekilere yememin zararlı olacağı bir şey var mı diye sorduğumda sadece bitki çayı, yeşil çay, kahve filan içme dediler mevyelerden sebzelerden zararlı olan var mı dediğimde de aşırı olmamak kaydıyla herşeyi yiyebilirsin dediler

evet canım ananas özelliklede transferden sonraki ilk 5 günde birer dilim faydalıymış.. sonrasında onuda çok yemeyin diyorlar...aslında yapmamız gereken şey temel gıdaları alıp, yazdığın gibi kahve, bitki çayı ve sigaradan uzak durmak.. gerisi zaten önce Allaha sonra doktorlara emanetiz..
ben neler neler yaptım bu süreçte canım.. Bahcecideki doktorum bana Murat Berksoy adındaki üreme koçu var ona gitmezsen çocuğun asla olmayacak dedi.. Murat Berksoya bana 7 ay boyunca günde 30 tane ilaç içirtti yumurta sayısı ve kalitesi artırmak için.. eşiminde sperm sorununa çözüm getirecekmiş vs.. bu süreçte bu adama 7 ay gittim 10.000 TL para harcadım sadece ilaçlarına ve 15 günde bir muayenesine.. Bahcecideki doktorum bana Murat bey okey verince gel hemen tüpünü yapalım, Murat bey okey vermeden gelme sakın dedi:)) zaten ikisi çok iyi arkadaştı Murat Berksoy tamam artık hazırsın Bahcecide tedavini hemen ol göreceksin tonla kaliteli yumurtan olacak, eşinin spermide 1. kalite olacak dedi.. hemen tüp bebek tedavisi oldum ayrıca 6.000 TL de ona verdim.. 1 tane 2. kalite yumurta toplandı ve elde var sıfır oldu.:)) tabi Murat beyi aradım telefonlarıma hiç çıkmadı haftalarca Amerikaya gitti dediler:) Bahcecideki doktorumsa ne halin varsa gör şeklinde umursamaz davrandı..

okadar çok para tacirleri varkii bu süreçte hepside birbiriyle danışıklı ilerliyor ve hepsi birbirini tanıyor.. Memorialda bu tarzda birşeye hiç rastlamadım..

Çok üzüldüm canım, benim de 2.denemem için Mustafa Bahçeci ile yaşadığım bir anı var. Gittik kendisi tüplerde tıkanıklık olduğu için alınması gerektiğini söyledi inandık güvendik Acıbadem fulyada ameliyat oldum. kendisi ve Aytun hanım diye bir kadın girdi dendi! ameliyatıma. Mustafa beyi hiç görmedim ameliyat sonrasında yanıma uğramadı bile Aytun hanım geldi ameliyatta yapılanları anlatmaya . Kendisine 3000 TL ayrıca doktor ücreti ödedik. Aynı ay bana tedaviye başladı. 4 yumurta toplandı ikisi döllendi dendi 2. gün transfer ettiler, ne epikriz ne fotoğraf hiçbirşey görmedik. Sonra olmadı tabii. Ben bir görüşüp neden olmadı diye randevu almak istedim Randevu bile vermediler telefonla konuşayım dedim konuşturmadılar çok ısrar edip neden olmadığını öğrenmek istiyorum başka neler yapabiliriz diye sorduğumda da sanırım sekreterince yazılmış bir mail aldım. Hala saklıyorum. Bana kokültür diye artık hiçbir hastanede uygulanmayan bir yöntemi önermiş daha fazla nasıl para alırım diye herhalde. Yaşadığım üzüntüyü anlatamam o yüzden seni çok net anlıyorum
Ben de Memoriala güveniyorum şu anda ciddi ve dürüst geliyor yine olmazsa yine orada denerim

Allah yardımcın olsun canım, peki şuan durum ne?

1.inci hanım bugünlük sıkıntım yok. İğne kullanmaya başladım. 2007 hamileliğimde de jel vardı ancak ben o zamanda iğne kullanmış ve mutlu sonuca ulaşmıştım. Bakalım 2 gün sonra ne sonuç alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…