• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Çok üzüldüm canım, benim de 2.denemem için Mustafa Bahçeci ile yaşadığım bir anı var. Gittik kendisi tüplerde tıkanıklık olduğu için alınması gerektiğini söyledi inandık güvendik Acıbadem fulyada ameliyat oldum. kendisi ve Aytun hanım diye bir kadın girdi dendi! ameliyatıma. Mustafa beyi hiç görmedim ameliyat sonrasında yanıma uğramadı bile Aytun hanım geldi ameliyatta yapılanları anlatmaya . Kendisine 3000 TL ayrıca doktor ücreti ödedik. Aynı ay bana tedaviye başladı. 4 yumurta toplandı ikisi döllendi dendi 2. gün transfer ettiler, ne epikriz ne fotoğraf hiçbirşey görmedik. Sonra olmadı tabii. Ben bir görüşüp neden olmadı diye randevu almak istedim Randevu bile vermediler telefonla konuşayım dedim konuşturmadılar çok ısrar edip neden olmadığını öğrenmek istiyorum başka neler yapabiliriz diye sorduğumda da sanırım sekreterince yazılmış bir mail aldım. Hala saklıyorum. Bana kokültür diye artık hiçbir hastanede uygulanmayan bir yöntemi önermiş daha fazla nasıl para alırım diye herhalde. Yaşadığım üzüntüyü anlatamam o yüzden seni çok net anlıyorum
Ben de Memoriala güveniyorum şu anda ciddi ve dürüst geliyor yine olmazsa yine orada denerim

canımm bende seni anlıyorum hemde çok net... bende 4 yılda yaşadıklarımı Mustafa Bahceciye mail atıp anlatmıştım.. Mustafa bey oralı bile olmamıştı... sekreteride saçma bir mail atıp tekrar muayene ücreti ödeyerek gelirsem eğer Mustafa beyin mailimle ilgilenebileceğini belirtmişti birde 390 TL uydurmaları dinlemek için verecektim.. :)) tabi gitmedim..

evet canım ananas özelliklede transferden sonraki ilk 5 günde birer dilim faydalıymış.. sonrasında onuda çok yemeyin diyorlar...aslında yapmamız gereken şey temel gıdaları alıp, yazdığın gibi kahve, bitki çayı ve sigaradan uzak durmak.. gerisi zaten önce Allaha sonra doktorlara emanetiz..
ben neler neler yaptım bu süreçte canım.. Bahcecideki doktorum bana Murat Berksoy adındaki üreme koçu var ona gitmezsen çocuğun asla olmayacak dedi.. Murat Berksoya bana 7 ay boyunca günde 30 tane ilaç içirtti yumurta sayısı ve kalitesi artırmak için.. eşiminde sperm sorununa çözüm getirecekmiş vs.. bu süreçte bu adama 7 ay gittim 10.000 TL para harcadım sadece ilaçlarına ve 15 günde bir muayenesine.. Bahcecideki doktorum bana Murat bey okey verince gel hemen tüpünü yapalım, Murat bey okey vermeden gelme sakın dedi:)) zaten ikisi çok iyi arkadaştı Murat Berksoy tamam artık hazırsın Bahcecide tedavini hemen ol göreceksin tonla kaliteli yumurtan olacak, eşinin spermide 1. kalite olacak dedi.. hemen tüp bebek tedavisi oldum ayrıca 6.000 TL de ona verdim.. 1 tane 2. kalite yumurta toplandı ve elde var sıfır oldu.:)) tabi Murat beyi aradım telefonlarıma hiç çıkmadı haftalarca Amerikaya gitti dediler:) Bahcecideki doktorumsa ne halin varsa gör şeklinde umursamaz davrandı..

okadar çok para tacirleri varkii bu süreçte hepside birbiriyle danışıklı ilerliyor ve hepsi birbirini tanıyor.. Memorialda bu tarzda birşeye hiç rastlamadım..
Murat berksoy a hiç gitmedim ama sanırım genel olarak et vs gibi proteinleri yasaklıyormuş doğrumu? Yabancı ülkelerde de düşük rezervli hastalara tam tersi yüksek protein düşük karbonhidrat uygulanıyormuş bölece yum sayısı artmasa bile kaliteli oluyormuş. Ne kadar doğru bilemeyiz tabi ama etin yasaklanması çok mantıklı gelmiyor. He oturup hergün 1 kg yersen zararlı gut olursun hatta :) ama ne bileyim herşeyden kararınca yenmeli. Vallahi işin aslı benim bu tüp bebek olayına hiiiççç itimadım kalmadı. Şöyle ki; yok o dr ye gitmeden gelme yok bu ilacı kullanmadan gelme yok bi histeroskopi hadi bi laporoskopi! Eski merkezlerin uygulamalarını hatalı bulmalar olmayınca seni beni suçlamalar zaten rezerv azdı vs e rezerv olsa sperm olsa burda işim neeee!! Ama denemeye mecburum ne deseler yapıyorum böle konuştuğma bakmayın :)

DÜN KAHRAMAN BEYLE GÖRÜŞTÜM 12- 15 GÜN KESİN KALINMASI GEREKİYOMUŞ ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAHH:KK66:)
evet bende bugün arayıp sordum.15 gün sürer dediler.transferden sonra hemen yolculuk yapmak da istemiyorum.2-3 gün de öyle ekle.nerden baksan 20 gün sürüyor.

evet bende bugün arayıp sordum.15 gün sürer dediler.transferden sonra hemen yolculuk yapmak da istemiyorum.2-3 gün de öyle ekle.nerden baksan 20 gün sürüyor.
ONLAR NE KADAR ÖNERMESELERDE BENDE SİZİNLE AYNI FİKİRDEYİM ÇÜNKÜ MANİSADAN GİDİCEM UZAK MESAFE YANİ SİZ NERDEN GİDİCEKSİNİZ??? İLK DENEMENİZMİ??

Bakin size morfolojiyi şöyle açıklayayım ; toplam sperm içinden 100 tanesini alıp bunların hareketlilik ve şekil boyutunu değerlendiriyorlar. Bunu da genel toplamın oranı olarak kabul ediyorlar. Yani şunu söylüyorum atıyorum ilk 100 tanede morfoloji 0 cıktı ,ikincide bu oranın 100 çıkmayacagının garantisi yok. Bazı arkadaşların eşleri ilac kullanıyor yeniden test yaptırıyor ve o an farklı bir sperm morfolojiye konu olan sayıma dahil oluyor ve 1 2 tane düzgün sperm sayıma takılınca oran yükseldi sanıyor. Bu arada özlem hanım sizin eşinizdeki durumun aynısı benim eşimde de söz konusu. 2007 de doğan bir kızım var. Şimdi yeniden tüp deniyoruz .
Memorialde Imsi yani spermleri oldukça büyüterek seçme yöntemi. Bu yöntemle düzgün embriyoyu oluşturacak spermi seçme imkanları var. Sizin sonucta grade 1 bile bulunamasa grade 2 lerin de düzgünleri işe yarıyor

Bizde sperm sayisi iyi toplam 50 mly cikti konsantrasyon 17 mly, normal sperm tahlillerinde morfoloji 0-1-2 degisiyor burdaki musoum testin grade 1: 0 cikti, grade2 de 2 cikti benim gebe kalamama sebebim NE bilmiyorum bende hersey iyi sozde en son laparoskobide yapildi sorun gorulmedi AMA olmuyor 5. Denemedeyim ve sebebim ne bilmiyorum.. Kizinizi Allah size bagislasin rabbim uzun omur versin

evet ilk denemem olacak.ankaradan gelicem inşallah.hala kesin karar veremedim.ankara da mı ilk denememi yapsam yoksa istanbula mı gelsem bilemiyorum.

Murat berksoy a hiç gitmedim ama sanırım genel olarak et vs gibi proteinleri yasaklıyormuş doğrumu? Yabancı ülkelerde de düşük rezervli hastalara tam tersi yüksek protein düşük karbonhidrat uygulanıyormuş bölece yum sayısı artmasa bile kaliteli oluyormuş. Ne kadar doğru bilemeyiz tabi ama etin yasaklanması çok mantıklı gelmiyor. He oturup hergün 1 kg yersen zararlı gut olursun hatta :) ama ne bileyim herşeyden kararınca yenmeli. Vallahi işin aslı benim bu tüp bebek olayına hiiiççç itimadım kalmadı. Şöyle ki; yok o dr ye gitmeden gelme yok bu ilacı kullanmadan gelme yok bi histeroskopi hadi bi laporoskopi! Eski merkezlerin uygulamalarını hatalı bulmalar olmayınca seni beni suçlamalar zaten rezerv azdı vs e rezerv olsa sperm olsa burda işim neeee!! Ama denemeye mecburum ne deseler yapıyorum böle konuştuğma bakmayın :)

Murat Berksoy işine nasıl gelirse onu yapıyor canım.. bana ilk gittiğimde eti, yumurtayı, unlu yiyecekleri yasakladı şunu ye bunu ye dedi.. zaten ben zayıf biriyim 51 kilo ile ona gitmiştim.. her dediğini harfiyen yapınca herşeyi yasaklayınca 47 kiloya düştüm ama bu defada kanşekerim düştü, psikolojim bozuldu günde abartmıyorum en az 30 tane hap içirtiyordu... bu defada son 3 ay devamlı et yedirtmeye kilo aldırmaya çalıştı birsürü kanser ilacı kullandırdı.. doğruları yok işine nasıl gelirse onu yapıyor.. devamlı tv lere çıkıyor reklam yapıyor uydurma mucizeler anlatıyor.. ona bahçeci gruptan çok gönderilen arkadaşım oldu 1 kişi bile faydasını göremedi.. murat beyden daha çok ben bahçecideki doktoruma kızgınım çünkü o beni o adama yönlendirdi gidip ön hazırlık yaptırmazsan çocuğun asla olmaz dedi..

evet canım sağlıklı sperm ve sağlıklı yumurta olsa neden tüp bebek yaptıralımki.. tutmayınca direk suçlamalara başlıyorlar:))
inşallah burada bebeklerimize kavuşacağız ben artık başka bi merkezi daha kaldıracak kafaya sahip değilim..

Murat Berksoy işine nasıl gelirse onu yapıyor canım.. bana ilk gittiğimde eti, yumurtayı, unlu yiyecekleri yasakladı şunu ye bunu ye dedi.. zaten ben zayıf biriyim 51 kilo ile ona gitmiştim.. her dediğini harfiyen yapınca herşeyi yasaklayınca 47 kiloya düştüm ama bu defada kanşekerim düştü, psikolojim bozuldu günde abartmıyorum en az 30 tane hap içirtiyordu... bu defada son 3 ay devamlı et yedirtmeye kilo aldırmaya çalıştı birsürü kanser ilacı kullandırdı.. doğruları yok işine nasıl gelirse onu yapıyor.. devamlı tv lere çıkıyor reklam yapıyor uydurma mucizeler anlatıyor.. ona bahçeci gruptan çok gönderilen arkadaşım oldu 1 kişi bile faydasını göremedi.. murat beyden daha çok ben bahçecideki doktoruma kızgınım çünkü o beni o adama yönlendirdi gidip ön hazırlık yaptırmazsan çocuğun asla olmaz dedi..

evet canım sağlıklı sperm ve sağlıklı yumurta olsa neden tüp bebek yaptıralımki.. tutmayınca direk suçlamalara başlıyorlar:))
inşallah burada bebeklerimize kavuşacağız ben artık başka bi merkezi daha kaldıracak kafaya sahip değilim..

Semra hanım bana bundan önceki tedavimde baskılama uyguladı ama benim tedavim başarısız oldu transfer bile yapılamadı, kendisi bana hata yaptıklarını ama bunu tedaviyi yapmadan bilemeyeceklerini son derece açıklayıcı bir şekilde anlattı. Ben de ikna oldum. Güvenimin nedeni biraz da bu, kendinde de hata görmesi ve düzeltmek için başka yöntemler uygulaması

Biara bende cok dusunmustum sonra sacma geldi gitmedim Murat berksoya AMA tanidigim bir aile dostu 3 tup denemesinden sonra Murat berksoyla tedavisinden sonra dogal hamile kaldi belki tesaduf oldu ayrica gunde o kadae ilac nedemek saglikli insana zarar verir tum dengeyi bozar yazik ya nasil tedaviymis Bu...
Ensuu ovitrellanin vuruldugu gun cetrotidede vurulmuyormuydu?? Onceki trdavilerde oyle yaptigimi hatirliyorum sanki burda yapilmiyor dedi hemsire aklima takildi gerci genede bi soruyum.. Ben cok pimpirik oldum Bu tedaviler yapti beni

Semra hanım bana bundan önceki tedavimde baskılama uyguladı ama benim tedavim başarısız oldu transfer bile yapılamadı, kendisi bana hata yaptıklarını ama bunu tedaviyi yapmadan bilemeyeceklerini son derece açıklayıcı bir şekilde anlattı. Ben de ikna oldum. Güvenimin nedeni biraz da bu, kendinde de hata görmesi ve düzeltmek için başka yöntemler uygulaması
banada gecen tedavimde baskilama yapilmisti benim bunyem cok iyi cevap vermisti.. uc yumurtada toplanip dollenmisti.. bu tedavide yapmalimiyim onu arayip sormaliyim..

Biara bende cok dusunmustum sonra sacma geldi gitmedim Murat berksoya AMA tanidigim bir aile dostu 3 tup denemesinden sonra Murat berksoyla tedavisinden sonra dogal hamile kaldi belki tesaduf oldu ayrica gunde o kadae ilac nedemek saglikli insana zarar verir tum dengeyi bozar yazik ya nasil tedaviymis Bu...
Ensuu ovitrellanin vuruldugu gun cetrotidede vurulmuyormuydu?? Onceki trdavilerde oyle yaptigimi hatirliyorum sanki burda yapilmiyor dedi hemsire aklima takildi gerci genede bi soruyum.. Ben cok pimpirik oldum Bu tedaviler yapti beni
cnm bazi yerde vuruluyordu bazisinda vurulmuyor hastanesine gorede degisiyor umutta vuruluyordu.. memorial ne yapti aklimda yok benim kafamda bi dunya.. su anda disardayim 22.00 gibi evde olacagim ozaman ilac cizelgesine bakip yazsam gec olmaz umarim.. ama vurulmadigimi hatirliyorum..

baskılama derken?
adetten sonra climare forte bant ve cetrotide kullaniliyor gunlerine gore cnm.. bi cizelge veriyorlar sonrasinda tedaviye baslaniyor.. genelde rezervi az yada yumurtalari ayni derece ilerlemeyenlere uyguluyorlar..

Kızlarrrr Ben Geldimmmm...
Bu sabah Yumurtalarım toplandı çok şükür...
16 adet yumurta toplandı (maaşallah)
Şimdi heyecanlar yarın gelecek telefonu bekliyorum :rolleyes: kaç tanesi olgun çıkacak? kaçı döllenecek?
Tranfer 3.gün mü 5.gün mü olacak?

adetten sonra climare forte bant ve cetrotide kullaniliyor gunlerine gore cnm.. bi cizelge veriyorlar sonrasinda tedaviye baslaniyor.. genelde rezervi az yada yumurtalari ayni derece ilerlemeyenlere uyguluyorlar..
aa ilk defa duyuyorum o kadar denemem oldu kimse bahsetmedi.. İlk 3 tedavimde femara uygulandı 4. De düşük doz gonal f. 5. Deneme için bunu sorucam bakalım öğrendiğim iyi oldu çok teşekkürler :)

cnm bazi yerde vuruluyordu bazisinda vurulmuyor hastanesine gorede degisiyor umutta vuruluyordu.. memorial ne yapti aklimda yok benim kafamda bi dunya.. su anda disardayim 22.00 gibi evde olacagim ozaman ilac cizelgesine bakip yazsam gec olmaz umarim.. ama vurulmadigimi hatirliyorum..

Umuttada vuruldum baska klinikteki tedavimdede iyi hatirliyorum burasi tercih etmiyor vardir bi bildikleri mutlaka gene gidince sorarim daha once asilamada erken catladida benim yumurtalar ondan hep korkarim catlarmi diye insallah olmaz canim sagol

aaa benim de duyduğum iyi olduuu...benim hepsi birlikte ilerlemiyor geçen denemede çoğu kullanılamamıştı c.tesi gidicem hande hanıma randevu aldım sorıcaktım ne yapmamız gerekiyor die...bi önceki adette mi başlanıo ilaca peki ben şimdi aralık adetim geçti ocakta tedaviye başlamayı düşünüodummm ama nasıl olcak bakalımm

Kızlarrrr Ben Geldimmmm...
Bu sabah Yumurtalarım toplandı çok şükür...
16 adet yumurta toplandı (maaşallah)
Şimdi heyecanlar yarın gelecek telefonu bekliyorum :rolleyes: kaç tanesi olgun çıkacak? kaçı döllenecek?
Tranfer 3.gün mü 5.gün mü olacak?

Size kaçının düzgün çıkabileceği söylenmedi mi? Genelde 16 mm üzerindeki yumurtalarda döllenme daha rahat oluyor. 18 üzeri ise embriyo oluşturmada sorun yaratmıyor diye biliyorum.

c.tesi randevumu cumaya aldırayım semra hanımı da görme şansım olabilir belki onun randevulara ocağa kadar doluymuş ama bi 10 dakika görebilir miyim acaba cuma orda değil mi arkadaşlar

Çok üzüldüm canım, benim de 2.denemem için Mustafa Bahçeci ile yaşadığım bir anı var. Gittik kendisi tüplerde tıkanıklık olduğu için alınması gerektiğini söyledi inandık güvendik Acıbadem fulyada ameliyat oldum. kendisi ve Aytun hanım diye bir kadın girdi dendi! ameliyatıma. Mustafa beyi hiç görmedim ameliyat sonrasında yanıma uğramadı bile Aytun hanım geldi ameliyatta yapılanları anlatmaya . Kendisine 3000 TL ayrıca doktor ücreti ödedik. Aynı ay bana tedaviye başladı. 4 yumurta toplandı ikisi döllendi dendi 2. gün transfer ettiler, ne epikriz ne fotoğraf hiçbirşey görmedik. Sonra olmadı tabii. Ben bir görüşüp neden olmadı diye randevu almak istedim Randevu bile vermediler telefonla konuşayım dedim konuşturmadılar çok ısrar edip neden olmadığını öğrenmek istiyorum başka neler yapabiliriz diye sorduğumda da sanırım sekreterince yazılmış bir mail aldım. Hala saklıyorum. Bana kokültür diye artık hiçbir hastanede uygulanmayan bir yöntemi önermiş daha fazla nasıl para alırım diye herhalde. Yaşadığım üzüntüyü anlatamam o yüzden seni çok net anlıyorum
Ben de Memoriala güveniyorum şu anda ciddi ve dürüst geliyor yine olmazsa yine orada denerim
guven cok onemli okadar cok yazi okudum ve olmazsa yine oraya gderim diyen senin gbi bircok insan gordum bende memoriala karar verdim ama daha cok var yazin allah nasip ederse

Back