transferin hayırlı olsun cnm, güzel haberlerin gelsin.
cnm olumsuz dusunme.. biliyorsunki gradelerin durumu anlik degisebiliyor demekki iyi durumda degilmis... cok iyi olan kotu olabiliyor, umutsuz olunan kendini yenileyip tutunabiliyor.. benim transferimde semra hn cok umutlu degilim demisti ama tutunmustu.. embriyologlari bosver cnm tutunacagina inan.. suda var en azindan o anda ne goruyorsa onu soyluyorlar.. bircok hastane resimde vermeden 2. 3. kaliteleri transfer edip 1. kalite transfer ettik diyor.. hersey gonlunce olsun..Teşekkür ederim ensu hanım. Bugün transferim yapıldı. İlginçtir 1. kalite embriyom bugüne devam etmemiş. 3. kalitede maalesef. 2 kalitedeki 2 embriyodan 1 i iyi durumdaydı ama diğeri ümitsiz gibiydi. Embriyolog Hakan beyin dediği tutma ihtimali binde 1 yani bundan ümitlenmeyin dedi. Diğerinin kalitesi güzeldi ve bundan ümitlenebilirsiniz diye ifade ettiler. Şimdilik 18 Aralığı bekliyorum. Artık bundan sonra hem kendime hemde çocuğu olmayan ve bekleyen bütün arkadaşlar için dua ediyorum.
Sıkı dur geliyorum :)
Şimdi canım bir embriyonun grade 1 yada 2 yada 2 olduğunu şöyle anlıyorlarmış.
1) Hücre sayısı;
2) Hücrelerin eşit büyüklükte olup olmaması;
3) "Fragmantasyon" varlığı ve bunun embriyo hacmine göre oransal yüzdesi.
"Fragmantasyon", canlı olmayan hücre artıklarıdır.
Grade1 Hücreler eşit büyüklükte, fragmantasyon yok
Grade 2a Hücreler eşit büyüklükte, %0-20 fragmantasyon var
Grade 2b Hücreler eşit olmayan büyüklükte, fragmantasyon yok
Grade 2ab Hücreler eşit olmayan büyüklükte, %0-20 fragmantasyon var
Grade 3 %30-50 fragmantasyon var
Grade 4 %50'nin üzerinde fragmantasyon var
Grade 1, 2, 3 embriyolar transfer edilebilir embriyolardır.
alıntıladım :)
canimcim sagolasin. ben henuz tedaviye baslamamis biri olarak herbi seyi ogrendim :) bazen diyorum bilmek mi iyi uoksa bilmemek mi:)
Teşekkür ederim ensu hanım. Bugün transferim yapıldı. İlginçtir 1. kalite embriyom bugüne devam etmemiş. 3. kalitede maalesef. 2 kalitedeki 2 embriyodan 1 i iyi durumdaydı ama diğeri ümitsiz gibiydi. Embriyolog Hakan beyin dediği tutma ihtimali binde 1 yani bundan ümitlenmeyin dedi. Diğerinin kalitesi güzeldi ve bundan ümitlenebilirsiniz diye ifade ettiler. Şimdilik 18 Aralığı bekliyorum. Artık bundan sonra hem kendime hemde çocuğu olmayan ve bekleyen bütün arkadaşlar için dua ediyorum.
hormon tahlilleri aç karna mı bakılması gerekir
Teşekkür ederim ensu hanım. Bugün transferim yapıldı. İlginçtir 1. kalite embriyom bugüne devam etmemiş. 3. kalitede maalesef. 2 kalitedeki 2 embriyodan 1 i iyi durumdaydı ama diğeri ümitsiz gibiydi. Embriyolog Hakan beyin dediği tutma ihtimali binde 1 yani bundan ümitlenmeyin dedi. Diğerinin kalitesi güzeldi ve bundan ümitlenebilirsiniz diye ifade ettiler. Şimdilik 18 Aralığı bekliyorum. Artık bundan sonra hem kendime hemde çocuğu olmayan ve bekleyen bütün arkadaşlar için dua ediyorum.
Hadi bi dökümümüzü yapalım kızlar vakit geçsin :)
Yaş kaç : 33
Sorun ne : oligoastenoteratozoospermi (şekil, hareket ve sayı bozukluğu)
Kaçıncı deneme : 3
kaç yumurta toplandı : 14
Kaçı döllendi: 12
Kaç transfer yapıldı kaliteleri: 2 transfer biri grade 1 diğeri grade 2.
Kaçıncı gün embriyosu : 4. gün
Transferi kim yaptı : Semra Kahraman
Kaçı donduruldu : 1 (grade 2)
Sonuç: 6. gün beklemede
sıra sizde :)
aBen de haftaya kontrole gidicem ocakta başlamayı düşünüyorum.. genetik tramboli tahlil istemişti nur hanım kanımda pıhtılaşma varmış bebek beslenememiş o yüzden kalbi durmuş. şimdi ilaç kullanıcakmışım tekrar deniycez heyecan sardı beni
Bilmek iyidir canım :) ben ilk gittiğimde Hande hanım sei burada işe alalım demişti bana düşün artık nasıl dersime çalışmışım
hayirli olsun tedaviniz arkadasim.insallah saglikli embriyolar olup sana simsiki tutunurlar :)Kızlar merhaba pazartesi günü opu işlemim yapıldı. Melih bey yaptı. 5 yumurta toplanmış. Biz de şaşırdık. Benim bir öncekinde erken çatlama problemim olmuştu, bu kez Aylin hanım çok dikkatle davrandı Sağolsun Hakkını ödeyemem. Çatlatma vurulduktan sonraki gün genellikle görmezler hastaları o gün bile bakıldı. Yumurtalarım son günde diğer günlere göre aşırı büyüdüler. Ben yine erken çatlar diye düşünüyordum. Dün 3 tanesi döllenmiş haberini aldık. Allah bize de sizlere de hep hayırlısını göstersin. Yarın için haber bekliyoruz bakalım ne diyecekler
Hadi bi dökümümüzü yapalım kızlar vakit geçsin :)
Yaş kaç : 33
Sorun ne : oligoastenoteratozoospermi (şekil, hareket ve sayı bozukluğu)
Kaçıncı deneme : 3
kaç yumurta toplandı : 14
Kaçı döllendi: 12
Kaç transfer yapıldı kaliteleri: 2 transfer biri grade 1 diğeri grade 2.
Kaçıncı gün embriyosu : 4. gün
Transferi kim yaptı : Semra Kahraman
Kaçı donduruldu : 1 (grade 2)
Sonuç: 6. gün beklemede
sıra sizde :)
inşallah hepimiz için inşallaha
onsallah bu sefer saglikla kucagina almak nasip olur arkadasim.ben de ocagin 6si gibi tedaviye basliyicam insallah. Allahtan bi mani olmazsa :)
kizlar bisey danismak istiyorum.fazla kilo tup bebekte basarisizliga neden olur mu????
Kilonun problem olduğu bana söylendi. 3 ayda 14 kilo düştüm. Daha doğrusu kilo bütün hamileliklerde problem yaratma potansiyeli varmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?