• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Birinci hanım tek embriyoyu dondurmanızı tavsiye etmem. Benim ilk hamileliğimde 6 tane dondurtmuştuk. Çözünürken 3 tanesi kalmıştı. Bu yüzden dondurulmuş umudu ile tedaviye başlarsınız. o da çözünürken transfere uygun olmazsa moral bozukluğu yaşarsınız. 4 ve üzeri olsaydı dondurmanız daha mantıklı olabilirdi.

Biliyorum çok teşekkür ederim. Sağlıklı çözülen embriyoların bile %70-80 oranında canlılıkları var fakat atın diyemezdim :) 1390 lirayı sokağa atmayı tercih ettim :) savaşmış o minik embriyo hem de son güne kadar iyi kalite olarak, bakarsın yine savaşır

Hayırlı olsun canım Transferin... Nasıl geçti, kaç embriyo konuldu ben kaçırdım sanırım bu bilgileri... Umarım hayırlısı ile pozitif sonuç alırsın...
Bende bugün 4.iğnemi yapacağım yarında 10:00 da randevum var... Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin..

Ayrıntıları ile anlatayım :) ben ilk anestezisiz transferim oldu bu daha önceki 2 denemede anestezi aldım ben.

16:00'da hastaneye çağırdılar bence okadar erken gitmeyin 1 saat bizi kimse arayıp sormadı oda da durduk öyle. 17:00'da hemşire geldi ultrasonla idrar oranına baktı ( fazlaysa boşalttırıyorlar bardak alıyorsunuz 1 bardak :) a,5 bardak 2 bardak falan diye miktar veriyorlar) sonra 2. kata aldılar bekleme bölümü var 4 bayan oturduk sıra sıra alıp yine ultrasonla doluluk oranına baktılar gerekli gördükçe boşalttırdılar yine 18:00'a kadar da böyle geçti en son ben tam kıvamıma gelmişim :D aldılar beni. yatıyorsunuz çatala klasik pozisyon *.* yeşil yapışkanlı gibi bir örtü örtüyorlar o bölgeye sonra gögeğinizi açıyorlar ultrason takibi için yanınızda da ekran var. spektrum yerleştirilirken çok çok hafif bir acı oluyor ama çok az cidden sonrasında bi his yok ekrandan izliyorsunuz çıkarken acı olmuyor, sonra minik hareketlerle sedyeye alıp odaya çıkardılar 30dk dinlendim çıktım :) 2 tane transfer edildi biri grade 1 diğeri grade 2 yazıyor kağıtta bugün daha 4. günüm beklemedeyim :)

Ayrıntıları ile anlatayım :) ben ilk anestezisiz transferim oldu bu daha önceki 2 denemede anestezi aldım ben.

16:00'da hastaneye çağırdılar bence okadar erken gitmeyin 1 saat bizi kimse arayıp sormadı oda da durduk öyle. 17:00'da hemşire geldi ultrasonla idrar oranına baktı ( fazlaysa boşalttırıyorlar bardak alıyorsunuz 1 bardak :) a,5 bardak 2 bardak falan diye miktar veriyorlar) sonra 2. kata aldılar bekleme bölümü var 4 bayan oturduk sıra sıra alıp yine ultrasonla doluluk oranına baktılar gerekli gördükçe boşalttırdılar yine 18:00'a kadar da böyle geçti en son ben tam kıvamıma gelmişim :D aldılar beni. yatıyorsunuz çatala klasik pozisyon *.* yeşil yapışkanlı gibi bir örtü örtüyorlar o bölgeye sonra gögeğinizi açıyorlar ultrason takibi için yanınızda da ekran var. spektrum yerleştirilirken çok çok hafif bir acı oluyor ama çok az cidden sonrasında bi his yok ekrandan izliyorsunuz çıkarken acı olmuyor, sonra minik hareketlerle sedyeye alıp odaya çıkardılar 30dk dinlendim çıktım :) 2 tane transfer edildi biri grade 1 diğeri grade 2 yazıyor kağıtta bugün daha 4. günüm beklemedeyim :)

Ayyyy ne güzel inşallah sonu da güzel olur hikayenin... Allah gönlüne göre versin inşallah...

hayırlı olsun canım güzel haberlerin gelsin.. bende ocakta hande hanımla başlayacağım sen git bakalım senden tecrübe edinirim:)

Sagol cnm insallah Bu kez olur. Hande hnmin iyi bir elektirigi var bakalim yorucu bir surec bizi bekliyor umarim cektiklerimize deger

canımcım Allah hayırlısı ile hayırlı sağlıklı evlatlar versin sana ve transferi olan tümmm arkadaşlarıma da bişey sorucam. bu grade 1 ve grade 2 nedir?

canımcım Allah hayırlısı ile hayırlı sağlıklı evlatlar versin sana ve transferi olan tümmm arkadaşlarıma da bişey sorucam. bu grade 1 ve grade 2 nedir?

Grade 1 1. kalite embriyo. Grade 2 de 2. kalite embriyo demek. Ama bu büyük sorun yaratacak bir durum değil. Şöyle ki bazı embriyolar anne ortamına geçmeden gelişmesi Grade 2 de kalabiliyormuş.

Bir de şöyle açıklamada bulunayım. Yumurta seviyesi ölçülerinin ne olduğunu bilmiyorum ama yumurta büyüklüğü diyelim 20 civarında olursa uygun spermle grade 1 üretiyor. 18-20 arası duruma göre grade 1 veya grade 2 genelde grade 2 üretiyor. 18 altındaki yumurtalar ise grade 3 üretiyor. ama 15 altındakiler genelde embriyo oluşumu gerçekleştirmiyor ve işe yaramıyor.

Grade 1 1. kalite embriyo. Grade 2 de 2. kalite embriyo demek. Ama bu büyük sorun yaratacak bir durum değil. Şöyle ki bazı embriyolar anne ortamına geçmeden gelişmesi Grade 2 de kalabiliyormuş.

Bir de şöyle açıklamada bulunayım. Yumurta seviyesi ölçülerinin ne olduğunu bilmiyorum ama yumurta büyüklüğü diyelim 20 civarında olursa uygun spermle grade 1 üretiyor. 18-20 arası duruma göre grade 1 veya grade 2 genelde grade 2 üretiyor. 18 altındaki yumurtalar ise grade 3 üretiyor. ama 15 altındakiler genelde embriyo oluşumu gerçekleştirmiyor ve işe yaramıyor.

slm
18-20 grade 1 veya 2,
18 altı grade 3,
15 altı embriyo oluşmaması
bu yorumunuz sizemi ait yoksa doktor yorumu mu?

Sıkı dur geliyorum :)

Şimdi canım bir embriyonun grade 1 yada 2 yada 2 olduğunu şöyle anlıyorlarmış.

1) Hücre sayısı;
2) Hücrelerin eşit büyüklükte olup olmaması;
3) "Fragmantasyon" varlığı ve bunun embriyo hacmine göre oransal yüzdesi.

"Fragmantasyon", canlı olmayan hücre artıklarıdır.

Grade1 Hücreler eşit büyüklükte, fragmantasyon yok
Grade 2a Hücreler eşit büyüklükte, %0-20 fragmantasyon var
Grade 2b Hücreler eşit olmayan büyüklükte, fragmantasyon yok
Grade 2ab Hücreler eşit olmayan büyüklükte, %0-20 fragmantasyon var
Grade 3 %30-50 fragmantasyon var
Grade 4 %50'nin üzerinde fragmantasyon var
Grade 1, 2, 3 embriyolar transfer edilebilir embriyolardır.

alıntıladım :)

Sıkı dur geliyorum :)

Şimdi canım bir embriyonun grade 1 yada 2 yada 2 olduğunu şöyle anlıyorlarmış.

1) Hücre sayısı;
2) Hücrelerin eşit büyüklükte olup olmaması;
3) "Fragmantasyon" varlığı ve bunun embriyo hacmine göre oransal yüzdesi.

"Fragmantasyon", canlı olmayan hücre artıklarıdır.

Grade1 Hücreler eşit büyüklükte, fragmantasyon yok
Grade 2a Hücreler eşit büyüklükte, %0-20 fragmantasyon var
Grade 2b Hücreler eşit olmayan büyüklükte, fragmantasyon yok
Grade 2ab Hücreler eşit olmayan büyüklükte, %0-20 fragmantasyon var
Grade 3 %30-50 fragmantasyon var
Grade 4 %50'nin üzerinde fragmantasyon var
Grade 1, 2, 3 embriyolar transfer edilebilir embriyolardır.

alıntıladım :)

1. inci hanım sizin dondurttuğunuz kaçıncı kalite idi. Benim bugün transferim olacak. 1 tane grade 1, 2 tane grade 2 , 1 tanede grade 3 embriyom var. Ben dondurtmayı düşünmüyorum. Daha önceden dondurulmuşdan dış gebelik yaşadığım için dondurulmuşlara karşı biraz soğuk bakıyorum. Sanki onlardan donuk bebeğim olurmuş gibi geliyor Tamamen duygusal :KK37:

grade 2'yi dondurdum ben :) önde gidiyor dediler emin olmak için transferden sonraki günün akşamına kadar beklediler hala iyi durumdaydı diğerleri transfer edildiği halde o hala dışarıda yaşıyordu savaşçı geldi gözüme :)

Bu konuda araştırmalar var taze embriyodan hiçbir farkı yok diyorlar, dondurulmuş bebeklerin :) benim bir arkadaşımın kızı dondurulmuş embiyoydu 7 yaşında şuan son derece sağlıklı tatlı güzel bir kız maşallah :)

benimde aslında 6 tane grade 2 embriyom vardı sadece bu en iyiydi bunu dondurmayı önerdiler

1. inci hanım sizin dondurttuğunuz kaçıncı kalite idi. Benim bugün transferim olacak. 1 tane grade 1, 2 tane grade 2 , 1 tanede grade 3 embriyom var. Ben dondurtmayı düşünmüyorum. Daha önceden dondurulmuşdan dış gebelik yaşadığım için dondurulmuşlara karşı biraz soğuk bakıyorum. Sanki onlardan donuk bebeğim olurmuş gibi geliyor Tamamen duygusal :KK37:

Buarada, bol şanslar diliyorum Allah yardımcın olsun, bu sefer evladına kavuştursun inşallah

transferin hayırlı olsun cnm, güzel haberlerin gelsin.

Back