canimcim agzin bal yesin insallah ve Mevlam kuzunu size bagislasin. guzel bir haber yazmissin sagolasin ama ben son cümleyi cok anlamadim. grade2 de oran varsa onlarda embriyo olusumuna yariyomus demissin.ne demek ostedin burada .kusura bakma ya hakkaten anlayamadim
Morfolojisi hafif bozuk olanların oranı. Mesela benim eşimin sperm sayısı ml de 1,5 milyon. %2 si 30 bin yapar. Bu durumda mevcut 30 bin içinden en düzgünü seçilerek embriyo oluşumunda kullanılabiliniyor. Bunların yanında hiç sperm bile çıkmayan insanlar var. Onda da erkek ameliyat yöntemi ile testislerin içindeki damarlarda sperm arıyorlar.
Yeniden söylüyorum morfolojiyi düzeltecek ilaç yok. Ama morfoloji sıfır demek çocuk olmaz demek değil. IMSI yani labaratuvar ortamında mercek altında büyüterek düzgün spermi seçip kullanabiliyorlar. Zaten morfoloji dediğiniz şey milyon sperm içinde sadece 100 adedini seçim orantılamakdan ibaret..
Niye rahim filmini anestezili cektirıyorsun? Bende ilk çektirdiğimde anestezili çektiler ikincide istanbulda fındıkzadede radyomar diye bir yerde çektirdim resmen 5 dakika sürdü anestezi filan yok çok kolaydı biç birsey anlamadım . Anesteziliye 1000 lira vermiştim buna 400 verdik . Diğerinde sanki ameliyat oldum gibi sancım oldu bir gün yattım .
Bende ilkinde sormamışlardı öyle önlük giydirdiler flan sedye ile götürdüler ameliyathaneye bende olduktan sonra büyük birsey oldum sandım. Ikinci si için anestezisiz yapıyoruz deyince dedim hayır dayanamam. Ayse hanım bana tavsiye etmişti. gercekten bitince bitti mi bu mu dedim 5 dak ya sürdü ya sürmedi resmen fotokopi :) çektiler o kadar:) hiç korkma korkulacak birsey yokcanim cok korkuyorum. erzurumda cektiricem. anestezisiz dayanamamaktan cok korkuyorum... anesteziden de korkuyorum..nasil olacak hic bilmiyorum.iki uc aydir resmen kaciyorum rahim filminden
insallah hayirlisiyla tekrar anne olursun canim.. en son ben baslayacam sanirim. 22 aralik. insallah hepinizin guzel haberlerini alirim da bana moral, umut olursunuz..Benimde adetimi tam bir hafta var günler azaldıkça zamanda yavaşlıyor sanki... 6 Aralık Vuslat günü benim için kısa protokolle başlayacağız tedaviye inşallah...
canim fsh'nin kac olmasi gerekiyor? cok yuksek degil gibi di mi seninki?Dün ben de tedaviye başladım kızlar, Semra hanım muayene etti. FSH 16 imiş. Bakalım Allahtan hayırlısı. Bir daha cumartesi görecekler.
canim fsh'nin kac olmasi gerekiyor? cok yuksek degil gibi di mi seninki?
canim, bak sinirdaymissin. yani, korkulacak bisey yok. o da stresten olmustur. hepimiz heyecanla adet olmayi bekliyoruz. kimimizinki gec geliyor, kimimizinki erken. sen kendini rahatlat canim. olumlu dusun. hepimizin basinda bak ayni sey. kendimzi olumlu dusunmeye zorlayacagiz, baska yolu yok. hem pozitif dusunme hormonlari direkt olumlu etkiliyor. unutma bunu canim. allahin izniyle hayirlisiyla tedavine baslayip tez zamanda anne olursun insallah arkadasim.. hepimiz bu duyguyu tez zamanda tadariz insallah hayirlisiyla..Dün akşam ben de dayanamayıp hemşireye sordum 15-16 sınır, o civarlarda başlıyoruz tedaviye, daha yüksek olursa başlamıyoruz dedi, aslında ben bu ay normalden 4 gün erken regl olduğumu söyleyince Semra Hanım arada FSH baktırdın mı diye sordu. İşkillendim ben de yüksek çıkacağını bekliyordu belki de
canim, bak sinirdaymissin. yani, korkulacak bisey yok. o da stresten olmustur. hepimiz heyecanla adet olmayi bekliyoruz. kimimizinki gec geliyor, kimimizinki erken. sen kendini rahatlat canim. olumlu dusun. hepimizin basinda bak ayni sey. kendimzi olumlu dusunmeye zorlayacagiz, baska yolu yok. hem pozitif dusunme hormonlari direkt olumlu etkiliyor. unutma bunu canim. allahin izniyle hayirlisiyla tedavine baslayip tez zamanda anne olursun insallah arkadasim.. hepimiz bu duyguyu tez zamanda tadariz insallah hayirlisiyla..
canimcim bizde de sayi 70 milyon.ama total. morfoloji %11.
ileri hareketli de %9.
bu degerlerle sansimiz var de mi. sen ne dersin. bizde sorun varikoseldi iste ameliyat oldu esim.en son buydu. cuma yeniden bi test yaptiricaz. onlari da yazicam insallah size.
amin canim insallahh.. hepimiz..İnşallah hepimiz canım. Geçen sefer çok üzülmüştüm bu kez kendi kendime söz verdim o kadar çok üzülmeyeceğim eğer yine olmazsa. Olumlu düşünüyorum bu sefer için. Umarım sen de kalbindekine kavuşursun canım
canim cok korkuyorum. erzurumda cektiricem. anestezisiz dayanamamaktan cok korkuyorum... anesteziden de korkuyorum..nasil olacak hic bilmiyorum.iki uc aydir resmen kaciyorum rahim filminden
Dün ben de tedaviye başladım kızlar, Semra hanım muayene etti. FSH 16 imiş. Bakalım Allahtan hayırlısı. Bir daha cumartesi görecekler.
Valla bilemiyorum ama sizin normal yoldan bile olma olasılığı var. Sizde bir problem yoksa eşinizin bence bir problemi kalmamış gibi görünüyor. Ama tüp bebekde bu değerler hiç sorun çıkarmaz. Labaratuvardakiler gözlerini kapatıp sperm seçse yumurtalarınızda problem yoksa embriyo kesin oluşur.