SIRALAMAYA UYMAK İSTEMİYORSAM YA... NİŞAN ,DÜĞÜN ÇOCUK...

İşte konuşmaya bile kalkınca o kadar saçma nedenler gösteriyor ki ya annelerimiz babalarımız torunlarını görmeden vefat ederse diye başlıyor bla bla bla bir sürü

Ben 28 yaşımda anne oldum ama birkaö yıl saha bekleyebilir, 35 civarında anne olabilirmişim diyorum. Hayatımın en verimli zamanları hengame içinde geçiyor.

Bence sizin de yaşınız küçük henüz. :)
Eşim de 28 yaşında ama kendini 50 hissediyor olmalıki yaşlandık çocuğumuz yok diyor

Bu gidişle hür irademle kalmayacağı kesin de

38 yaşında yeni anneyim. Kesinlikle iyi ki şimdi olmuş. Gençken gezdim yurtiçi yurtdışı. Toplum için değil kendiniz hazır hissettiğinizde olsun derim..herkes kendi hayatına odaklansa keşke

38 yaşında yeni anneyim. Kesinlikle iyi ki şimdi olmuş. Gençken gezdim yurtiçi yurtdışı. Toplum için değil kendiniz hazır hissettiğinizde olsun derim..herkes kendi hayatına odaklansa keşke
38 de falan desem herhalde boşanırız

Kendini hazır hissetmiyosan yapma arkadaşım her şeyin zamani vardır bebek büyük sorumluluk sırf birileri istiyo görsün mutlu olsun diye yapılacak bsy degil. Hamilelik başlı başına bir olay doğumu ağlaması uykusuzluğu emmemesi yememesi hastalığı aşısı ek gıdası vs vs yani hayatının ortasına bomba gibi düşüp bütün hayatını değiştirecek bir olay sırf birilerini mutlu etmek için yapilmamali

Hazır değilseniz yapmayın
Ben 32 de anne oldum
25 yaşındayken evlenmeyi bile düşünmüyordum :)

Evli değilim, cocuk sahibi hiç değilim =) ama sunu biliyorum hazır hissetmek önemli. Yasınız kac olursa olsun ki zaten cok gencmisiniz o zaman yapmanızı öneririm.Çocugun sorumluluğu kafası cok baska birsey sonucta. Bilincli bir sekilde ,göze alarak yaparsanız daha az sıkıntılı oluyor. (işte Bi süre uyumayacagım bir süre basbasa vakit geciremeyecğiz gbi seylere hazır olmak gerekir en azından beyin olarak teoride) insanları takmamaya calısın derim ben biz millet olarak cok karısıyoruz herkesin işine =(

Onun bunun lafıyla sakın yapmayın. Ben 2. Çocuğumu istemedim ama annemin ısrarıyla doğurdum. Allah ömür versin ama şimdiki aklım olsa kimseyi dinlemezdim. Annelik çok büyük bir sorumluluk ve kesinlikle buna anneden başka kimse karar vermemeli.Herkese hehe de geç bence.

Anne olmayanlar ve olmak da istemeyenler de yazsin mi : D ki benim yasim 30. Hala hazir hissetmiyorum. Ne kendime, ne de tr nin ekonomik durumuna da guvenemiyorum . Cocuk buyuyene kadar hayatta olacagimizinda garantisi yok vs vs. Biliyorum cevap pek yardimci olmadi ama tavsiyem istemiyorsan yapma. Sirf aanneleriniz torun sevecek diye boyle bir sorumluluga girilmez.

Başkaları dedi diye çocuk olmaz. Sorumluluğunu alacaksan düşün. Bakacak olan sensin geceler boyu uykusuz kalacak olanda sensin eşin bile dönüp poposunu yatacak yeri geldiginde.

Bir tek uykusuzluk değil bunun diş çıkarması var uyku düzeni var tuvalet eğitimi var varda var yani.

Hamile iken ilk kalp atışının sesi ve ilk hareket edisi.

Ha birde doğum yaptıktan sonra bu benim çocuğum mu ne kadar da güzel. Ne kadar küçük ayaklari var gibi heyecanlar kahkahası ilk anne demesi ilk yürümesi gibi harika şeylerde var. Kızımın iyiki varsın anne demesini dünyalara değişmem mesela...

ozgur kadinlar cocuga hicbir zaman hazir olmuyor aslinda :) ben de 26 da evlendim, 30 olunca nasil olsa olacak yapiym bari dedim, onu 6 yasina getirdim, ikinciyi de yine hazir olmayarak yaş geciyor diye yaptim, simdi 36 yasindayim, iki cocuklu zorlu bir hayatim var. keşke 30 a kadar cocuk mevzusunu bitirip simdi rahat etseydim diyorum:) ama iyi ki varlar, bu his olmasa zaten cekilcek gibi degil:)

6 senelik evliyim, 31 olacağım, eşim 43, çocuğumuz yok, eşimin ailesi olmasın diye bakıyor zaten, benim ailem istiyordu ama artık ısrar etmiyorlar. Sebeplerini açıkladım çünkü. Bir de annem hep özendiği, evlenir evlenmez çocuk yapan komşularının kızlarını şimdi çocuklarıyla boşanırken görünce sustu. Daha yeni bir tanesi boşanacak, çocuğu küçücük. Hiçç karışmıyorlar artık.

Ben bunu sormalarını da çok saçma buluyorum insanların, o ayrı konu ama çocuk düşünmeyen insanların bunu konu açacak kadar kafaya takması da bana normal gelmiyor. 25 yaşında evlendim ve şu an hamileyim, yaşım 28. Bana da çok sordular, istemiyoruz ve düşünmüyoruz dedim. Her seferinde de aynı şeyi söyledim. Ne üzerimde baskı hissettim ne de sinirlendim. Cidden neden bu kadar takıyorsunuz "çocuk yok mu?" sorusunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…