Sorma, sorarak zorlaştırırsın kendine.
Ne yemeyi istersiniz, canınız ne istiyor vs hayır. Mademki suistimal ettiğini düşünüyorsun, ona ne yemek istediğini sormayacaksın, kendine ne kolay geliyorsa onu yap, 1-2 çeşit yap. Kimse de bir şey diyemez "Canım çekti!" vb. dersin. Hamilesin, ilk ayların, en hassas dönemlerin.
Yatak odana mı giriyor: "Lütfen yatak odama girmeyin!" de. Bak kibarlığını, sesizliğini -kabul- sayan bir insan var belki de karşında. Sen ona karşı bu rahatsızlıklarını dile getirmezsen, kadın anlamaz, yapmaya devam eder.
Tavuğa ellemesi elini yıkamaması, evin içindeki saçlar filan evet tiksinti uyandıracak cinsten. Eh çocuk gibi güdeceksiniz ya da takmayacaksınız, kadına zorla ellerini yıkatamazsınız. Ama masanın kenarına bir ıslak mendil koyarsınız, hatta baktınız yemeğini bitirdi, hemen içinden çıkarır bir mendil siz uzatırsınız. Saçlarını taraması için yer gösterirsiniz... "Anneciğim biz burada tarıyoruz, eve dökülmesin diye" dersin.
Halınızı ıslatıyorsa, ıslanan kısma bir ayak havlusu sererek "Ayaklarınızı burada kurularsınız, size de kolaylık olur, üşümezsiniz" dersin.
Misafirdir, ilk kez gelmiş, kendinizi de zorlamadan evinizde tabi ki ağırlayacaksınız. Ancak misafirin her umduğunu da gerçekleştirmeyin. Biraz da bulduğuyla yetinsin. Size karıştığında "Ben bunu böyle kullanıyorum, lütfen evimdeki düzene karışmayın" dersin.
Eşinizle de konuşursunuz, misafirliğini uzatmaması için. Hamilesiniz, dinleneceksiniz.
Size yardıma yaklaşmaması da bir açıdan iyi, en azından "Yardım ediyorum" bahanesiyle sizde kalmaz sürekli.
Bu kadar verici davranmanıza, sessiz kalmanıza gerek yok. Bazen ev sahibi olarak misafire yerini bildirmek gerekir.
Baktın tüm o uyarılarına rağmen devam ediyor, dilini sert tutarsın:
"Anne misafirsen karışma, yok karışacağım illa, misafir değilim diyorsan da misafir gibi davranma. Buyur hadi kolay gelsin, ben oturuyorum yemekler, bulaşık, temizlik ellerinden öper" der çekilirsin.
Sırf misafir diye susuyorum. Diyorum iki gün sonra gidecek zaten.. Ama yok insanın sabrı kalmıyor ki. Kaç yaşında kadın şimdi birşey soylesem yanlış tarafa çekecek diye korkuyorum. Eşiminde huzuru bozulmasın diye uğraşıyorum iki gündür
Bak yazıyorsun da 6 çeşit yemek filan yaptım diye... Yapma canım kimse senden 6 çeşit yemek istememiştir herhalde. Yap iki çeşit kolaylarından, gülümse "Hamile hamile ancak bu kadar, haydi afiyet olsun" de yumul. Umursama, verici olma fazla fazla çünkü gerek yok.
Kendi kendine işini çoğaltıyorsun, yazdıklarından bunu çıkardım en önce açıkçası.
Haklısn tabi. Bugün anneme davetliyiz yarinda eşim ismarlar artık. Benim gücüm kalmadı çünkü
Ne kadar güzel bi yorum sizi tebrik ederimSorma ne istersin diye... Sorarak zorlaştırırsın kendine.
Ne yemeyi istersiniz, canınız ne istiyor vs hayır. Mademki suistimal ettiğini düşünüyorsun, ona ne yemek istediğini sormayacaksın, kendine ne kolay geliyorsa onu yap, 1-2 çeşit yap. Kimse de bir şey diyemez "Canım çekti!" vb. dersin. Hamilesin, ilk ayların, en hassas dönemlerin.
Yatak odana mı giriyor: "Lütfen yatak odama girmeyin!" de. Bak kibarlığını, sesizliğini -kabul- sayan bir insan var belki de karşında. Sen ona karşı bu rahatsızlıklarını dile getirmezsen, kadın anlamaz, yapmaya devam eder. Israrla gireceğim diye uğraşıyorsa da utanma, saç dök prezervatiftir dondur ne varsa dışarıya. "Ne aradın anne? Ne lazım bu odada sana?" diye de sor.
Tavuğa ellemesi elini yıkamaması, evin içindeki saçlar filan evet tiksinti uyandıracak cinsten. Eh çocuk gibi güdeceksiniz ya da takmayacaksınız, kadına zorla ellerini yıkatamazsınız. Ama masanın kenarına bir ıslak mendil koyarsınız, hatta baktınız yemeğini bitirdi, hemen içinden çıkarır bir mendil siz uzatırsınız. Saçlarını taraması için yer gösterirsiniz... "Anneciğim biz burada tarıyoruz, eve dökülmesin diye" dersin.
Halınızı ıslatıyorsa, ıslanan kısma bir ayak havlusu sererek "Ayaklarınızı burada kurularsınız, size de kolaylık olur, üşümezsiniz" dersin.
Misafirdir, ilk kez gelmiş, kendinizi de zorlamadan evinizde tabi ki ağırlayacaksınız. Ancak misafirin her umduğunu da gerçekleştirmeyin. Biraz da bulduğuyla yetinsin. Size karıştığında "Ben bunu böyle kullanıyorum, lütfen evimdeki düzene karışmayın" dersin.
Eşinizle de konuşursunuz, misafirliğini uzatmaması için. Hamilesiniz, dinleneceksiniz.
Size yardıma yaklaşmaması da bir açıdan iyi, en azından "Yardım ediyorum" bahanesiyle sizde kalmaz sürekli.
Bu kadar verici davranmanıza, sessiz kalmanıza gerek yok. Bazen ev sahibi olarak misafire yerini bildirmek gerekir.
Baktın tüm o uyarılarına rağmen devam ediyor, dilini sert tutarsın:
"Anne misafirsen karışma, yok karışacağım illa, misafir değilim diyorsan da misafir gibi davranma. Buyur hadi kolay gelsin, ben oturuyorum yemekler, bulaşık, temizlik ellerinden öper" der çekilirsin.
Ay yook Allah korusun tahammül edemem öyle birşey eNeyse ki iki gün,sen şimdiden yolunu çiz de sizinle yaşamaya kalkmasın.
2 güncük idare edi verin
Şuan hassas bir dönemdesiniz biraz fazla büyütüyorsunuz gibi geldi
Rahat olun bu kadar stres yüklemeyin kendinize
Ayrıca o ıslaklık için tek çare ayak havlusu bunu ona önerebilirsiniz
Ay canım buyutmuyosun ben de krız gecırırdım yatak odama ne dıye girecekmıs terslesene ne hadsızmıs oyle valla hersey beklenır ondan o gıtsın evı sırkelı su ıle sıl kapı yerler ve de ocagın uzerınde ada cayı yak az bısey alumınyum folyoya koy evde tutsu gıbı dolandır 7 gun .. Bunlar evdeki kotu enerjıyı atmana yardımcı olur Sende sırkelı su ıle banyo yap 7 gun bir de evi didik didik ara .. Tobe yarabbim deli mi ne ya kapa odanın kapısını kıyafetını ortada bırakma onu alır bıse yapar haberın olmaz korkulur valla bol bol felak nas ayetel kursi oku canım
Kendimden şüphe eder oldum kötü bir insanmiyim diye. Belkide temizlik konusunda çok hassas olduğum için böyle. Diğerleri zaten tuz biber
Valla ne yalan söyleyim benimde takıntım var
Bu sadece kv ile ilgili değil annemde gelse aynı şey
Acaba banyoda aykalrını yıkadılar abbdest aldıktan sonra oralar ıslandımı yada halıya ıslak mı bastı ki gibi oturduğum yerden kurarım.Ama derim ki misafir ve nasılsa yıkanır kendimi tatmin ederim.
Kendimi bu konuda rahatlatıp aşmaya çalışıyorum sizde öyle yapın rahatlayın
Ay benim kayinvalidem de öyleydi. Gelirdi bizde kalmaya bazen deli ederdi beni.yok çay getir önüne yok onun sevdiği yemekleri hazırla vs.
Bir seferinde benim annem ve babamda gelmişti bize.aynı anda oda geldi..yeni doğum yapmıştım. Sözde yardım edecek bana..demez mi kalk annene babana hizmet et onlar misafir rahat etsinler diye..sanki kendisi ev sahibi..
Bende "onlar hizmet beklemiyor sizin gibi acaba hanginiz misafir"?demiştim. .sonra gidip oğluna beni şikayet etmişti.kendi annesi babası ev sahibi ben misafirmisim.burası oglumun evi benim hakkım dağa fazla diye..hey allahım. .bazılarını anlamak çok zor.
Konu sahibi hiç yorma kendini kv den için. Çünkü ne yapsan kıymet bilecek biri gibi gelmedi bana.en güzeli o yokken nasılsan öyle davran.Yaptığın yemeği sevmiyormu koy önüne peynir ekmek otursun yesin..
Ağrım var de yat. Acıkan girsin mutfağa yapsın. Bir kaç öğün dışardan yiyin sizde. Yazık değil mi kendinize düşük tehlikeniz varmış. Hem 6 çeşit yemek niye.