• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirimi bozan borçlu

Kadının kendi bakkalı mı bir de? Hala çalışan olsa neyse de bakkal ne kazanacak ki versin? Borçlarını vermiyorsa bakkalın alışveriş faturasını isteyin. İstediğiniz ürünleri alış fiyatından alın. Öyşe de borç düşebilirsiniz. Bik bik ederse de borç verdiğiniz gram altına oranlayacağınızı söyleyin. Susar.
Yarın gitmek istiyorum bakkalına gidip alcam bir sürü erzak 😜

Merhabalar arkadaşlar, ben bir sene önce bir tanıdık kadına borç vermiştim 14000 lira civarında, bir iki ay sonra geri öderim almıştı, ama nerdeeeee borcu geri ödeme vakti geldiğinde başladı hergün yeni bir hikayeler üretmeye ertelemeye. Bu arada bu kadın annemin tanıdığı kadın idi, annem bana sıkıntılıymış falan filan diye borç ver dedi, bende iyi niyetle vermiştim. O kadar sinirlerim bozulduki sonra geri almaya gelince, sonra neyse dedim sıkıştırmıyayım dedim, boş verdim, dört ay kadar sustum, sonra tesadüfen annem ile o kadının yazıştıklarını gördüm, annemi resmen dalga geçer gibi oynatıyormuş, iki saat sonra, iki gün sonra öderim diyip geçiştiriyormuş, kıçımın kenarı gibisinden. Tınlamıyor yani. Sinirlerim tepeme attı o an, sonra kadını aradım bağırdım çağırdım, yarın tüm paraları vercem sana gelip noktayı koycam diyo telefondan, ama öyle yapmadı 😁 neyse ben onun kocasını aradım, anlatım hepsini sonra kocasından iyice dayak yemiş. Ama genede borcu ödemiyor, ben iyice sıkıştırmaya karar verdim kadını. Gene kocasını arar diye korkarak biraz ödemeye başladı borcu ama genede ben o kadına bağırmadan çağırmadan ödemiyor illaki ben arayıp bağırmam aşağılamam lazım, o kadar sıkıldım ki. Bir taraftan vicdan yapıyorum ya Allah bana kızıyorsa para için böyle sinirlerimi tepeme attırdığım için diye. Bide bu kadın hep öyle imiş borç alıyor ve uzuun süre ödemiyor, ödese de hep taksit taksit. Bankalar da kredi vermiyorlar buna çünkü kredi çekip zamanında ödememiş. Bir yandan amaan boş ver, sadaka olsun diyorum, bir taraftan böyle insanlara böyle iyilik yapılmaz onları böyle iyilikler bozar diyorum. Bende zengin birisi değilim, borç alırsam hep zamanında öderim ödeyemezsem süre istiyorum ve ödüyorum şükür.
mesajın yarısına kadar borç verdiğimiz kişinin aynı kişi olduğunu düşündüm :D benim kaynımla görümcemde çoooook uzaktan bir tanıdıkları (aktif olarak görüşmüyorlar bile tanıdığının tanıdığı) bir kadına yüklü miktarda borç vermişler.
1 saate göndericem, 1 güne göndericem diye diye parayı yollamıyor kadın. 2 güne ödeyecekti sözde parayı. 2 ay oldu :D
gidip ağzını burnunu kırmak en kesin çözüm bence. insanlar boşuna hapise girmiyor vallahi. iyi niyetinin su istimal edilmesinden, salak yerine konulmaktan sinir oluyor insan. aramasak ne yazar ne döner. paranın peşinde sürünüyoruz.

mesajın yarısına kadar borç verdiğimiz kişinin aynı kişi olduğunu düşündüm :D benim kaynımla görümcemde çoooook uzaktan bir tanıdıkları (aktif olarak görüşmüyorlar bile tanıdığının tanıdığı) bir kadına yüklü miktarda borç vermişler.
1 saate göndericem, 1 güne göndericem diye diye parayı yollamıyor kadın. 2 güne ödeyecekti sözde parayı. 2 ay oldu :D
gidip ağzını burnunu kırmak en kesin çözüm bence. insanlar boşuna hapise girmiyor vallahi. iyi niyetinin su istimal edilmesinden, salak yerine konulmaktan sinir oluyor insan. aramasak ne yazar ne döner. paranın peşinde sürünüyoruz.

Bence en kötü şeylerden biri insanın kendi parasının dilencisi olmasıdır. 😂

Annem gitmişti yanına, her gün ödeme yaparım diye söz vermiştim, tabiikide sözünü tutmadı. Kocamı arama, kocam bana söledi o kız beni bir daha aramasın dedi diyor bide bana 😁 kocam sinirlenir küfreder sana diyor 😁 ya ben kadını sıkıştıra sıkıştıra, aşağılaya aşağılaya zar zor ödettiriyorum borcu her gün kadınıdan yeni bir hikaye dinlemekten sıkıldım. Boşveresim geliyor, ama diyorum böyle insanları boş vermemek lazım.
Niye bunlarla uğraşıyorsunuz, laf dalaşı sinir harbi yaşayacağınıza gidin icraya verin. Bakkal dükkanı varmış gerekirse oraya haciz gönderin. Korkudan gider bulur buluşturur öder. Kocası tabi ödeyecek diyenler, eşimizin bize sormadan yaptığı borçları biz mi ödeyelim? 14 bin değil 140 bin de olabilirdi. Karısı gitmiş gizli iş çevirmiş, belli adamın haberi yok. Bu arada kadını dövdüğü için de elleri kırılsın. Bu adam size küfür edebilir bence bir daha aramayın, üstelik o sizi şikayet edebilir, benim borcum harcım yok şu kişi beni arayıp rahatsız ediyor diyebilir. Hiç uğraşmayın bunlarla verin icraya.

Merhabalar arkadaşlar, ben bir sene önce bir tanıdık kadına borç vermiştim 14000 lira civarında, bir iki ay sonra geri öderim almıştı, ama nerdeeeee borcu geri ödeme vakti geldiğinde başladı hergün yeni bir hikayeler üretmeye ertelemeye. Bu arada bu kadın annemin tanıdığı kadın idi, annem bana sıkıntılıymış falan filan diye borç ver dedi, bende iyi niyetle vermiştim. O kadar sinirlerim bozulduki sonra geri almaya gelince, sonra neyse dedim sıkıştırmıyayım dedim, boş verdim, dört ay kadar sustum, sonra tesadüfen annem ile o kadının yazıştıklarını gördüm, annemi resmen dalga geçer gibi oynatıyormuş, iki saat sonra, iki gün sonra öderim diyip geçiştiriyormuş, kıçımın kenarı gibisinden. Tınlamıyor yani. Sinirlerim tepeme attı o an, sonra kadını aradım bağırdım çağırdım, yarın tüm paraları vercem sana gelip noktayı koycam diyo telefondan, ama öyle yapmadı 😁 neyse ben onun kocasını aradım, anlatım hepsini sonra kocasından iyice dayak yemiş. Ama genede borcu ödemiyor, ben iyice sıkıştırmaya karar verdim kadını. Gene kocasını arar diye korkarak biraz ödemeye başladı borcu ama genede ben o kadına bağırmadan çağırmadan ödemiyor illaki ben arayıp bağırmam aşağılamam lazım, o kadar sıkıldım ki. Bir taraftan vicdan yapıyorum ya Allah bana kızıyorsa para için böyle sinirlerimi tepeme attırdığım için diye. Bide bu kadın hep öyle imiş borç alıyor ve uzuun süre ödemiyor, ödese de hep taksit taksit. Bankalar da kredi vermiyorlar buna çünkü kredi çekip zamanında ödememiş. Bir yandan amaan boş ver, sadaka olsun diyorum, bir taraftan böyle insanlara böyle iyilik yapılmaz onları böyle iyilikler bozar diyorum. Bende zengin birisi değilim, borç alırsam hep zamanında öderim ödeyemezsem süre istiyorum ve ödüyorum şükür.
Paramı kimseye vermek istemem çünkü sonra kendi paramin dilencisi oluyorum

Sırf böyle kendi paramın peşine düşmek istemeğim için borç alıp vermem çok iyi bildiğim biri değilse. Yedirmeyin tabiki paranızı, milleti keriz yerine koymasın hiç kimse.
Ama sizin yerinizde olsam böyle uğraşmak yerine whatsapp konuşmalarının çıktısını alır bir de dilekçe yazar icraya veririm. Siz.belgelerinizi hazırlayın, mesaj ile atın yarın akşama kadar borcun tamamını ödemezseniz icraya veriyorum, ayrıca tüm yakınlarınıza da anlatacağım sizin neler yaptığınızı millette size ona göre güvensin, bilginize diye zaten icraya vermeden gelecektir o para.

Kocası da değişik biri bana diyor borç verirken bana niye sormadınız da şimdi gelip bana anlatıyorsunuz diyor telefondan. Ödemiyor karısının borcunu, böyle namuslu bir koca değil bence.
Kadın çalışıyor mu?
Haklı yani. Verirken muhatap almadığın kişiye sonra borcunu alamayınca gitmezsin.

İhtiyacı var diye kimseye borç vermem çok kötüyse aç açıktaysa yardım ederim. Başka bir ihtiyaçsa ertelesin bankadan kredi çeksin banane. He aramda bunun lafı olmayacak insanlar vardır. O ayrı. Ama onlarla bile tl yapmayı. dolara sabitleriz.

Size de ders olsun.

Bunu marifetmiş gibi anlatmanıza üzüldüm
ay hiç kusura bakmayın bu kadına hiç acımam bu saatten sonra, yesin dayağını otursun bi daha gizli işler çevirmesin kocasını arkasından milletin de iyi niyetini suistimali etmesin. Kocasını o kadını dövsün diye aramamıştım sadece telefonlara mesajlara cevap versin demiştim neler olup bittiğini anlatmıştım size göre aman ya döverse diye kadına acıyıp susup oturmam mı gerekti? Kimse kusura bakmasın! Maaşını alır öderdi kadın ama öyle yapmadı, bir sene iki ay oldu borcu alalı yüzsüz yüzsüz hergün bi hikaye uyduruyor

İcraya ver demişler ama bu parayı ona nasıl verdiniz? Elden mi?
Banka havalesine açıklama kısmına borç veriyorum yazdınız mı?
Elinizde belge olmadan icraya veremezsiniz.

Bunu marifetmiş gibi anlatmanıza üzüldüm.
Ayrıca bu kadın benim annemle dalga geçer gibi resmen oynattı kıçımın kenra gibisinden, annem 70 yaşındaki kadın bu arada, yani hiç utanmadan böyle yapan birine merhamet aman hemcinsim aman şiddet dememi mi işitiyorsunuz? Ne zamanki dayak yedi, ne zamanki benden küfürler işitti o zaman kendine gelip benim aramalarıma, mesajlara cevap vermeye başladı.

Annem gitmişti yanına, her gün ödeme yaparım diye söz vermiştim, tabiikide sözünü tutmadı. Kocamı arama, kocam bana söledi o kız beni bir daha aramasın dedi diyor bide bana 😁 kocam sinirlenir küfreder sana diyor 😁 ya ben kadını sıkıştıra sıkıştıra, aşağılaya aşağılaya zar zor ödettiriyorum borcu her gün kadınıdan yeni bir hikaye dinlemekten sıkıldım. Boşveresim geliyor, ama diyorum böyle insanları boş vermemek lazım.
Elimde benden borc aldigina dair mesajlar duruyor seni savciliga da verecegim de. Dolandiriciliktan atsinlar diyeceksin mantikli. 14 binde az degilmis. Ama annenizin aklima uyarsaniz sanki daha cok kaybedersiniz gibi

Bunu marifetmiş gibi anlatmanıza üzüldüm.
Ney gibi anlatsin. Benim teyzemde boyle kocasi hep bir acigini kapatti durdu senelerce. Gecen annemle konusuyoruz o kucuklugundede genc kizliginda da boyleydi diyo. Hikayeler yazar aglar sizlar biraz ondan toplar biraz ondan toplar hastayim der ayilip bayilir der. Yani gunumuz hayatinda boyleleri cook.ben dayaga karşi degilim. Kimse kimsenin malina canina karismasin bulasmasin. Bulastiginda da benim basima neden geldi demesin. Bazen rutin iyidir.şasmayacaksin. 14 bin sadakan olsun demisler 14 bin sadakami olur ya herkes zenginde bir benmi fakirim anlamadim

Jadu
Ney gibi anlatsin. Benim teyzemde boyle kocasi hep bir acigini kapatti durdu senelerce. Gecen annemle konusuyoruz o kucuklugundede genc kizliginda da boyleydi diyo. Hikayeler yazar aglar sizlar biraz ondan toplar biraz ondan toplar hastayim der ayilip bayilir der. Yani gunumuz hayatinda boyleleri cook.ben dayaga karşi degilim. Kimse kimsenin malina canina karismasin bulasmasin. Bulastiginda da benim basima neden geldi demesin. Bazen rutin iyidir.şasmayacaksin. 14 bin sadakan olsun demisler 14 bin sadakami olur ya herkes zenginde bir benmi fakirim anlamad
Kadın doğru dürüst biri olsaydı amaan gerçekten de ödeyemiyor boş ver Allah rızası için diye vazgeçerdim, ama ben böyle sinsi bir kadına böyle bir iyilikte bulunursam kadın sanar ki hep böyle olcak başkalardan alıcak vermiyecek sadaka yapcak herkes mecbur diye alışır yani bu yüzden iyiliği de herkese yapmamak lazım diyorum.

İnsanı kendi parasının dilencisi yapıyorlar ya ne yüzsüz, utanmaz insanlar. Kocası bile adımız lekelenmesin diye müdahale etmeliydi. Hepsi aynıymış. Elden verdiyseniz ispatlaması zor ama insanın son çare birde siz evire çevire dövün diyesi geliyor bu arsızı.

Niye bunlarla uğraşıyorsunuz, laf dalaşı sinir harbi yaşayacağınıza gidin icraya verin. Bakkal dükkanı varmış gerekirse oraya haciz gönderin. Korkudan gider bulur buluşturur öder. Kocası tabi ödeyecek diyenler, eşimizin bize sormadan yaptığı borçları biz mi ödeyelim? 14 bin değil 140 bin de olabilirdi. Karısı gitmiş gizli iş çevirmiş, belli adamın haberi yok. Bu arada kadını dövdüğü için de elleri kırılsın. Bu adam size küfür edebilir bence bir daha aramayın, üstelik o sizi şikayet edebilir, benim borcum harcım yok şu kişi beni arayıp rahatsız ediyor diyebilir. Hiç uğraşmayın bunlarla verin icraya.

Ücrete göre değişir evet kadının borcunu eşi ödüyebilir habersiz alması da suç eşinden nerden baksan. Etik değil ama sonuçta karısı meblağ da büyük değil. Kadın eşininkini ödemes ama erkek ödüyebilir [azsa para ise şahsi görüşümdür..]

Ücrete göre değişir evet kadının borcunu eşi ödüyebilir habersiz alması da suç eşinden nerden baksan. Etik değil ama sonuçta karısı meblağ da büyük değil. Kadın eşininkini ödemes ama erkek ödüyebilir [azsa para ise şahsi görüşümdür..]

Ayy otamatik klavye ile yazmışım bakmadan yazım yanlışları için kusura bakılmasın. 😂

Back