Merhabalar arkadaşlar, ben bir sene önce bir tanıdık kadına borç vermiştim 14000 lira civarında, bir iki ay sonra geri öderim almıştı, ama nerdeeeee borcu geri ödeme vakti geldiğinde başladı hergün yeni bir hikayeler üretmeye ertelemeye. Bu arada bu kadın annemin tanıdığı kadın idi, annem bana sıkıntılıymış falan filan diye borç ver dedi, bende iyi niyetle vermiştim. O kadar sinirlerim bozulduki sonra geri almaya gelince, sonra neyse dedim sıkıştırmıyayım dedim, boş verdim, dört ay kadar sustum, sonra tesadüfen annem ile o kadının yazıştıklarını gördüm, annemi resmen dalga geçer gibi oynatıyormuş, iki saat sonra, iki gün sonra öderim diyip geçiştiriyormuş, kıçımın kenarı gibisinden. Tınlamıyor yani. Sinirlerim tepeme attı o an, sonra kadını aradım bağırdım çağırdım, yarın tüm paraları vercem sana gelip noktayı koycam diyo telefondan, ama öyle yapmadı neyse ben onun kocasını aradım, anlatım hepsini sonra kocasından iyice dayak yemiş. Ama genede borcu ödemiyor, ben iyice sıkıştırmaya karar verdim kadını. Gene kocasını arar diye korkarak biraz ödemeye başladı borcu ama genede ben o kadına bağırmadan çağırmadan ödemiyor illaki ben arayıp bağırmam aşağılamam lazım, o kadar sıkıldım ki. Bir taraftan vicdan yapıyorum ya Allah bana kızıyorsa para için böyle sinirlerimi tepeme attırdığım için diye. Bide bu kadın hep öyle imiş borç alıyor ve uzuun süre ödemiyor, ödese de hep taksit taksit. Bankalar da kredi vermiyorlar buna çünkü kredi çekip zamanında ödememiş. Bir yandan amaan boş ver, sadaka olsun diyorum, bir taraftan böyle insanlara böyle iyilik yapılmaz onları böyle iyilikler bozar diyorum. Bende zengin birisi değilim, borç alırsam hep zamanında öderim ödeyemezsem süre istiyorum ve ödüyorum şükür.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 19 Eylül 2018
- 14.182
- 38.016
- 598
Annemden borç alıp ödemeyen bir arkadaşı vardı. Oyalayıp duruyordu aylarca mesajlarda aynı öyle rahatlık.
Devreye girdim fena haşladım ağır da konuştum kimse kusura bakmasın bu dolandırıcılara acımam.
Ben baya sıkıştırınca ödedi ama son radde artık herkese rezil edicem geliyorum oraya demiştim birine 1 tl bile versem uyuyamam ben hayatta da vermem. Ne alır ne veririm
Devreye girdim fena haşladım ağır da konuştum kimse kusura bakmasın bu dolandırıcılara acımam.
Ben baya sıkıştırınca ödedi ama son radde artık herkese rezil edicem geliyorum oraya demiştim birine 1 tl bile versem uyuyamam ben hayatta da vermem. Ne alır ne veririm
- 25 Aralık 2014
- 8.159
- 27.731
- 748
Merhabalar arkadaşlar, ben bir sene önce bir tanıdık kadına borç vermiştim 14000 lira civarında, bir iki ay sonra geri öderim almıştı, ama nerdeeeee borcu geri ödeme vakti geldiğinde başladı hergün yeni bir hikayeler üretmeye ertelemeye. Bu arada bu kadın annemin tanıdığı kadın idi, annem bana sıkıntılıymış falan filan diye borç ver dedi, bende iyi niyetle vermiştim. O kadar sinirlerim bozulduki sonra geri almaya gelince, sonra neyse dedim sıkıştırmıyayım dedim, boş verdim, dört ay kadar sustum, sonra tesadüfen annem ile o kadının yazıştıklarını gördüm, annemi resmen dalga geçer gibi oynatıyormuş, iki saat sonra, iki gün sonra öderim diyip geçiştiriyormuş, kıçımın kenarı gibisinden. Tınlamıyor yani. Sinirlerim tepeme attı o an, sonra kadını aradım bağırdım çağırdım, yarın tüm paraları vercem sana gelip noktayı koycam diyo telefondan, ama öyle yapmadı neyse ben onun kocasını aradım, anlatım hepsini sonra kocasından iyice dayak yemiş. Ama genede borcu ödemiyor, ben iyice sıkıştırmaya karar verdim kadını. Gene kocasını arar diye korkarak biraz ödemeye başladı borcu ama genede ben o kadına bağırmadan çağırmadan ödemiyor illaki ben arayıp bağırmam aşağılamam lazım, o kadar sıkıldım ki. Bir taraftan vicdan yapıyorum ya Allah bana kızıyorsa para için böyle sinirlerimi tepeme attırdığım için diye. Bide bu kadın hep öyle imiş borç alıyor ve uzuun süre ödemiyor, ödese de hep taksit taksit. Bankalar da kredi vermiyorlar buna çünkü kredi çekip zamanında ödememiş. Bir yandan amaan boş ver, sadaka olsun diyorum, bir taraftan böyle insanlara böyle iyilik yapılmaz onları böyle iyilikler bozar diyorum. Bende zengin birisi değilim, borç alırsam hep zamanında öderim ödeyemezsem süre istiyorum ve ödüyorum şükür.
Bence haklısın az buz bir para değil insan az da olsa sürekli ödeme yapar bunun hukuki bir yolu yok mu? Eşinden gizli ise birşeyler mi çeviriyor ne bu böyle. Bence kavga yerine annen ve yakın birini de alıp usturuplu konuşmaya gidin kadın ve eşi ile bir akşam gerekirse eşi devreye girip ödesin kocası değil mi bu? Para kolay kazanılmıyo sadakam olsun dememelisin.
- 30 Kasım 2019
- 11.957
- 38.099
- 598
Annem gitmişti yanına, her gün ödeme yaparım diye söz vermiştim, tabiikide sözünü tutmadı. Kocamı arama, kocam bana söledi o kız beni bir daha aramasın dedi diyor bide bana kocam sinirlenir küfreder sana diyor ya ben kadını sıkıştıra sıkıştıra, aşağılaya aşağılaya zar zor ödettiriyorum borcu her gün kadınıdan yeni bir hikaye dinlemekten sıkıldım. Boşveresim geliyor, ama diyorum böyle insanları boş vermemek lazım.Bence haklısın az buz bir para değil insan az da olsa sürekli ödeme yapar bunun hukuki bir yolu yok mu? Eşinden gizli ise birşeyler mi çeviriyor ne bu böyle. Bence kavga yerine annen ve yakın birini de alıp usturuplu konuşmaya gidin kadın ve eşi ile bir akşam gerekirse eşi devreye girip ödesin kocası değil mi bu? Para kolay kazanılmıyo sadakam olsun dememelisin.
Kocası da değişik biri bana diyor borç verirken bana niye sormadınız da şimdi gelip bana anlatıyorsunuz diyor telefondan. Ödemiyor karısının borcunu, böyle namuslu bir koca değil bence.Bence haklısın az buz bir para değil insan az da olsa sürekli ödeme yapar bunun hukuki bir yolu yok mu? Eşinden gizli ise birşeyler mi çeviriyor ne bu böyle. Bence kavga yerine annen ve yakın birini de alıp usturuplu konuşmaya gidin kadın ve eşi ile bir akşam gerekirse eşi devreye girip ödesin kocası değil mi bu? Para kolay kazanılmıyo sadakam olsun dememelisin.
- 25 Aralık 2014
- 8.159
- 27.731
- 748
Annem gitmişti yanına, her gün ödeme yaparım diye söz vermiştim, tabiikide sözünü tutmadı. Kocamı arama, kocam bana söledi o kız beni bir daha aramasın dedi diyor bide bana kocam sinirlenir küfreder sana diyor ya ben kadını sıkıştıra sıkıştıra, aşağılaya aşağılaya zar zor ödettiriyorum borcu her gün kadınıdan yeni bir hikaye dinlemekten sıkıldım. Boşveresim geliyor, ama diyorum böyle insanları boş vermemek lazım.
Bu durumda icra takibi başlattıracağım de. Ay ne yüzsüz insanlar var böyle böyle zaten paranın peşini bırak diye yapıyorlar. Annen verdirmiş o uğraşsın. Sinir bozucu birşey 1 ay çalışan var o para için. Asgari ücret üstü bir paraymış geçen yıl.
- 25 Aralık 2014
- 8.159
- 27.731
- 748
Kocası da değişik biri bana diyor borç verirken bana niye sormadınız da şimdi gelip bana anlatıyorsunuz diyor telefondan. Ödemiyor karısının borcunu, böyle namuslu bir koca değil bence.
Niye sen o evde şam babası mısın deseydin karısı degil mi? icraya vericem de. Bu işin peşini bırakmam de göz dağı ver. Seni yıldırmaya çalışıyor utanmazlar.
Öyle insanlarla uğraşırken sen haklıyken haksızmışsın gibi duruma düşünüyorlar varya. Sanki o zavallı sen zalimsin paranı almak için laf soktoğun için. Kocası ödemez ben onu iyi anladım, dediğiniz gibi icraya vermek lazımdı en baştan beri. Kocasını aradım ya o zaman iyi dayak yemiş kocasından ondan sonra kendine geldi biraz kadın ödemeye başladı ama böyle az miktarda onu da böyle ben arayıp bi ton laf sokuşturup küfretikten sonra. Lan diyorum kendime bazen ne uğraşıyon ağzını bozuyon kızım böyle insanlar için. Ben vicdan yapıyorum onlar değil işin değişik tarafıNiye sen o evde şam babası mısın deseydin karısı degil mi? icraya vericem de. Bu işin peşini bırakmam de göz dağı ver. Seni yıldırmaya çalışıyor utanmazlar.
- 25 Aralık 2014
- 8.159
- 27.731
- 748
Öyle insanlarla uğraşırken sen haklıyken haksızmışsın gibi duruma düşünüyorlar varya. Sanki o zavallı sen zalimsin paranı almak için laf soktoğun için. Kocası ödemez ben onu iyi anladım, dediğiniz gibi icraya vermek lazımdı en baştan beri. Kocasını aradım ya o zaman iyi dayak yemiş kocasından ondan sonra kendine geldi biraz kadın ödemeye başladı ama böyle az miktarda onu da böyle ben arayıp bi ton laf sokuşturup küfretikten sonra. Lan diyorum kendime bazen ne uğraşıyon ağzını bozuyon kızım böyle insanlar için. Ben vicdan yapıyorum onlar değil işin değişik tarafı
Hiç vicdan yapmam almasaymış hep bu tür insanlar da para çıkıyor kenar da köşe de bakma sen ordan burdan kırparak yaşıyorlar.
Bu arada sürekli arayıp haksız konuma düşme taciz gibi olur. İcraya ver direkt. Uğraşsınlar. Acıma kimseye hayvanlar dışında kimseye acımiyorum herkes dolandırıcı olmuş malesef kurunun yanında yaşta yanar. Güvenemiyorum.
Öyle salaklıklarım var bana kötülük yapanlara acımak gibi aşırı vicdanlımıyım ne anlamadım.Hiç vicdan yapmam almasaymış hep bu tür insanlar da para çıkıyor kenar da köşe de bakma sen ordan burdan kırparak yaşıyorlar.
Bu arada sürekli arayıp haksız konuma düşme taciz gibi olur. İcraya ver direkt. Uğraşsınlar. Acıma kimseye hayvanlar dışında kimseye acımiyorum herkes dolandırıcı olmuş malesef kurunun yanında yaşta yanar. Güvenemiyorum.
- 19 Eylül 2018
- 14.182
- 38.016
- 598
Yerinde olsam fake bir dilekçe hazırlarım konuşmaları eklerim savcılığa veriyorum derim fena tutuştur bu tiplerAnnem gitmişti yanına, her gün ödeme yaparım diye söz vermiştim, tabiikide sözünü tutmadı. Kocamı arama, kocam bana söledi o kız beni bir daha aramasın dedi diyor bide bana kocam sinirlenir küfreder sana diyor ya ben kadını sıkıştıra sıkıştıra, aşağılaya aşağılaya zar zor ödettiriyorum borcu her gün kadınıdan yeni bir hikaye dinlemekten sıkıldım. Boşveresim geliyor, ama diyorum böyle insanları boş vermemek lazım.
- 25 Aralık 2014
- 8.159
- 27.731
- 748
Öyle salaklıklarım var bana kötülük yapanlara acımak gibi aşırı vicdanlımıyım ne anlamadım.
Canım bence yardım yapmak istersen gerçek yardım derneklerine yap aç cocuklarla insanları doyuran okutturan falan ya da hasta ve aç kalan hayvanlara tedavi edenlere destek ol mesela daha rahatlatıcı. Bilemiyorum belki de ediyorsundur. Vicdanının kimsenin sömürmesine izin verme hele kötü kişilerin asla yeterince beklemişsin zaten süre vermişsin güvenilir bulduğun insana borç vermelisin. Yoksa insanın aklında kalıyor sinir oluyor kendine.
Çalışıyor, bir bakkal işletiyor şu an, bana her gün satışlar iyi değil bügün hiç satış olmadı diyor.Kadın çalışıyor mu ki? Borç verirken nasıl ödeyeceğini hiç sormadınız mı ya da karşı taraf belirtmedi mi?
Borç alırken başka bir yerde çalışıyordu, maaşımı alır almaz veririm demişti, iki ay sonra diye ama bir sene geçti. Şuan bakkal açmış işletiyor.Kadın çalışıyor mu ki? Borç verirken nasıl ödeyeceğini hiç sormadınız mı ya da karşı taraf belirtmedi mi?
Evet bende öyle düşünüyorum, kocası var, iki tane büyük oğlu var sağlıkları yerinde kadının ve ailesinin niye vaz geçiyim paradan diyorum. Dediğiniz gb gerçek ihtiyacı olanlara yardım etmek lazım, zaten elimden geldikçe yardım etmeye çalışıyorum.Canım bence yardım yapmak istersen gerçek yardım derneklerine yap aç cocuklarla insanları doyuran okutturan falan ya da hasta ve aç kalan hayvanlara tedavi edenlere destek ol mesela daha rahatlatıcı. Bilemiyorum belki de ediyorsundur. Vicdanının kimsenin sömürmesine izin verme hele kötü kişilerin asla yeterince beklemişsin zaten süre vermişsin güvenilir bulduğun insana borç vermelisin. Yoksa insanın aklında kalıyor sinir oluyor kendine.
- 7 Mart 2013
- 6.456
- 19.436
- 448
Kadının kendi bakkalı mı bir de? Hala çalışan olsa neyse de bakkal ne kazanacak ki versin? Borçlarını vermiyorsa bakkalın alışveriş faturasını isteyin. İstediğiniz ürünleri alış fiyatından alın. Öyşe de borç düşebilirsiniz. Bik bik ederse de borç verdiğiniz gram altına oranlayacağınızı söyleyin. Susar.Borç alırken başka bir yerde çalışıyordu, maaşımı alır almaz veririm demişti, iki ay sonra diye ama bir sene geçti. Şuan bakkal açmış işletiyor.