Sinema Günlüğümüz

IMDb - The Wave (2008)

bir kitap uyarlaması aslında,gerçek hayattan da esinlenilmiş mi desem,gerçek hayattan alınmış bir kitabın uyarlaması m desem.
İşte böyle bir şey.
Yer yer Das Experiment'i bana hatırlattı,ikisi de Alman yapımı belki ondan.
Topluluk psikolojisi üzerine diyebiliriz. Ancak olayı günlere sğdıran bir kurgu olduğundan dolayı değişim boyunca bazı boşluklar oluşturmuyor değil.
Karışık anlattım farkıdayım.
Siz en iyisi izleyin

Orchidea:3

Büyük Adam Küçük Aşk

Tavsiye ederim çok farklı çok güzel bir filim tavsiye ederim...

Asmin: 1

Kısık Ateşte 15 Dakıka

Oyuncular vermek istediği mesaj da güzeldi..
Sevdim...

Asmin: 2

Sam gang yi
http://www.imdb.com/title/tt0420251/

Cennete gitmek bu filmi izlemeye eşit bir şey olmalı. :97: Çünkü benim gibi bir Uzakdoğu sineması aşığı için inanılmaz bir nimet. Şöyle ki 3 ayrı filmden oluşuyor ve sırasıyla Takashi Miike, Fruit Chan ve Park Chan Wook'un eserlerini görme fırsatına erişiyoruz. Japon, Çin ve Güney Koreli üç yönetmen, üç tane sıradışı film...
Filmlerin sıralı isimleri Kutu, Mantı ve Kes . Özellikle "Mantı" tüyler ürperticiydi. Ama her birinde psikopat karakterler, manyak mevzular mevcut. "Kutu"daki görsellik inanılmazdı. Renkler, oyuncular vs. Çok etkilendim. Konusunun ele alınış biçimiyle de cezbediciydi. "Kes"de ise Lee Byung Hun'u şimdiye dek oynadığı karakterlerden farklı bir yapıda görmek beni kendimden geçirdi.

Tryamor : 1

Son düzenleme:
26 AĞUSTOS 2011 - 25 EYLÜL 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ............................... 4
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................
6.atlantis ................................
7.Tryamor ............................... 1
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ........................... 1
10.Asmin ................................. 2
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor ..................................
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................
15.ThirtyFour............................
16.theuglygoddess.....................
17.aswang................................ 2

IMDb - Girl with a Pearl Earring (2003)

Girl with a Pearl Earring - İnci Küpeli Kız

Johannes Vermeer'in çalışmaları ve hayatı hakkında bir bilgiye sahipseniz izlemesi çok daha keyifli olan bir film. Resime azda olsa ilginiz varsa bu filmi asla sıradan bulmayacağınızdan eminim. Fakat o aşk daha tutkulu bir şekilde anlatılabilirdi diye düşünüyorum. Ressamın filme adını veren çalışmasından hariç diğer çalışmalarındanda örnekler gösteriyor olması güzeldi. Özellikle boyalarla alakalı olan bölümleri çok hoşuma gitti. O dönemin resamları arasında Johannes Vermeer dışında pahalı boya malzemeleri kullanan bir başka ressam yoktu. Bunuda filmde çok güzel anlatmışlar. Scarlett Johansson'ın oyunculuğu çok başarılıydı. O masumiyeti, korkuyu izleyiciye çok güzel yansıtmış. Mutlaka izlemenizitavsiye ederim..

aswang: 3

Mystic River
Mystic River (2003) - IMDb

Çoğu izlemiştir sanırım. Oyuncuların performansı özellikle de Sean Penn ve Tim Robbins'inki olağanüstüydü. Ama film için çok güzel diyemeyeceğim. Neyin ne olduğu da çok net anlaşılıyor. Bu da heyecanı yitirmenize sebep oluyor. :s Biz bu numaraları daha önce de gördük dedirtiyor. Yani ortadaki mesele katili bulmak olunca bununla ilgili çok film izlemiş birine bayat geleceğini düşünüyorum pek çok şeyin. Ayrıca çok sıkıldım bazı bazı ... Yine de oyuncuların ne kadar süper oynadıklarını görmek için izlenir diye düşünüyorum. Ve senaryo bazen çok çok iyiyken, bazen oldukça samimiyetsizdi. Kurgu da harikaydı belirtmeden geçmiim. Bir de Dave'in arka koltuğa binmesinin ardından yaşanan dram ve sonrasındaki olaylar, o karakterin ruh hali, duruşu çok sarsıcıydı. ( Kasvetli atmosferi de çok başarılıydı. Lakin dediğim gibi bütün olarak aman aman bulmadım.

Tryamor : 2

7.Tryamor ............................... 2
10.Asmin ................................. 2
17.aswang................................ 3

aslında size çok mahcubuum kızlar zun zamandır uğrayamadım. ama bir sürü yeni ciciyle (filmle geldim)
Aksiyon severler ilginç bir birleşim. İRON MEN I-II ve THOR arka arkaya izleyin bu üç filmi sırrı söylemiycem :))) üçündede görsellik efekler gerçekten iyi. ayrıca demir adam 2 nin repliklerine bayıldım..
tarih severler KRAL HENRY berbat ötesi tarihmidir +18 'mi belli değil. Fransız sinemas yine saçmalamış. ayrıca filmdeki ışık kullanımı beni deli etti içim karardı resmen.
SULTANIN SIRRI adıda Türk Kendide oyuncların bir bölümüde. :)) ama senaryo Davincinin Şifresinden hoşlandıysanız birde Türk bakışıyla gerçek bir efsanenin anlatımını izleyin. gerçekten harika bir film 10 üzerinden 10.
KUTSAL SAVaŞÇI yeni bir serinin ilk filmi belli. görsellik ve ses efekleri tavsiye ederim kaçırmayın.
KAÇIŞ PLANI ben böyle aksiyon böyle aşk heleki ikisini bir arada hiç görmedim. kaçırmamalısınız özellikle evli yada evlenmeyi düşünenler heriflere izletip hadi be seninkide sevgimi demenin en cici yolu :))))
DÖRT NUMARA buda seri gelecek belli ancak buda gayet hoş bir bilim kurgu. farkettimde sinema izleyicisini dizi izleyicisine çevirmeye başladı bu yapımcılar :)
MAHKUMLARLA DENEY daha önce farklı bir versiyonunu izlemiştim burdan tavsiye üzerine aslında çok yakın hatta senaryo hemen hemen aynı ama bir farkla sonu ve içeriğindeki olaylar diğerinden keyif alanlar izlemeye değer emin olun.
son olarak 70'leri kasıp kavuran bir seri ve günümüz versiyonyla MAYMUNLAR CEHENNEMİ 1-2-3-4-5 . bu filmde gerçekten çıldırdım ve tüm eskilerden başlayarak izledim. bu sebeple 1den 5 e numaralandırdım. ancak eğer eski versiyonu izlediyseniz yeniyi izlemeyin ağzınızın tadı kaçıyo. o yılların olanaklarıyla olanlar bence çok daha hoş ve fantastikmiş. yeni versiyonu çağa ydurucaz derken tadını bozmuşlar.yada daha iyi bir önerim var yeniyi izlemeyin :)))

bu arada saymayı unuttum kaç etti :)) hızlı giriş yaptım af bekliyorum sayın topik kurucumuz :))
Revolcion 14

bayağı çok film izlemişsin=) yalnız liste 26 ağustos'ta yenilendi bu filmlerin hepsini 26 Ağustos'tan sonra mı izledin???

Zatôichi
Zatoichi (2003) - IMDb

Kör bir masörün çeteler tarafından yönetilen bir kasabaya geldikten sonra başka iyi ve mağdur birtakım insanlarla tanışıp kötülere karşı mücadele etmesini konu edinen bir film. Bu masör aynı zamanda bir kılıç ustası. Önüne geleni tek hamlede kesip biçiyor. Takeshi Kitano hem yönetmiş, hem de baş rolde yer almış. Değişik bir filmdi. Daha önce böylesini izlememiştim. Sakin bir atmosferde tahmin edilemez biçimde ilerliyor. Kurgu önce noluyo dedirtse de sonra yerli yerine oturuyor. En göze çarpan şey kesip biçme sahnelerinde fışkıran kanların hiç rahatsız etmeyen görüntüsü ve oyuncuların hareketleriyle ahenk içinde olan müzik kullanımı. Komedi anlamında da iyi şeyler var içinde. Etkileyiciydi.

Tôkyô tawâ: Okan to boku to, tokidoki, oton
Tokyo Tower: Mom and Me, and Sometimes Dad (2007) - IMDb

Bir anne oğul hikayesi. Imdb puanından ve baş rolde Joe Odagiri'nin oluşundan etkilenip izlemek istedim. Malesef çok sıkıcıydı. Anne oğul ve biraz baba hikayesini nasıl bu kadar uzatabilmişler boş yere anlamadım. En fazla 1 buçuk saatlik olsaymış bir derece ama 2 saatten uzun sürmesini gerektirecek bir durum yok ortada. Hiç sevmedim, hiç etkilenmedim. Fiyasko oldu benim için.

Tryamor : 4

Son düzenleme:

7.Tryamor ............................... 4
10.Asmin ................................. 3

Revolucion orchidea'nın sorusuna cevap vermemişsin. O yüzden bir sayı yazmıyorum şu an. 26sından 31ine kadar 14 film izlemek biraz zor gibi. :s Eğer cidden öyleyse belirtirsen sevinirim. :97:

Tehlikeli Sular / Caught Inside / PUANLAMA= 10/6

Dün akşam TV'de izledim ilk defa.. Güzel sürükleyici bi filmdi. İzlerken hiç sıkılmadım yani. Zaten deniz'de geçen veya denize yönelik filmleri hep sevmişimdir. Ama daha entrikalı şeyler olabilirdi ve sonu değişik, farklı bitmedi.. Klasik bi sondu. Onun dışında boş vakitte izlenebilir bi film.. Dediğim gibi sıkıcı değil, iyiydi ama izlemesenizde birşey kaybetmezsiniz =)

theuglygoddess : 1

bayağı çok film izlemişsin=) yalnız liste 26 ağustos'ta yenilendi bu filmlerin hepsini 26 Ağustos'tan sonra mı izledin???

kusura bakmayın ancak fırsat bulabildim pc başına oturmaya. sorunun cevabına gelince yok canım tümü ancak ağustos ayına yayılabilir.yoksa nerrdeeee bende o fırsat keşke olsa ama :))) çok nadiren haftada 5-6 filme çıkabiliyorum bazen, bazende ayda bir tane anca.

E ne yazalım sayıya o zaman. ? :s Kaç tanesini 26sından itibaren izledin?

3.orchidea ............................... 5
7.Tryamor ............................... 4
10.Asmin ................................. 3
16.theuglygoddess..................... 1

Ask geliyorum demez (2009) - IMDb

Aşk Geliyorum Demez

Seneryosu alışılmış bilindik bir seneryoydu fakat kötü bir film değildi. Ulusoyun minnacık tv ekranından izlememe rağmen sevdim Esnafın kendi arasında olan diyalogları gerçek hayatla çok örtüşüyordu. Bu filmde özellikle Altan Erkeklinin performansını çok beğendim. İzlemeyenlere tavsiye ederim :)

aswang: 4

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…