• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Sinema Günlüğümüz
26 Mart 2011 - 25 Nisan 2011

1.Dulcinea.................................. 5
2.Pinaranip................................ 20
3.orchidea ................................ 24
4.prensesin.uykusuyum ............. 15
5.guvastanema ......................... 21
6.atlantis ................................. 3
7.Tryamor ............................... 6
8.Revolucion ............................ 3
9.PrensesPeri ........................... 2
10.asmin ................................. 2
11.katrem ...............................
12.Nihil....................................
12.İlkbaharsu............................. 1
13.eylül.yn................................ 1

Antichrist
http://www.imdb.com/title/tt0870984/
Nihayet izleyebildim. Aslen uzun uzun yazasım vardı ama bikaç gün olduğu için izleyeli,enerjim gitti. Beğendiğim noktalar olsa da içten bulamadığım bir Trier filmi oldu.

A Ay
A ay (1988) - IMDb
Vakti zamanında yarı yamalak izlemiştim, dün tamamladım. Deneysel, enteresan bir Reha Erdem filmi.

guvastanema 21

Jamaica Inn (1939)

Yönetmen Alfred Hitchcock, oyuncular Maureen O'Hara, Robert Newton, Charles Laughton
Hitchcock a özel macera, dedektif polis filmlerinden, sağlam olanlarından, gerçi onun filmlerinin hepsi sağlam geliyor bana, ailesini kaybeden genç kız teyzesinin yanına hiç bilmediği bir yere gelir, Jamaika Hanı, fakat genç ve güzel bir kızın gideceği en son yerlerden birisidir burası.

pinaranip: 21

SİNEMA GÜNLÜĞÜMÜZ
26 MART 2011 - 25 NİSAN 2011

1.Dulcinea.................................. 6
2.Pinaranip................................ 21
4.prensesin.uykusuyum ............. 16

Dün itibariyle bir ayımızı daha sonlandırmışız. Ayın birincisi orchidea'yı tebrik ediyoruzz:65::65:
En bolundan filmler bizim olsun.
Evet isteyenler, bu ayki en iyi keşiflerini yazabilir...

Son düzenleme:
SİNEMA GÜNLÜĞÜMÜZ
26 MART 2011 - 25 NİSAN 2011

1.Dulcinea.................................. 6
2.Pinaranip................................ 21
4.prensesin.uykusuyum ............. 16

Dün itibariyle bir ayımızı daha sonlandırmışız. Ayın birincisi orchidea'yı tebrik ediyoruzz:65::65:
En bolundan filmler bizim olsun.
Evet isteyenler, bu ayki en iyi keşiflerini yazabilir...

teşekkür ederimmm:71::71::71::71:

SİNEMA GÜNLÜĞÜMÜZ
26 NİSAN 2011 - 25 MAYIS 2011

1.Dulcinea.................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ...............................
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................
6.atlantis ................................
7.Tryamor ...............................
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................
10.asmin .................................
12.İlkbaharsu............................
13.eylül.yn...............................

Son düzenleme:
The Rite: Gerilim,korku yaşanmış olaya dayanıyormuş.Klasikleşmiş şeytan çıkarma temalı bir film bizim Kutsal Damacanıyı hatırlattı bana. Anthony Hopkins'in oyunculuğu yine harikaydı.

The Rite (2011) - IMDb

eylul.yn: 2

Son düzenleme:
Jakeob-Ui Jeongseok

Art of Seduction (2005) - IMDb

Çok boş bir film olmuş. Biraz eğlenceli, biraz komik ama gereksiz.

Zaten şöyle de bir saçma bir konusu var :Tatlılığıyla bütün erkekleri kullanan bir kadın ile, yakışıklılığıyla bütün kadınları kullanıp onların parasını yiyen bir erkeğin yolları kesişiyor ve herşey bundan sonra oluyor. :s

-----------------------------------------------------------------------------
Koroshiya 1

Ichi the Killer (2001) - IMDb

+18lik...Hayatımda hiç bu kadar güzel bir 'manyak film' izlememiştim. Şiddet, işkence, kan revan içinde ilerliyor film ama içi boş değil.İnsanı düşündürüyor, rahatsız ediyor; bir yandan kızıyorsunuz karakterlere bir yandan acıyorsunuz. Ortada bir yerde sıkışıp kalmış, asıl benliklerinden çok uzakta hayatlarını devam ettiren/devam ettirmek zorunda bırakılan zavallılar hepsi (Kakihara kişisi hariç sanırım). :( Kakihara ve Ichi karakterleri akıllara zarar. Müzikler şahane, görüntüler ve renkler şahane; sadece bir izleyici değil de olayların tam ortasında kalan biriymişim gibi hissettim kendimi; tamamen içine alıyor izleyiciyi ve siz de sanki o sadist çete üyelerinin dolandığı semtlerden birinde korka korka yürüyüp gidiyormuşsunuz gibi oluyor. Cidden ürkütücüydü. Çok başarılı buldum. Atmosferi müthişti.

------------------------------------------------------------------------------
Synecdoche, New York

Synecdoche, New York (2008) - IMDb

Çok ağır ilerleyen, çok ağır işleyen, hemen algılaması güç olsa da kafayı toparlayıp, zinde olunduğu bir gün herkesin izlemesi, üzerine düşünmesi gerek bu filmin bence. Süresi de 2 saati birkaç dakikacık aşıyor. :s Sıkıcı da yer yer ama iyi film. Özellikle yanan bir ev var ki anlatmak isteneni çok güzel yansıtmış. İnsanın varoluşu, varoluşunu sorgulaması gibi bilindik bir mevzu üzerinde ilerleyip sonunda sizi acı gerçeklerle beraber yapayalnız ve umutsuz bir şekilde ortada bırakıyor. :( İnsanın ruhunu halini sıkan cinsten.

Tryamor : 3

Son düzenleme:
Anne'nin A'sı:İran filmleri etkinliği içinden bir film. iran filmlerinin seven biri olarak katılayım dedim ve bu filme uydu saatlerim. internette o kadar aramama rağmen filmin orjinal adını da bulamadım. Anne-evlat ilişkisi üzerine tipik bir ortadoğu filmi. her ne kadar klişe de olsa sıkılmadan izledim.

Chinatown:izlemeye hazırlandığım ama bir türlü sıra getiremedim film. Jack Nicholson'un müthiş oyunculuğu yanında kendini merak ettiren bir kurgu ile karşı karşıya güzel bir 2 saat geçirdim. izlenmesini tavsiye ederim.

Orchidea:2

Uyandırma Projesi
aslında uzun bir seri ama yanlış analamayın ne bir dizi nede bir film şuan ikinci sezon 3. bölümü izliyorum. deneylerle ilgili filmleri takip edeneden Nolan filmlerinin hayranı olan bir çoğunlunuz burda ve bu serinin dikkatinizi çekeceğini garinti ediyorum. bir arkadaşım aracıığıyla ulaştım bu seriye ve tek kelimeyle her aklı başında insanın izlemesi gerektiğini vurgulayabileceğim bir seri özellikle 2. dönem 3. bölüm sadece göz atın :34:

Buffalo '66

Buffalo '66 (1998) - IMDb

Amerikan bağımsız sinemasının en iyi örneklerinden..
Karikatürize karakterleri ,absürd denilebilecek diyalogları ve farklı çekim açılarıyla çok acayip , çok başka bir film. Hep dursun arada bir açıp izlerim :)
Bu arada müzikler ve yan rollerde ki ünlü yüzlerlede hoş bir tad bırakmakta.

prensesin uykusuyum : 2

Son düzenleme:
Yeoja, Jeong-Hye
This Charming Girl (2004) - IMDb

Postanede çalışan genç bir kadının rutin hayatından birkaç gün izliyoruz. Yalnızlık teması çok güzel işlenmiş. Çok yalın bir anlatımla güçlü etkiler bırakıyor. Uzun, durağan çekim yapılan sahneler de hiç sıkmadı beni. Oysa 'Beş Vakit'i izlediğimde o sahneleri çok sıkıcı bulmuştum. Bunda neden hiç sıkılmadım anlayamıyorum. :s Oldukça güzeldi.

------------------------------------------------------------------

Shinbu Sueob
Love So Divine (2004) - IMDb

Dünyanın en gereksiz filmlerinden biri olmuş. Anlatılmak istenen anlatılamamış; izleyiciye herhangi bir hissiyat vermiyor. Çok duygusuz.

------------------------------------------------------------------

Akmareul Boatda
I Saw the Devil (2010) - IMDb

Güzel bir intikam hikayesi. Beklentilerin dışında bir açıdan ele alınmış intikam mevzusu. Bu anlamda isteneni tam anlamıyla karşılayamıyor. Çünkü vaaayyy diyebileceğimiz bir şeyle karşılaşmıyoruz. Imdb puanı gerekenden fazla bana göre.

Tryamor : 6

Son düzenleme:
Brazil (1985) - IMDb

Hayal ile gerçeğin iç içe olduğu,dönemine göre iyi sayılacak görsel efektleri olan ve özellikle karakterlerini sevdiğim bir film oldu.hem politik hem de toplumsal eleştiriyi de içinde barındırdığını söylemeden olmaz. tek dez avantaj filmin uzun sürmesi(02 saat 23 dk.)

The Thin Red Line (1998) - IMDb

her ne kadar askeri temalı filmleri sevmesem de bu filmi ayrı tutabilirim. amerikan-japon savaşını askerler ve onların psikolojileri,savaşa bakışları ile anlatan güçlü bir film ancak yine dezavantajı fazla uzun olması. 2 günde izleyebildim.(2 sa. 50 dk.)

Orchidea:4

Back