• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Çılgınsın, uzun zamandır Uzak Doğu'dan filmler izliyorsun. Uzakdoğu sinemasına giriş yaptığımda senden bir liste ederim:)

Fena halde bağımlısı oldum cidden. :s
Başka ülkelerin filmlerine vakit ayırasım gelmiyor G.Kore filmleri ve dizilerini izlemekten. :s
Japonya'ya da uzanacağım yavaştan...

Tamam bekleriz efendim. :p ;))

arada bi Avrupa'ya açıl, için açılsın yahu:))

Dekalog 4
Dekalog 5

Toplu değerlendirmek istediğimden şimdilik yazıp geçiyorum

guvastanema 15

Sommarnattens Leende-Bir Yaz Gecesi Gülümsemeleri:Beklediğimden farklı,romantik-komedi tadında bir filmle karşılaşmak beni şaşırttı ama hayal kırıklığına uğratmadı.

Orchidea:19

Ben geldiiiim:)

Uzun bir aradan sonra yeniden:p

The Brave: izlemekte çok geç kaldığım, defalarca yarım bıraktığım, kendimi kaptırmayı başardığımda ise akıp giden, Johnny Depp'in dingin oyunculuğu, son derece sade ama akıcı kurgusu, her ne kadar anlatısı rahatsız edici ve vurucu olsa da o vuruculuğu ile tezat oluşturacak kadar dingin atmosferi ile mutlaka izlenmesi gerekenler arasında. Sevdiklerinin geleceği için kendini feda eden bir adamın küçücük dünyasındakileri mutlu etme çabaları çok dokunaklıydı.

The Village ( çok fena spoiler içerir)
Düşüncesi ve savunduğu tez her ne kadar derinlikli olsa da anlatımını zayıf bulduğum Shyamalan filmi. Shyamalan filmlerini izlerken çoğu zaman kopukluk ya da anlatımda bir zayıflık hissediyorum nedense, yönetmenin sinema dilinden pek hoşlanmadığımdan olabilir. Gereksiz ve uzatılmış sahneler, tür olarak asla gerilim ya da korku kabul edileyemecek bir filme eklenen başarısız yaratık figürleri ve gerilim sahneleri... Sanki başından itibaren yalnızca sonuna odaklanılmış ve vermek istediği mesaj dışında sahneler ve diyaloglar çok da iyi seçilmemiş gibi. Tamamen subjektif görüşümdür, beğeneni çoktur eminim de ama bana yine de derdini daha farklı ve daha sade bir dille anlatabilirdi gibi geldi. Savunduğu tez ne kadar etkileyici olsa da bence çok iyimser bir tablo çizilmiş. Başından itibaren, sonunun neye bağlanacağını bilmeden aklıma dogville geldi, sonunda ise Dogville bu filmin anti-tezi olmalıdır dedim=) İzole bir hayat sürmek kişiyi maalesef kötülüklerden korumaya yetmiyor ki biz bunu provokatif yönetmen Trier'in şiddete meyyal insan doğası tezinde gördük Dogville ile. Yine de izlenmeli. En azından sanıldığı gibi basit bir korku filmi olmadığının anlaşılması için.

Atlantis:3

sonundaaaaaa atlantis hoşgeldinn bırakma bizi tadımız tuzumuz kaçtı;))))

Dekalog 6
Dekalog 7
Dekalog 8
Dekalog 9

Son bi tane kaldı ama bana bugün bu kadar dekalog yetti:)

guvastanema 17

Sling Blade:1996 yapımı yine gözümden kaçan bir film daha. akıl hastalığını ve kökenlerini çok iyi anlatan ve toplumsal izolasyona da çok güzel değinen bir film. baş rol oyuncusu da döktürmüş.

Sling Blade:1996 yapımı yine gözümden kaçan bir film daha. akıl hastalığını ve kökenlerini çok iyi anlatan ve toplumsal izolasyona da çok güzel değinen bir film. baş rol oyuncusu da döktürmüş.

hmmm merak ettimm, Billy Bob Thornton'un filmiymiş, oyunculardan iyi yönetmen oluyor yalnız.

Son düzenleme:
The Extra Man (2010) - IMDb

Dulcinea tavsiyesi üzerine uzun zamandır izlemek istiyordum , sonunda izledim :)
Her biri farklı ve renkli karakterlere sahip film, kişilik arayışı üzerine , farklı anlatımıyla kesinlikle ilgi çekici . Little Miss Sunshine'da tanıştığım Paul Dano 'u tekrar izlemek ayrı bir keyifliydi . Teşekkürler Dulcinea , bu tarz film tavsiyelerini beklerim :D

prensesin.uykusuyum :9

ben bu topiğe niye bakmadım daha önce::)napıyonuz bakim burda :34:
bende bugün Lola rennti izledim (koş lola koş)kurgusu ve animasyon sahneleriyle mükkemmeldi.

Rio (2011) - IMDb

Ice Age 'in yapımcılarından oldukça başarılı ve eğlenceli bir animasyon .
Sinemada iyi vakit geçirmek , görselde bir şölen yaşamak istiyorsanız , sıcacık atmosferiyle bu filmi kesinlikle tavsiye ederim...

La antena (2007) - IMDb

Sessizlikle anlatan , simgesel anlatımında ve ayrıntılarında çok şey bulabileceğiniz , az kişi tarafından bilinen ,keşfedilmeyi bekleyen oldukça iyi bir film.

prensesin uykusuyum : 11

ya prenses inanamıyorum sen geri geri sayıyorsunn:S

zaten 11'din 9'a düşmüşsün sonra yine 11'e çıkmışsın aahahuheau

14 olmuşsun. 15'ten devam et:)

Son düzenleme:
Sinema Günlüğümüz
26 Mart 2011 - 25 Nisan 2011

1.Dulcinea.................................. 4
2.Pinaranip................................ 17
3.orchidea ................................ 20
4.prensesin.uykusuyum ............. 14
5.guvastanema ......................... 17
6.atlantis ................................. 3
7.Tryamor ............................... 3
8.Revolucion ............................ 3
9.PrensesPeri ...........................
10.asmin ................................. 1
11.katrem ...............................
12.Nihil....................................
12.İlkbaharsu............................. 1
13.eylül.yn................................ 1

Back