iyi akşamlar herkese, cuma ve cumartesi film festivaline katılan var mı aranızda ?? varsa konuşmak tartışmak güzel olurdu
festivalden önce Dokuz filmini izledim. 2002 yapımı Ümit Ünal'ın yönettiği Ali Poyrazoğlu Cezmi Baskın Serra Yılmaz Fikret Kuşkan Ozan Güven in oynadığı film karanlık ve tek ışıklı bir sorgu odasında geçiyor, mahalleli sorgulanmakta... tatlı, güzel, muhtemelen yahudi, aklı dengesi yerinde olmayan kirpi lakaplı bilinmeyen bir dilde devamlı şarkı söyleyip güzel sesiyle mahallede şakıyan bir kızın öldürülmesi sebebiyle.... film çok hoşuma gitti, hele kirpiye vuruldum.
festivale gelince ulusal uzun filmlere katılmamaya karar verdik, çünkü hepsini zaten izlemiştik, bu nedenle özellikle karşılaşabilmeyi umduğum Erdal Beşikçioğlu, ve Serdar Akar la tanışabilmek nasip olmadı. cuma sadece Dünyanın Her Köşesinden: Poll / Baltık Günlükleri ve Başka Bir Evren' den 15 kısa filmi izledik
Baltık Günlükleri
Birinci Dünya Savaşı arifesi, 14 yaşındaki küçük kız babasının yanına Baltık Denizine gelir, bu yer almanlar Ruslar ve Estonyalılar tarafından paylaşılmıştır, anarşistler görülen yerde öldürülür ve bu kızın babası da insan bedenini inceleyen bir bilim adamı olarak o bedenleri satın alır inceler, kız da bu bilime meraklıdır ama sıkıcı geçen günlerinden birinde Estonyalı bir anarşistle karşılaşır...
pazar gece 00.00dan sabah 6.30 a kadar da ulusal kısa filmlerden 25 kısa filmi bir güzel izlemiş bulunmaktayız. Emrah Serbes'i gözlerim çok aradı ama uzaktan bir kişiyi ona benzetmekle yetindim odur değildir bilemedim
Seçiciler kurulundan Stavros Chassapis le yanyana gelebildik sadece
keşke sohbete girebilseydim, filmler hakkında sorulacak çok fazla soru tartışılacak çok fazla konu vardı, eksiklendim pişman oldum
izlediğim 40 adet kısa film bu topikin kurallarına uymadığından, sanırım sadece uzun metrajlılar giriliyor, bu sebeple
pinaranip: 14