• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

evet güney kore sinemasını bende çok seviyorum. ama bu film bana hitap etmedi. Eğer izlemediysen "Welcome to Dongmakgol" filmini öneririm çok yalın ,duygusal, yer yer kahkalar attıran bir en sevdiğim güney kore yapımlarından :)

Yaşadıklarımızla, o anki ruh halimizle de ilgili olabiliyor bazen etkilenip etkilenmemek. Bir de Jung Woo Sung'ı çok büyük bir aşkla izlediğim için, onun yer aldığı her sahne beni çok etkiledi. Eğer ona bu kadar hayranlık duymasaydım filmin son sahnesinde ağlamazdım büyük ihtimal. Ama bütünde de çok sevdim bu filmi.

İzlememiştim bunu. Aldım listeme. ;)

Jeux Interdits i izledim az önce. 1952 yapımı bir film. Savaş ortamından kaçarken anne babası ölünce tek başına kalan 5-6 yaşlarında çok sevimli bir kız çocuğunun gezinirken bir oğlanla karşılaşıp onların evine gitmesiyle başlıyor hikaye. Sıcacık bir film. Çocuk oyuncular muhteşem.

Tryamor : 10

Artık Alea değilim. Eski üyeliğimdeki ismime döndüm. Burdaki listede de ismim değiştirilirse sevinirim.

Precios-acı bir hayat hikayesi ben bu filmi çok sevdim. ama herkesin sevebileceği bi tarz değil. dram türü ve konu olaak da ensest ile ilgili.

apocalypto bu filmi izlemektte gerçekten de geç kalmışım.

Kapı (Die Tür) Türk asıllı Alman yazar Akif Pirinçci'nin aynı adlı romanının senaryolaştırılmış hali. yer yer fantastik bir film. ama diğer iki filmime göre daha az etkileyiciydi benim için

orchidea=16

23 Kasım – 23 Aralık 2010

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1.guvastanema ............22......
2.Revolucion ................11......
3.PrensesPeri ................5.......
4.atlantis ....................24.......
5.deren1907 .................1.......
6.MKT ..........................1.......
7.Duygu.C .....................4.........
8.Liza ...........................11.........
9.prensesin.uykusuyum ...20.........
10.orchidea ....................16.........
11.Tryamor :................10...........

Sånger från andra våningen

İzlediğim hiçbir filmle kıyaslayamacağım bir olay örgüsüne - ki olay örgüsü yok, taslak diyelim- sahip ( iyi mi kötü mü bilemiyorum, ancak izleyicinin takdirine bağlı) 2000 İsveç/Norveç/ Danimarka ortak yapımı, abdürd film. Beni çok fazla etkilemedi, kasvetli, karanlık atmosferine ve sıradışı karakterlerine rağmen. farklı birşeyler izlemek isteyenlerin ise ilgisini çekebilir.

Atlantis: 25

Sånger från andra våningen

İzlediğim hiçbir filmle kıyaslayamacağım bir olay örgüsüne - ki olay örgüsü yok, taslak diyelim- sahip ( iyi mi kötü mü bilemiyorum, ancak izleyicinin takdirine bağlı) 2000 İsveç/Norveç/ Danimarka ortak yapımı, abdürd film. Beni çok fazla etkilemedi, kasvetli, karanlık atmosferine ve sıradışı karakterlerine rağmen. farklı birşeyler izlemek isteyenlerin ise ilgisini çekebilir.

Atlantis: 25

Bu filmi izleyeceğim kesinlikle. Sıradışı karakterler lafı geçince çok merak ettim. Imdb notu da 7.4 müş.
İzlemem için sebep çok. :121:

bende nihayet fırsat buldum ve New Yorkta Beş Minareyi izledim.
izlemeyenler için fazla yorumda bulunmuycam. sadece şunu söylemeden geçemeyeceğim ki Türk filmi olarak bakılırsa süper ötesi çok can alıcı sahneler var.genel anlamdaysa ehh işte çok korumacı geldi bana konu olarak. ama son dönem Trük filmleri arında Ejder kapanını asla değişmem çok az bir bütçe ama çok daha hoş bir senaryo. ayrıca Mahsun Kırmızıgül'den doğunun insanı olarak son sahnede çok daha hoş bir ağıt beklerdim adeta tekdüzeleşmiş.filmin müzikleri genel anlamda çok iyi ama fkat son sahne adeta bitsinde kurtulayım gibi olmuş.
puanım 10/6
Türk yapımı olarak bakarsak 10/8

revolation: 12

Bu filmi izleyeceğim kesinlikle. Sıradışı karakterler lafı geçince çok merak ettim. Imdb notu da 7.4 müş.
İzlemem için sebep çok. :121:

karakterler gerçekten çok "uçuk"tu:D

guvastanema'nın kapsama alanı dışılındalığı daha ne kadar sürecek:S ve neden gitti anlamadım:50:

Biz sinema günlerine başladık, linki tekrar vereyim anketimizi de açtık katılmak isterseniz buraya adınızı yazdırmanız yeterli;

http://www.kadinlarkulubu.com/sinema-amp-tiyatro/393480-4-sinema-gunleri-organizasyonu.html

Le huitième jour

Down sendromlu Georgas ile kendini işine adamış, çocuklarını ihmal eden, eşinden ayrılmış bir babanın kesişen yolları.
Normların dışına çıkan kişilerin toplum tarafından nasıl ötekileştirildiği, duygu sömürüsüne varmadan anlatılmış. Ayrıca çıkarsız sevgiyi, menfaatin içine girmediği ilişkileri, arkadaşlığı da anlatan 1996 yapımı sıcak,samimi bir film, öneririm.

:43:

Atlantis:26

bende nihayet fırsat buldum ve New Yorkta Beş Minareyi izledim.
izlemeyenler için fazla yorumda bulunmuycam. sadece şunu söylemeden geçemeyeceğim ki Türk filmi olarak bakılırsa süper ötesi çok can alıcı sahneler var.genel anlamdaysa ehh işte çok korumacı geldi bana konu olarak. ama son dönem Trük filmleri arında Ejder kapanını asla değişmem çok az bir bütçe ama çok daha hoş bir senaryo. ayrıca Mahsun Kırmızıgül'den doğunun insanı olarak son sahnede çok daha hoş bir ağıt beklerdim adeta tekdüzeleşmiş.filmin müzikleri genel anlamda çok iyi ama fkat son sahne adeta bitsinde kurtulayım gibi olmuş.
puanım 10/6
Türk yapımı olarak bakarsak 10/8

revolation: 12

neden türk filmi olarak bakılırsa süper ötesi ki
o kadar müthiş türk filmleri var ki bence türk filmlerinle kıyaslanınca dahada kötü geliyor insana.Türk sinemasında çok iyi yönetmenler var uzak ihtimal , çağan ırmak filmleri , üç maymun , gölgesizler, sonbahar... ve daha bir sürü film sayılabilir.
bana kalırsa new yorkta beş minare sadece para harcanmış ne sanat ne senaryo ne oyunculuk ne yönetmenlik adına içinde hiç bir şey barındırmayan saçma sapan bir film.

bu arada sakın böyle bir saldırı yapıyormuşum gibi gelmesin , bu konuda biraz hassasım sanırım :)) fikrim bu yönde.

House of Sand and Fog

Filmde ağır bir dram var , genelde bu tarz konularda izleyen bir tarafın kazanmasını haklı çıkmasını ister ona üzülür. Bu filmde kim kazansın kim kaybetsin bilemiyorsunuz . İkiside farklı bir çaresizlikte . Gerçekten etkileyici ve başarılı bir film.

Monster's Ball

Üzerinde pek fazla yorum yapmaya gerek olmayan bana göre vasat bir film.

prensesin uykusuyum : 22

Rang-e khoda

minimalist anlatımıyla İran sinemasını bana sevdiren yönetmen bu filmde de oldukça sade ve yalın olarak büyük bir trajediyi gözler önüre seriyor. Filmin içinde ki doğa manzaraları , doğal oyunculuklar görülmeye değer.

prensesin uykusuyum : 23

23 Kasım – 23 Aralık 2010

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1.guvastanema ............22......
2.Revolucion ................12......
3.PrensesPeri ................5.......
4.atlantis ....................26.......
5.deren1907 .................1.......
6.MKT ..........................1.......
7.Duygu.C .....................4.........
8.Liza ...........................11.........
9.prensesin.uykusuyum ...23.........
10.orchidea ....................16.........
11.Tryamor :................11...........

LEON: kabul etmeliyim ki bu filmi izlemek için gerçekten geç kalmıştım.

elois lezbiyenliğini keşfeden bi kızın hikayesi ama hiçbir heyecan ve oyunculuk barındırmıyor. tamamen zaman kaybıydı.

AKLI HAVADA oldukça eğlenerek izledim bu filmi.

orchidea-19

this is england

80'lerin modası abartılmadan rahat bir biçimde yansıtılmış . Gerek oyuncular gerek mekanlar çok başarılı. Kötü olmasını beklediğimiz insanların aslında nasıl bir girdaba bulaştıklarını gözler önüne seriyor. Herkesin hayatı kötü ve herkes aslında inanmadığı bir şey uğruna mücadele ediyor. Milliyetçilik ve ırkçılık gibi kavramlarını yeniden sorgulatıyor ,müzikleride şahane!

prensesin uykusuyum : 24

this is england

80'lerin modası abartılmadan rahat bir biçimde yansıtılmış . Gerek oyuncular gerek mekanlar çok başarılı. Kötü olmasını beklediğimiz insanların aslında nasıl bir girdaba bulaştıklarını gözler önüne seriyor. Herkesin hayatı kötü ve herkes aslında inanmadığı bir şey uğruna mücadele ediyor. Milliyetçilik ve ırkçılık gibi kavramlarını yeniden sorgulatıyor ,müzikleride şahane!

prensesin uykusuyum : 24

bende izleyecem:) başlarına baktım ama kalanı akşama artık:)

Sinema Günlüğü'nün devamı gelsin lütfen: ben burdan güzel öneriler alıyorum.bayağı bir katkısı oldu bana.ayda 11 film izledim rekorumdur herhalde.buranın gazıyla oldu ama çokta iyi oldu.

pek fazla film izleyip paylaşımda bulunamasamda bu konu da sevdiğim ve takip ettiğim bir konu guvastanema nın durumundan dolayı listenin son toparlamasını yapıp yeni halini vereyim izninizle..siz zaten kendiniz ekleyerek devam etmişsiniz gerisi guvastanema gelene kadar yürür gider :16:

Back