arşivi karıştırırken, sabahın köründe hocamızın derste izlettiği, uyanmakla birlikte kallavi bi tokat yediğimiz bir filmi yeniden izlemek istedim. 13 Tzametı, gerilim sevenler kaçırmasın. Durağanlıktan sıyrılmak için bugün bunu tekrar izlemeye karar verdim ama önerilerinizi bekliyorum yine de.
Yönetmeni Gela Babluani. Amerikan yapımı da çekilmiş sonra ondan uzak durun.
Bu arada memento severler, the machinist, diye bir film duydunuz mu, izlediniz mi? Seveceğinizi düşünüyorum...
Machinist'i izlemiştim, kötü film değil ama özellikle Christian Bale'ın oyunculuğu çok başarılıydı, o film için bayağı kilo da vermişti.
Müzik sever misin, müziğin ağırlıklı olduğu filmleri?
Heima şu anda olmasa da ilerde izleyeceklerinin arasına ekleyebilirsin, biraz temposu yüksek filmler izlemek istiyorsun ya o açıdan
Heima'nın fragmanını izlemeni öneririm:)
Çocukların o naif dünyasının anlatıldığı filmleri severim bir de çok, daha önce önerdim mi bilmiyorum ama
les choristes de çok sevdiğim bir filmdir.
Gözlerindeki Sırrı da izlemiştim, çok övgü alan bir film beni o kadar etkilemedi ama sonu iyiydi.
Kimseye asla öneremeyeceğiniz, çoğu kişinin hayal kırıklığına uğradığı bazılarının ise nefret ettiği fakat sizi sebepsiz yere çeken filmler var mı?
En son festivallerde dolaşan Werner Herzog'un filmi, David Lynch presents diye tanıtılan, yapımcılığını Lynch'in üstlendiği
"My Son My Son, What Have Ye Done" bu kategoriye giren bir filmdir benim için
Filmin olay örgüsü çok basit, bir cinayet, katil belli, sonu belli, herşey minimalist bir çizgide ilerliyor fakat ayrıntılarıyla, karakterin ruhsal karmaşasını anlatmadaki başarısıyla beni çok etkiledi. ben yine kimseye önermiyorum da, sizin de böyle filmleriniz var mı merak ettim