• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

nerdesiniz kızlarr:59:

Herkesin hafta sonu yoğun geçiyor anlaşılan:)

Polanski'nin 1965 yapımı "Repulsion"u izledim. Ablasıyla yaşayan içine kapanık bir genç kızın halüsinasyonlarıyla başlayan deliliğinin, ağırlıklı olarak tek mekanda anlatıldığı psikolojik- gerilim. Çatlak duvarlar, duvarlardan uzanan eller ve gözde başlayıp yine gözlerde biten bir çıldırış, filmde benim için geriye kalanlar. Filmin oldukça durağan olduğunu da belirteyim.

Atlantis: 16

23 Kasım – 23 Aralık 2010

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema ............15......
  2. Revolucion ................10......
  3. PrensesPeri ................4.......
  4. atlantis ....................16.......
  5. deren1907 .................1.......
  6. MKT ..........................1.......
  7. Liv ............................5........
  8. Duygu.C .....................3.........
  9. Liza ...........................7.........
  10. prensesin.uykusuyum ...13.........
  11. orchidea ....................5.........

Noi Albinoi

2003, İzlanda... Noi isimli bir gencin varoluş sancılarını, çatışmalarını konu alıyor. Bembeyaz bir film, karlarla kaplı, izlerken o soğuğu iliklerinize kadar hissettiriyor ve yalnızlığın soğukla olan bağlantısını çok iyi kuruyor. Yalnızlık, varoluşçuluk, soğuk filmin temaları. Zaten filmin başlarında da Kierkegaard'ın sözlerini duyuyoruz ki varoluşçuluğun öncülerinden. Oldukça durağan bir film, olaylardan ziyade Noi'nin yaşama karşı duruşu esas alınmış. 7/10

Atlantis:17

Bulutları Beklerken
Aynı gün izlemişiz:) Ben böyle öyküleri çok seviyorum. Derin bir yarayı ele alıyor ama duygu sömürüsü yapmadan naif, harika bir şekilde işlemiş filmi Yeşim Ustaoğlu. Ayşe teyzenin sesi o kadar güzel ki bütün gün bana masal anlatsın dinlerim derken filmin ortalarında konuşmaz oldu, dağ başında Niko'yu anlattığı sahnede sesine tekrar kovuşurken dayanamadım ağladım. Son sahne de çok güzeldi gerçekten. Ben bi tek küçük oyuncuya pek ısınamadım, rolüyle tam bütünlük oluşturamamış gibi.
Jenerikte Özcan Alper ismi dikkatimi çekti tabi. Filmi izlerken de Karadeniz öyküsü anlattığı için aklımdaydı sürekli:) Sonbahar'ın yönetmeni. 2008'de baya dikkat çekmişti bu film. Ben beğenmedim ve beğenmemek için de haklı sebeplerim olduğunu düşünüyorum:) Ama başrol oyuncusunun sevgilisinin terk ettiği an fırtınanın karşısında dikildiği sahne tüylerimi diken diken etmişti ve en beğendiğim sahneler arasında yerini her daim koruyacak, o ayrı... Sonbahar'ı yeniden izliycem ama.

canım ben zaten senden duydum da izledim.
:))kopya çektim yani.iyiki de izlemişim.ruhuma iyi geldi.ayrıca kısaydı ve bu ara o kadar çok uzun film izledimki bunun başla-bitir olması güzeldi doğrusu.
başroldeki Ayşe Teyze karakterini oynayan oyuncu çok büyük inandırıcılık getirmişti bence.
hakkaten ne büyük bir acı ve bu sırrın bir ömür saklanması..
son sahne bitirdi gücümü zaten...

EEE sıradaki
o zaman bende Sonbahar'ı izlerim artık:1:

kızlar prensesin uykusu filmini izleyeniniz var mı??

Ben izledim. Sinemada izlemeye lüzum yokmuş tam ev sineması tadında hem neşeli hem hüzünlü bir film.
Beğendim ben.

Bu arada benim derslerim filan başladı zamanım kalmıyoru. Haftasonu full dersteyim 10 saat:31:
Haftaiçi akşam 2 gün de dersim var :27:
Allah yardımcımız olsun hadi bakalım :)

Duygu.C 4

kızlar prensesin uykusu filmini izleyeniniz var mı??

İzledim, sıcak, masal tadında, keyifli bir filmdi, çok kötü yorumlarda duydum yalnız hakkında herkese hitap etmiyor yani anlayacağın:) Ben çok beğenmiştim.

Duygu.C canım kolay gelsin sana, hafta sonu bayağı kötüymüş:S ALlah yardımcın olsun:D

The Tourist

Film hakkında o kadar kötü yorumlar vardı ki hiçbir beklentim olmadan gittim, senaryo tanıdık, bu tarz o kadar film izledim ki henüz başındayken sonunu tahmin etmek hiç zor olmadı ama söylendiği kadar da kötü bir film olduğunu düşünmüyorum. Keyif alarak izledim, Venedik güzeldi,Angelina Jolie güzeldi, Johnny Depp zaten mükemmel:D Kurguya dair beklentiniz olmadan gider, sadece görselliğe kendinizi kaptırırsanız güzel zaman geçirirsiniz.

Atlantis: 17

kızlar ben arasıra dizilerle de vakit kaybediyorum:)
yeni bir dizi başlamış.Lost gibi izlenme rekoru kırıyormuş."The walking dead"
dün onu izledim.dehşet korkunç zombi sahneleri vardı,gece rüyama girdi ama
hem sürükleyici hem değişik bir kurgu.anlatmak istenilen şeyler var sanırım.
hoşuma gitti.

İzledim, sıcak, masal tadında, keyifli bir filmdi, çok kötü yorumlarda duydum yalnız hakkında herkese hitap etmiyor yani anlayacağın:) Ben çok beğenmiştim.
Duygu.C canım kolay gelsin sana, hafta sonu bayağı kötüymüş:S ALlah yardımcın olsun:D

The Tourist

Film hakkında o kadar kötü yorumlar vardı ki hiçbir beklentim olmadan gittim, senaryo tanıdık, bu tarz o kadar film izledim ki henüz başındayken sonunu tahmin etmek hiç zor olmadı ama söylendiği kadar da kötü bir film olduğunu düşünmüyorum. Keyif alarak izledim, Venedik güzeldi,Angelina Jolie güzeldi, Johnny Depp zaten mükemmel:D Kurguya dair beklentiniz olmadan gider, sadece görselliğe kendinizi kaptırırsanız güzel zaman geçirirsiniz.

Atlantis: 17

Sağol canım ya, maraton başladı yemin ediyorum kasmassan çok zor geçiyor.

Turiste bende gidicektim ama saatlerimi ayarlayamadım. Hafta içi bir gün vakit bulursam kaçıcam Sırf Depp için :)
Jolie yi zaten sevmem de Johnny nin hatıra bakıcaz artık. Bende çok kötü eleştiriler okudum ama merak ediyorum :)

ne zamandır arşivimde bekleyen bir belgesel film Devrim Arabaları benim için anlamı çok büyüktü bu filmin çünkü tam bir otomobil delisiyim. ayrıca oğlumun adının ilham kaynaklarından biriydi. ama genel anlamdada izlemediyseniz tavsiye ederim bence Türklerin istediklerinde neler başarabileceklerinin en büyük kanıtı.ayrıca nasıl hep önlerinin kesildiğinin :34:

ne zamandır arşivimde bekleyen bir belgesel film Devrim Arabaları benim için anlamı çok büyüktü bu filmin çünkü tam bir otomobil delisiyim. ayrıca oğlumun adının ilham kaynaklarından biriydi. ama genel anlamdada izlemediyseniz tavsiye ederim bence Türklerin istediklerinde neler başarabileceklerinin en büyük kanıtı.ayrıca nasıl hep önlerinin kesildiğinin :34:

Ben de çok seviyorum Devrim Arabaları'nı nefis bir filmdi.
Hala sahnelerini tek tek hatırlıyorum.
Ekip öyle mükemmel ki izlemeye doyamıyorsunuz. Çok duygulanmıştım ben sonunda.
Keyifli ve bir o kadar da gurur verici bir film

Son düzenleme:
dün gece Sihirbazın Çırağı'nı izledim.
fantastik film sevenler için güzel ve yer yer eğlenceli bi film
yoğun bir günün ardında güzel gider:)

the american'ı da tavsiye ederim. polisiye-aksiyon filmi olmasını beklesem de daha duygu yoğunlukluydu.
severek izledim.

e george clooney sonuçta:)

orchidea-7

Son düzenleme:
Heima

Sigur Ros'un 2006 da gerçekleştirdiği dünya turnesinin ardından kendi ülkeleri İzlanda'ya dönüp açık alanlarda verdiği ücretsiz konserler dizisini nlatan bir belgesel. Hem Sigur Ros'un tarifi imkansız müziği ile tanışmak hem de İzlanda'nın eşsiz güzelliklerini görmek için izlenmesi elzemdir. Müzik esrime haline sürüklüyor insanı, görüntülerle birleşince ruhun en derinlerine işliyor. En azından fragmanını izlemenizi öneririm, fragmandaki parça ve İzlanda kareleri sizi mutlaka çekecektir kendine:)

Bu arada artık sayıları takip edemez oldum, turist 18'miş yanlış yazmışım, o halde 19 oluyor sanırım:D

Atlantis: 19

sihirbazın çırağı gerçekten çk güzel bir film fantastik severler için. ayrıca bunu beyendiysen şimşek hırsızınıda tavsiye ederim canım oda çok hoştur.
atlantis ben daha çok dansın öne çıktığı filmlere hayranımdır canım ama oda iyi olursa. özellikle folk dansları konu alan filmleri çok seviyorum ama onlarda da malesef özü ölesine değiştiriliyorki çoğunu yarıda kesip kapatıyorum. özelliklede Türk filmlerinde dansın kullanılması beni deli ediyo yarım yamalak hatta hiç bişey bilmeyen insanların çıkıp saçma sapan figürler yapmalarını görmektense hiç izlemiyorum daha iyi. o yönden Japon ve Çin filmlerine hayranım adamlar hiç bir şekilde kültürlerini öldürüyor. heee bide hollwood müzikalleri belki yüzlerce kez izlemişimdir ama hala ilk defa izliyo gibi izlerim. birde vazgeçilmezlerim Greys ve İlk Aşk,İlk Dans ( Patrick Swayze ) onlar nasıl figürlerdir öle o nasıl bir adaptasyondur :69: :31: ayyy o adamla bir kez aynı sahneyi paylaşabilmek için neler vermezdim. :31:
sahi iyi aklıma getirdin bak be bu gece onu bir kez daha izliyim. :31:

sihirbazın çırağı gerçekten çk güzel bir film fantastik severler için. ayrıca bunu beyendiysen şimşek hırsızınıda tavsiye ederim canım oda çok hoştur.
atlantis ben daha çok dansın öne çıktığı filmlere hayranımdır canım ama oda iyi olursa. özellikle folk dansları konu alan filmleri çok seviyorum ama onlarda da malesef özü ölesine değiştiriliyorki çoğunu yarıda kesip kapatıyorum. özelliklede Türk filmlerinde dansın kullanılması beni deli ediyo yarım yamalak hatta hiç bişey bilmeyen insanların çıkıp saçma sapan figürler yapmalarını görmektense hiç izlemiyorum daha iyi. o yönden Japon ve Çin filmlerine hayranım adamlar hiç bir şekilde kültürlerini öldürüyor. heee bide hollwood müzikalleri belki yüzlerce kez izlemişimdir ama hala ilk defa izliyo gibi izlerim. birde vazgeçilmezlerim Greys ve İlk Aşk,İlk Dans ( Patrick Swayze ) onlar nasıl figürlerdir öle o nasıl bir adaptasyondur :69: :31: ayyy o adamla bir kez aynı sahneyi paylaşabilmek için neler vermezdim. :31:
sahi iyi aklıma getirdin bak be bu gece onu bir kez daha izliyim. :31:

Türk filmi diyince aklıma Yaşar Alptekin geldi:D Onun meşhur bir dans sahnesi vardı, ismini hatırlamadığım bir filmde:1:

Moulin Rouge vardır, izlemişsindir mutlaka, gerçi müzikal ama dansları da ön plana çıkıyordu yanlış anımsamıyorsam, uzun zaman oldu izleyeli:)

dün gece Kaplumbağalar da Uçar'ı izledim.

aslında oldukça duygusal bir konusu olmasına rağmen dublajın bende bıraktığı kötü etkiden midir bilmem beklediğim kadar yoğun bir tat alamadım. Ancak film insanı düşündüyor. tek söyleyebileceğim: Keşke dublaj olmasaydı:)
orchidea:8

23 Kasım – 23 Aralık 2010

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema ............15......
  2. Revolucion ................11......
  3. PrensesPeri ................4.......
  4. atlantis ....................19.......
  5. deren1907 .................1.......
  6. MKT ..........................1.......
  7. Liv ............................5........
  8. Duygu.C .....................4.........
  9. Liza ...........................7.........
  10. prensesin.uykusuyum ...13.........
  11. orchidea ....................8.........

dün gece Kaplumbağalar da Uçar'ı izledim.

aslında oldukça duygusal bir konusu olmasına rağmen dublajın bende bıraktığı kötü etkiden midir bilmem beklediğim kadar yoğun bir tat alamadım. Ancak film insanı düşündüyor. tek söyleyebileceğim: Keşke dublaj olmasaydı:)
orchidea:8

dublajdan kaynaklıdır, hüngür hüngür ağladığım filmlerden:59:

kızlar size arada bir yazdığım bir sayfadan bahsetmiştim özellikle son yazımda yorumlarınızı gerçekten merak ediyorum o yüzden size linki veriyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/hicbi...avyemde-cenem-kadar-dusuk-2.html#post16637641

ayrıca diğer takıldığınız topiklerede bu linki kopyalarsanız sevinirim. ben sadece dilimin döndüğünce bir hatayı yargıladım gerçekten neler düşünülüyor bunuda bilmek isterim.

Back