- 21 Şubat 2007
- 3.720
- 1.431
- 773
- Konu Sahibi TracyFlick
-
- #2.901
direk özetini ekliyorum o zaman
arkadaşım bana tavsiye etmişti tam bi başyapıt demişti
ben de o sebeple filmin adını duydum
yaşanmış bi olaymış
oldukça etkileyici
1960’larda inşa edilmiş ve 80’lerin başında Rio De Janeiro’nun en tehlikeli mahallelerinden birine dönüşmüş, sosyal konutlardan oluşan “Tanrıkent”te organize suçun destansı tarihi. Film 60’larda iki kenar mahalle çocuğunun seçtiği iki ayrı yolu takip eder. Rocket suç dünyasında geçecek bir hayatın gerektirdiği zihniyetten ve fizikten yoksundur. Fotoğrafçı olma hayalleri kurar ama fotoğraf makinesi alacak parası yoktur. Öte yandan, Küçük Ze çocukluğundan beri tam bir suçlu özellikleri taşır; acımasız, akıllı ve hırslıdır. Küçük yaşta planladığı bir genelev soygunu sırasında öldürmenin tadını alır, gün geçtikçe bu konudaki iştahı giderek artar. 70’lerde Ze, sakin ve becerikli Bee’nin desteğiyle, favela’nın (mahallenin) uyuşturucu ticareti üzerindeki kontrolünü sağlamlaştırır. 80’lerin başlarında “Tanrıkent”i çetelerarası savaş sarar ve amansız genç suçlulardan oluşan yeni bir kuşak çıkıp “eskilerin” yerini almaya çalışırken, artık bir fotoğraf makinesine sahip olan Rocket, onu bu bitmek tükenmek bilmez katliam döngüsünü belgelemede kullanır...
o hesaptan çıktım, bu yenisi, ama konuyu sahipsiz bırakmamak için devam ediyorum :) yakında yöneticilerle konuşacağım, konuyu üstüme geçirmelerini rica edeceğim bakalım, umarım yaparlar.
normalde benim de tarzım değil ama güzel filmHic tarzim degil ama emegin icin cok tesekkur ederim :)
nasıl tanıyamazsın beniSonny sen misin
Ne kadar degismissin
Black Mirror (2011 - )
Son 6 gündür film izlemedim çünkü her sezonu 3 bölümden oluşmak üzere toplam 2 sezon 6 bölümlük bir seri izledik. Normalde film dışında buraya yorum yazmıyorum ama çooook etkilendiğim için biraz bahsetmek istedim.
Dizi İngiltere yapımı. Teknolojinin nasıl da hayatımızı ele geçirdiğini hepimiz biliyoruz, ama bu dizide yüzümüze yüzümüze vuruyor ve inanılmaz rahatsız edici. Her bir bölümü derinden içime işledi. Bu seriyi daha önce de izlemem için önermişlerdi ama ilk bölüme zor dayanmıştım. İlk bölümü izleyen kişi gerisini getirmek istemeyebilir ama muhakkak devamı da izlenmeli.
Her bir bölüm bir film havasında. Her bir bölümün ayrı bir dersi ve eleştirisi var. Yine her bir bölümde farklı oyuncular, farklı konular, farklı zamanlar işleniyor. Benim favorim ise 1.Sezon 3.Bölüm.
Sanırım devamı da çekilecekmiş.
Ben de izledim. Fakat şu bisiklet çevirenlerle, kocası ölen kadınınkiler hoşuma gitti sadece.
1 EKİM - 31 EKİM 20141. smeagol.................................10
2. sedulu....................................4
3. jooker......................................
4. TracyFlick..............................9
5. NancyFrancis.........................3
6. kissnookums..........................5
7. Kedi83....................................14
8. zeytinyaglıpırasa.....................
9. ssddaybala..............................
10. kardelenguzelli........................
11. DatluCan...................................
12. PrensesPeri...............................
13. Nihil..........................................
14. macellan...................................
Ben de eşimle gittim ikimiz de pişman olmadık güzeldi ilk film ölümsüz aşkı ikincisi ise umudu ve hayatın devam ettiğini anlatıyordu acımasız yorumlara kulak tıkıyorum çok biliyorlarsa kendileri çeksinler dimi ama nolursa olsun incir reçeli güzeldirincir receli 2 ye giden yokmu kızlar nasıl begendinizmi bugün gitmeyi düsünüyoruzda
bende gittim canim ilki kadar olmasada guzeldi.ne superdi ne kotuydu.ortaydi yani.ama ilkinin yerini tutmazBen de eşimle gittim ikimiz de pişman olmadık güzeldi ilk film ölümsüz aşkı ikincisi ise umudu ve hayatın devam ettiğini anlatıyordu acımasız yorumlara kulak tıkıyorum çok biliyorlarsa kendileri çeksinler dimi ama nolursa olsun incir reçeli güzeldir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?