Sinema Günlüğümüz

Neşeli Hayat - 2009 (yönetmen Yılmaz Erdoğan)

Günlük hayatta yer alan kesitlerin hikayesiydi.. Fena değil, beğendim diyelim.

cyd86 : 4

Açlık Oyunları / Hunger Games (2012)

Kitaplarını okumadım ama büyük beklenti içinde izledim filmi, hatta hadi artık gelsin diyerek bekledim :) Bugün izleme şansım oldu, filmi beğendim. Yaklaşık 2.5 saat sürdü yani ortalamanın üzerinde bir uzunluk. Yine de eksikler vardı, bazı saneler ne yazık ki -benim için- hiç tatmin edici değildi. Jennifer Lawrence'ın oyunculuğu da kendisi de nefisss

cyd86 : 5

filmi henüz izlemedim ama seriyi kesinlikle tavsiye ediyorum okumalısın.

ben çok severek okumuştum hayal gücüne hayran kaldım kadının.

twilight serisinden kat be kat daha ustaca, çok daha fazlasını hak ediyor.

özledim bu başlığı artık yeniden filmlerimi ekleyeceğim, paylaşacağım.

artık film indirme imkanım çok olmasa da elimdekilerden giderim ben de.

Elimde o kadar kitap birikti ki, sırayla bitireyim aslında ben de istiyorum okumayı... Bu arada seriyi okuyanlar filmi beğenmemiş, yorumlar bu yöndeydi genelde. Tabii genel bir kanıdır; önce kitabı okunulan bir eserin filmi çoğunlukla yeterli gelmiyor. Ben bunu insanların uçsuz bucaksın hayalgücüne bağlıyorum... Hangi efekt tutabilir ki yerini :)

Merhabalar,
Dün gece TRT-1'de Leyla & Mecnun'dan sonra bir film izledim. Zaten TRT-1 her Pazartesi günü diziden sonra yerli sanat filmleri yayınlıyor. Takip etmenizi öneririm

Uzak İhtimal (2008)

En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, JÜri Özel Ödülü kazanmış yerli bir filmimiz ama ne yazık ki ülkemizde çok az insan tarafından izlenmiş bir film. Gerçekten ihtimal ötesi bir aşkı anlatıyor...

cyd86 : 6

selam kizlar 2 haftadir aile ziyareti nedeniyle buralarda degildim bu sirada 6 tane film izledim bir kismi sehirler arasi otobusun vasatin altinda filmlerinden ama olsun

changeling, guzel film zaten yasanmis hikayeleri oldum olasi sevmisimdir
incir receli, cokca duydugum bu filmi sonunda izleme firsatim oldu aglamaktan helak oldum
ask tutulmasi, otobuste izledigim filmlerden - berbat buldum acikcasi
tout pour plaire, karakterlerden biri cok hosuma gittigi icin keyif aldim yoksa film o kadar da guzel degildi
because I said so, eh iste bos vakit oldurmek icin izlenebilir yoksa zaman kaybi
6. filmin ismini hatirlayamiyorum o da berbat dublajli kamil koc filmlerinden biriydi :)

Truly : 13

Puss in Boots
Puss in Boots (2011) - IMDb

Çerezlik, güzel bir animasyon. Bana animasyon olsun yeter ki!

Gelecek Uzun Sürer

Böyle alternatif, çoğunluktan sıyrılıp farklı açılardan bakan filmleri seviyorum. Çok yorum yapmak istemiyorum, filmin başındaki yazıyı yazayım sadece: "Savaş bir gün biterse kendimize şunu sormalıyız: Peki ya ölüleri ne yapacağız? Neden öldüler?"

Jodaeiye Nader az Simin (Nader and Simin, a Separation)
A Separation (2011) - IMDb

Bu zamana kadar hiç kötü bir İran filmi izlemedim. İranlı yönetmenler, üzerlerinde çok büyük hükümet baskısı olmasına, hatta çalışmalarına el konulması gibi zorbalıklara rağmen gerçekten iyi filmler yapıyorlar. Bu film de onlardan bir tanesiydi. Çok, çok beğendim.

La piel que habito (The Skin I Live In)
The Skin I Live In (2011) - IMDb

Almodovar filmlerini çok severim. Bunu da çok büyük bi hevesle izledim ama biraz hayal kırıklığına uğradım. Kötü bir film değil, ama rahatsız olduğum sahneler oldu. Yine de, puan versem, 10 üzerinden 7 veririm Almodovar'ın hatrına.

Limitless
IMDb - Limitless (2011)

Bir insanın beyninin %100'ünü kullanabiliyor olması fikri çok ilginç, görüntü yönetmeni çok başarılı, Bradley Cooper çok tatlı :) Robert De Niro çökmüş

Kızlar, bu hafta sonu İstanbul Film Festivali başlıyor. Var mı bilet alan?

firfor: 12

Amélie (2001)
Amélie (2001) - IMDb

3. Defa izledim. Hayatımın filmi diyebileceğim ve bu filmdende cok sevdiğim filmlerde bile 1-2 dakikalık sıkılma anlarım olmuştur. Ama bu filmde bırakın 1-2 dakikayı 5 saniye bile sıkılmadım hiç. Gerçekten izlemeye değer bi film. Hala izlemediyseniz mutlaka izleyin derim. +13 olması gereken bi film bunuda ekliyeyim. (cinsel anlamda fakat aşırı bir şeyde yok)

theuglygoddess: 1

Dolphin Tale (2011)
IMDb - Dolphin Tale (2011)

Benim gibi hayvan severler, özelliklede de yunus balığı tutkunları mutlaka izlemeli. Ne zaman bittiğini anlayamadım bile. Tam aile filmi. Ve gerçek bir hikayeden alınmış, gerçek bir yunus için hazırlanmış bir film.
Filmde de verildiği gibi Winter'ın canlı web cam görüntülerini siteden izleyebilirsiniz:
Clearwater Marine Aquarium

theuglygoddess: 2

Son düzenleme:

Haftaiçi gündüz seanslarına bilet bulmakta zorlanmazsın. ama 7'den sonraki filmlerle hafta sonu seansları için aynı şeyi diyemicem. Ben lalekart sayesinde öncelikli satışla aldığım halde gitmek istediğim bazı filmlere yer kalmadığından bilet alamamıştım. 20ye yakın filme bilet aldım ama aralarında hala gitmek istediklerim çıkıyor. Dün şans eseri bi tanesine akşam seansı olmasına rağmen bilet bulup alabildim. Yani aklıma düşen yeni filmlere bilet bulabilmek biraz şans meselesi. Çok gitmek isteyip biletinin tükendiği filmlere ise film saatinden bi yarım saat önce gidip kapıda bilet bulma şansım da oluyor. Filme giremeyenler önceden aldıkları biletleri satıyolar yani. inşallah istediğin filmlere girersin. çok film var, hatta çok güzel filmler var. programa baktıkça çıldırıyorum!! :)

ben liste açıklanmadan önce mart ayının son filmlerini yaziim:

Hugo

Görsel olarak çok doyurucu bir film, ama konunun işlenişi bakımından hiç beğenmedim. Havada kalan çok şey oldu. Uyumamak için kendimi zor tuttum. Hatta bi ara uyumuş da olabilirim yani o kadar sıkıldım

Kong Curling (Körling Kralı)

Curling King (2011) - IMDb

Bu seneki festivalde izlediğim ilk film. Bence çok iyi bir başlangıç oldu. Norveç yapımı bir komedi. Filmdeki her karakterin çok garip arızaları var. Başucuma aldığım komedi filmlerinden oldu. Absürd komedi sevmeyenler belki hoşlanmayabilir. Ben bayıldım.

Sibir, Monamur (sibirya monamur)

Siberia, Monamour (2011) - IMDb

Yine bir festival filmi. Rus yapımı bir dram. Sibirya'da Monamur adlı ıssız bir köyde 2 yıldır oğlunu/babasını bekleyen bir dede torun hikayesi. Dede ve torununun çevredeki vahşi hayvanlar, yağmacı yabancılar, erzak sıkıntısı vs. derken gittikçe zorlaşan hayatlarının yanı sıra filmdeki yan karakterlerin de hüzünlü hayatları anlatıyor. Ve bir gün bu hayatlar bir yerde kesişiveriyor. Filmin sonunda azcık da olsa bi gözyaşı döktüm.

firfor:15

Ben oldum olası sinemaya hafta içi ve gündüz gitmeyi severim :) Ben de dünden itibaren programı didik didik ettim resmen. Ayrıca; 'El Yazısı' filmini de kısmetse 12 Nisan'da görmek istiyorum...

El Yaz1s1 biletleri. Resmi Biletix Sitesi.

Film tanıtımların için de teşekkürler arkadaşım

El Yazısı'nın saati bana uymuyor. Sen gidebilirsen yorumlarını merak ediyorum.

İşte bugün izlediğim filmler:

In Darkness

In Darkness (2011) - IMDb

Film Nazi işgali altındaki Polonya'da geçiyor. Bölgenin kanalizasyonlarını temizleyen Socha, Nazi zülmünden kaçmak için evlerinden kanalizasyona gizli bir geçit kazan bir grup yahudiyi iş üstünde yakalar. Yakalanıp teslim edilen her yahudi başına belli bir miktar para biçildiği için yahudileri ihbar etmekle tehdit eder, ama sonunda Yahudileri belli bir para karşılığında Nazilerden koruma konusunda anlaşırlar. Film, 14 ay boyunca yahudileri kanalizasyonda Nazilerden saklayan Socha'nın gerçek hikayesini anlatıyor (ve bir şeylere sahip çıkmanın paradan daha önemli olduğunu). Film, Socha'yı oynayan başrol oyuncusunun katılımıyla gösterildi.

The Best Exotic Marigold Hotel

The Best Exotic Marigold Hotel (2011) - IMDb

İngiliz komedilerinden hoşlandığım için ve yine Hindistan'da geçen The Darjeeling Limited adlı filmi çok beğendiğim için bu filme bilet almıştım (tabi bu filmin The Darjeeling Limited'la alakası yok). Ama pek beklediğim gibi çıkmadı. Kötü bir film değil, çerezlik sadece. Yaşını başını almış, birbirini tanımayan bir grup ingiliz çeşitli nedenlerle Hindistan'daki Marigold Hotel'ine giderler. Fakat oraya vardıklarında kalacakları otelin broşürde gördüklerinden çok farklı olduğunu anlarlar. Buna rağmen seyahatlerinin tadını çıkarmaya çalışırlar ve deyim yerindeyse aile gibi olurlar. Oyuncu kadrosu iyiydi ama film vasattı bence. Onun yerine aynı saatte gösterilen Dipnot'u izlemeyi tercih ederdim. Bu film de yönetmenin katılımıyla gösterildi.

firfor:2

Mike

Mike (2011) - IMDb

Hayatı boyunca hiç bi başarıya imza atmamış, atmayı da düşünmeyen ve bunu da pek takmayan Mike'ın trajikomik öyküsü. Filmin garip bi akışı var. Sanki başta vaat ettiklerini sonunda gerçekleştirmiyor gibi. İlginç bir filmdi, ama çok sevdim diyemem. C.R.A.Z.Y.'deki başrol oyuncusunun hatrına izledim.

firfor:3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…