• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

The Killer Elite (2011)

Öncelikle Jason Statham faktörünü de göz önünde bulundurarak keyifle izlediğim bir filmdi. Gerçek bir hikayeden alınmış, oldukça sürükleyici, aksiyon sahnelerinin abartıdan uzak olması sebebiyle gerçeklik etkisinin arttırılması gibi belirgin özelliklere sahip.

cyd86 : 1

Dilekler Zamanı -1 (2005)

BU gece TRT-1' de izleme fırsatı bulduğum ve iyi ki izledim dediğim filmlerden biriydi.. Film 2 bölüm olarak çekilmiş -ki yüksek ihtimalle önümüzdeki hafta Pazartesi gecesi 2.bölümü de yayınlanır. Alman yapımı bir film ve ben ilk başlarda Türk yapımı sanmıştım. Erhan Emre ve Lale Yavaş' ın oyunculuğu nefisti... ve hatta Erhan Emre için Almanya'nın Robert de Niro'su deniliyormuş... Yineliyorum; Pazartesi günleri TRT-1'de Leyla ile Mecnun sonrası verilen filmleri takip etmenizi tavsiye ederim... :34:

cyd86 : 2

İstanbul Film Festivali başladı hanımlar... Yarın ilk film olarak Aşkın Karanlık Yüzü'nü izleyeceğim kısmetse...

ALTYAZI'NIN FESTİVAL TAVSİYELERİ

KAÇIRMAYIN

Alpler (Alpeis): Köpek Dişi’nin (Kynodontas) yönetmeni Yorgos Lanthimos bu filminde de yine ‘mış gibi’ yaparak yaşayan insanlarla dolu karanlık, soğuk ve yalnız bir dünya portresi çiziyor.

Aşkın Karanlık Yüzü (The Deep Blue Sea): İngiliz usta Terence Davies’den bazılarına demode gelebilecek olsa da, zanaatkarlığı ve zerafeti tartışılmayacak dört başı mamur bir yasak aşk melodramı.

Babamın Sesi: İki Dil Bir Bavul’un yönetmenlerinden Orhan Eskiköy’ün Zeynel Doğan’la beraber yönettiği Babamın Sesi, filmde başrolü de üstlenen Zeynel Doğan’ın ailesinin hikâyesinden yola çıkarak Kürt-Alevi bir ailenin 30 yıllık tarihine ışık tutuyor.

Barbara: Berlinale’de ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü alan Christian Petzold imzalı Barbara, 80’lerde Stasi tarafından küçük bir köye sürülen bir dokturun hikâyesini anlatırken, yarattığı kuvvetli atmosfer ile öne çıkıyor.

Başkaldıran Toprak 1: Kirli Altın (Land in Revolt Part 1: Impure Gold) & Başkaldıran Toprak 2: Kara Altın (Land in Revolt 2: Black Gold): Arjantin’in vicdanı Fernando Solanas, ülkesinde gerçekleştirilen neoliberal yağmanın kaydını tutmaya devam ediyor. İlk filmde madencilik sektörünü ve yarattığı kirliliği ele alırken, ikinci filmde ülkenin petrol kaynaklarının özel şirketlere satılmasının sonuçlarını belgeliyor.

Bir Dilek Tuttum (Kiseki): Günümüz Japon sinemasının yeni auteurlerinden Hirokazu Koreeda, Hiç Kimse Bilmiyor’dan (Dare mo shiranai) sonra tekrar, bu kez daha Ozu-vari bir sinema diliyle, çocukların dünyaya bakışını resmediyor.

Crazy Horse: Usta belgeselci Frederick Wiseman’in kamerasından Paris’in meşhur gece kulübü Crazy Horse’un hikâyesi.

Faust: Rus usta Aleksandr Sokurov, Hitler, Lenin ve Hirohito’nun ardından, Goethe’nin şeytana ruhunu satan kahramanını da inceleyerek, iktidar üçlemesine (Moloch, Taurus, Güneş) edebi bir ekleme yapıyor.

Küreselleşme Üçlemesi (Globalization Trilogy): Küresel kapitalizmin gündelik hayat üzerindeki tahakküm ve tahribatını farklı örnekler üzerinden gözler önüne seren üçleme Dükkân Savaşlar, Mavi Çin ve Acı Tohumlar belgesellerinden oluşuyor.

Lal Gece: Reis Çelik Berlin'in Generation 14+ bölümünde gösterilen ve Kristal Ayı ödülünü alan son filminde çocuk gelin meselesini irdeliyor.

Oslo, 31 Ağustos (Oslo, 31 August): İstanbul Film Festivali’nde 2007 yılında Altın Lale kazanan Tekrar’ın (Reprise) yönetmeni Joachim Trier, tedavi gören genç bir uyuşturucu bağımlısının hayatından bir günü perdeye taşıyor.

Sezar Ölmeli (Cesare deve morire): Geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı’yı kazanan Caesar Must Die, Shakespeare’in ‘Julius Caesar’ını sahnelemek üzere seçilen bir grup mahkûmun öyküsünü anlatıyor. Oyunun provalarını, günlük hapishane yaşamını ve sahne performanslarını iç içe geçiren Taviani Kardeşler, ilerleyen yaşlarına karşın son derece yaratıcı bir filme imza atıyorlar.

Tahrir–Özgürlük Meydanı (Tahrir-Liberation Square): İtalyan belgeselci Stefano Savona, Tahrir Meydanı’nda gerçekleşen devrimci ayaklanmayı, ilk günlerinden Mübarek’in devrilmesine kadar gözlemci bir üslupla aktarıyor.

Tepenin Ardı: Rıfat ve Mektup adlı kısa filmleriyle tanınan Emin Alper’in Berlin’de iki ödül birden (Caligari Ödülü ve En İyi İlk Film-Özel Mansiyon) alan ilk uzun metrajlı filmi.

Turuncu Kış: Andrei Zagdansky, Sovyet sonrası tarihin en büyük kitlesel hareketinin, Turuncu Devrim’in hikâyesini, tarihin ironilerini yakalamayı ihmal etmeyerek perdeye taşıyor.

Uçuruma Doğru (Into the Abyss): Üst üste “akla zarar” belgeseller çekerek, uzay, Antartika, uygarlığın kökenleri ve tabiat arasında mekik dokuyan Werner Herzog bu kez de dosdoğru ölüme bakıyor ve idam mahkumlarının sayılı günlerini perdeye taşıyor.

Uğultulu Tepeler (Wuthering Heights): Emily Brontë’nin zamansız klasiği, Akvaryum’un (Fish Tank) yönetmeni Andrea Arnold’un gözünden beyazperdede.

Yeraltı: Zeki Demirkubuz, Dostoyevski’nin ‘Yeraltından Notlar’ını serbest bir uyarlamayla Ankara’ya taşıyor, Engin Günaydın yeraltı adamına can veriyor.

Yukarıdaki Çocuk (L’enfant d’en haut): Ursula Meier otobanın kenarında yaşayan bir ailenin öyküsünü anlattığı Yuva’nın (Home) ardından lüks bir kayak merkezine çeviriyor kamerasını ve kendine özgü sivri-mizahi bakışıyla sınıfsal uçurumları irdeliyor.

American History X

American History X (1998) - IMDb

Edward Norton kesinlikle oyunculuk için yaratılmış ses tonu bi harika.. :16: ne zamandır bu filmi izlemek istiyordum sonunda hep bi duygulanıyorum. İzlenmesi gereken ve çıkarılacak çok ders olduğunu düşündüğüm filmlerden biri.

sedulu: 3

Beginners

Beginners (2010) - IMDb

Annesinin ölümünden sonra babasının aslında gay olduğunu öğrenen daha sonra da babasını kaybeden ve yalnız bir hayat yaşayan 38 yaşındaki Oliver'ın tüm bu sorunlarla yüzleşmesiyle ilgili bir film. Ewan McGregor ve Christopher Plummer'a bayılırım. Konu çok hoş, oyuncular çok başarılı. Benim için çifte haz oldu.

firfor:4

Poulet Aux Prunes (Chicken With Plums/Azrail'i Beklerken)

Chicken with Plums (2011) - IMDb

Persepolis'in yönetmeninden İran'da geçen başka bir film. Ama bu film önceki gibi politik bir film değil. Çok sevdiği kemanı kırıldıktan sonra ona aynı hazzı veren başka bir keman bulamadığı için ölmeye karar veren bir müzisyenin trajikomik hikayesini anlatıyor film. Ben pek beğendim, ama herkese tavsiye etmem. Çünkü salondan mutsuz ayrılanlar da oldu nedense.

firfor:5

Atmen (Breathing - Nefes)

IMDb - Breathing (2011)

Islahevinden çıkmak üzere olan ve gündüzleri cenaze levazımatçısında çalışan 19 yaşındaki kimsesiz bir çocuğun kendine yeni bir hayat kurması üzerine bir film. Oscar'a yabancı film dalında aday olmuş. Başrol oyuncusunun katılımıyla gösterildi. Film biraz ruhumu dardı benim. Belki de bu film için doğru modda değildim, ne bileyim.

firfor: 6

Son düzenleme:
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004) - IMDb
anchorman, guzel ve komik tavsiye olunur :1:

Ghostbusters (1984) - IMDb
ghostbusters, bu aralar oldukca nostaljik takiliyorum

The Grey (2011) - IMDb
the grey, imdb'de izleyici yorumlarini okuduktan sonra indirdigime pisman oldugum, ama sonra izleyip de begendigim ilginc bir film. kurtlar cok gercekci durmuyordu ama konsepti sevdigimden pek rahatsizlik duymadim, guzel film

The Hunger Games (2012) - IMDb
the hunger games, son zamanlardaki en iyi sinema filmlerinden: ba-yil-dim! yalniz kitabini okuyanlar icin biraz hayalkirikligi imis oyle duydum (ve de bunun uzerine kitaplari siparis ettim)

Truly : 5

The Hunger Games (2012) - IMDb

serisini okuduğumdan beri filmini heyecanla bekledim. ve nihayet izleyebildim.
twilight serisine göre çok daha bence iyi kurgulanmış olan kitabın etkisini filmde de hissetmek mümkün.
özellikle karakterler bu kadar güzel seçilebilirdi. tabii koca bir kitaabı uyarlamak kolay iş değil, arena sahnelerini daha çok görmek istersim mesela ama daha önceki sahneler olmazsa da 12. mıntıkayı hiç tanıyamamış olacaktık.

ilk filmi izleyenlere ve beğenenlere tavsiyem:sonrası çok daha mükemmel

orchidea:1

Hasta la Vista! (Olduğun Gibi Gel

Come As You Are (2011) - IMDb

Biri kör denecek kadar az gören, biri boynundan aşağı felçli, diğeri de tekerlekli sandalyeye mahkum 3 gencin ilk cinsel deneyimlerini yaşayabilmek için İspanya'da özel bir gece klübüne yapmaya çalıştıkları seyahatle ilgili bir komedi. Festivaldeki hiç bi komedi filmi beni hayal kırıklığına uğratmadı. Bu da onlardan biri.

Alpeis (Alpler)

Alps (2011) - IMDb

Çok beğendiğim Köpekdiş filminin yönetmeninin ikinci filmi. Film yönetmenin katılımıyla gösterildi. Köpekdiş kadar etkilenmedim.

Whores' Glory (Fahişelere Güzelleme)

Whores' Glory (2011) - IMDb

Tayland, Bangladeş ve Meksiko'daki fahişelerle ilgili bir belgesel. Çok etkileyici, çok çarpıcı ve düşündürücüydü. Ne yazık ki anlamayıp salonu erkenden terk edenler oldu. Hala etkisindeyim. Mutlaka izlenmeli.

Starbuck (Benim 533 Çocuğum Var)

Starbuck (2011) - IMDb

Vakti zamanında bir sperm bankasına yüklüce bir miktarda bağış yapan David, yıllar sonra 533 çocuğu olduğunu öğrenir. Bunlardan yaklaşık 130 tanesi babalarını bulmak için Starbuck kod adlı David'e dava açarlar. David, bu sorunla baş etmeye çalışırken gizlice çocuklarıyla tek tek ilgilenmeye çalışmaktadır. Kanada yapımı güzel bir komediydi.

firfor: 10

Kokuriko-zaka kara (Tepedeki Ev)

From Up on Poppy Hill (2011) - IMDb

Studio Ghibli yapımı bir anime. Bayılarak izledim. Miyazakilerin elinden çıkan her animenin başımın üstünde yeri var.

Simurg

1996 ve 2000 yılındaki F tipi ceza evlerine karşı yapılan açlık grevleri, hayata dönüş operasyonu adıyla onlarca mahkumun can vermesi, tüm bu açlık grevleri süresince 122 kişinin hayatını kaybetmesi, yüzlerce kişinin de kalıcı sağlık sorunlarıyla karşılaşmasıyla ilgili bir belgeseldi. Belgesel, yönetmenin, açlık grevi sonrası sağlık sorunları yaşayanların ve bu kişilerin yakınlarının katılımıyla gösterildi.

firfor: 12

Crulic - drumul spre dincolo (Crulic - Öteki Tarafa Yolculuk)

Crulic - drumul spre dincolo (2011) - IMDb

Polonya' da bir cezaevinde açlık grevi sırasında ölen otuz üç yaşındaki Romanyalı Claudiu Crulic'in gerçek hikayesini anlatıyor.

Bé omid é didar (Good Bye)

Bé omid é didar (2011) - IMDb

Yine bir İran'dan kaçmaya çalışma hikayesi. Çok başarılı. Yönetminin katılımıyla gösterildi.

The Help

IMDb - The Help (2011)

Çok beğendim.

firfor: 15

La voz dormida (Uyuyan Ses)

http://www.imdb.com/title/tt1688649/

İspanya iç savaşının bitiminden sonra direnişi destekleyenlere yapılan zulümle ilgili bir film. Acıklı yahu. Tüm filmi yanımdaki kadının hıçkırıkları ve burun çekişleri eşliğinde izledim.

The Trotsky (Troçki)

The Trotsky (2009) - IMDb

Kendini Troçki'nin reenkarnasyonu sanan Leon'un kendi çapında devrim yapmaya çalışmasıyla ilgili bir komediydi. Çok beğendim.

firfor: 17

Trishna
Trishna (2011) - IMDb

Resmen ters köşe yaptı. Buna rağmen izlediğim en gerçekçi aşk hikayelerindendi. Çok sevdim.

Le tableau (Mutluluğa Boya Beni)

IMDb - Le tableau (2011)

Animasyon görünce dayanamıyorum. Festivalde izlediğim ikinci animasyon. En çok sonunu beğendim :)

Hysteria

Hysteria (2011) - IMDb

İlk vibratörün icadının gerçek hikayesi :) çok güldüm, çok eğlendim.

Róza

IMDb - Rose (2011)

Çok fena, çok etkileyici ve hüzünlü bir film. Savaş filmlerini sevenlere önerilebilir belki.

Les infidèles (Sadakatsizler)

The Players (2012) - IMDb

Erkek sadakatsizliğiyle ilgili bir filmdi. Ağlanacak halimize güldük.

Les géants (The Giants)

Les géants (2011) - IMDb

Çaresiz filmlerden. Festivali böyle bitirmek istemezdim :(

firfor: 23

firfor merhaba. bir şey soracaktım sana. Sen de rapidsharee pro üye olduğundan bahsetmiştin bir ara.
Ben 2 kez pro üye oldum ve hiç problem yaşamadan hızlıca indirdim istediğim tüm dosyaları.
Ama 3. kez üye olduğumda malesef sorun yaşadım. Mesela 3 gündür hiçbir şeyi indiremiyorum çünkü 195mb dosya için 2 saat bekle diyor. :43:
Normalde 5 , 6 dkya inerdi. Sen de böyle bir sorun yaşıyor musun ya da yaşadın mı?
Çok berbat durumda bu rapid. 24 Nisan'a kadar proluğum devam edecek, az vaktim kaldı ve hiçbir şey indiremiyorum. :14:

firfor merhaba. bir şey soracaktım sana. Sen de rapidsharee pro üye olduğundan bahsetmiştin bir ara.
Ben 2 kez pro üye oldum ve hiç problem yaşamadan hızlıca indirdim istediğim tüm dosyaları.
Ama 3. kez üye olduğumda malesef sorun yaşadım. Mesela 3 gündür hiçbir şeyi indiremiyorum çünkü 195mb dosya için 2 saat bekle diyor. :43:
Normalde 5 , 6 dkya inerdi. Sen de böyle bir sorun yaşıyor musun ya da yaşadın mı?
Çok berbat durumda bu rapid. 24 Nisan'a kadar proluğum devam edecek, az vaktim kaldı ve hiçbir şey indiremiyorum. :14:

yavru, ben rapid üyeliğim sırasında hiç indirme sorunu yaşamadım. ortalama 100 kblik veriyi hep en fazla 15 dkda falan indiriyordum. hatta free userken bile indirme hızım düşmüyodu, çok nadir sorun yaşıyordum. rapidpro sayfana bi bak istersen. ya da modemi resetle falan. valla aklıma başka çözüm gelmedi. ya da rapide mail atabilirsin. benim de rapid üyeliğim yeni bitti. o yüzden bilemiyorum aynı sorunu ben de yaşar mıydım.

Back