Five Minarets in New York (2010)
IMDb - Five Minarets in New York (2010)
MAhsun Kırmızıgül iyi hoş filmleri çoğu Türk filmlerine göre başarılı ama bi zahmet kendisi oynamasın, dünyanın en itici, rahatsız edici, başarısız oyuncusu galiba. Onun sahnelerinde kafamızı sağa sola çevirdik, filmin bütün büyüsünü bozuyordu..
La piel que habito (2011)
The Skin I Live In (2011) - IMDb
Çok etkileyici bir filmdi, etkisinden kurtulamadım uzun süre, konusunu anlatmam, merak edin :)) şaka şaka azcık ucundan bile anlatırsam olmaz, sürprizlerle dolu, izlerken öğrenirseniz daha keyif alırsınız, en başından en sonuna kadar, ama uyarayım çok fazla rahatsız edici.
Adalet oyunu (2011)
Adalet oyunu (2011) - IMDb
Mustafa Uğurlu hayranı olarak torpil geçtiğim sanılmasın, filmi beğendim, eleştirilerin aksine, 10 üzerinden 4 puan verilmesine rağmen tam benlik gerilim dram filmlerinden. Yapış yapış dram değil, demi yerinde, koştur koştur gerilim değil, psikolojik :) bana eskilerden okuduğum bir tiyatro oyununu hatırlattı, Alman oyunuydu sanırım, tragiekomodie idi galiba, ama eserin adını ve yazarını bir türlü hatırlayamıyorum.. Orada da emekli hakimler savcılar bir adamı evde mahkeme ortamı hazırlayıp masum mu değil mi karar vermeye çalışıyorlardı..
What's Eating Gilbert Grape (1993)
What's Eating Gilbert Grape (1993) - IMDb
dört çocuk, biri hasta, diğer üç kardeş ona ve yerinden kalkamayan obezite hastası annelerine bakmak zorundalar. Leonardo DiCaprio 19 yaşında, hasta kardeşi oynuyor, Johnny Deep ise 30 yaşında ve büyük ağabey rolünde, sorumluluk sahibi, ama çıldırmak üzere, yükü ağır, babaları terk edince anne de evden dışarı hatta koltuğundan ayağa kalkmamış, ultra hareketsiz ve devamlı yiyor. Çocuklarıyla oturduğu yerden ilgilenmeye çalışıyor, yavrular ise hem evle hem anne ile hem kardeş ile ilgileniyorlar, hem de çalışıyorlar, aa ve bir de okuyorlar. Çok zor durumlar, Allah kimseyi böyle zora düşürmesin, zordakilere yardım etsin. Bu arada Naturel Born Killers da oynayan vahşi hatun da küçücük, Johnny Depp'in sevgilisi rolünde, o zamanlar da güzelmiş..
bir film daha izledim ama bir türlü hatırlayamıyorum

elbet gelir aklıma, yazarım :))
pinaran: 4