• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Bir Avuç Deniz

Çok saçma bir filmdi.Türk Filmlerinin birçoğu başarılı olmadığı halde; vazgeçemiyorum ve her seferinde hayal kırıklığına uğruyorum.
Denize aşık bir adımın, iki aşk arasında bocalaması, ''özür dilerim'', ''seni çok seviyorum'' dan ileri gitmeyen sözleriyle süren bir film. vasattı.

nilayu _ 1

Adem'in trenleri (2007)

Adem'in trenleri (2007) - IMDb

Ramazanın ilk günü Hasan tren istasyonuna gelir, burada imam ve cami yoktur. İmam beraberinde hanımı ve küçük kızını da getirmiştir, bir aylığına geldikleri bu küçük çocuk dolu yerde başlarına neler gelir neler... :)

tavsiye ettim gitti...

pinaran: 20

1 KASIM - 30 KASIM 2011

1. eski_bir_masal ..................... 27
2. nazap85...............................14
3. pinaran................................ 20
4. Dulcinea ........................... 18
5. Revolucion ............................ 8
6. sephiroth ............................. 5
7. TrulyScrumptious ................. 7
8. firfor .................................. 12
9. Asmin .................................3
10. prensesin.uykusuyum..............10
11. Duygu.C .............................. 1
12. cemre25...............................3
13. PrensesPeri ........................1
14. eylül.yn...............................
15. ThirtyFour............................
16. Tryamour ...............................
17. orchidea ...............................
18. sedefonur ............................3
19. deli_kız0606 .........................2
20. nilayu ...............................1

2 dil 1 bavul​

gelecekte karşılaşabileceklerimi görebilmek adına izledim.
belgesel tadında..
konu harika.. sizin ülkenizde sizin milletinizle karşı karşıyasınız, fakat birbirinizi anlamıyosunuz. türk topraklarında yaşıyorsunuz ama yabancısınız birbirinize.. ve bu yabancılığı ortadan kaldırmak için çabalar.. sabır.. sadece ilk okuma yazma değil, çikolatayı öğretmek bir çocuğa.. cevizin nasıl bir şey olduğunu anlatmak için çırpınmak.. farklı kültür, zor yaşam şartları. elektrik yok, su yok.. ve bu yer size belki kilometrelerce uzak, fakat aynı ülkede olabilcek kadar yakın. orası şanlıurfa'nın siverek ilçesinin demirci köyü.. bi an kendimi emre öğretmenin yerinde hayal ettim. acaba ben de çocukları türkçe bilmemesine komik bi şekilde sinirlenir miyim? acaba sigaraya başlar mıyım? annemle konuşurken telefonun şarjı biter ve elektrikler genelde kesik mi olur? bilemiyorum. ama bu film oralara gidip yakından gözlem yapmışız gibi doğal çekilmiş, çekimlerin hiçbiri kesilip tekrar edilmemiş. herkesin izlemesi gereken bir film

sedefonur : 4​

Şafak Vakti

Severek okuduğum kitap serisinin, son filmi.Güzeldi, replikler, animasyonlar gayet iyi yapılmış.Keyf alarak izledim.Keşke iki bölüme ayırmasalardı.
Tavsiye ederim.

nilayu _ 2

green street holigans -futbol holiganlığının sonunu anlatan bolcaküfürlü bir film ..

mr.brooks -konusu ilginçti ..kevin costner ı hiç böyle bir filmde görecceğimi sanmazdım ..

lord of war -mesajı harika ..tavsiye ederim ..yine br nicholas cage filmi ve yine bir harika ...adamın bütün filmleri güzel yaa..çok seviyorum ..

2 dil bir bavul

sedefonur'un tavsiyesi üzerine izledim bir öğretmen adayı olarak.
Gerçekten etkilendim filmden.
Türkçeyi öğreterek eğitime başlayan doğunun ücra köyünlerinden birine atanmış üstelik mesleğe yeni başlayan bir öğretmenin yaşadıklarını anlatan bir film.
Zaman zaman çok sabırlı davransa da bazen ufak tefek patlama noktaları olabiliyor.
Öyle veya böyle bütün bir yılı bitiriyor.
Arkasında beni uzun düşüncelerle baş başa bırakarak.
Kesinlikle tavsiye edeceğim bir film.

eski_bir_masal : 28

72.Koğuş izledim tavsiye edebileceğim nitelikte güzel bir filmdi ...

Vavien

ne kadar izlesem doyamayacağım türk sinemasının şaheseri niteliğindeki filmlerden biri.. filmin rengi dokusu oyunculuklar buram buram mutsuzluk... her izlediğimde yeni birşey farkediyorum...

Dedemin İnsanları

Muhteşem!! Çağan Irmak tarzı tam da... Babam ve oğlum dan sonra bu da patlayacak gibi gözüküyor her ne kadar alacakaranlık ile aynı hafta vizyona da girmiş olsa...
Oyunculuklar mükemmel... herbiri rolunun ustası zaten.. konu harika... öyle acıklı da işlenmemiş... herşey bir yaz günü akşam vakti rakı sofrasındaki eğlence tadında... ama içinize bir yere öyle bir dokunuyor ki... film bittiğinde tüm salon ağlıyordu...
müzikleri renkleri.. o unuttuğumuz ama hasret kaldığımız incelikler... hepsi ince ince dokunuyor insana...

Mutlaka izleyin derim... Eminim yeri doldurulamaz filmlerinizden biri olacak...

Asmin: 5

Vavien

ne kadar izlesem doyamayacağım türk sinemasının şaheseri niteliğindeki filmlerden biri.. filmin rengi dokusu oyunculuklar buram buram mutsuzluk... her izlediğimde yeni birşey farkediyorum...

Dedemin İnsanları

Muhteşem!! Çağan Irmak tarzı tam da... Babam ve oğlum dan sonra bu da patlayacak gibi gözüküyor her ne kadar alacakaranlık ile aynı hafta vizyona da girmiş olsa...
Oyunculuklar mükemmel... herbiri rolunun ustası zaten.. konu harika... öyle acıklı da işlenmemiş... herşey bir yaz günü akşam vakti rakı sofrasındaki eğlence tadında... ama içinize bir yere öyle bir dokunuyor ki... film bittiğinde tüm salon ağlıyordu...
müzikleri renkleri.. o unuttuğumuz ama hasret kaldığımız incelikler... hepsi ince ince dokunuyor insana...

Mutlaka izleyin derim... Eminim yeri doldurulamaz filmlerinizden biri olacak...

Asmin: 5

İzlemek için sabırsızlanıyordum şimdi sen böyle yazınca daha bir yerimde duramaz oldum , yarın mutlaka gidip izleyeceğim.

Şirinler

Çok güzel bir filmdi.Çocukken severek izlediğim bir çizgi filmi yıllar sonra sinema tadında izlemek iyiydi.Beklentilerimin üstünde.Sadece çocuklar için değil; yetişkinlere de hitap ediyor.

nilayu_3

Perrier's Bounty (2009) - IMDb

Güzel replikleri barındıran kara komedi... Komediden çok kara yönü ağırdı.

Midnight in Paris (2011) - IMDb

Büyüleyiciydi... Woody Allen filmleri onsuz daha güzel tezimi kuvvetlendirdi :)

The Caller (2011) - IMDb

Geçmişten gelen telefon... kelebek etkisi... Ana konsept orjinal olmasa da, konu gayet güzel işlenmişti. Severek izledim.

Don't Be Afraid of the Dark (2010) - IMDb

Bailee Madison'ı seven biri olarak, remake olsa da uzun zamandır izlemeyi çok istediğim bir filmdi. Çok güzeldi.

The Presence (2010) - IMDb

Fazla durağan, fazla boş bir filmdi. Bu filmle hiç tanışmamış olmayı isterdim :)

Uninhabited (2010) - IMDb

Çift kendilerini adada yalnız sanıyor ama acaba gerçekten öyle mi... :) Lanetli ruh mu, vahşiler mi.. Ortalamanın biraz altında bir filmdi.

Tucker and Dale vs Evil (2010) - IMDb

Shaun of the Dead'in slasher versiyonu... Yönetmenin ilk uzun metraj filmi olmasına rağmen çok başarılı bir filmdi. Güzeldi.

IMDb - The Human Centipede II (Full Sequence) (2011)

İnsanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş :) İlk filmden sonra ne kadar ileri gidebilirler ki diye merak ettim... sadece steril ortamdan iğrençliğe geçişi gördüm. Filmin tek güzel yanı, film içinde film konsepti...

Atrocious (2010) - IMDb

Yönetmen kendini ilk filmiyle ispatlamış... Korkutma ve germe işini biliyor bence yönetmen :) Çok sevdim.

Dulcinea : 27

2 dil bir bavul

sedefonur'un tavsiyesi üzerine izledim bir öğretmen adayı olarak.
Gerçekten etkilendim filmden.
Türkçeyi öğreterek eğitime başlayan doğunun ücra köyünlerinden birine atanmış üstelik mesleğe yeni başlayan bir öğretmenin yaşadıklarını anlatan bir film.
Zaman zaman çok sabırlı davransa da bazen ufak tefek patlama noktaları olabiliyor.
Öyle veya böyle bütün bir yılı bitiriyor.
Arkasında beni uzun düşüncelerle baş başa bırakarak.
Kesinlikle tavsiye edeceğim bir film.

eski_bir_masal : 28
canım ben de öğretmen adayıyım, meslektaş olucaz :13: beni de çok etkiledi bu belgesel, en çok da bu kadar doğal çekilmiş olması hoşuma gitti. izledikten sonra beni öğretmenlikten soğutmayı bırak aksine daha çok hırslandırdı. oradaki çocuklara el uzatmayı o kadar istedim ki izlerken. ve böyle öğretmene okumaya aç, hiçbir şey bilmeyen o kadar çok çocuklarımız var ki ve onlara da bir şeyler öğretmek isteyen bir sürü öğretmen olmasına rağmen yeterince atama yapılmıyor. bence emre öğretmenle birlikte 1 öğretmen daha olsaydı orada, hem emre öğretmen için daha moral olucaktı, hem de 2 kişinin çabasıyla o çocuklar 1 yılda öğreneceklerini, 1 dönemde öğrenebilirlerdi. neyse konuyu başka yerlere çekmeden konuyu kapayayım en iyisi =)
çooookkkk merak ettimmmmmmmm :52:

canım ben de öğretmen adayıyım, meslektaş olucaz :13: beni de çok etkiledi bu belgesel, en çok da bu kadar doğal çekilmiş olması hoşuma gitti. izledikten sonra beni öğretmenlikten soğutmayı bırak aksine daha çok hırslandırdı. oradaki çocuklara el uzatmayı o kadar istedim ki izlerken. ve böyle öğretmene okumaya aç, hiçbir şey bilmeyen o kadar çok çocuklarımız var ki ve onlara da bir şeyler öğretmek isteyen bir sürü öğretmen olmasına rağmen yeterince atama yapılmıyor. bence emre öğretmenle birlikte 1 öğretmen daha olsaydı orada, hem emre öğretmen için daha moral olucaktı, hem de 2 kişinin çabasıyla o çocuklar 1 yılda öğreneceklerini, 1 dönemde öğrenebilirlerdi. neyse konuyu başka yerlere çekmeden konuyu kapayayım en iyisi =)

çooookkkk merak ettimmmmmmmm :52:

Ben de düşüncelere daldım derken keşke orada olup bir şeyler yapabilseydim diye.
Ne kadar büyük bir kısır döngü olduğunu düşündüm.
Gece oturduk bu konuyu tartıştık hatta arkadaşımla.
Asıl öğretmenlik oralarda yapılan bence.
evet belki branşıma dair pek bir şey öğretemem ama onlara türkçeyi öğretmen.
Türkiyeyi sevdirmek bile çok büyük bir adım diye düşünüyorum.
Umarım bu düşüncelerimiz hiç bir zaman değişmez.

Diğer filmi de kesinlikle tavsiye ederimmm .

uzun ve yogun bır ıs temposundan sonra tek yaptıgım sey işten sonra eve gıdıp uyumaktı... sonunda basladım fılmlere .. arkadasımın aşkı adlı bır fılm. çok guzeldı cok eglendım.... adam da baya yakısıklıydı :))))

Nazap85:14 oluyo sanırım

Son düzenleyen: Moderatör:
Back