theshem anladım ne demek istediğini gerçekten insanlar hiçbirşeyi araştırmıyor okumuyor öğrenmiyor. amerikada yapılan bir sokak röportajında gençelere "u" ile başlayan bir ülke ismi söyler misin diye soruyorlar hiçbiri cevap veremiyor, yani "united states of america" diyemiyorlar, kendi ülkelerinin adı akıllarına gelmiyor, şimdi bu insanların tutup islamiyeti araştırmalarını beklemek saçma olur.bu önyargıların önüne geçemeyiz, filmlerde iyi şeyler de gösterseler bu kez islam propogandası yapıyorlar kendilerine yandaş arıyolarlar derler, tıpkı bizim chirstmas temalı film izlerken hristiyan propogandası dediğimiz gibi. bakın önümüzde filistin gibi bir örnek var tüm dünya gördü orada yahudilerin müslümanlara neler yaptığını, buna rağmen terör önyargısı yapıyorlarsa bunda suç kimin tartışılır. bizim kimseye müslümanlığı sempatik göstermek gibi bir zorunluluğumuz yok aslında, her dinin mensubu bir diğerine b.k atacaktır bu böyledir yani, bu saatten sonra dünyada özellikle din konusunda bir hoşgörü akımının olacağını sanmıyorum. evet bu müslümanlığa karşı çok fazla, türk birisi ingiltereye gittiği zaman "orada çok deve var mı? ülkenizde ağaç var mı? neden başın açık burdasın diye mi? orada kısa kollu giyince baban dövmüyor mu?" gibi sorularla karşılaşıyorsak burada suç yüzde yüz karşı tarafın cahilliği diyemeyiz. biz şimdi bu kızdığımız insanlara nasıl sözde müslüman, hiç bi alakaları yok aslında diyorsak onlar da bizim için aynı şeyleri söylüyor ve onlar çoğunluğu oluşturuyor, radikal hareketlerde bulunuyor. filmde de zaten sadece devlet yönetimindekilerin davranış şeklinden bahsediliyor. mesela marjın arkadaşları da baş örtülerini 2 dakikalığına çıkarınca kendilerini özgür hissettiler ya da okulda marj öğretmenine laf soktuğu zaman hepsi alkışladı, ya da evde gizlice verdiği partilerde aynı şeyi gördük. aslında burada marj yalnız değildi, ülkedeki diğer birçok insanla aynı kaderi yaşıyordu, yaşatılıyordu. bunun tek sebebi ise bugün müslümanları terörist diye nitelendiren ingiltere, avrupa ve amerikadan başkası değil. hani şu haberlere çıkan humeyniyi seviyorum atatürkü sevmiyorum diyen kızı hatırlayın, işte bu şekilde kandırılyor insanlar iranda ırakta orda burda. bu şekilde devrim başlığı altında insanları köleleştiriyorlar. kafirleri öldürürseniz cennetin anahtarı sizin diye canlı bomba haline getiriyorlar gencecik insanları. bunu da islam için Allah için yaptığını söylüyorlarsa başkalarının müslümanlığı araştırıp ya bunlar insanları gözünü kırpmadan öldürüyorlar ama du bakalım bi okuyalım nasıl bişey aslında demesi garip olurdu, çünkü bir nefret ve önyargı oluşuyor doğal olarak. şimdi türkiyede kaç kişi hristiyanlığı araştırdı okudu? hrant dink sırf ermeni diye daha hayatta bir kere bir yazısını açıp okumamış öldürüldüğü günek adar kim olduğundan bi haber olan insanlar ermenyimiş haketmiştir kim bilir ne yazmıştır dediler, üstelik az buz da değil benim bile çevremdeki bir çok insan bu korkunç zihniyetteydi. x ya da ülkesi aslında pek farketmiyor, insanlar bilgi sahibi olmadığı konular hakkında fikir sahibi olmaya bayılıyor. yalnızca islam ülkeleri 3. dünya ülkeleri olarak nitelendirilen az gelişmiş fakir ülkeler olduğu için islamiyet bugün bu durumda.