• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günleri 14. Hafta Anketi | prensesin.uykusuyum

Ben seçerken çok zorlandım , sen oylarken zorlanma :p

• Transamerica

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    15
Evet yorumlar başlamış. Ben de prensesin sayfadan indirdim kızlar sorun yok, altyazı, görüntü vs normal. Sorun başka bişeydedir muthemelen. Yorumuma gelirsek ben animasyonlardan hep uzak dururum, hoşlanmam ama bu cidden mükemmeldi, kişiler oynasa zaten bu kadar iyi anlatılamazdı da.. Duyguları verme, anlatım kusursuzdu. Bir çok sahne çok hoşuma gitti ama aklımda kalanlar, mükemmel sevgilisinin hiç de mükemmel olmadığını gördüğümüz sahneler süperdi ya, hepimiz yaşamışızdır heralde bu durumu :kedi: Evet büyükannenin göğüsler ve boşanması hakkında söyledikleri çok hoştu, keza amcasıyla diyalogları da öyle. Ailesinin ona sahip çıkması, herşeyi anlayışla karşılamaları, hepsi ayrı ayrı güzeldi. Yer yer bir gün biz de bunları yaşar mıyız acaba diye korktum.. Film bittiğinde kafama tek takılan ise, bu insanların aslında hiç mi inançları olmadığı idi.. Ve aklıma takılan bir nokta daha, bekaretin hiç konu olmaması idi.. Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama kocası tarafından sorun edilceğini düşündüm ben, öyle olmayınca da şaşırdım biraz.. Çok uzun süre durdu arşivimde bu film ama animasyon olduğu için bir türlü elim gitmemişti, sayende persepolisten mahrum kalmamış oldum prensesim, ellerine sağlık..

canimmm benimm filmi bu gece izledim tatlim.oncelikle begendigimi belirtmek isterim kuzum.cok tsk ederim boylesi guzel film icin sendende zaten bunu beklerdim hayatim yaniltmadin beni balim .geleyim yorumlarima .bir devrimi küçük bi kızın yasamından,onun gözleriyle anlatıyor.bir ülkenin yaşadığı devrim sonrası kaos, ve bu ülkenin vatandaşı olmaksızın yaşadığı toprağı vatan bellemiş marjinal bir aile ve bu ailenin büyüme çağındaki kafası karışık kızları.uslubu guzel. özellikle büyükannenin iran tutkusu, ailenin zorlansalar bile ülkeden ayrılmamaları beni çok etkiledi.ayrica siyah-beyaz olması ayrı bir hava vermis.Özellikle küçük Marjanin sahnelerine bayıldım ya.''Peygamber olmak istiyorum'' )))))))))

Evet yorumlar başlamış. Ben de prensesin sayfadan indirdim kızlar sorun yok, altyazı, görüntü vs normal. Sorun başka bişeydedir muthemelen. Yorumuma gelirsek ben animasyonlardan hep uzak dururum, hoşlanmam ama bu cidden mükemmeldi, kişiler oynasa zaten bu kadar iyi anlatılamazdı da.. Duyguları verme, anlatım kusursuzdu. Bir çok sahne çok hoşuma gitti ama aklımda kalanlar, mükemmel sevgilisinin hiç de mükemmel olmadığını gördüğümüz sahneler süperdi ya, hepimiz yaşamışızdır heralde bu durumu :kedi: Evet büyükannenin göğüsler ve boşanması hakkında söyledikleri çok hoştu, keza amcasıyla diyalogları da öyle. Ailesinin ona sahip çıkması, herşeyi anlayışla karşılamaları, hepsi ayrı ayrı güzeldi. Yer yer bir gün biz de bunları yaşar mıyız acaba diye korktum.. Film bittiğinde kafama tek takılan ise, bu insanların aslında hiç mi inançları olmadığı idi.. Ve aklıma takılan bir nokta daha, bekaretin hiç konu olmaması idi.. Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama kocası tarafından sorun edilceğini düşündüm ben, öyle olmayınca da şaşırdım biraz.. Çok uzun süre durdu arşivimde bu film ama animasyon olduğu için bir türlü elim gitmemişti, sayende persepolisten mahrum kalmamış oldum prensesim, ellerine sağlık..

beğenmene çok sevindim kuzum opuyorumnanaktan ztn seveceğinden emindim :) kişiler oynasa ztn bu kadar iyi anlatılmazdı demişsin kesinlikle sana katılıyorum ,bu hikayenin animasyon olarak aktarılması isabet olmuş bencede, çizimler falanda çok hoştu :) Marjane'nin ailesinin dini inancının ne ölçüde olduğu pek aktarılmamış filmde ama Marjane' nin büyüdükçe baskı ve ülkesinin geldiği durumdan dolayı dine inancının azaldığını gösteriyor. bekaretinde sorun edilmemesi devrimden önce İrandaki ailelerin aslında herşeye ne kadar açık ve hiçbir konuda tutucu olmadıklarının altını çizmek için olabilir. Filmi izleyeli bende çok uzun zaman oldu ayrıntılarıda çok fazla hatırlayamıyorum.

canimmm benimm filmi bu gece izledim tatlim.oncelikle begendigimi belirtmek isterim kuzum.cok tsk ederim boylesi guzel film icin sendende zaten bunu beklerdim hayatim yaniltmadin beni balim .geleyim yorumlarima .bir devrimi küçük bi kızın yasamından,onun gözleriyle anlatıyor.bir ülkenin yaşadığı devrim sonrası kaos, ve bu ülkenin vatandaşı olmaksızın yaşadığı toprağı vatan bellemiş marjinal bir aile ve bu ailenin büyüme çağındaki kafası karışık kızları.uslubu guzel. özellikle büyükannenin iran tutkusu, ailenin zorlansalar bile ülkeden ayrılmamaları beni çok etkiledi.ayrica siyah-beyaz olması ayrı bir hava vermis.Özellikle küçük Marjanin sahnelerine bayıldım ya.''Peygamber olmak istiyorum'' )))))))))

ben teşekkür ederim prensesimm . evet küçük Marjane çok tatlıydı ,filmin espirili anlatımı ve replikleri benimde çok hoşuma gidiyor :D

kızım ben october sky'ı izlemişim yaa hem de bayaa önce :D

october sky unutulcak filmmi kızım yaaa sevmemişmiydin yoksa boshayallersmile

bilmiyorum miniğim belki de vlcde sorun vardı :/ kızım october skyı çok sevmiştim hem de, ama adını unutmuşum baya geçti çünkü üstünden, bi daha izliycem ama.

sevgilisiyle ileriye gidiyordu baya bebeğim a.s

su kendisini aldatan cocukla demi ama sanki kaybetmiyordu gibi gelmisti bana yau.

bi de theshe dini inancini sormusta bu kadar baskininn oldugu ortamda kisiler neye inanmasi gerektigi konusunda oldukca bocalayip sonunda sadece yasamayi sadece bir yaratana inanmayi tercih ediyolar sanirsam.
marjanenin ailesinde bu tur bir bakis acisi gordum ben.

su kendisini aldatan cocukla demi ama sanki kaybetmiyordu gibi gelmisti bana yau.

bi de theshe dini inancini sormusta bu kadar baskininn oldugu ortamda kisiler neye inanmasi gerektigi konusunda oldukca bocalayip sonunda sadece yasamayi sadece bir yaratana inanmayi tercih ediyolar sanirsam.

evet onunla :D

eevt zaten Marjane küçükken tanrıyla konuşuyor, büyüdükçe ve ülkede baskı arttıkça bu konuşmalar azalıyor.
Bu arada ne zaman persepolis gelse aklıma bi tencere spagettti yiyesim geliyo benim yaaa delikafadulden ne güzel yiyordu Marjane

Ya kızlar ben filmi komedi yada dram gibi seyredemedim
Ben tarih seyreder gibi seyrettim bazen kızdım bazen hayretler içinde kaldım
Belki de çocukken yaşadıklarımız yüzünden
80'lerde siyasi olayların arasında büyüdüğüm için marji biraz tanıdık geldi bana
Bide merak ettim bu film İranda nasıl bi yankı uyandırmış
Yasaktır diye düşünüyorum :bbo:
Filme gelince marji çok akıllı ve sevimli bi kız
Hani onu ceketi ve ayakkabıları için iki gulyabani kılıklı kadın sıkıştırdı ya
O sahnede çok sinirlendim ama marji kıvrak zekasıyla sıyrılmasına gülümsedim
Aslında her sahnede sinirlendim
Ben filmi eşim beni seyretti
Ben sinirlendikçe eşim gülerek yine anarşik duyguların kabardı diye beni kızdırdı kaydirigubbakcemile3

Bide söylemeden geçemicem
Hani o rüyadan sonra kalkıp ay of dı taygır şarkısı eşliğinde ağda yaparak ciyakladığı sahne delikafadulden :roflol: :roflol:
En çok o sahnede güldüm ve sesine kulaklarımı tıkayasım geldi ama gülmekten yapamadım kaydirigubbakcemile3

marjane bekratini kaybediyomuydu ki ben oyle anlamamisim ya?

sevgilisiyle ileriye gidiyordu baya bebeğim a.s
Kızlar hatta tecavüze de uğramadı mı? Aldatılıp sokaklarda amaçsız gezerken 2 adam kıstırdılar marjane'i ve sahne bitti, ben orda da tecavüze uğradığını düşündüm eyvahedigeldismile

Ya aslında benim ailenin inançlarına takılma nedenim, müslümanlığın yanlış anlaşılacağını düşünmem.. Yani sanki hiç kimse inanmıyormuş ama buna mecburmuş gibi çıkarımlar olmuştur muhakkak. Biliyosunuz müslüman diyince zaten terör geliyor insanların akıllarına, şimdi de başını örtmüş insanlar aslında her haltı yiyor ama mecbur olduğu için başını kapatıyor gibi düşünceler olmuştur muhakkak. Yani bizim açımızdan değil tabii ama müslümanlar hakkında bilgisiz insanlara yanlış aktarılmış gibi düşünüyorum ben boshayallersmile

Ya aslında benim ailenin inançlarına takılma nedenim, müslümanlığın yanlış anlaşılacağını düşünmem.. Yani sanki hiç kimse inanmıyormuş ama buna mecburmuş gibi çıkarımlar olmuştur muhakkak. Biliyosunuz müslüman diyince zaten terör geliyor insanların akıllarına, şimdi de başını örtmüş insanlar aslında her haltı yiyor ama mecbur olduğu için başını kapatıyor gibi düşünceler olmuştur muhakkak. Yani bizim açımızdan değil tabii ama müslümanlar hakkında bilgisiz insanlara yanlış aktarılmış gibi düşünüyorum ben boshayallersmile

canim bir cok filimde malesef ki muslumanlar hakkinda yanlis bilgilendirme var. ama ben bu filmdeki parti duzenlemeleri felan artik olayin dini inanc boyutundan cikip ozgurlugu elde etmek icin karsi olabilecekleri ne varsa onu yapiyolar seklinde degerlendirdim. inancsizlik degil aslinda sadece ozgurluk cabasi. insanlarin uzerine neyle gidersen onun tersi tepki vermeleri gibi birsey. basortululerin uzerine gidilip toplumda iki ayri uc olusmasina neden olunmasi gibi yani. aktarilma konusunu ben dini inanclardan cok siyaset ve ozgurluk adi altinda degerlendirdim iste. zaten muslumanlik da o degil bir bas kapama ile ilgili degil oyle olsa marjane avrupaya ayak basar basmaz basortusunu cikarmazdi. ve filmde yine beni etkileyen bir sahne de marjanenin kosarken durdurulmaya calisilip hatlariniz belli oluyor kosmayin denmesi. marjane cok guzel cevabini verdi hem cok guldum ayni zamanda cok da icim acidi.
neyse boyle bisey iste.

Back