• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günleri 14. Hafta Anketi | prensesin.uykusuyum

Ben seçerken çok zorlandım , sen oylarken zorlanma :p

• Transamerica

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    15
teşekkürler prensesim. süper filmler.
arkadaşımın her hafta daha izlemedinmi diye sorduğu in bruges filmine verdim oyumu.dediğine göre süpermiş.lütfen o seçilsin :)))
diğer filmleri seyrettim ve beğenmiştim tekrarınıda seyredebilirim.
kızlar sorunum şu ki avatardan sonra film seyredemiyorum ben.takıldım kaldım.bu halimden nefret ediyorum.neyse bugünde deneyeyim ben bi apokaliptoyu seyretmeyi.

in bruges gerçekten çok iyi bir film ,belki herkese hitap etmez ama senin seveceğini düşünüyorum kuzum. senin şu iyi film üzerine film izleyememe psikolojini anlıyorum :D banada oluyo zaman zaman ya çok kötü birşey ,birde şu var ne izlesen beğenmiyosun :1ninca:

bebekler ben uzun bi süre anketleri yeterli takip edemedim bu yüzden şu an kulübe katılmaya kimler müsait , kimler müsait değil bilmiyorum . Eğer katılması gereken herkes katıldıysa anketi sonuçlandırabiliriz , ne dersiniz ?

kızlar kusura bakmayın yaaa benim bu aralar film izlemeye hiç vaktim yok..annem geldi sırf ben kpss çalışayım diye..kızıma bakmaya..
şimdi durum böyle olunca açıpta film izleyemiyorum..
sumağınkinide izleyemedim hemde çok istememe rağmen..
ama en kısa zamanda izleyemediklerimi izleyip yorumlarımı yapacağım..

film az önce bitti. belgesel tadında bir filmdi. benim için güzel bir tesadüf oldu yakın geçmişte iran devrimini detaylı olarak araştırmıştım iyi ki de yapmışım. şimdi amacımız film eleştirmek bu kulüpte ama persepolisi eleştirirken illa ki siyaset konuşalacak ondan kaçış yok:) şimdi ben kalkıp bu film için karakterler şöyleydi senaryo şöyleydi diyemem, çünkü ortada bir senaryo yok bir tarih var, oyuncu yok gerçek insanlar var. marjane'in çocukluğundaki detaylar güzel işlenmişti, hayal dünyası babası anlatırken kafasında canlandırdığı şeyler falan oldukça hoştu. sokakta gizlice cd satan adamlara çok güldüm, iron maiden fısıltısnı durunca marj'ın kulak kabartışı çok tatlıydı:) o raketle iron maiden çalarken ben de coştum :) vay be dedim, sahip olduğumuz şeylerin kıymetini hiç bilmemişiz. biz iron maiden kasetlerimizi radyolardan çekerken bir yerlerde bulmak için işkenceyi göze alanlar vardı. devrimi anlatışı okuduğum ve araştırdığım kadarıyla tamamen gerçekti. ne bir eksik ne bir fazla. bazılarını rahatsız edecek bir film, bazılarına çomak sokacak hadi ordan dedirtecek, ama gerçekler acıdır ne yazık ki. filmin batıya bakış açısı ise oldukça yerindeydi. objektif yaklaşıldığını düşünlüyorum, bir yerde doğuyu yererken bir yerde batıyı övme kesinlikle söz konusu değil. üniversitedeki sanat dersinde çarşaflı kadının anatomi çalışması olarak ortaya konulması komikti :) anuş amcanın hapisteki ziyarette ekmek kırıntılarıdan yaptığı kuğuyu verirken "bu da onun amcası" dediği an boğazıma bir şey düğümlendi, gözlerim doldu yutkundum. filmi sosyalizm ve islam başlığı altında eleştirmek isteyen olur diye yorumumu yarım bırakıyorum:) şimdi ilk yazan ben olmak istemiyorum açıkçası :D

bu arada prensesim film bende çok takıldı yahu, elim devamlı mouseda izledim, neredeyse dakika başı takıldı. heralde 300mblık olduğu için mi anlamadım ilk kez böyle bişey oldu. bir de seslendirmeler çok sağlammış hiç böyle birşeyle karışalaşacağmı bilmiyorumdum. sean penn, iggy pop, gena rowlands, oha

hadi ya filmin takılmasına üzüldüm. upload ettiğim sürümden izlemedim ben o yüzden bilmiyorum ama genelde mkvler böyle sorunlar çıkartmıyor. eğer sürümden kaynaklanıyorsa söyleyelimde bari onu indirmesinler :/

bu arada seslendirenler konusunda eminmisin malicem

Seslendirenler : Catherine Deneuve (Anne) , Danielle Darrieux (Büyükanne) , Simon Abkarian (Baba) , Gena Rowlands , Chiara Mastroianni (Marjane) , Tilly Mandelbrot

bak beyazperdede böyle diyor :D

Yorumun çok hoş cücüğüm . Filmin objektif olduğu konusunda sana sonuna kadar katılıyorum. Olaylar dramatikleştirilmeden aksine eğlenceli anlatımış. ıran devrimi ve siyasi olayların yanında küçük Marjane'in ergenliğe geçişi ,kendini ve hayatı keşfedişide çok çok gzldi bana kalırsa.

net mi hatirliyorum bilmiyorum ama marjanenin evlilik uzerine bir lafi var ki hayran kalmsitim ben.
haftada bi kackere gordugun eglenceli vakit gecirdigin adamla evli olmak farkli biseymis.
tam net hatirlamiyorum sozluk taradim baya ama kimse yazmamis sanirim bunu.
bu cumle beni cok etkilemisti.

bi de annanesinin goguslerinin dik kalmasi icin verdigi ogutleri hic cikarmadim aklimdan :))
yeniden izlemeliyim demistim prenses :))

prensesim ben de sinemalar.com'un yalancısıyım, hatta filmi izledikten sonra senaristine bakmak için girdim seslendirme kadrosunu gördüm oha dedim. şimdi de imdb'ye baktım senin dediğin gibi yazıyor. kızım neden takıldı bilmiyorum ya senin bana msnden attığın linkten indirmiştim işte. belki bende bir sorun vardır başkasının takılmaz bilmiyorum vlc ile izliyorum ben. asmin ananesinin sütyene yasemin doldurma olayı da çok hoştu yaa ben deniycem sanırım :D

ahaha ben de deneyebilirim yasemin doldurmam ama yasemin kokusu surebilirim :))
filmler ne kadar etkiliyo insani demi ya :))

evet kendini pikaçu sanıp camdan atlayan çocuk gibiyiz :D kızım kokusunu herkes sürer, önemli olan çiçek yaprakları koyucaksın ki açınca odaya saçılsın ahahahha

hahah:D anneannesinin tavsiyeleri hakikatten çok iyiydi, aklımın bi köşesinde durur benimde. Asminin valla vaktin varsa tekrar izle tabikide bu arada dediğin repliği arattım bulamadım bende ama tam olmasada hatırlıyorum o sözlerini.

malicem yuha sinemalar.com uçmuş :1ninca:

Back