- 1 Mayıs 2017
- 766
- 562
- 37
-
- Konu Sahibi Myperogatve
Yenı evlı zamanla anlayacaktır :)Diyorum ya üzülmüyorum
Sorsan saygı etmiş
Kendi annesi az öteye kay dese açar ağzını yumar gözünü elin sümüklüsünün annesine saygısını bozmamak için cevap vermemiş
Ne kadar dogru ve netSizin anneniz ona böyle yapmaz çünkü erkekler kaynanaya yapışmıyor en başta buldumcuk gibi, yok annem gibi sevdim öyle davrandım falan. En sevdiğim huyları net olmaları. Sizin anneniz öyle yapmaz, çünkü kızının huzuru bozulur, yuvası sarsılır. Kaynananız da damadına öyle şeyler yapmayacak hiç mesela.
ÖğretirlerYenı evlı zamanla anlayacaktır :)
Sizin kadar bagimizin güçlü olmasını istemem . O kadar yakın ilişkiye gerek yok. Ayrıca ben eline çayı alıp çay koyarken söyledim hazır elindeyken çay babacim banada çay koyabilir misin dedim. O çayı da ben Demlemistim dememde ki sebep kv benim demledigimi bilip bile bile laf sokması. Yoksa atomu parcalamadik. Her zaman demledigimiz çay. Kac kere caydanlgi alıp yanıma koyucaktim kv elimden tutup geri bıraktırdı. Laf olsun diye neden yapma gereğinde bulunuyim ki? Alırken hiç öyle gelinim filan demiyordu valla. Demekki ikili oynuyor madem gelini görüyor bundan sonra da ben gelinliğimi yaparım.Benim kayınpederimle çok yakın bir ilişkim vardır, baba ayakkabımın bağcığını bağlar mısın belim ağırıyor bile diyebilirim ama adamın kendine çay koyduğunu görsem babam sen bırak ben koyarım derim yetişemediysem şekerini tutarım….
Kayınpederinizle bağınız benim kadar güçlü değilse bana da çay koy demeniz abes olmuş, çay demlemekte çok büyük bir iş değil yani o çayı da ben demlemiştim derken atomu parçalamadınız yani yatıp kalktığınız bir evde çayı da demleyiverin….çaydanlığı yanıma koy diyene kadar alın siz koyun yanınıza, laf olsun diye yapmayın birşeyleri, ya içten gelerek yapın yada poz kesmeyinçok itici oluyor
Kayınvalideniz de doğru söylemiş siz kızı değil gelininizsinuz
Konunuza kimin yorum yapıp kimin yapmayacağına karışamazsınız. Herkese açık bir platform olduğunu unutmayın. Çeşit çeşit yorumlar gelecek ve hoşunuza gitmeyen yorumlarda " küstüm oynamıyorum" tribine girmeniz gereksiz.Çok terbiyesiz bir kisisiniz sizinle muhattap olmak istemiyorum. Lütfen açtığım posttan çıkıp birdaha yazmayın. Sizin fikrinize düşüncelerinize ihtiyacım yok.
Kayınpederin bu diyalog sonrası ne dedi? Onun üstünden hesapta seni yeriyor ama ricada bulunduğun kişi herhalükarda kayınvaliden değildi..kayınpeder birşey söyledi mi?Hala kendi döneminde sanıyor galiba bizi . Dönüp kendime o senin kayinpederin bende sen değilim demeyi o kadar çok istedim ki inan saygimi bozmak istemedim
Niye demesin, hakaret mi etmiş kadın ne var dediğinde, kimse evladın yerini tutamazHiç doğru bir laf değil. İnsan kırılır mı acaba diye düşünür de söyler. Ben onu kendi annemden bugüne kadar asla ayırt etmedim. Anneme yapmadığım hizmeti bile döndüm ona yaptim. O sevgiyi ona versem de vermesem de bana onu demeye hakkı var mı ?
Klasik kayınvalide işte, bunlar olurken esin ne yapıyordu valla ben o sofradan kalkmış yola düşmüştümKizlar günaydın. Hafta sonunu kayinvalidemler de geçirdik. Oraya gittiğimizde kahvaltıda sürekli kayınvalideme çayı yanıma koy anne ben dolduruyum dememe rağmen israrla benim yanımda kalsın ben koyarım diyen bir insan. Herneyse dün kahvaltı yaparken kayınpederim kayinvalidemin çayını koyuyordu. Bende çay bana hem uzak hemde kayinpederimin elinde diye hemen bitirip (dibinde kalmıştı zaten ) babacim sana zahmet bana da koyar mısın dedim. Kayınvalidem dönüp bana kendin doysana kayınpedere çay mi doldurtturulur. Benim kayinpederime ben asla koydurtmadim yok işte benim kayinpederim kalkın kendi cayinizida kendiniz koyun der dedi gıcık bir sekilde. Ve o sabah ki çayı ben demlemistim. Biliyordu da o çayı benim yaptığımı üstüne döndü birde bu çayı kim demledi olan çayı dökmüş içine dedi. Bende ben yaptım anne ayrıca her zaman sen ne kadar atiyorsan bende o kadar attım dedim. Ama zoruma gitti masada eşimin yanında bana o kadar laf söylemesi ayrıca 1 bardak çaydan ne zarar gelir ki? İlk defa istedim. Kayinvalidemin benle alıp veremediği var sürekli bana laf sokup duruyor. Bebeğime patik öruyorum. İnsan bı hevesimi kırmaz güzel olmuş filan der. Gelmiş işte hiç güzel yapamamissin çok sıkı olmuş. Yok işte bu örgü kısımları çok kötü duruyor becerememissin filan dedi. İnanın sinirimden o kadar patigin hepsini söktüm. Sorun bende mı ben mi çok kötü niyetli düşünüyorum. Kayınvalidem mi kötü davranıyor anlamadım. Bir keresinde görümcem evleniyor diye ağlıyordu herkesin içinde eşimde üzülme anne tek değilsin Şeyma var ya işte dedi. O da dönüp Şeyma benim kızım mi O benim gelinim o turgayin kızı demesin mi.. nebileyim zoruma gidiyor....
Hele bi bebe gelsin :) uzman cıkacakÖğretirler
Kayınpederim boyle şeylere takılmaz birşey söylemediKayınpederin bu diyalog sonrası ne dedi? Onun üstünden hesapta seni yeriyor ama ricada bulunduğun kişi herhalükarda kayınvaliden değildi..kayınpeder birşey söyledi mi?
Kayınpeder koyacaktı ama kayınvalıden oyle soyleyince adam koyamadı. Gelinlikte benım eltım gibi ol ,ortada çay corba varsa cocuguna yemek yedirir, cocuk 4 yaşında:) Kızmıyorum anlıyorum:)Sizin kadar bagimizin güçlü olmasını istemem . O kadar yakın ilişkiye gerek yok. Ayrıca ben eline çayı alıp çay koyarken söyledim hazır elindeyken çay babacim banada çay koyabilir misin dedim. O çayı da ben Demlemistim dememde ki sebep kv benim demledigimi bilip bile bile laf sokması. Yoksa atomu parcalamadik. Her zaman demledigimiz çay. Kac kere caydanlgi alıp yanıma koyucaktim kv elimden tutup geri bıraktırdı. Laf olsun diye neden yapma gereğinde bulunuyim ki? Alırken hiç öyle gelinim filan demiyordu valla. Demekki ikili oynuyor madem gelini görüyor bundan sonra da ben gelinliğimi yaparım.
Hayir canım ben babacim banada koyar mısın deyince kv oyle şeyler söyledi ama ona rağmen kayınpederim koydu ve birşey söylemedi.Kayınpeder koyacaktı ama kayınvalıden oyle soyleyince adam koyamadı. Gelinlikle benım eltım gibi ol ,ortada çay corba varsa cocuguna yemek yedirir, cocuk 4 yaşında:) Kızmıyorum anlıyorum:)
Eşi ne desin o an ya ,belkı sonra konusmustur annesıyle eşiyle . Bazen susmak gerekir ortamda büyümesin diyeKlasik kayınvalide işte, bunlar olurken esin ne yapıyordu valla ben o sofradan kalkmış yola düşmüştümtabi sen benim gibi olma yinede , burada eşinin masil bir tavır gösterdiği çok önemli..
Sonunda beni anlayan biri çok teşekkürler..Eşi ne desin o an ya ,belkı sonra konusmustur annesıyle eşiyle . Bazen susmak gerekir ortamda büyümesin diye
Sen ılımlı ınsansın anlaşılıyor. Belkı ılımlı sıcak canayakın olmasan daha buyuk sorun yaşardın. Bu şekılde kayınvalıdeni anlıyosun gercek karakterini. Kayınpeder de napsın hem hanımla aram bozulmasn hem gelınımle dıye cay koymuş sonra herkes kendı alsın demiş kıyamam :)Hayir canım ben babacim banada koyar mısın deyince kv oyle şeyler söyledi ama ona rağmen kayınpederim koydu ve birşey söylemedi.
Sen burada her söylenene bakma boşan da derler . Ama az önce kızdığın arkadaş sana dogru bırsey soyledı aslında. Genel anlamda kızdı . Kendı annenı vurguladı aslında.Sonunda beni anlayan biri çok teşekkürler..
İyi de orda eşini savunmuş seni değil eşini niye bu kadar içselleştirip savunuyorsun sonra çok üzülürsün sana kayınvalideninböyle davranmasınının cesaretinin en büyük sebebi zaten eşin ve sınır koyamayan sen yeni evli misin ?Sonunda beni anlayan biri çok teşekkürler..
Esim gerektigi yerde annesine dönüp laf ediyor kendi annesini bildiği için .İyi de orda eşini savunmuş seni değil eşini niye bu kadar içselleştirip savunuyorsun sonra çok üzülürsün sana kayınvalideninböyle davranmasınının cesaretinin en büyük sebebi zaten eşin ve sınır koyamayan sen yeni evli misin ?
Eşine ;" canım ne uzattın ama ..çaydanlık zaten elimde " demediyse o da aynen kayınvaliden gibi düşünüyordur .Bence çok sık gidip gelmiş biraz yüzgöz olmaya başlamışsınız ..aynı şehirde yatılı kalma işi de uzun vadede size sıkıntı getirir.Biraz görüşme sıklığınızı azaltınKayınpederim boyle şeylere takılmaz birşey söylemedi