Sıkıntı bende mi kayınvalidemde mi ?

Dediğiniz kelimeler çok ağır ve kırıcı hanimefendi. Size saygısızlık yapmak istemem. Kendi annemle aramda geçen diyalogu veya aramizda geçen olaylari bilmeden yorum yapma hakkına sahip değilsiniz. Ben bugüne kadar asla anneme ağzımı açıp saygısızlık yapmadım. Elin sumuklusu dediğiniz kişi de benim eşim! Lütfen terbiyenize takinin.
Keşke eşiniz de sizi böyle savunabilseydi. Üzücü.

Üff ne zorunuza gidecek ya, üç kurusluk insanlar icin kendinizi üzmeye deger mi allah aşkına. Mevzuyu o kadar iyi anlayabiliyorum ki, sizinkiler basbaya kadinin köle olarak görüldüğü toplumlaedan insanlar belli ki. Ben daha nisanliyken dikkatimi cekmisti. Kayinpederim kendi onundeki sehpada, bardaginin yaninda caydanlik dururken, ben de yeniyim benle yuz goz olmamak icin, kayinvalidemi mutfaktan cagirip cayini doldurtmustu. Igrendimm tek kelimeyle. Annem de bunu gorunce beni tembihliyordu her seferinde, boyle seylere dikkat eden insanlar kizim bunlar, çayı bittiyse gor, koştur islere yardim et, bos durma diyordu. Hic bende o göz var mi allah askina? Evlendigimden beri hepsine ayar cekiyorum. Kayinpederime bile çayımi doldyrtmuslugum var. Yanlarindayken ozellikle "Alın sizin erkek adam takintinizi biz boyler yeriz" dercesine her işe esimi kosturuyorum, basta ters ter bakiyolardi. Alistilar Oh sefam olsun

Hiç doğru bir laf değil. İnsan kırılır mı acaba diye düşünür de söyler. Ben onu kendi annemden bugüne kadar asla ayırt etmedim. Anneme yapmadığım hizmeti bile döndüm ona yaptim. O sevgiyi ona versem de vermesem de bana onu demeye hakkı var mı ?
Boyle boyle anne kıymeti biliniyor. Anneye verilmeyen hizmeti,başkasıda deger vermıyor . İlk evlendıgımde, her hafta gelip kalırlardı ,Allah dan eşimin seyahatleri oluyordu. Kendı aileme yapmadığım anneminde bana kıyıp yaptırmadıklarjnj yaptım. Sonra annem gelınce kızım zahmet etme bır yumurta kırar yeriz dedı , ne zahmeti anne dedim bir yandan nar soyuyorum:) kimlere yapmışım anneme yapmamışım. Çok degısık bır uyanış bu .

Ya hu olay annem annen değil.

karşınızda ki büyüktür eşinin annesidir bizde biliyoruz kime nasıl davranacagimizi

Sadece büyüğümsun gel ne yaparsan yap sesim çıkmaz tavrı olmamalı diyoruz çünkü karşı taraf bana değer vermiyor laf sokuyor vs

bunun içinde ne gelecek geline ne başka birine bel bağlamamalı önce sizi siz savunun dedik.

kotu birsey yok ki bunda

Siz oturun ağzınızı açmayın
Kendi annemden daha çok değer verdim bıt bıt bıt.
Sonra başkası gelsede benim kıymetimi anlasa
Başkası geldiği zaman ağzını açıp cevp verdiği için saygı görecek, sizin gibi pısırık gibi oturduğu için değil.
Evet sizin kıymetinizi anlar çünkü öbürü ne güzel safdı bu çok fetan çıktı der, sizi sevdiği için değil.
Şu yeni evlilerin ben kv demi kendi annemden ayırmam muhabbetleri beni bayıyor. Yaw sen bu kadını daha dün tanıdın üzerinde ne emeği varda annen yerine koyabildin. İyi oluyor böylesin kv lafı yapıştırıyor. Üzülmüyorum.
Seversin, sayarsın. Ama annem gibi gördüm annem gibi davrandım demesin ya
Evet ya Benim anne demek bile o kadar zoruma gitmisti ki, hic oyle "kendi anneme saygisizlik ediyorum" kaasi yasayacak tarzda duygusal bir insan da değilim. Ama hic demej gelmedi icimden, yarim agiz diyorum cok sivrilmeyim diye. Ne münasebet tanimadigim kadin annem olacakmis. Dunyalar iyisi, el ustunde tutan bir kaynanam var, ama hiiccc canimin istemedigi, gonlumden gecmeyen birseyi de sirf aramiz iyi olsun diye yapmadim yapmam. Aramiz kotu olmasin, iyi olmasina da gerek yok

Çok terbiyesiz bir kisisiniz sizinle muhattap olmak istemiyorum. Lütfen açtığım posttan çıkıp birdaha yazmayın. Sizin fikrinize düşüncelerinize ihtiyacım yok.
Forum kurallarını sizmi belirliyordunuz? Kim nereye yazacak konusunda karar mercimisiniz hanfendiciğim

Evet ya Benim anne demek bile o kadar zoruma gitmisti ki, hic oyle "kendi anneme saygisizlik ediyorum" kaasi yasayacak tarzda duygusal bir insan da değilim. Ama hic demej gelmedi icimden, yarim agiz diyorum cok sivrilmeyim diye. Ne münasebet tanimadigim kadin annem olacakmis. Dunyalar iyisi, el ustunde tutan bir kaynanam var, ama hiiccc canimin istemedigi, gonlumden gecmeyen birseyi de sirf aramiz iyi olsun diye yapmadim yapmam. Aramiz kotu olmasin, iyi olmasina da gerek yok
Bende çok zor alıştım, kendi annemin olduğu ortamda halen öyle.
Ben genelde x anne diyorum biraz daha mesafe koyuyor olaya.

Benim annem ona böyle yapmaz :) ayrıca kayinvalidemle oturmuyorum çok şükür.
Sizin anneniz ona böyle yapmaz çünkü erkekler kaynanaya yapışmıyor en başta buldumcuk gibi, yok annem gibi sevdim öyle davrandım falan. En sevdiğim huyları net olmaları. Sizin anneniz öyle yapmaz, çünkü kızının huzuru bozulur, yuvası sarsılır. Kaynananız da damadına öyle şeyler yapmayacak hiç mesela.

Kizlar günaydın. Hafta sonunu kayinvalidemler de geçirdik. Oraya gittiğimizde kahvaltıda sürekli kayınvalideme çayı yanıma koy anne ben dolduruyum dememe rağmen israrla benim yanımda kalsın ben koyarım diyen bir insan. Herneyse dün kahvaltı yaparken kayınpederim kayinvalidemin çayını koyuyordu. Bende çay bana hem uzak hemde kayinpederimin elinde diye hemen bitirip (dibinde kalmıştı zaten ) babacim sana zahmet bana da koyar mısın dedim. Kayınvalidem dönüp bana kendin doysana kayınpedere çay mi doldurtturulur. Benim kayinpederime ben asla koydurtmadim yok işte benim kayinpederim kalkın kendi cayinizida kendiniz koyun der dedi gıcık bir sekilde. Ve o sabah ki çayı ben demlemistim. Biliyordu da o çayı benim yaptığımı üstüne döndü birde bu çayı kim demledi olan çayı dökmüş içine dedi. Bende ben yaptım anne ayrıca her zaman sen ne kadar atiyorsan bende o kadar attım dedim. Ama zoruma gitti masada eşimin yanında bana o kadar laf söylemesi ayrıca 1 bardak çaydan ne zarar gelir ki? İlk defa istedim. Kayinvalidemin benle alıp veremediği var sürekli bana laf sokup duruyor. Bebeğime patik öruyorum. İnsan bı hevesimi kırmaz güzel olmuş filan der. Gelmiş işte hiç güzel yapamamissin çok sıkı olmuş. Yok işte bu örgü kısımları çok kötü duruyor becerememissin filan dedi. İnanın sinirimden o kadar patigin hepsini söktüm. Sorun bende mı ben mi çok kötü niyetli düşünüyorum. Kayınvalidem mi kötü davranıyor anlamadım. Bir keresinde görümcem evleniyor diye ağlıyordu herkesin içinde eşimde üzülme anne tek değilsin Şeyma var ya işte dedi. O da dönüp Şeyma benim kızım mi O benim gelinim o turgayin kızı demesin mi.. nebileyim zoruma gidiyor.... 😭
Benim kayınpederimle çok yakın bir ilişkim vardır, baba ayakkabımın bağcığını bağlar mısın belim ağırıyor bile diyebilirim ama adamın kendine çay koyduğunu görsem babam sen bırak ben koyarım derim yetişemediysem şekerini tutarım….
Kayınpederinizle bağınız benim kadar güçlü değilse bana da çay koy demeniz abes olmuş, çay demlemekte çok büyük bir iş değil yani o çayı da ben demlemiştim derken atomu parçalamadınız yani yatıp kalktığınız bir evde çayı da demleyiverin….çaydanlığı yanıma koy diyene kadar alın siz koyun yanınıza, laf olsun diye yapmayın birşeyleri, ya içten gelerek yapın yada poz kesmeyinçok itici oluyor
Kayınvalideniz de doğru söylemiş siz kızı değil gelinisiniz

X