- 12 Mayıs 2018
- 1.070
- 309
-
- Konu Sahibi kedimediyedi
Evet 39 u geçince hem inleme hem aniden uykuda sıçrama ben zaten bunları görünce üstüne daha artınca eşimi bile beklemedimMuhtemelen evet ya da üstte bir üye çocuğunun ateşi çıktığında bayıldığından ve bilincini kaybettiğinden bahsetmişti yanlış okumadıysam, ateş denince o tarz bir şey olup olmadığından emin olamamış da olabilirler. Gerçi ben bir kere aramak zorunda kaldım 112'yi orada da her şeyi detaylı sormuşlardı bilinci açık mı konuşuyor mu o mu bu mu diye ama yaşadıkları yer sebebiyledir belki bilemiyorum.
Çünkü taksi geç olabirdi bulundugum yer içinNiye acile götürmek yerine ambulans çağırdınız?
Daha acil vakalar icin kullanılmıyor mu ambulans?
Tek olduğum için ambulansı aradım diye bir cümle kurmussunuz ama buna siginamazsiniz. Tek olmak çocuğumuzu hastaneye götürmeye engel değil ki. Tamam kısıtlı bir yerde yaşıyor olabilirsiniz ama sonuçta pandemiden dolayı ambulansla o hastaneye gitmek istememissiniz ve eşiniz gelince beraber gitmissiniz. Ne oldu o arada çocuğun aciliyeti bitti mi? Bitmediyse ne kadar hastalık olursa olsun giderdiniz ambulansla. Cidden dua edinde insanlar sizi şikayet etmesin. Bide şikayet etmeli miyim diyorsunuz.Bakın cümlenizi ne güzel kurmussunuz alır kendim doktora götürürüm demekki sizin için çok kolay 400 500etre sonrası olan bir hastane için tabiki ilk akla taksi gelir
Benim bulunduğum yer çok uç noktada
Ayrıca bebeğim 10 aylık aşısı diş vs ateş çok gördüm aslında
Ama gerçekten bebeğim yanıyordu o halini görünce ellerim titredi zaten ateşle ilgimi travmatik bir anım var hepsi birleşince ki ben alo gelin de demedim de aslında telefonda da konuştuk durumu paylaştım
Tek tek herkese yazıyorum siz geri kalmayın yazayımAbartmayın lütfen. Bebeğin ateşi çıktı diye 112 mi aranırmış? Atlayın taksiye gidin. Birde götüreceği hastane yakın hastane, kalabalık filan demişsiniz. Şikayet etmeye yer mi arıyorsunuz Allah aşkına???
Tamam işte aranmaz onun için onu anlatıyor bunca insan size ama siz hala aynı yerdesiniz pes.Ben tırnağım kırıldı diye mi aradım
Düşmeyen 39 geçen ateş için aradım.
Yahu niye aranmasinTamam işte aranmaz onun için onu anlatıyor bunca insan size ama siz hala aynı yerdesiniz pes.
Evet lojmanda kimseyle iletişimim yok merhaba şeklindeÜcra bir yerse lojmanda oturduğunuzu söylüyorsunuz, mutlaka lojmanda komşunuz vardır, komşum yok yalnız biz oturuyoruz lojmanda diyorsunuz sürekli bahane yaratıyorsunuz derim. Komşunuzun arabası ile yada çağırdığınız takside komşunuzun da sizinle gelmesini rica edebilirdiniz. Hadi bunları geçtim, ambulans gelmiş size gereken yardımda bulunmuş, o an tekliflerini kabul etmeyip sizi istediğiniz hastaneye görüşmedikleri için şikayet etmeli miyim düşüncesi art niyettir.
Empati kurmaya çalışırsanız gereksiz şikayetlerle size yardım eden insanları şikayet etmezsiniz.
Peki teşekkürler aslında sorumda da yazmıştımBence de ateş için ambulans aranmamalı ancak hanımefendi tecrübesizlik ve panikle aramış işte. Daha acil vakalar olsa yönlendirmezlerdi zaten. Ancak benim takıldığım burada şikayet edilecek ne var anlayamadım. Gelmişler sizle ilgilenip acil bir durum olmadığını belirtmişler. Konuşma tarzı sizi rahatsız etmiş olabilir ama bu bir şikayet sebebi değil. Bence bu konuda şikayette bulunursanız haksızlık etmiş olursunuz.
Tüh nasıl aklıma gelmediAmbulans taksi degildir. Cocugunuzun atesi varsa bi zahmet taksiye atlayip gitseydiniz.
Kendinizin gitme imkanı varsa neden ambulans çağırdıniz?Evet en yakın hastaneye götüreceklerini söyledi ama orası çok kalabalık ve salgın riski göze almayıp biz kendimiz gittik esim gelince
Eşim haber verdim ama fakat işi gereği geç döndü haberime.Kendinizin gitme imkanı varsa neden ambulans çağırdıniz?
Bizim köyde de yaşlılar gece midesi bulansa ,ateşi çıksa hemen ambulans çağırır. Buna kendi yaşlı akrabalarimi da dahil ediyorum. Ambulans adeta ücretsiz sağlık taksi görevi görüyor.
(Hatta bu bayram koydeydim,bir yaşlı komşuya çocukları 'nasilsa hasada geleceğiz ay sonuna, bayramda gelmeyelim demişler. Kadın arifeden önce 'ambulanslik oldu' (!), bayrama bir değil iki çocuğu geldi. Böyle numaraci da çok,yaşlı camiasında)
Sizin de ilk çocuğunuz,panik oldunuz ama demek ki eşinizi bekleyemecek kadar önemli bir durum yokmuş, ambulanstaki kişi de bunu size izah etmis..bence siz zaten panik olduğunuz için olayın stresiyle kadını yanlış anladınız.
Zaten stresli çalışıyorlar, kaç kişi ellerinde son nefesini veriyor, karşılığı üç kuruş para alıyorlar. Bir de siz şikayet edip soğutmayın insanları mesleklerinden.
Çok yakın zamanda ülkede sağlıkçı kalmayacak gibi hissediyorum
Bakın ne güzel anlatiyorsunuz gelin demedm ama yinede geldiler ne güzel işte. Allah razı olsun kalkıp içinizde nasıl bişey varki. Şikayet etsem mi diyorsunuz ya gerçekten anlam veremiyorum... Peki biz kimi kime şikayet edecegiz. Boşuna aranan vakaları mi acili acil dışında kullananları mi ama yok bizim hakkımız yok nede olsa vergimizi siz veriyorsunuz. Edin ya sizde şikayet edin bir günde biriniz tşk etseniz keşkeBakın cümlenizi ne güzel kurmussunuz alır kendim doktora götürürüm demekki sizin için çok kolay 400 500etre sonrası olan bir hastane için tabiki ilk akla taksi gelir
Benim bulunduğum yer çok uç noktada
Ayrıca bebeğim 10 aylık aşısı diş vs ateş çok gördüm aslında
Ama gerçekten bebeğim yanıyordu o halini görünce ellerim titredi zaten ateşle ilgimi travmatik bir anım var hepsi birleşince ki ben alo gelin de demedim de aslında telefonda da konuştuk durumu paylaştım
Eşim haber verdim ama fakat işi gereği geç döndü haberime.
O esnada bende aradım o da geldiğinde ambulans evdeydi zaten
Yahu niye aranmasin
Siz heralde çok tenha bir yerde hastanenin çok uzak olduğu yerde
Bebeğiniz 39 geçip inlediginde
Heralde elinizi yanağına koyup öle duracakmiydiniz hakka girmemek için
Bu da başka bir türlü akıl
Dinlediginizi geçmi idrak ediyorsunuz olabilir insanlık halidir okuduğunuzuda sanırım.İkisi aynı şey ama
Gereken yardım yapılmadı ki sadece ateş ölçüldü ve bir ton konuşma oldu hastaneye götürmemek için ikna edildim bir nevi