- 1 Eylül 2021
- 4.726
- 17.943
-
- Konu Sahibi kedimediyedi
Geçmiş gitmiş sakin olMerhabalar,
Bir konu hakkında kararsız kaldım aslinda belli ama ben yine de sormak istedim şimdiden herkese teşekkürler..
Geçen günlerde eşim nöbette iken
Bebeğimin ateşi 39 geçince 112 aradım
2 tane kadın ekip geldi
O an hem uyskuzkuktan hem bebeğimin ateşinden ilk bebek acemiliği ile dikkat edemedim
Bana bu ateşin normal olduğunu ,kendisinin de bebeğinin zaman zaman ateşinin çıktığını!! Gibi esnaf ağzıyla konuştu.bbegimde kronik, doğumsal herhangi bir rahatsızlık var mı yok mu sormadan bunun normal olduğunu söyledi. sizi götüreyim ama ateş normal bebeklerde siz bilirsiniz gibi yarim yamalak cevaplar verip, götürmemek için kırk takla atti attı diyorum çünkü ozlelikle biri çok baskındı dger kadın geri planda kaldı. evet geçmiş bitmiş ama şimdi düşününce ne kadar sinir bozucu bir durum olduğunu anladım
Sizce şikayet edilmeli mi?
MerhabaBelki yazmışlardır henüz 4. Sayfadayım ama neden çağırmayayım dediğiniz birkaç yorumu okuduğum için yazmak istedim.
Trafik Kazaları
İş Kazaları
Elektrik Çarpmaları
Suda Boğulmalar
Kalp Krizleri
Nefes Alma Güçlüğü
Bayılmalar
Kanamalar
Yanıklar
Nefes Borusu Tıkanıklığı
Sara Krizi
Yüksekten Düşme
Ateşli Silah Yaralanması
Zehirlenmeler
İntiharlar
Yaralanmalar
Ambulans bu ve benzeri durumlarda çağırılır, yani acil müdahale edilmediği (ambulans içinde) takdirde ağır sonuçları olacak durumlar için. Ateş için ambulans sadece taksi gibi bir aracı, araç içinde çocuğunuza herhangi bir müdahalede bulunmayacağı için ambulans gereksiz olmuş. Ambulans görevlisi de o anlamda demiştir diye düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun. Şu an nasıl bebiş?
İşte bende burayı çözemedim. Çağrı merkezindeki görevli ateş için nasıl ambulans yollamış. Esas şikayet edilmesi gereken o. Ama heralde küçük bir yerde yaşadıkları için çok fazla vaka olmuyor.Trafik Kazaları
İş Kazaları
Elektrik Çarpmaları
Suda Boğulmalar
Kalp Krizleri
Nefes Alma Güçlüğü
Bayılmalar
Kanamalar
Yanıklar
Nefes Borusu Tıkanıklığı
Sara Krizi
Yüksekten Düşme
Ateşli Silah Yaralanması
Zehirlenmeler
İntiharlar
Yaralanmalar
Ambulans bu ve benzeri durumlarda çağırılır, yani acil müdahale edilmediği (ambulans içinde) takdirde ağır sonuçları olacak durumlar için. Ateş için ambulans sadece taksi gibi bir aracı, araç içinde çocuğunuza herhangi bir müdahalede bulunmayacağı için ambulans gereksiz olmuş.
Başlarda oldunuz heralde. Şu an ilaç filan vermiyorlar parol dışında. Bende hamile iken corona geçirdim. Üstelik 6 aylık bebeğimde coronaya yakalandı. Bebeğime serum taktırdık özel hastanede. 2 yaşın altındaki çocuklara çok fazla bir şey yapmıyorlar.Corona olduğumda hamileyim diye gelip ambulansla almışlardı ilacı doktor görüp yazacağı için içim içimi yemişti ambulansla gidiyorum
Ambulans gondermeseler de emin olun ambulans gitmediği için cimere şikayet edilirdi. Maalesef sistem yüzünden onlar da göndermek zorunda kalıyor.İşte bende burayı çözemedim. Çağrı merkezindeki görevli ateş için nasıl ambulans yollamış. Esas şikayet edilmesi gereken o. Ama heralde küçük bir yerde yaşadıkları için çok fazla vaka olmuyor.
Muhtemelen evet ya da üstte bir üye çocuğunun ateşi çıktığında bayıldığından ve bilincini kaybettiğinden bahsetmişti yanlış okumadıysam, ateş denince o tarz bir şey olup olmadığından emin olamamış da olabilirler. Gerçi ben bir kere aramak zorunda kaldım 112'yi orada da her şeyi detaylı sormuşlardı bilinci açık mı konuşuyor mu o mu bu mu diye ama yaşadıkları yer sebebiyledir belki bilemiyorum.İşte bende burayı çözemedim. Çağrı merkezindeki görevli ateş için nasıl ambulans yollamış. Esas şikayet edilmesi gereken o. Ama heralde küçük bir yerde yaşadıkları için çok fazla vaka olmuyor.
1 sene oldu 7 aylık hamileydim banada vermediler ama doktor görmeliymiş cok gerekirse ilaç veriyormuş kan sonuçların göre 3 saat bekletmişlerdi hastanede sonuç cıkana kadar ambulansla geri bırakmışlardı eve.Başlarda oldunuz heralde. Şu an ilaç filan vermiyorlar parol dışında. Bende hamile iken corona geçirdim. Üstelik 6 aylık bebeğimde coronaya yakalandı. Bebeğime serum taktırdık özel hastanede. 2 yaşın altındaki çocuklara çok fazla bir şey yapmıyorlar.
Şu sitede sorsak inanın 39 derece için ambulans çağıran kişi sayılıdır ve bence bu hakka girmektir.39 için ambulans neden abartı merak ettim
Yani siz de tam olarak bahsettigim kişiler gibi konuştunuz
Ama ben açıklayayım
Gün içerisinde ateş düşmek yerine daha çok çıktı gece de eşim gidince bulunduğumuz yer şehir merkezine uzak olunca çağırdım
Ambulans acil hizmete ihtiyacı olanın hakkıdır hanimefendi. Siz ateş için çağırarak hak ararken hakka girmiş oluyorsunuz.Merhaba
İlk müdahale direk hastaneye gitmek vs
Süper bir fikir değil herkesin aklına özelikle her annenin aklına gelebilecek bir şey
Ben her şeyi denedim gün içerisinde
Düsmeyince şartlar da olmayınca mecbur çağırdım ki bu benim hakkim olan hizmet
Sonraki yorumumda o konuya da değindim.Tüm yazdıklarınıza noktasından virgülüne katılabilirdim ; ANCAK konu sahibinin yazdığı "şikayet etmeli miyim" kısmı hoş değil, iyi niyetli değil...
Yani dememiş ki " 39 derece ateş için ambulans çağırdım, geldiler, sağolsunlar bilgilendirdiler. Hastaneye götüreceklerdi ama KİŞİSEL TERCİHİMden kaynaklı hayır dedim"
Şikayet etmeli miyim diye sormuş....
Hastaneye gitme vs değil orda dediğim mevzu tehlike olarak görülmemesi kimileri tarafından. 39 u görünce ateş basıyor hepimizi birşeyler yapmaya çalışıyoruz.yoo 2 çocuğum var 39 ateş için hastaneye gitmem. 39 u görmeden ateş düşürücü vermem.
Sen önce düzgünce yazmayı öğrende sonra milletin tek harfini düzelt derler insana.Bı kere o hemlich değil heimlich manevrası.İkincisi heimlich manevrasini basit tıbbi mudahale değildir.Bilmeden yapılırsa kişiye zarar bile verilebilir.
Bakın cümlenizi ne güzel kurmussunuz alır kendim doktora götürürüm demekki sizin için çok kolay 400 500etre sonrası olan bir hastane için tabiki ilk akla taksi gelirŞu sitede sorsak inanın 39 derece için ambulans çağıran kişi sayılıdır ve bence bu hakka girmektir.
İki çocuk annesiyim şu 6 senede ne ateşler gördüm ama ambulans çağırmak aklıma bile gelmez yani ateş için.
Evde yapmam gerekenleri bilir onları yaparım yine de geçmiyorsa çocuğumu alır doktora götürürum bu yani bu kadar. Şikayet etmek istemişsiniz bide komik yani insanları mesleklerinden sogutmayin. 39 derecenin normal olduğunu degil çocuklarda ateslenmenin normal olduğunu söylemiştir. Cidden sizinde dediğiniz gibi ilk çocuk acemiliği bence sizinki.
Ben tırnağım kırıldı diye mi aradımAmbulans acil hizmete ihtiyacı olanın hakkıdır hanimefendi. Siz ateş için çağırarak hak ararken hakka girmiş oluyorsunuz.