Şikayet edilmeli mi???

Allah kolaylik versin sizlere

Eşim haber verdim ama fakat işi gereği geç döndü haberime.
O esnada bende aradım o da geldiğinde ambulans evdeydi zaten
Valla ben kendi aile üyelerime anlatamadım,ambulans hangi durumlarda çağırılır diye , 12 sayfa yazılanlardan sizin hak vermenizi anlamayi beklemek hayal.
Can değerli,herkesin canı kendine kıymetli ama pekala az sabredip eşinizin dönmesini bekleyebilirdiniz. çocuğun ateşi uzun zamandır düşmemiş zaten,eşinize 'acil durum olabilir, telefonun yanında olsun' diyebilirdiniz, taksi cagirabilirdiniz, ya da bir komşunun kapısını çalıp hastaneye götürmesini isteyebilirdiniz (ki benim babam da bu sekilde gelen komşuyu hastaneye götürmüştü,öğrenci evinde arkadaşım zehirlenince komşudan yardım istemişti)
Türkiye şartlarında rica ettiğiniz hiçbir komşunun size 'niye geldin' diyeceğini sanmıyorum.
Yani aslinda bir sürü seçeneğiniz varken ambulans aramışsinız, adamlar da gelmiş
Bu sefer de hastaneyi beğenmemissiniz.
Tamam hadi,bunlar yaşanabilecek olaylar. Konu tek burada bitseydi çoğu kişi 'gecmis olsun' yazardı.
Ama sonrasında boş yere oyaladiginiz acil yardım personellerini şikayet etmek istediğinizi söylüyorsunuz. Tepkiler bundan yani.
Adamları boşuna meşgul edip, belki başka yardıma muhtac insanların hakkina girip bir de haklı gibi sebepsiz yere şikayet etmek istediğinizi söylüyorsunuz.
Ben size bir oneride bulunayim, Türkiye'nin neredeyse her yerinde özel ambulanslar var. Onlar size asla 'bir şeyi yok,evde dursun' demezler, seve seve istediğiniz hastaneye götürürler.
2022 fiyat listesi bu,birkaç haftaya zamlanir yeni yilla
Sitenin ismini de görünür bıraktım, bir daha ihtiyacınız olursa onları çağırıp özel hizmet alabilirsiniz.
Sorun çözülür

O zaman gündüz götürmelisiniz zaten çocuğu,madem düşmüyordu ateşi.

İyikide o kadar insanın arasına sokmamışın minik yavruyu.

Annemde evhamlı böyle. Oğlumun uykudayken ateşi artar. Hemen toparlar. Hadi gidelim die. Gidince calpol verip yollarlar. Çok morali bozulur. Ne yapsın istiyolarsa:)

Sağlıkçıların hakkı ödenmez şikayetçi olmazdım ben sonuçta birşey olmamış yani

Sağlık çalışanları gayet normal konuşmuşlar aslında benim çocuklarda ateşlenirdi arardık ateş düşürücü verin takipte kalın derlerdi getirin bile demezlerdi.

Sikayetmi edeyim yani hey Allahım ya

Neden taksiye atlamadınız?
Bu hafta 40-41e çıktı ateşi oğlumun benimde eşim evde yoktu tektik. Aldım çocuğu taksiye gittim.
Ateş için ambulans çağrılmaz. Ambulans daha ölümcül durumlar içindir. Haksızsınız

Bu kadar belki diyeceğinize gelen kişiye 'ama geçen aylarda havale geçirdi, bebeğimin kronik rahatsızlığı var. Normal sağlıklı bir bebek degil' deseniz sorun çözülecek. Böyle bir durum varsa zaten risk almayıp götürmek isteyeceklerdir.
Dilinizi mi yuttunuz ki söylemediniz?

Çünkü taksi geç olabirdi bulundugum yer için
Gel git hastane çok uzak
Ateş icin ambulans çağırilmaz, bu yaşa kadar öğrenmiş olmanız lazımdı.
komşudan rica edersiniz, (merhaba dediginiz bi insandan bile rica etseniz götürürdü) ayrica birde ustune sikayet etmelimiyim diye konu acmissiniz hanimefendi nasil bir kafa yaşıyorsunuz.

Pandemi hastanesine gidecekmişsiniz kabul etmemişsiniz. Israrla cevap vermiyorsunuz ama sorayım.
Müdahale etmemişlehastaneye gitmemişler
E hani paniktiniz? Ateş çoktu? Ne oldu o panik? Yine evde eşinizi beklemişsiniz
Ben ambulansı aramadan önce eşime haber verdim işi gereği geç döndü
Eve geldiğinde ambulans evdeydi.esim o esnada geldiği için eve biz kendimiz gittik yani eşim gelmeseydi ben zaten ikna edilmiştim gibi
Bu ateşin normal olduğunu varsyarak

Gerçekten onun gibi bişey oldu
Bahsetmistim uyksuzluk panik vs ne diycegimi bilemedim sadece bu ateşin normal her bebekte olabileceğini söylediler
Ben kendim için belki dedim
Yani belki olabilirdi bunu bilmeden etmeden benimde bebeğim var bunates normal gibi cevap hiç olmadı

Ya onca insan haksız, bir siz haklısınız di mi?
13 sayfadır bir iki kişi hariç herkes hatalı olanın siz olduğunu söylüyor. Çok mu zor ya hatanızı kabullenmek?
Siz her seferinde çocuğunuz ateşlendiğinde ambulans çağırmaya devam mı edeceksiniz? Senede 5-6 kez olsa mesela, hepsinde çağıracak mısınız? Hayır falan demeyin, gayet de çağırırsınız gibi duruyor. Çünkü hala haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz. Yol uzaktı ambulans çağırdım diye diretip duruyorsunuz. Sizin evinizin uzak olması sizin sorununuz, sizin dışınızda kimseyi alakadar etmiyor. Yol uzak diye ambulans mı çağırılır ya? Hiç inkar etmeyin, bunlar sizin laflarınız. Neymiş taksi geç kalırmış, niye? Ambulans kanat mı takıyor? Taksi parası çok gelir diye yapmışsınız işte.
Keşke lüzumsuz ambulans çağıranlardan ücret talep edilse de suistimal önlense.

Gecen haftalarda kizim ateslendi. Hastane benim evime 1.5km, taksiyle gittik gece tarifesiyle 40tl gidiş, 40tl dönüş odedim. Hastane uzaksa, paranız yoksa ambulans cagirilmasi kabul edilebilir bence.
Sunu ekleyeyim: eger cocugun gunduz atesi varsa mutlaka gunduz doktora goturun. Ates nedense gece cok daha fazla artiyor. Ayrica Personeli sikayet etmeniz gereken bir durum yok. Begensenizde begenmesenizde sizin istediginiz hastaneye degil, en yakin hastaneye goturmekle gorevliler. Sizde gitmek istememissiniz

Ateş için gayette çağırılır ben 38 den bahsetmiyorum giderek artan 39 u geçen ateş inleyen bebek ve yol durumunun musait olmadığı durumlarda cagirilmaz kusura bakmayın sağlık ekipleri kabul etmiş gelmiş
Siz hangi iafa

Şimdi başkasının hakkını savunurken kendinizden emin bir şekilde taksi parasi gibi ucuz düşünerek siz de başkasının hakkına giriyorsunuz
Bebeğim 10 aylık bu aya kadar gayette ateş gördüm mudahele ettim
İlk defa çağırdım çünkü ilk defa böyle bir yere geldim
Gelen sağlık ekipleri müdahale etme şansı var hiç değilse hastaneye gidene kadar

Tamam da çocuğunun böyle bir özel durumu olan insan içinde tutmaz, doktoru gördüğü gibi çocuğun sağlık geçmişini söyler. Benim annemin de çoklu alerjisi var mesela, dişçiye,hatta güzellik salonuna bile gitse alerjisi olduğu şeyi mutlaka söyler. Bu onun sorumluluğunda olan bir şey.
Gelen görevli niye 'belki öyle mi belki böyle mi' diye akıl yürütsün ki? Sonuçta bebek yolda bulunmamis,yaninda doğduğu günden beri onunla olan bir kadın var. Söylenecek bir şey varsa annesi söyler diye düşünmüşlerdir.
Konuda haklı degilsiniz, kimse de niyet okuması yapmak zorunda değil .
Bebeğinize geçmiş olsun,ne güzel iyilesmis.
Kapatın konuyu gitsin. Kimseyi de haksız yere şikayet etmeyin

Özrü kabahatinden büyük denir size. Merkeze uzağız taksi çok pahalıya gelir, ambulans beleş nasılsa diye düşünmüşsünüz. Yalnız o herkesin vergisiyle ücretsiz. Böyle ufak tefek şeyler için yada daha kötüsü üç kuruş hesabı için yapana da hakkım kendi adıma helal değil

Pandemi hastanesine gidecekmişsiniz kabul etmemişsiniz. Israrla cevap vermiyorsunuz ama sorayım.
Müdahale etmemişlehastaneye gitmemişler
E hani paniktiniz? Ateş çoktu? Ne oldu o panik? Yine evde eşinizi beklemişsiniz
Birde gündüz paniklememiş,ateş akşam olmamış sonuçta,gündüz düşmedi ateşi yazmış bir yerde,gece niye panikleniyor ben anlamadım. Baktinız gündüz vakti ateşli,şurupla,duşla düşmüyor,çok panikseniz o an alır götürürsünüz istediğiniz,beğendiğiniz hastaneye çocuğu.
Zaten acilde de ates düsürücü iğne yapacaklar en fazla,yine paşa paşa kendi doktoruna gotüreceksiniz eninde sonunda düzelmezse. Gündüz gidilse,tahlil,tedavi vb işlemler adam akıllı yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…