Şikayet edilmeli mi???

Neden insanı kendi ülkesinde yalnızlaştırıyorsunuz? Psikolojik olarak dibe çöktürüyorsunuz?
Lütfen abartmayın. Konu sahibinin umurunda değil zaten. Haklıyım diyor başka bir şey demiyor. Ben sadece şu soruların cevabını merak ediyorum.
1. Hastaneye gidene kadar yolda müdahale edilsin istedim diyor ama pandemi hastanesine götürecekler diye gitmemiş
2. Eşini bekleyip arzu ettiği hastaneye gitmiş. Demek ki eşini bekleyebiliyor. O zamana kadar havale korkusu ve ateş paniği ne olmuş? Birden uçmuş mu?
3. Ateşi anlattığı gibi çok kötüyse neden pandemi mandemi dinlemeyip ilk hastaneye ambulansla gitmeyi kabul etmemiş? Çünkü mantıklı olan bu kadar kötü anlattığı ateş tablosunda hastane seçme lüksünün olmaması

Bu sey degil mi ya? Yurtdisinda yasiyor oldugum ve kocam yabanci oldugu icin donusmesinden korktugum Turkce'm
Boğaziçi Üniversite Türkçesi de deniyor. Arkadaşım şöyle konuşuyordu "schedule mı advisorıma gönderdim ama henüz approve etmedi, bir daha mı consent atsam bilemedim ki, add drop haftasını da bekleyebilirim"

Şikayet etseniz sonuç çıkmaz ki. İnsanlar gelmiş mi gelmiş,görevlerini yapmış sizi bilgilendirmiş mi evet, en yakın hastaneye götüreceklermiş orayı da siz beğenmemişsiniz eşinizi beklemeye karar vermişsiniz mi,ona da evet. Esas şikayet edilmesi gereken sizsiniz. Verin taksi parasını gidin o zaman en başından,neden meşgul ediyorsunuz?Gerçekten tıbbi yardıma ihtiyacınız olsa hastane seçecek lüksünüz olmaz.

O zaman gün içinde götürecektiniz, gün içinde 39 derece olan ateş havale yapmıyor mu sizin mantığınızla? Gündüz olunca yapmaz akşam olunca yapar yani öyle mi?

Çocuğum var ateşi de acil durumları da yaşadım. Çok ciddi bir durum için hastaneden hastaneye bebeğimle ambulansla transfer de edildim. Ambulansın o sireni çaresizce sevdiği insanlar için ambulans bekleyenlere,sevdiğin kişiyi o ambulansın içinde gönderip arkasından bakıp kalanlar için ne ifade eder yaşayan bilir. Evet ateş için ambulans çağırılmaz taksi,eş dost, arkadaş, akraba imkanları kullanılır. Her ambulans gördüğümde kalbim pır pır eder hala. Oyun sanki pes!

bazı üyeler demiş sırf taksi ücreti ödememek için ambulans çağırmışsınız dediğiniz gibi panik hali olsaydı ambulans oraya kadar gelip eli boş dönmezdi. insan panik halinde ambulans gelmez aklına. 21 aylık oğlumun ateşi çıkmıştı 1 ay kadar evvel kayınvalidem panik halinde aradı dedim evin yanındaki sağlık ocağına götür işten izin alıp geliyorum deyip koştum sağlık ocağı 39.5 ateşi var derhal hastaneye gidin demişti sağlık ocağı çocuğum kucağımda bayıldı ateşten ama ben çocuğum kucağımda en yakın özel hastaneye koştum yolda dermanım kalmadı koşmaktan orada geçen bir taksiyi durdurdum şans eseri denk geldi hemen. ve ben hastaneye koşarken çocuğum kendine gelmeye başladı şurup içirmiş kaynanam hastaneye vardığımda 37 ye düştü ateşi ve buna sebeb olan benim dolaptan soğuk olarak verdiğim yoğurt sebeb olmuş boğazları kızarmış bu birinci panik halim ve ambulans aklıma gelmedi çocuk kucağımda bayıldığı halde . 2. olayım ise eşim ve bebeğim benim iş yerimde kahvaltı yaparken oğlum bebek arabasında ayağa kalkmış farketmedik düştü baya ağladı çok korktum birde üstüne kustu defalarca sonra da sakinleştirmeye çalışırken uyuya kaldı eşim dedi hastaneye götürelim emin olalım diye taksiyi aradık ki iş yerimde taksi bulmak zor hangi durağı aradıysam taksi yok en taksi uygulamasını indirdik yarım saat sürdü taksi bulmam ambulans aklımıza gelmedi ikimizinde. halbuki düştüğü için ikimizde çok korktuk çok şükür herşey temiz çıktı yani demem o ki ben ambulansı meşkul ettiğim için benim yüzümden bir yerlerde birileri hayatını kaybedebilirdi . ölümle burun buruna değilsem aramam taksi filan

Abartmayın lütfen. Bebeğin ateşi çıktı diye 112 mi aranırmış? Atlayın taksiye gidin. Birde götüreceği hastane yakın hastane, kalabalık filan demişsiniz. Şikayet etmeye yer mi arıyorsunuz Allah aşkına???

Ateş için ambulans çağırılmaz. gerekli müdahaleleri yaptıktan sonra halen düşmeyen ateş varsa taksi çağırılıp acile gidilir. size gelen ambulans belki istasyondaki son ambulanstı. o sırada gerçekten acil bi vaka oldu ambulans yok ne olacak. bu kadar bencil olmayın ne olur. şikayet etsem mi demişsiniz cimere yazabilirsiniz ama bi şey çıkmaz.

yoo 2 çocuğum var 39 ateş için hastaneye gitmem. 39 u görmeden ateş düşürücü vermem.

Yeni taşınan üst kat komşum , başı agridigi için ambulans çağırıp ilaç istediğini söylemişti, şok olmustum. Koca ambulans gelip ağrı kesici verip gitmiş kadına. Aaa bunun için ambulans mi gelir dediğim de ne olacak canım yol üstü uğrar demişti

Sırtında taşıyacak değil ya gelip kontrolleri yapmış baştan savma iş yapacak olsa hiç gelmez telefonda normal falan derlerdi oraya kadar gelip kontrol etmişler bence de bı yanlış anlaşılma var belkide geldiklerinde ateşi okadar yüksek değildi.Babam için ambulans cagardik kalp krizi sanıp meğer babam bel fıtığından kilitlenip kalmış gerekli kontrolleri yaptılar gittiler şikayet edecek bı durum yok bence

Tüm yazdıklarınıza noktasından virgülüne katılabilirdim ; ANCAK konu sahibinin yazdığı "şikayet etmeli miyim" kısmı hoş değil, iyi niyetli değil...
Yani dememiş ki " 39 derece ateş için ambulans çağırdım, geldiler, sağolsunlar bilgilendirdiler. Hastaneye götüreceklerdi ama KİŞİSEL TERCİHİMden kaynaklı hayır dedim"
Şikayet etmeli miyim diye sormuş....

buna sebeb olan benim dolaptan soğuk olarak verdiğim yoğurt sebeb olmuş
Kuzucuk ya kıyamam
Oğlum 16 aylık
Ben 10 aydır yani ek gıdaya geçtiğimizden beri hiçbir şeyi ılıtarak vermedim. Soğuk yoğurt meyve ne varsa öyle yedirdim. Bunu doktor mu söyledi? Mesela dün dolaptan yoğurt çıkarıp yedirdim

evet doktorumuz dolaptan çıkardığımız yoğurt meyve bunlar dolaptan çıkarılıp 1 saat normal oda sıcaklığında beklemesi gerekiyormuş birde yazın başıma geldi ağustos ayıydı

Bizlerin acil algısıyla doktorların acil algısı aynı değil.

Eşim ilaca alerjik reaksiyon gösterip de acile yarı baygın giriş yaptığında acil müdahale yapıldı. 4 saat hastanede tedavi gördü, doktora yalvardım yatırsın, geceyi takipte geçirsin diye. Evde iki küçük çocuk var, koca adama bişey olursa getiremem diye korktum. Doktor resmen gözümün içine baktı ve , "korktuğunu anlıyorum ama bu gerçekten hayati riski olan bir vaka değil. Olsa sen kapımda paspas olsan zaten eşini çıkarmam. Biz neler görüyoruz, güven bana eşişn ağır bir vaka değil" dedi.

O an resmen aydınlandım, doktorlar bizim gibi bakmıyor olaya. Farklı bir bakış açıları var ve haklılar.

Sizin durumunuza gelince; hemşire haklı. 39 derece ateş olur bebekte. Doktoruna danışırsınız, 3 gün evde uygulama yaparsınız, düşmezse tekrar götürürsünüz. 2 çocuk büyüttüm, 41 derece ateşte ambulans çağırmak gelmedi aklıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…