Şikayet edilmeli mi???

eğer götürselerdi siz evde ateş düşürücü verdiyseniz sağlık ekipleri hastaneye gidene kadar ki süreçte sizin sadece taşımacılığınızı yapacaktı. doktor görmeden tekrar ateş düşürücü vermeyeceklerdi. yani o süreçte sizde başına, koltuk altına ıslatılmış süngerle müdahale ederek taksiyle götürebilirdiniz. ufak bir örnek.
zaten sağlık ekipleri acil bir durum görse kendileri için de sizi evde bırakmak gibi bir riski göze almazlar. bence şikayet edilecek bir durum yok, yaşanmasın da eğer tekrar yaşanırsa şu an daha çok tecrübelenmiş oldunuz.. o açıdan bakın

İste bu keyfiyet, eliniz ayaginiz tutuyor, taksi imkaniniz var ama illa yolda mudahale edilsin. Ambulansin icinde atese ne mudahalesi yapilacaksa?

Hala hatanizi kabul etmeyip sikayet mi etsem demeniz de ayri bir yazi konusu.

Tamam en kiymetli sizin cocugunuz, en iyi anne de sizsiniz, rahatladiniz mi?

Peki teşekkürler

Bosa konusuyorsunuz

Yok yok sizsiniz siz zorluk cekmissiniz ya hani

Ben panik yapmanızı anlıyorum, ama ambulans çağırmak abartı olmuş. Bebeği kucağa alıp, hastaneye götürmek en doğrusuymuş.

Ambulans acil müdahale aracı, bu tip durumlar bizim için acil olsa bile doktorlar için acil duruma girmiyor.

Bence şikayet edecek bir durum yok.

Eğer öncesinde ateş düşürücü verilmişse doktorlar da bir müdahalede bulunmuyor, tecrübe ettik. Ancak çok kalın giydirilmişse üstünü çıkarttırıp, evde soğuk kompres yapılmasını öneriyorlar bir de yazdıkları ilaçların kullanımını anlatıyorlar. Belki 40 üstü olursa düşünceye kadar gözlem altında tutarlar.

Yok yok sizsiniz siz zorluk cekmissiniz ya hani
Neden anlamamakta bu kadar ısrar ediyorsunuz. Bu kadar insan size bir yanlışı göstermeye çalışıyoruz. Kişisel bir durum olsa umrumuzda olmaz elbette ancak toplumu ilgilendiren bir yanlış var. Televizyonlarda kamu spotları yayınlanıyor hani acil olmayan durumlar için 122’yi aramayın şeklinde.

Evet panik yaptığınızı anlıyoruz bir sefer olabilir ancak bir dahakine daha dikkatli ve hazırlıklı olursunuz, ambulansı meşgul etmezsiniz diye bilinçlendirmeye çalışıyoruz ama siz hala bu durumun normal olduğunu savunuyorsunuz.Pes.

Ne demiş İmam Gazali “…Cahil ile tartışmayın, ben hiç galip gelemedim…”

Bencek onların sizi şikayet etmediğine dua edin. Ambulans acil durumlar içindir. Her bebek ateşlenir. Bebeğinizin ateşi çıkınca ateş düşürücü verip ılık suda yıkayın hatta suda oynatın ay olarak uygunsa ve ince giydirin. Derdiniz yok dert arıyorsunuz resmen.

Utanmadan neyi şikayet edeceksiniz?
Doktorlar instagram veya twitter da saygısız hasta ve hasta yakınlarıyla anılarını paylaşıyor. Tam oraya yazılmalık olmuş.

Neden keyfi söyleyeyim. Sizi manipüle etmemişler. Siz pandemi hastanesi ve kalabalık diye gitmek istememişsiniz. E hani inliyordu? Hani 39dan korkuyordunuz? Eşinizi beklemişsiniz demek ki inleyen 39 dereceli ateşli bebekle bekleyebilirmişsiniz. E ambulans neden geldi o zaman? Tamamen taksi yerine kullanıp sizin istediğiniz hastaneye götüemelerini istemişsiniz. Olmayınca kalmış.

Tek olunca ambulans çağırdım ne yahu? Ücretsiz taksi hizmeti mi sanıyorsunuz siz ambulansı?

Eşinizi neden aramadınız? Nöbetten gelseydi.
Taksi niye çağırmasınız? Ücreti çok gelir diye demi?
Neden onların dediği hastaneye gitmediniz? Canınız öyle istedi.
Neden başka hastane hayat ettiniz? Keyfiniz öyle istedi. Pandemi hastanesinden korkup başka hastane isteyen ve ambulans işine geleni yapmayınca hayıflanan kişi sizsiniz. Allah ım ne değişik insnalar var.
Ambulans kolay yol tabi. Onlar sizi şikayet etse yeridir

Konu sahibi neden birinin hakkına girmiş olsun ambulans çağırarak anlamadım.Bu bize sunulan bir social hizmet.Yeterli,yetersiz ambulans sayısı olmasını düşünecek kişi konu sahibi değil.Ayrica ateşli bebek için cagirilmaz uzuv kopması için çağırılır diye bi kural mi var.En değerlisi ateslenmis daha ne olabilir acaba.Kendini yalnız hissetmiş o an ve profosyonel bı destek istemiş.Bunda bile saçma sapan yorumlar var ya.Bazilarinin işi gücü linç.Sirf bunun için foruma girdiklerini dusunuyorum artık.39 derece bebek için yüksek ateştir.Ailede Allah korusun havale öyküsü varsa dahada tehlikelidir.Gecmis olsun sevgili konu sahibi.Ambulans çağırarak hata falan yapmadınız.Eger aldığınız hizmetten memnun kalmadiysaniz şikayet etmek de en doğal hakkınız.Meslek bir ücret karşılığı yapılan professional bir durumdur.Herkes işini düzgün yapmak zorundadır.

Belki yazmışlardır henüz 4. Sayfadayım ama neden çağırmayayım dediğiniz birkaç yorumu okuduğum için yazmak istedim.

Trafik Kazaları

İş Kazaları

Elektrik Çarpmaları

Suda Boğulmalar

Kalp Krizleri

Nefes Alma Güçlüğü

Bayılmalar

Kanamalar

Yanıklar

Nefes Borusu Tıkanıklığı

Sara Krizi

Yüksekten Düşme

Ateşli Silah Yaralanması

Zehirlenmeler

İntiharlar

Yaralanmalar

Ambulans bu ve benzeri durumlarda çağırılır, yani acil müdahale edilmediği (ambulans içinde) takdirde ağır sonuçları olacak durumlar için. Ateş için ambulans sadece taksi gibi bir aracı, araç içinde çocuğunuza herhangi bir müdahalede bulunmayacağı için ambulans gereksiz olmuş. Ambulans görevlisi de o anlamda demiştir diye düşünüyorum.

Çok geçmiş olsun. Şu an nasıl bebiş?

Ambulans sosyal bir hizmet değildir .Kendimi yalnız hissettim diye ambulans çağrılmaz, her anne basit tıbbi müdaheleleri yapabilecek durumda olmalı hemlich manevrası gibi mesela . Acil bir durumda kullanılması için ortaya çıkmış bir hizmettir. Türkiye’de ambulans sayısı da yetersiz değil ayrıca . Birçok ülkeye göre ücretsiz sağlık hizmetinde çok ileride . Hatta bana göre sıkıntı fazla ücretsiz olduğu için böyle keyfi kullanılıyor . Yabancılardaki gibi acile gittikten sonra kabarık dosya çıkarılsa kimse böyle düşünmeden hareket edemez . Ateş için profesyonel destek gerekmez. Ateş için çağrılmaz uzuv kopması için çağrılır diye kural da şundan var uzuv kopmasında ilk müdaheleyi halk kendi yapamaz ve hastaneye götürülürken vital bulguların takibi yapılamaz , ateş de böyle değildir. Biri demiş yukarıda her şeyi şikayet edip insanları meslekten soğutmayın diye katılıyorum. (Acilde filan çalışmıyorum empati yaptım sadece )

Gün içinde süregelen şikayetler için ambulans çağırılmaz. Çağırırsın "taksiyi" gitmek istediğin hastaneye gidersin. Hem ayağına ambulansı çağırılması gerekmeyen bi durum için çağır, sonra onların götürecekleri hastaneyi beğenme. Her ateşi çıkan bebek için ambulans çağırılsa nasıl yürür bu işler?

Ayrıca konuyu çarpıtmayın. Kadın size ambulans çağırılacak kadar anormal bir durum yok demiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…