- 18 Ağustos 2016
- 4.801
- 19.732
-
- Konu Sahibi kedimediyedi
Merhabalar,
Bir konu hakkında kararsız kaldım aslinda belli ama ben yine de sormak istedim şimdiden herkese teşekkürler..
Geçen günlerde eşim nöbette iken
Bebeğimin ateşi 39 geçince 112 aradım
2 tane kadın ekip geldi
O an hem uyskuzkuktan hem bebeğimin ateşinden ilk bebek acemiliği ile dikkat edemedim
Bana bu ateşin normal olduğunu ,kendisinin de bebeğinin zaman zaman ateşinin çıktığını!! Gibi esnaf ağzıyla konuştu.bbegimde kronik, doğumsal herhangi bir rahatsızlık var mı yok mu sormadan bunun normal olduğunu söyledi. sizi götüreyim ama ateş normal bebeklerde siz bilirsiniz gibi yarim yamalak cevaplar verip, götürmemek için kırk takla atti attı diyorum çünkü ozlelikle biri çok baskındı dger kadın geri planda kaldı. evet geçmiş bitmiş ama şimdi düşününce ne kadar sinir bozucu bir durum olduğunu anladım
Sizce şikayet edilmeli mi?
Canım benim tamam olabilir ama sikayetlik bir durum yok saglıkcı zaten onlar riskli bir durum gözlemleseler size danışmaz zaten direk hastaneye gecmesi gerek der seni kırmamak adına teklifte bulunmuş zaten ilk çocuk pek tabi herkes endise eder sizin gibi ama onlar bu durumlara alışık oldugu icin sana acil gibi görünen şeyler onlara oyle gelmiyor tavırları ondan size kırıcı gelmis :)Yani bunun eşle bağımlısı yok şartlar öyle gelişti
Öncelikle soru sormadan direk ön yargı ile cevap vermediginiz için teşekkürlerPeki siz çocuğunuzun ateşi çıkınca müdahale etmediniz mi?
Islak havlu koymak gibi?
Ya da herhangi bir ateş düşürücü vermediniz mi?
Bu gibi durumlarda ateş düşürücü verip geçmezse ıslah havlu yapıyorum.
Ertesi günde doktorumuza götürüyoruz.
Bazen ateş çok inatçı olabiliyor düşmeyince götürüyoruz.
Eviniz çok mu uzak Sağlık kuruluşuna neden ambulans çağırdınız?
39 derece ateş yüksek evet ama her çocuk bebek ateşlenir demek istemişler.
Ve bugünlerde gerçekten çok büyük bir salgın var.
Anneyseniz şart yaratacaksınız,eşim yoktu demeniz de çok saçma geldi. Eşiniz olmayınca hastaneye gidemiyor musunuz ? Biraz rahata düşkün geldiniz bana. Ateş için hiç ambulans aramadım,kaldı ki şikayet edeyim. Sayenizde netten okudum simdi,kulağı ağrıyıp ambulans çağıran varmışMerhaba
İlk müdahale direk hastaneye gitmek vs
Süper bir fikir değil herkesin aklına özelikle her annenin aklına gelebilecek bir şey
Ben her şeyi denedim gün içerisinde
Düsmeyince şartlar da olmayınca mecbur çağırdım ki bu benim hakkim olan hizmet
Ben öncelikle şartları yazdım sadece ateş 39 gördüm diye değil gün içinde zaten vardı müdahale ettim fakat düsmeyince uzak bir noktada da kalınca hanımefendi çağırdımPeki ya sizin bu panik haliniz birisinin canina mal olduysa? İlk mudahale ile kurtulabilecek birisine gec kalindiysa???
Evet bebekler yetiskinlerden daha fazla atese maruz kalabiliyo dusa sokun iki saat arayla bir dolven bir calpol olacak sekilde ates dusurucu verin ates dusmezse iki saat arayla bunlar sirasiyla veriliyor sirkeli su yapin koluna basina koyun ambulans aramak inanilmaz abarti bir durum ve gunduzde dusmediyse cok icinize sinmiyorsa kendiniz gidebilirdiniz ambulans aramak ne biliyomusnuz taksi parasi vermekten kacmak baska bir aciklamasi olamazYani 10 aylık bebek için 39 normal mi?
Hele ki bahsettiğiniz yöntemleri denemiş ve üstüne daha da artmış ateş olarak
Yani saldırmak için bu kadar Zorlamaya gerek yokHanımefedi korkunç ve bencil bir düşünceye sahipsiniz. Evet hakkınız olan hizmet ancak adı üstünde ACİL durumlar için size tanınmış bir hak. Yahu, çocuğunuz gündüzden beri zaten ateşliymiş ateşi düşmemiş, bunu öngörerek hazırlıklı olmanız gerekirdi. Gerçekten acil durumda olan birinin hakkına girmiş olabileceğinizi düşünmüyor musunuz?
Yok gidemiyorum pranga bir bana bir ona takılıAnneyseniz şart yaratacaksınız,eşim yoktu demeniz de çok saçma geldi. Eşiniz olmayınca hastaneye gidemiyor musunuz ? Biraz rahata düşkün geldiniz bana. Ateş için hiç ambulans aramadım,kaldı ki şikayet edeyim. Sayenizde netten okudum simdi,kulağı ağrıyıp ambulans çağıran varmışAmbulans daha acil vakalar için
Olabilir belki o an bende öyle düşündümCanım benim tamam olabilir ama sikayetlik bir durum yok saglıkcı zaten onlar riskli bir durum gözlemleseler size danışmaz zaten direk hastaneye gecmesi gerek der seni kırmamak adına teklifte bulunmuş zaten ilk çocuk pek tabi herkes endise eder sizin gibi ama onlar bu durumlara alışık oldugu icin sana acil gibi görünen şeyler onlara oyle gelmiyor tavırları ondan size kırıcı gelmis :)
Evet şuan salgın bu şekilde.Öncelikle soru sormadan direk ön yargı ile cevap vermediginiz için teşekkürler
.her yolu denedim gün içerisinde ateş yine 38 geçiyordu
Ateş düşürücü verdim 4 saat ara ile
Gece uykuna geçmeden çok agaldi uyumak istemedi ve inliyordu
Ilık duş aldırdım geçmedi ıslak havlu koydum biraz düştü 10 dk ara ile tekrar çıkıyordu
Bulunduğumu yer şehir merkezine çok Uzak lojman hastane taksi durağı çok uzakta kalıyor.
Hiç salgın diş.vs düşünmedim panik yaptım korktum çünkü kardeşim 39 ateş ile havale geçirdi aklıma travma olarak kalmış ateş olunca çok korkuyrum.kisacasi şartları sıraladım durum böle olunca çağırdım
Hastane çok uzakBence siz ateş düşürücü verip,düşmezse kendi imkanlarinizla hastaneye gitmeliydiniz.Her gece kaç bebek atesleniyordur,herkes ambulans arasa acil vakalara ambulans kalmaz
Çok teşekkürler evet gittiğimiz zaman korkunç bir tablo ile karşılaştık hastanedeEvet şuan salgın bu şekilde.
İki çocuğumda da sabaha kadar ateşini düşüremedim.
Hastanede yattılar 7 gün ilk 3 gün hastanede bile ateşi kontrol edemediler inanın.
Yan odamızdaki çocuk ateş düşürücülere o kadar ilaca rağmen havale geçirdi.
Gerçekten şuan çok kötü bir salgın söz konusu.
Zaten dişten o kadar inatçı ateş olmaz.
Bu ateş ara ara tekrarlayabilir.
Sanırım ilk çocuk insan daha çok panik oluyor tabii ki.
Ama ambulansta görevli kişilerde her çocuk ateşlenebilir demek istemişler çok daha ağır vakalara gittikleri için onlar.
Ama tabii sizde merkezden uzak eşiniz nöbetçi çok korkmuşsunuzdur eminim.
Çok geçmiş olsun.
Ates vucudun savunma mekanizmasidir, atesli havale dahi gecirse bir araz kalmaz bebeginizde, beynin salter indirip kaldirmasi gibi dusunebilirsiniz havaleyi.Ben öncelikle şartları yazdım sadece ateş 39 gördüm diye değil gün içinde zaten vardı müdahale ettim fakat düsmeyince uzak bir noktada da kalınca hanımefendi çağırdım
Ayrıca benim bu panik halim ya Allah korusun bebeğime zarar verseydi bu açıdan da ben haklıyım
Merhaba bahsettiniz etken maddeli ilaçları 4 saat ara ile verdim ılık suya soktum düşer gibi oldu fakat yine arttı influenza şüphesi oldu ama negatif çıktıAteşi olan çocuğun ateşini düşürmek için; ağrı kesici ateş düşürücü kullandınız düşmedi ise ) parasetamol ve ibuprofen dozları farklıdır internetten veya prospektüsünden bakın kilosuna uygun olarak verin)
tüm vücudunu başını iyice ıslatarak baştan aşağıya sürekli su dökeceksiniz ve suyun içinde bekleteceksiniz. Ilık suya soktum çıkardım olarak değil. Çırılçıplak soyulan çocuk suyun içerinde beklemeli. Titremeye devam eder, ağlar korkurmadan oyun yapar gibi soğuğa yakın suda oturacak ve sürekli kafasını, vücudunu ıslatacaksınız. Çocuklara normalde erişkinlerdeki gibi iğne ilaç ile ateş düşürülmemesi önerilir. Bol sıvı almasını sağlayıp bir yandan ateşini düşürüp rahatladıktan sonra hastaneye götürün. Ambulansta da sadece ateş düşürücü verecekler.
Siz acile de başvursanız aynı şey yapılacak. Biraz dirençli ateşler kış döneminde tam viral hastalıkların olduğu dönemde en sık acile başvurma dönemi. Ateşi düşmeden yola çıkmaması daha iyi olur. İstanbul Ankarada bir günde sadece bir hastaneye başvuran çocuk hasta sayısı 300-1000 arası ve bunların %90 ı viral hastalık ve ateş nedenli. Yurtdışında acilde bekleme süresi 3-4 saat. Çocukla daha iyi hizmet alabilmek ve aynı zamanda daha çabuk bakılıp eve dönmesini, toparlamasını istiyorsak ateşi evde düşürmeye çalışmak daha mantıklı.
Asla saldırmak gibi bir niyetim yok yanlış anlamayın lütfen. Eminim her anne gibi bebeğiniz için çok endişelenmişsinizdir ama durumunuz ambulans çağırmanızı gerektirecek bir durum değil bunu anlatmaya çalıştım. Dediğim gibi çocuğunuz gündüzden beri ateşliymiş bu durumda hazırlıklı olmanız gerekirdi ve bu kadar acil bir durumsa da eşiniz izin alıp gelmeliydi. Elbette o an panikle aklınıza hiçbir şey gelmediğinden bir sefer aramış olabilirsiniz. Ama siz maalesef ısrarla bunun normal olduğunu savunuyorsunuz..Yani saldırmak için bu kadar Zorlamaya gerek yok
39 u geçen acil nasıl olmuyor
Ben hem ücra bir köşede
Her yöntemi denedim.