- 30 Mart 2009
- 13.987
- 62.770
-
- Konu Sahibi kedimediyedi
Evet ama ben neden riske gireyim bu ateşi ben havale çok korkuyorum cubku kardeşim geçirdi bu ateş ile.
Gündüz bu kadar çok yoktu
4 saat ara ile ilaç verdim ılık duş ıslak bez koydum ilk akla gelen herşeyi düşer sandım çünkü diş sandım
Ama ilaç verdim 1 saat sonra düşmek yerine iyice arttı 39 u geçince bebeğim inledi ne yapacağımı bilemedim
Zaten konu bu bence. Uzakta olduğunuz için taksi parası çok tutar diye ayağınıza ambulans çağırmışsınız.Hastane çok uzak
Ateş düşürücü verdim geceye doğru iyice arttı
Ben ilk defa bir hizmet çağırıyorum
O da bebeğim için
Çünkü prosedür bu. Sağlık bakanlığının ambulans hattını ararsanız, sizi en yakın devlet hastanesine götürür. Siz iyice taksi yerine koymuşsunuz.Evet en yakın hastaneye götüreceklerini söyledi ama orası çok kalabalık ve salgın riski göze almayıp biz kendimiz gittik esim gelince
Gerçekten acil olsa hastane olsun da neresi olursa olsun bi an önce gidelim düşüncesinde olurdu zaten.Çünkü prosedür bu. Sağlık bakanlığının ambulans hattını ararsanız, sizi en yakın devlet hastanesine götürür. Siz iyice taksi yerine koymuşsunuz.
Benim bildiğim lojmanlarda eşi nöbetçi olan için herkes yardıma hazırdır, ambulansın size geldiğinden daha kısa sürerdi.Öncelikle soru sormadan direk ön yargı ile cevap vermediginiz için teşekkürler
.her yolu denedim gün içerisinde ateş yine 38 geçiyordu
Ateş düşürücü verdim 4 saat ara ile
Gece uykuna geçmeden çok agaldi uyumak istemedi ve inliyordu
Ilık duş aldırdım geçmedi ıslak havlu koydum biraz düştü 10 dk ara ile tekrar çıkıyordu
Bulunduğumu yer şehir merkezine çok Uzak lojman hastane taksi durağı çok uzakta kalıyor.
Hiç salgın diş.vs düşünmedim panik yaptım korktum çünkü kardeşim 39 ateş ile havale geçirdi aklıma travma olarak kalmış ateş olunca çok korkuyrum.kisacasi şartları sıraladım durum böle olunca çağırdım
Tabii canım. Benim babam kalp krizi geçirdi. Ambulans en yakın devlet hastanesine götürdü. İlk müdahele devlet hastanesinde yapıldı. Mesaide olmayan bir doktor evinden geldi. Babama balon taktı. Sonra kendi doktoruna yaptığı işlem hakkında bilgi verdi. Acil durumlarda zamanla yarışıyorsun. Hiç öyle şu hastane, bu hastane aklına gelmiyor. Hatırlayın Mustafa Koç kalp krizi geçirdiğinde Beykoz Devlet Hastanesine götürüldü. Kendilerine ait özel hastaneleri varken.Gerçekten acil olsa hastane olsun da neresi olursa olsun bi an önce gidelim düşüncesinde olurdu zaten.
39 ateş hasta bebeklerin yaşadığı bir ateş işte. Biz de kızım 5-6 aylıkken 40 olunca hastaneye gitmiştik. Sarı alan açıp baktılar doktor aç şu çocuğun üstünü al pamuk biraz ıslat başına kol altlarına eklemlerine koy koridorda gez biraz düşür sonra bakıcam dedi yarım saat koridorda bekledik. Bizim için korkunç olsa da bin çeşit hastalık gören doktorlar için bebeğin 39 derece ateşlenmesi basit bi olay genellikle
Ay iyi ki cimer’i belledi insanlar. Canı sıkılan öğretmeni doktoru hemşireyi cimer’e şikayet ediyor. İnsanları rahat bırakın artık.Cimere yazın. Daha etkili oluyor.
Tabii canım. Benim babam kalp krizi geçirdi. Ambulans en yakın devlet hastanesine götürdü. İlk müdahele devlet hastanesinde yapıldı. Mesaide olmayan bir doktor evinden geldi. Babama balon taktı. Sonra kendi doktoruna yaptığı işlem hakkında bilgi verdi. Acil durumlarda zamanla yarışıyorsun. Hiç öyle şu hastane, bu hastane aklına gelmiyor. Hatırlayın Mustafa Koç kalp krizi geçirdiğinde Beykoz Devlet Hastanesine götürüldü. Kendilerine ait özel hastaneleri varken.
Ambulans saçma ama hastaneye götürmek gerekir diye düşünüyorum. Ateş havaleye kadar gidiyor beyinde kalıcı hasar bile bırakabilir. Daha büyük bir hastalık yüzünden ateşlenmiş olabilir vs. Uzun süre geçmeyen ateş beni de endişelendirirdi.Baska bir ilac denenir, islak bezle silinir cocuk vs vs. Acile gittiginizde cok farkli bir sey yapilmiyor, ates dusurucu ve soguk dus. Bunun icin ambulans cagirmayi 40 yil dusunsem aklima gelmez
Ben askeri şikayet etmiştim üst seviyeAy iyi ki cimer’i belledi insanlar. Canı sıkılan öğretmeni doktoru hemşireyi cimer’e şikayet ediyor. İnsanları rahat bırakın artık.
Beyinde hasar birakan atesli havale degil, soguk havaleAmbulans saçma ama hastaneye götürmek gerekir diye düşünüyorum. Ateş havaleye kadar gidiyor beyinde kalıcı hasar bile bırakabilir. Daha büyük bir hastalık yüzünden ateşlenmiş olabilir vs. Uzun süre geçmeyen ateş beni de endişelendirirdi.
Ateşli havalede böyle riskler yok. Ateşle ilgili ne yazık kş toplum olarak bilinçsizizAmbulans saçma ama hastaneye götürmek gerekir diye düşünüyorum. Ateş havaleye kadar gidiyor beyinde kalıcı hasar bile bırakabilir. Daha büyük bir hastalık yüzünden ateşlenmiş olabilir vs. Uzun süre geçmeyen ateş beni de endişelendirirdi.
Çoğu özel hastane devlet hastanesi kadar donanımlı değil. Belki ondan olabilir.Bazı durumlarda özel hastahane kabul etmiyor ben kanama ile evden çıktım bak yine ambulans aklıma gelmiyor en yakın özel hastahaneye gittim almadilar mide kanaması şüphen var doğru araştırmaya git dedi oda yakindi orada hiç beklemediler hemen kan alındı serum takıldı sonuç geldi 2. Serum 2. Kan ve 3. Serum ile çıktım 7 8 saat kalmıştım
Ateş varsa ztn en çok vaka gören pandemi en doğrusu sorun nerede anlamadim
Benim annem zaten benim çocuğa bakmıyorAslında büyükler korkutuyor bizi. Annem mesela ateşliyse yanında ben yoksam kalamıyor çocuğun yanında. Telaşlanıyorum diyor. Kırk dereceyi görünce kadını. Tansiyonu düşüyor resmen.
Hanımefendi çocuk gündüzden atesliyse gece de eşiniz göreve gidiyorsa azıcık bilinçli ve birazcık evhamli bir anne şunlardan birini yapardıŞöyle söyleyeyim 20 sayfadır yazıyorum:)
Eşim nöbette olunca
Bulunduğumuz yer ücra bir yer
Gün içerisinde ateş düşer gibi oldu
Ama gece olunca 1 saat önce den ateş düşürücü içmesine rağmen uyku hali ve inleme sesi duyunca tedirgin oldum panik yaptım
İlk aklıma gelen oldu
Çocuğu sürekli takip eden bir doktor yokmuş. Her ay farklı doktora götürüyormuş. Bence zaten en büyük hatayı burda yapıyor. Çocuğun gelişim hikayesine bir doktor hakim olmalı. Kızım doğduğunda doktor “ilk bir sene çok önemli” dedi. İzlem kitapçığımıza her ay not aldı. Aşılarını oldu mu? Boyu kilosu kaç? Baş çevre ölçümü ne? Mama mı alıyor, ek gıda mı? Poposunda yapışıklık var mı? Bıngıldağı kapandı mı?.. Bunun gibi bir sürü şeyi takip etti.2-cocugu sürekli takip eden doktora danismak,önerdiği tedbirleri gündüzden alıp hazırlıklı olmak
İyi doktor düzenli muayene demek, para harcamak demek...Baksana kadın çocugunun havale gecirmek üzere olduğunu düşünürken bile taksi çağırmak yerine ambulans çağırıp bı de beğendiği devlet aciline değil de başka devlet aciline götürmek istediler diye şikayeti dusunuyor....Hiç zannetmiyorum o çocuğun düzenli takip edildigini...Derdi gerçekten çocugu olan, panik olmuş, zor durumda cahil ve yoksul bir insan bile o ambulans nereye götürse giderdi, Allah razı olsun derdi zaten...Ama niyet iyi değil...Allah hem o zavallı çocuğun hem de boyleleriyle uğraşmak zorunda kalan sağlıkçıların yardımcısı olsun ne diyeyimÇocuğu sürekli takip eden bir doktor yokmuş. Her ay farklı doktora götürüyormuş. Bence zaten en büyük hatayı burda yapıyor. Çocuğun gelişim hikayesine bir doktor hakim olmalı. Kızım doğduğunda doktor “ilk bir sene çok önemli” dedi. İzlem kitapçığımıza her ay not aldı. Aşılarını oldu mu? Boyu kilosu kaç? Baş çevre ölçümü ne? Mama mı alıyor, ek gıda mı? Poposunda yapışıklık var mı? Bıngıldağı kapandı mı?.. Bunun gibi bir sürü şeyi takip etti.
Evet 39 u geçince hem inleme hem aniden uykuda sıçrama ben zaten bunları görünce üstüne daha artınca eşimi bile beklemedim