Şikayet edilmeli mi???

Havale hakkında birşey bilmediğiniz çok açık
Yengem dr, kendi cocugu bir kac aylıkken 40 derece de havale gecirdi, zaten sınır 38 39 imiş yanı bu rakama dikkat edilmesi gerektigini drlar da soyluyor, benım bılgım bu yonde, kendi bildigini acıklar mısın aydınlanmıs oluruz

İyi doktor düzenli muayene demek, para harcamak demek...Baksana kadın çocugunun havale gecirmek üzere olduğunu düşünürken bile taksi çağırmak yerine ambulans çağırıp bı de beğendiği devlet aciline değil de başka devlet aciline götürmek istediler diye şikayeti dusunuyor....Hiç zannetmiyorum o çocuğun düzenli takip edildigini...Derdi gerçekten çocugu olan, panik olmuş, zor durumda cahil ve yoksul bir insan bile o ambulans nereye götürse giderdi, Allah razı olsun derdi zaten...Ama niyet iyi değil...Allah hem o zavallı çocuğun hem de boyleleriyle uğraşmak zorunda kalan sağlıkçıların yardımcısı olsun ne diyeyim

Ben de her ay duzenli gittigi bir doktor nasil olmaz'in saskinligini yasiyorum. Benim 1 yasindaki kopegimi bile 6 haftaliktan beri ayni veteriner duzenli takip ediyor. Ona ragmen direncli deri enfeksiyonu 2 ay boyunca gecmedigi icin butun alternatifleri denedikten sonra antibiyotik verdi veterinerimiz, yine de ikinci bir gorus almadan antibiyotik kullandirmak istemedik ve deri hastaliklarinda uzmanlasmis baska bir veteriner gorusu aldik ve o da kullanilmasi gerektigini teyitleyince kullanmak zorunda kaldik. Can bu cunku.

Konu sahibi minicik bebek icin antibiyotikleri, agri kesicileri havada ucusturmus. Sonra gelsin coklu antibiyotik direncleri, ates durucu direncleri...

Herkes yazmış benim yazacağımı da yazan olmuştur ama tutamadım kendimi. Ateşli bebek için her ne olursa olsun ambulans çağırılmaz. Ayrıca ambulans geldiyse sizin istediğiniz hastaneye değil duruma uygun en yakın hastaneye götürür. İstediği hastaneye gidecek olan taksiyle gider. Ya da komşulardan samimi olan kişilerden rica edilir. İnsanları boşuna meşgul etmişsiniz
Hayir zaten cocugu havale gecircek diye korkan anne o an hastane pazarligi yapmaz.Aklina gelmez.

Ben de her ay duzenli gittigi bir doktor nasil olmaz'in saskinligini yasiyorum. Benim 1 yasindaki kopegimi bile 6 haftaliktan beri ayni veteriner duzenli takip ediyor. Ona ragmen direncli deri enfeksiyonu 2 ay boyunca gecmedigi icin butun alternatifleri denedikten sonra antibiyotik verdi veterinerimiz, yine de ikinci bir gorus almadan antibiyotik kullandirmak istemedik ve deri hastaliklarinda uzmanlasmis baska bir veteriner gorusu aldik ve o da kullanilmasi gerektigini teyitleyince kullanmak zorunda kaldik. Can bu cunku.

Konu sahibi minicik bebek icin antibiyotikleri, agri kesicileri havada ucusturmus. Sonra gelsin coklu antibiyotik direncleri, ates durucu direncleri...
Ben konu sahibinin hayati boyunca bu çocuğun sağlığı ve eğitimiyle ilgili tüm konularda hem olabildiğince tedbirsiz , ihmalkar ve bilinçsiz davranmaya ısrarla devam edip hem de sırf kendisi yuzunden doğacak butun kötü sonuclarda hunharca şikayet edip suclayacagi binlerce insan bulabileceginden eminim.... Burda verdiği bütün yanıtlar bu yönde kendisine güvenimi sağladı sahsen...

Bişey sorucam peki biz sosyal hizmetleri arayıp şikayet edebilir miyiz bu kadını? Çocuk aleni ihmal ediliyor çünkü? Sadece soruyorum, tıpkı konu başlığı gibi....

Ben konu sahibinin hayati boyunca bu çocuğun sağlığı ve eğitimiyle ilgili tüm konularda hem olabildiğince tedbirsiz , ihmalkar ve bilinçsiz davranmaya ısrarla devam edip hem de sırf kendisi yuzunden doğacak butun kötü sonuclarda hunharca şikayet edip suclayacagi binlerce insan bulabileceginden eminim.... Burda verdiği bütün yanıtlar bu yönde kendisine güvenimi sağladı sahsen...

Bişey sorucam peki biz sosyal hizmetleri arayıp şikayet edebilir miyiz bu kadını? Çocuk aleni ihmal ediliyor çünkü? Sadece soruyorum, tıpkı konu başlığı gibi....
Piraye saglik ocaklari bile ilgileniyor. Verdikleri tarihlerde goturuyorsun, boy kilo bakiyorlar. Gecen hafta kizimi goturdum, agladigi icin randevu saatinden önce aldi doktor. Ertesi gun icime sinmedi diye cocuk doktorumuza goturdum, birebir ayni teshisi koydu cocuk doktoruda.
Gunduz atesi olan cocuk neden doktora goturulmez orasi da cok sacma. Ates birkez yukselince devami gelecek demektir

Kesinlikle dogru. Ben bastan konuya parca parca cok yazdim ama benim de bir butun olarak anlatmak istedigim buydu 😊

Her meslek grublarinda işini layıkıyla yapan olduğu gibi yapmayanlarda var ne yazık ki.Sikayet edilen yer hangi birim olursa olsun önce kendi açılarından ilgili şikayeti ve konu ile alakalı şahsın hal ve hareketlerini değerlendirip ona göre bir degerlendirme zaten yapmaktalar.( Biri canı sıkılan şikayet ediyor yazmış ta ona binaen yazdım)

Piraye saglik ocaklari bile ilgileniyor. Verdikleri tarihlerde goturuyorsun, boy kilo bakiyorlar. Gecen hafta kizimi goturdum, agladigi icin randevu saatinden önce aldi doktor. Ertesi gun icime sinmedi diye cocuk doktorumuza goturdum, birebir ayni teshisi koydu cocuk doktoruda.
Gunduz atesi olan cocuk neden doktora goturulmez orasi da cok sacma. Ates birkez yukselince devami gelecek demektir
Bence de en saçma kısim bu...Çocuğun sabahtan hasta olduğu ateşlendiği belli, babanın gece görevli olduğu da belli, bir de çok evhamliyim, travmalarım var diyen bir kadın niye sabahtan en azindan bir aso ya, eczaneye uğramaz, en azından bir araç temini saglamaz ki?

Bunların hiçbirini dusunemeyecek kadar bilinçsiz ve tedbirsizseniz zaten ben sizin evde çocuğunuza da doğru tekniklerle ilaç , kompres , duş vs...uygulayabildiginizi de zannetmiyorum...
tespitiniz ne yazık ki çok doğru çünkü 37,5 ateşle çocuğa 4 saatte bir ateş düşürücü vermiş :KK43:

Zaten konu bu bence. Uzakta olduğunuz için taksi parası çok tutar diye ayağınıza ambulans çağırmışsınız.
Bir de şöyle düşünün ama belki gerçekten taksiye verecek parası yoktu? Uzakmış ya hani baya evi. Şikayet kısmı saçma ama götürelim demişler zaten neyini şikayet edeceksin ki?

Madem eşiniz gelince araba ile gitme imkanı vardı neden ambulans çağırdınız. Benim çocuklarım da atesşleniyor, kendimiz gidiyoruz. Bunun için ambulans çağırmak gereksiz.

Bebekler ateşe karşı dirençli olabiliyorlar. Her bebeğin ateşi 39-40 çıkar ve bişey olmaz. Ateş düşürücü veya fitille düşer. Evde kıyafetleri çıkarır camı açarsın düşer. ılık duş yada balkonda bir süre durmayla ateş düşer. Eğerki bunları yapmana rağmen ateş düşmüyorsa sıkıntıdır. O zaman telaşlanıp ambulans çağırılabilir. Ateş bir kısır döngüdür 3-4 gün sürer her ateşi çıkan bebek hastanede yatsa ayvayı yerdik. Kaldıki hastaneler salgın yeri bu yüzdende uzak durmakta fayda var. Gelen ekiplerde bunu biliyor. Aile hekimleride gitmeyin diyorlar. Daha ne olsun.

Ben atesin kac oldugunu kacirmisim, ambulansi mesgul edecegine, sagli calisanlarini sikayet etmeyi dusunecegine gidip anksiyetesini tedavj ettirsin konu sahibi 😱
Yok kız ne anksiyetesi? Anksiyeteli bir anne böyle bir durumda sabahtan 50 tane önlem alır, interneti açıp okumadık araştırmadık makale bırakmaz, gece babayı da ise yollamaz veya aracı kapida hazır bulundururdu...sabahtan hasta olan çocuğa gunduzden rasgele ilaç verip, gece ambulans aramak , gelen ambulansı da şikayet etmek bambaşka birsey...anksiyete filan degil

Ben atesin kac oldugunu kacirmisim, ambulansi mesgul edecegine, sagli calisanlarini sikayet etmeyi dusunecegine gidip anksiyetesini tedavj ettirsin konu sahibi 😱
aşağıdaki yoruma katılıyorum anksiyete olsa yerinde duramaz, gelen aambulans hangi hastaneye götürürse götürsün kabul ederdi, kendimden biliyorum paniklediğimde 2sn yerimde duramıyorum
ne şartta ne koşulda olursa olsun o anda aksiyon almam gerekiyor
ama konu sahibinin yaşadığı ne, kafası nasıl çalışıyor ona tanım bulamıyorum işte

Yok kız ne anksiyetesi? Anksiyeteli bir anne böyle bir durumda sabahtan 50 tane önlem alır, interneti açıp okumadık araştırmadık makale bırakmaz, gece babayı da ise yollamaz veya aracı kapida hazır bulundururdu...sabahtan hasta olan çocuğa gunduzden rasgele ilaç verip, gece ambulans aramak , gelen ambulansı da şikayet etmek bambaşka birsey...anksiyete filan degil

X