Şikayet edilmeli mi???

Bir de şöyle düşünün ama belki gerçekten taksiye verecek parası yoktu? Uzakmış ya hani baya evi. Şikayet kısmı saçma ama götürelim demişler zaten neyini şikayet edeceksin ki?
Belki gerçekten parası yoktu, lojmanda oturuyor ama komşularla iletişimi yok kimsenin kapısını çalmıyor, ambulans hastaneye götürecek ama kalabalık hastane diye istemiyor, ambulans geldiği sırada eşi geliyor eve, eşinin eve gelmesi yakın saatte ambulans çağırılıyor, arabaları ile istedikleri hastaneye gidiyorlar, çocuk rahatsız araba bende kalsın demiyor eşine, 7 Aralık tan beri rahatsız olan çocuğunu gündüz saatlerinde çocuk doktoruna değil acil servise götürüyor. Kendisinden dolayı olan bu kadar olumsuzluğun sorumlusu da 112 görevlileri, şikayet etmesi normal.
İnsanlar başkalarına sarmadan önce kendini eleştirmeli. Hep bana hep bana diye bir dünya yok.

Aslında basit bir googla araması ile de havele ile ilgili bilgiye ulaşmak mümkün ama benim çevremdeki doktorlar, havalenin ateşin yüksekliğinden çok ani çıkıp inmesi ve genetik faktörlerle alakalı olduğunu söylüyor. Yani 37,5 la havale geçirebileceği gibi 40 derece ile geçirmeyebilir.
Sizin dediğinize göre her 40 derece olan bebek/çocuk havale geçirmeli

Ates için ambulans aranmaz ama gelmişler bir de şikayet edeyim mi diyorsunuz, ilginç gerçekten. Ateş için evde yapılacakları yaparsınız olmuyorsa hastaneye gidebilirsiniz, eşiniz yoksa taksi ile gidebilirsiniz. Ambulans kimsenin özel aracı değildir, gerçek acil vakalar icindir. Her çocuk farklıdır yatkınlığı varsa havale geçirecek olan çocuk 37 derece ateşle bile geçirebilir. Ayrıca ambulans çağırmak bir hak değil gerçek acil durumlar için cagrilmali; maalesef sistem nedeniyle polikliniğe gidebilecek vakalar ambulans çağırmayı hak olarak görüyor, ne yazık.

Son düzenleme:
Ben genel olarak konusmadım bıldigime gore yorumladım, dediginiz gibi genetikle alakalı birsey olabılır 40 yuksek ayrıca google a baktıgımda soyle yazıyor
Her çocuğun ateşe direnci farklı, bedenler 38 dereceye dayanamazken bazı bedenlere 40 derece bile dayanılabilir bir derece olabilir. Alt sınır 38-38.5 derecedir. Vücut ateşi 37.3 dereceden sonra hızla yükseliyorsa havale tehlikesi yaklaşmakta doktora başvurulması gerekiyor

Yanlıs bılgı degılde genetık oldugu ıcın kesın konusmamak gerek orada haklısınız

Bu dogru bilgi. 38,5 ile havale geciren cocuk biliyorum. Onemli olan hizli inip cikmasi

39 derece ateş bebeklerde sıkça karşılaşılan bir durum. Normal şartlarda ateş düşürücülerle bir gün beklenir ve eğer ısrarcı bir ateş ise doktora gidilir.
Ayrıca zaten çocuğunuzda belirli bir hastalık var ise kadının sormasına gerek kalmadan siz söylemiş olurdunuz onlarda bunu bildikleri için ekstra sormamışlardır.
Siz acemi olabilirsiniz ama onlar değil ve bebeğin genel durumunda bir sıkıntı görmedikleri için fikir beyan etmişler.
Diğer arkadaşların dediğine katılıyorum bebeğinizde aksi başka bir belirti yok ise ateşi 39 dereceye çıktı diye ambulans çağırmanız abes olmuş. Kaldı ki bu konuda sizi eve bağlayıp gidemezsiniz yada götürmeyiz dememişler siz salgın hastalık var vs. deyip bu şekilde tercih etmişsiniz tutup bu tercihinizin suçunu onlara atıp şikayet etmeniz de ayrıca saçma ve yanlış olur.

Ateşolcerdeki rakam tek başına anlamlı değil yani, çocuğun vücut dili, eşlik eden sağlık sorunu, genetik yatkınlık vs. Hepsi birlikte değerlendirilmeli. 38 derece tehlikeli değil de diyemeyiz, 40 derece tehlikelidir de diyemeyiz.
Benim iki çocuğum var. Bazen 38 derece ateşte halsiz yatarken bazen 39 derecede hoplayıp zıplıyor

7 Aralık tan beri rahatsız olan çocuğunu gündüz saatlerinde çocuk doktoruna değil acil servise götürüyor.
Benim anladığım olay 7 Aralık’ta cerayan etmiş. Hatta o gün başlık açmış. Daha sonra şikayet etsem mi diye düşünüyor.

Bence bi sonuç çıkacağını sanmıyorum. Şükür ki bebeğinizde bu tavırdan kaynaklı sağlık problemi yok

Yok çocuk zaten 7 aralıktan beri hastaymış, benim anladığım çocuk 10 günden fazladır hasta olmasına rağmen gerekli tedaviyi görmediği ve ihmal edildigi için bu hafta korkudan ambulans cagrilmis, ertesi gün de bu şikayet başlığı acilmis

10 gün düşünmüş, şöyle olsaydı böyle olurdu, belki şöyle belki böyle diye sonra aklına şikayet etmek gelmiş. 7 Aralık da da zaten çocuk doktoruna değil acil servise götürmüş çocuğu.

Çocuk doktoruna değil acil servise götürmüş çocuğu ve yine serum takmadılar diyor önceki konusunda.

Bu ayrıntıları bilmiyodum açıkcası. Zaten dediğim gibi şikayet etmelik bir durum yok. Ben sadece neden ambulans çağırdığına dair bir fikir yürütmüştüm.

Bir de şöyle düşünün ama belki gerçekten taksiye verecek parası yoktu? Uzakmış ya hani baya evi. Şikayet kısmı saçma ama götürelim demişler zaten neyini şikayet edeceksin ki?
38 ateşe de ambulans çağrılmaz ama. Kanaması mı var, felç mi geçiriyor, düştü beğin kanamasımı geçiriyor, kalbi mi tekledi vs de ambulans çağırılıyor bir de görevli yi şikayet Etsem mi diye soruyor. İnanışmaz egoistçe tavır

Taksiye atlayıp gitseydiniz, ambulans daha çok inme,pıhtı atması, kalp krizi, kişininm bilincini kaybettiği yada nefe alamadığı durumlar, boğulma, yaralanmalı ev yada trafik kazaları için çağırılır.

Bu mesajınızla siz hekimleri hedef almış oldunuz yalnız
Siz saldırı şeklinde ki cevaplarınız dikkatimi çekti aslında a bu forumda o kadar loserlik var ki
Siz sanırım en dibisiniz yoksa diğer üyeler ben kabul etmesem de bir şekil uyarı niteliği yazmışlar
Ama siz sanırım biri sizi faza getirmiş burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…