- 31 Mart 2007
- 4.676
- 5.209
-
- Konu Sahibi kedimediyedi
Tamam şimdi sizin gibi cevap veriyorum ya eşiniz ambulanstan önce gelseydi, ya çocuğunuzun ateşi ambulans gelene kadar düşseydi, ya ambulans size gelirken kaza yapsaydı. Sizin söylediklerinizden bir farkı yok bunların. Ayrıca eşiniz tepki vereceksen o an verseydin demiş size, tepki verilecek bir durum olsa o an eşiniz de tepki verirdi. Bu konuda eşinizden de destek alamamışken burada yapılan yorumlara karşı tepkileriniz gerçekten üzücü. Herkesin çocuğu ilk önce kendine kıymetlidir, yine de ben ben ben diyerek ortalığı kırıp dökmek çok da hoş değil.Evet ikimiz de çok ağır gecirdik.
Evet eşim çıkacağımız zaman geldi ama gelmeyedebilirdi işi geregi geç dönüyor ne zaman döneceğini kestiremedim
39 dereceye bir anda çıkmamıştır ateş diye tahmin ediyorum. Ateşle ilgili olumsuz bir durumunuz varsa ve yine doğuştan bir rahatsızlıgi varsa bebeğinizin, önceden hastaneye gitmeliydiniz. Ateş için ambulans çağırmak gereksiz geldi bana. Hadi bir anda panik yaptınız taksi ile de gidebilirdinizMerhabalar,
Bir konu hakkında kararsız kaldım aslinda belli ama ben yine de sormak istedim şimdiden herkese teşekkürler..
Geçen günlerde eşim nöbette iken
Bebeğimin ateşi 39 geçince 112 aradım
2 tane kadın ekip geldi
O an hem uyskuzkuktan hem bebeğimin ateşinden ilk bebek acemiliği ile dikkat edemedim
Bana bu ateşin normal olduğunu ,kendisinin de bebeğinin zaman zaman ateşinin çıktığını!! Gibi esnaf ağzıyla konuştu.bbegimde kronik, doğumsal herhangi bir rahatsızlık var mı yok mu sormadan bunun normal olduğunu söyledi. sizi götüreyim ama ateş normal bebeklerde siz bilirsiniz gibi yarim yamalak cevaplar verip, götürmemek için kırk takla atti attı diyorum çünkü ozlelikle biri çok baskındı dger kadın geri planda kaldı. evet geçmiş bitmiş ama şimdi düşününce ne kadar sinir bozucu bir durum olduğunu anladım
Sizce şikayet edilmeli mi?
Cevap: Ok en cefakar anne sensin anladık ahssjsksjjssjAtesli cocuk icin ambulans cagirmamak gerektiğini bilmek icin alim olmaya gerek yok ki. Benimde 4 yasinda kisim 1 haftadir hasta. 39.9 u gordum ates olcerde. Yinede ambilans cagirmadim.
Ne alaka? Babasının hatrına mı geldiler sanki? Ateşin ya başka sebebi varsa? Ayrıca sğalık hakkı yasal bi hak,maaş alıyorlar karşılığında.Şikayet hakkımızda var, kimse muayene etmeden laf edemezBir bildiği mutlaka vardır, ota b*ka şikayet edip insanları mesleğinden soğutmayın.
Ayağınıza gelinmiş, kontrol edilmiş size fikrini söylemiş.
39 derece ateş için ambulans ile ayağınıza gelinmesi de bence çok abartı.
Büyük olaylar bu tip şikayetler nedeniyle önemsiz kalıyor.
Çağırma hakkınız var buradaki bazı şahısları dinlerseniz cocuk havale gecirir ömür boyu derdi size kalırGün içinde çok ateşi vardı ateş düşürücü verdim
Ilık suya soktum vs ateş düşürücü herşeyi yaptım anlık düşüyor 10 dk sonra tekrar çıkıyordu
39 ilaca rağmen düşmedi tek olunca da çağırmak zorunda kaldım
Eften puften değil ki
Olay imkan mı?Diyelim ki imkanım yok?
Eee
Ne alaka? Babasının hatrına mı geldiler sanki? Ateşin ya başka sebebi varsa? Ayrıca sğalık hakkı yasal bi hak,maaş alıyorlar karşılığında.Şikayet hakkımızda var, kimse muayene etmeden laf edemez
Atesin baska sebebini att mi bulacak? Muayeneyi att mi yapacak?Ne alaka? Babasının hatrına mı geldiler sanki? Ateşin ya başka sebebi varsa? Ayrıca sğalık hakkı yasal bi hak,maaş alıyorlar karşılığında.Şikayet hakkımızda var, kimse muayene etmeden laf edemez
Ayrıca da on aylık çocuğa her ateşte sürekli ateş düşürücü vermek, antibiyotik vermek zarardır. Siz ateşten daha çok zarar veriyorsunuz. O ateş düşürücüler çok da masum değil. Dolven karın zarını inceltip iç kanamaya sebep olabiliyor mesela. Ayrıca uzun süre kullanımda böbrekte birikme yapıyor. Karaciğere hasar bırakıyor.Ok en cefakar anne sensin tüh önce seni dinleseydim
Ayrıca da on aylık çocuğa her ateşte sürekli ateş düşürücü vermek, antibiyotik vermek zarardır. Siz ateşten daha çok zarar veriyorsunuz. O ateş düşürücüler çok da masum değil. Dolven karın zarını inceltip iç kanamaya sebep olabiliyor mesela. Ayrıca uzun süre kullanımda böbrekte birikme yapıyor. Karaciğere hasar bırakıyor.
Yüksek ateş vücudun savaşıdır. Bağışıklığa katkısı vardır. Siz 37-38 derecelerde ateş düşürücüye sarılırsanız 3 sene sonra ateş düşürücülere direnç kazanınca ne yapacaksınız?
Ben 39dan önce ateşi düşürmem. 39dan sonra da çocuğun genel durumuna göre veririm. İlk antibiyotiğini 3 yaşında kullandı. Öncesinde doktoru ateşi 3 gün sürerse bekle dediği için 3 günde düşmezse doktora gidip kan tahlilinde enfeksiyon var mı bakıp antibiyotik kullandırdık.
Zamanla çocuğunuzu tanıyorsunuz. Benim oğlum ateşe dirençli havale geçmişi bizde yok. Dolayısıyla ateşte inlemiyorsa titremiyorsa vermiyorum.Bize doktorumuz sınır olarak 38.5 dedi. Derecede onu görmeden ilaç vermiyorum.
İsim vermeyeyim ama iki ateş düşürücüyü dönüşümlü veriyorum.
Bizde geçen aylarda hasta oldu çocuk. Bir doktora gittim sırf evime yakın diye.
Antibiyotik verdi. Kullanmazsan zatürre olur dedi.
Kullanmadım yine de. Kendi doktorumuzla görüştüm, gerek yok dedi.
Ben de antibiyotik kullanmak istemiyorum.
Bir de bende 3 gün ateş sürerse doktora yazıyorum.
İlk günde yazsam sonuç değişmiyor çünkü. Doktor aynı şeyi söylüyor. "38.5'u geçerse ilaç verin, 3 günden fazla sürerse gelin."
Zamanla çocuğunuzu tanıyorsunuz. Benim oğlum ateşe dirençli havale geçmişi bizde yok. Dolayısıyla ateşte inlemiyorsa titremiyorsa vermiyorum.
Ama arkadaşımın oğlu 38de havale geçirdi. O 37,5 u geçirmez doktoru da böyle söyledi.
Dediğim gibi geçen hafta hastaydı. 40ları, hatta 41i gördüm. O noktada da zaten taksiyle hastaneye gittik.
Ben çok korkmam ateşten.Evet tanıyorsun.
Ben ateşten korkuyorum.
Ama korkum ya ben uyurken bir anda fırlarsa
Çünkü 10 dk da bir anda fırladığı oluyor.
Bir diğer endişem ise ateş yüksekliği değil düşüklüğü
En son hasta olduğunda vücut sıcaklığı 35e kadar düştü.
kalın giydirdik, ben soyundum sarıldım, battaniye vs yok ısıtamadık asla çocuğu
ateşten daha çok korkmuştum, baya paniklemiştim.
10 aylik bebegin duzenli gorundugu cocuk doktoru yok mu? Benim bebegim 11 aylik. size bana üniversite hastanesinin acil servisinde ve cocuk izlem polikliniğinde verilen bilgileri paylaşayım. Cocugun atesi varsa once dogal yollar ile gecirmeye calisacaksiniz, ilik duş, ince giydirme vs. Bu sirada ates takibi yapacaksiniz, atesini olcup, yazmalisiniz bunu acil servise gidince paylasacaksiniz, ates takibini evde yaptiginiz icin isiniz daha hizli yuruyecek. Eger ates dusmuyorsa(38.5) "ates dusurucu icirmeden" direkt acile basvurun. Ates dusurucu verildiginde, cocugun atesinin neden ciktigini anlayamiyorlarmis. Ayrica 10 aylik cocuga serum takilmasini beklemeyin. Damaryolu bulmalari bile gercekten cok zor.Ya hu asıl siz bence gereksiz dediğim dedik yapıyorsunuz
Bebeğimin ateşi tehlikeli olsaydı o an ne olacaktı kendiniz diyorsunuz ucunda can olan hizmet
Ben çok korkmam ateşten.
Ateşten olan havale çocuğa hasar bırakmıyor.
Sakin kalıp yan yatırıp beklemek gerektiğini biliyorum.
Ben ateşli olduğunda mesela gece de çıplak yatırırım külot atlet uyur. Ayağı üşüse de örtmem. Annem kızıyor mesela eski insan illa gece örtecek. O şekilde ateşli uyuduğu çok olur. Beş yaşında ateşten büyğk bir sorun yaşamadım. Aslında büyükler korkutuyor bizi. Annem mesela ateşliyse yanında ben yoksam kalamıyor çocuğun yanında. Telaşlanıyorum diyor. Kırk dereceyi görünce kadını. Tansiyonu düşüyor resmen. Ben daha sakinim bu konuda. Çünkü çocuğumun iki doktoru da ateş konusunda rahatlatıyorlar beni
Benim kız 7 aylıkken korona oldu. Özelde serum taktı doktorumuz. Allah razı olsun. Çok rahatlatmıştı çocuğumu.10 aylik cocuga serum takilmasini beklemeyin. Damaryolu bulmalari bile gercekten cok zor.
Kızımın azı dişleri çıkıyor. O da ağrı yapıyor. Doktor “2 yaşından önce antibiyotik vermem” dedi.ilk antibiyotiğini 3 yaşında kullandı. Öncesinde doktoru ateşi 3 gün sürerse bekle dediği için 3 günde düşmezse doktora gidip kan tahlilinde enfeksiyon var mı bakıp antibiyotik kullandırdık.