- 24 Haziran 2011
- 23.265
- 48.183
- Konu Sahibi kedimediyedi
Ciddi ciddi ateş için ambulans mı çağırdınız
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim kız 7 aylıkken korona oldu. Özelde serum taktı doktorumuz. Allah razı olsun. Çok rahatlatmıştı çocuğumu.
Kızımın azı dişleri çıkıyor. O da ağrı yapıyor. Doktor “2 yaşından önce antibiyotik vermem” dedi.
Bence konu sahibi çağrı merkezini aradığında “çocuğum havale geçiriyor. Bilinci kapalı” filan dedi. Sağlık ekipleri geldiklerinde yüksek ateş dışında bir semptom görmeyince müdahale etmediler. Gelenler sonuçta hemşire değil mi? Hastaneye kendi götürse daha etkili. Hatta ben acil durumlarda nöbetci çocuk doktoru olan özel bir hastane var Antalya’da. Her hastanede olmuyor. Oraya götürüyorum.
Merhaba konuyla alakasız ama hangi kremi kullanıyorsunuz adı ne birde kökten çözüyor mu yoksa kremi bırakınca yeniden mi nüksediyor, benim kafamda da egzama varBenimde saçımdaki egzama lezyonları çoğaldı.
Banyo yapsam kremimi sürsem geçecek
Ama ben ambulans çağırmak istiyorum.
Çünkü yasal hakkım.
Benim vergilerimle ödeniyor maaşlar. (!)
EvetCiddi ciddi ateş için ambulans mı çağırdınız
Ben aşı zamanı ateşlendiginde hiç aklıma gelmedi acile bile.gitmedimEvet 39 ateş bazı çocuklarda havaleye sebep olurken bazılarında normaldir.
Böyle durumlarda ambulanstan ziyade taksiyle güven duyduğunuz hastaneye gitmek daha mantıklı. Hem çağırıp hem gitmemişsiniz çünkü o anlamda da hatalı gördüm sizi.
TeşekürlerYani tuhaf. Şurada 19 sayfa dolusu kadın laf anlatmaya çalışıyor size. Ama inatla bildiğinizi okuyorsunuz. Bayanlara gerçekten hayran kaldım hepsi bir sabırla laf anlatıyor ancak maalesef. Bir söz var, İmam Şafiî ye ait. 40 alimi bir delille yendim, bir cahili 40 delille yenemedim diye. Sözün vücut bulmuş haline dönmüş durum. Geçmiş olsun sizlere de umarım çocuğunuz iyidir. Ancak artık önceliğiniz taksi olmalı.
İlaca rağmen düşmedi iyice arttı ateşBebekler ateşlenir. Duşa sokarsın. Düşmezse calpol dolven verirsin. Geçer. 3 günden uzun sürerse döküntü ishal kusma vs olursa doktora götürürsün araştırılır. Sadece bir kez çıkan 39 için doktora gidilmez.
Gidilecekse bile ambulansla gidilmez.
Yani şimdi egzama ile bebekte yüksek ateş kıyaslaması yapmanız bir anne olarak sizi kınıyorumBenimde saçımdaki egzama lezyonları çoğaldı.
Banyo yapsam kremimi sürsem geçecek
Ama ben ambulans çağırmak istiyorum.
Çünkü yasal hakkım.
Benim vergilerimle ödeniyor maaşlar. (!)
Farklı bir atestiAyrıca da on aylık çocuğa her ateşte sürekli ateş düşürücü vermek, antibiyotik vermek zarardır. Siz ateşten daha çok zarar veriyorsunuz. O ateş düşürücüler çok da masum değil. Dolven karın zarını inceltip iç kanamaya sebep olabiliyor mesela. Ayrıca uzun süre kullanımda böbrekte birikme yapıyor. Karaciğere hasar bırakıyor.
Yüksek ateş vücudun savaşıdır. Bağışıklığa katkısı vardır. Siz 37-38 derecelerde ateş düşürücüye sarılırsanız 3 sene sonra ateş düşürücülere direnç kazanınca ne yapacaksınız?
Ben 39dan önce ateşi düşürmem. 39dan sonra da çocuğun genel durumuna göre veririm. İlk antibiyotiğini 3 yaşında kullandı. Öncesinde doktoru ateşi 3 gün sürerse bekle dediği için 3 günde düşmezse doktora gidip kan tahlilinde enfeksiyon var mı bakıp antibiyotik kullandırdık.
acaba ates dusmusmuydu onlar geldiginde yani atesi normal demis ya hani. 39 yuksek atestirMerhabalar,
Bir konu hakkında kararsız kaldım aslinda belli ama ben yine de sormak istedim şimdiden herkese teşekkürler..
Geçen günlerde eşim nöbette iken
Bebeğimin ateşi 39 geçince 112 aradım
2 tane kadın ekip geldi
O an hem uyskuzkuktan hem bebeğimin ateşinden ilk bebek acemiliği ile dikkat edemedim
Bana bu ateşin normal olduğunu ,kendisinin de bebeğinin zaman zaman ateşinin çıktığını!! Gibi esnaf ağzıyla konuştu.bbegimde kronik, doğumsal herhangi bir rahatsızlık var mı yok mu sormadan bunun normal olduğunu söyledi. sizi götüreyim ama ateş normal bebeklerde siz bilirsiniz gibi yarim yamalak cevaplar verip, götürmemek için kırk takla atti attı diyorum çünkü ozlelikle biri çok baskındı dger kadın geri planda kaldı. evet geçmiş bitmiş ama şimdi düşününce ne kadar sinir bozucu bir durum olduğunu anladım
Sizce şikayet edilmeli mi?
Aradığımda 39.5 ti.acaba ates dusmusmuydu onlar geldiginde yani atesi normal demis ya hani. 39 yuksek atestir
Gecirmez cocuklar 41-42 dereceye kadar kaldirir ates.Simdi bunu okuyan 40 derece atesli cocuklu anneleri uzmeye gerek yok.Edilmeli tabiki ayrıca 39 derece yuksek 40 olsa cocuk havale gecirir Allah korumus
Bağlantıyı çözememeniz şaşırtmadıTeşekürler
Cahillik ile bu durum arasındaki bağlantıyı çözemedim
39 atese neden ambulans cagirdiniz?Kendiniz de goturebilirdiniz.24 saati asan yuksek ateste cagiriyor biizi drmuz.Merhabalar,
Bir konu hakkında kararsız kaldım aslinda belli ama ben yine de sormak istedim şimdiden herkese teşekkürler..
Geçen günlerde eşim nöbette iken
Bebeğimin ateşi 39 geçince 112 aradım
2 tane kadın ekip geldi
O an hem uyskuzkuktan hem bebeğimin ateşinden ilk bebek acemiliği ile dikkat edemedim
Bana bu ateşin normal olduğunu ,kendisinin de bebeğinin zaman zaman ateşinin çıktığını!! Gibi esnaf ağzıyla konuştu.bbegimde kronik, doğumsal herhangi bir rahatsızlık var mı yok mu sormadan bunun normal olduğunu söyledi. sizi götüreyim ama ateş normal bebeklerde siz bilirsiniz gibi yarim yamalak cevaplar verip, götürmemek için kırk takla atti attı diyorum çünkü ozlelikle biri çok baskındı dger kadın geri planda kaldı. evet geçmiş bitmiş ama şimdi düşününce ne kadar sinir bozucu bir durum olduğunu anladım
Sizce şikayet edilmeli mi?
Allah şaşırtmasın o zamanBağlantıyı çözememeniz şaşırtmadı
Sorun değil :)Teşekürler
Cahillik ile bu durum arasındaki bağlantıyı çözemedim
Şöyle söyleyeyim 20 sayfadır yazıyorum:)39 atese neden ambulans cagirdiniz?Kendiniz de goturebilirdiniz.24 saati asan yuksek ateste cagiriyor biizi drmuz.