Sigortacılar

Ceylan

BiHüzünSaklı ve BinUmutla
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
12.871
15
208
Kütahya
İyi günler,
Elementer(Araba,ev,kasko vs.) alanda sigortacıyım.Her türlü sorularınızı bilgim yettiyince yardımcı olmaya çalışacağım..

merhabalar
meslektaşımla sohbet etmek gayet güzel biz ankara sigorta ve liberty sigortanın Kütahya'nın yetkili acenteleriyiz

kaç senedir çalışmaktasın sorularını daima bilgi dağarcığım el verdiğince cevaplamaya hazırım

arkadaşlar merhaba biliyorum belki bu sizlik bir konu değildir ama belki nerden öğrenebiliris bunu söğlerseniz sevinirim burda üst komşum var kadın 55 yaşlarında birinci kocası ölmüş emekli maaşını 8 sene almış şimdi 16 senelik bir ikinci evliliği var adam çok geçimsiz şimdi bize sordu ama bilmiyorus sorusu:eşinden ayrılsa ilk eşinden olan emekli maaşını yeniden alabilirmi ilgilenirseniz yada kimden öğrenebiliris söğlerseniz sevinirimm

merhabalar trafik sigortası(zorunlu mali sorumluluk sigortası)kaza esnasında karşı tarafa sorumlu olduğu için kesilir.şöyle izah ediyim kaza yaptığında a sürücü hemde suçlu olunca devlet karşı tarafı koruyabilmek için zorunlu kılar bu poliçeyi ve karşı tarafın hasarını 12.500 milyar a kadar öder .kasko yaptırma zorunluluğu yoktur arabanı düşünen herkes yaptırmalı a sürücü suçlu da olsa kendi aracını yaptırırken kaskosundan yaptırır ve 12.500 milyarın üstünde hasar varsa karşı tarafın yetmediği yerde trafik sigortasına yardımcı oluur..

muhtemelen alabiliyor ama güniçerisinde daha bilgili arkadaşlarımdan öğrenip size döneceğim bu konu benim kapsam dışımda ama yardım etmeye çalışacağım

O da ayni sen otobüslerden bahsediyorsun dimi?hiç bir şirket otobüs sigortasi yapma avantaji olmadiği için resmen bizlere denilen yapmayin çünkü hasar oldu mu kişi başina tedavi vefat lari katilinca bir otobüse ödenen meblağ çok fazladir.oyuzden sigorta zorunlu yine kasko zorunlu değil..

Mantik ayni müşteriyi ikna ederken hususi otolardaki gibi izah edebilirsin

Trafik kazalarında üçüncü şahıslar için ortaya çıkan hasarın, Trafik Sigortası teminatlarının üzerinde kalan kısmı isteğe bağlı olarak yaptırılan KASKO poliçesiyle birlikte ek teminat olarak alınabilen İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı tarafından karşılanmaktadır.

Trafik kazalarında İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı'nın devre girmesi ile ilgili örnek vermek gerekirse;
Sigortalı taşıtı ile bir başka taşıta % 50 kusurlu olarak zarar vermiş ve hasar meblağı 10 Milyar TL olarak belirlenmiştir. Sigortalının Trafik Sigortası maddi hasar teminatı 4 Milyar TL'dır. Sigortalının aynı zamanda isteğiyle yaptırmış olduğu KASKO poliçesi de bulunmaktadır. KASKO poliçesiyle satın almış olduğu İhtiyari Mali Mesuliyet ek teminat limiti 6 Milyar TL'dir.

Kaza ile ilgili olarak açılan hasar dosyasında Trafik ve İhtiyari Mali Mesuliyet teminatlarından ödenecek tutarlar aşağıdaki şekilde bulunabilir.

Sigortalının ödemek durumunda olduğu hasar tutarı:

10.000.000.000.TL x % 50 = 5.000.000.000.TL'dir.
Trafik dosyasından ödenebilecek hasar tutarı teminat limiti olan 4.000.000.000.TL'dir.

Hasarın geriye kalan 1.000.000.000.TL'lik tutarı (5.000.000.000 - 4.000.000.000 ), limitleri kapsamında KASKO poliçesi İhtiyari Mali Mesuliyet ek teminatından karşılanabilecektir.

İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı limitlerine kadar olan tutarı ödeyecek olup bu limit isteğe bağlı olarak belirlenebilmektedir.

bunlar kasko yapılırken her türlü araça verilebilmektedir.(kamyonet,Hususi,Kamyon vs.)

İ.M.M tamamıyla senin verceğin teminatlara bağlı limitleri yüksek verdikçe fiyatlar değişebilir ...
Biraz işlerim vardı geç cevap verdim kusura bakma çiçekler içinde çok teşekkür ederim..

örneğin liberty sigortada yok ayrı olarak ama ankara sigorta da teminatlara ek olarak kesiliyor Biz direk kasko dahilinde teminatları oynadığımız için gerek duymuyor müşterilerimiz yani bir nevi ek masraf olarak düşünülüyor

kasko isteğe bağlıdır hiçbir zorunluluğu yok..Koltuk sigortası da şehirlerarası ve şehiriçi ulaşımşlarda yolculuk ederken yine kazada müşterilerine ödeyebieceği tazminat olarak düşün ve karşı tarafı o da karşılar aslına bakılırsa hepsi aynı mantık sadece isimleri farklı aralarında bir teminatlar farkllı koltuk sigortasında 100.000ytl yeni yönetmeliğe göre 125.000ytl çıktı

Ben bankacıyım ama Anadolu Sigorta Servisinde çalışıyorum bankayla pek alakam yok şakkıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…