Devam değilmi perşin?hadi kızlar nefsimizin kölesi olmalıyım,irademizi kullanalım ve içmeyelim :)
Devam değilmi perşin?
Bugün sakız çiğnemekten çenem ağrıdı... Hala durmadan birşeyler olsun istiyorum elimde,
atıştırayım. Off ne kadar nefsime zayıfım bu yönde. Oysa ramazanda hiç aramazdım ben
sigarayı, hem aç karnına sigara içemediğimden, hemde nasılsa iftarda içerim rahatlığı vardı
galiba. Ama olsun bakalım bu kadar dayandım, dahada dayanırım galiba. En çok gece bu
saatte çöktü nedense.
Açılın ben geldim kızlarkaydirigubbakcemile anlatıcaklarım var...
8-9 yıl aralıksız sigara içtim taa 13-14 yaşlarımdan beri kimi zaman 1 paket kimi zaman daha fazla... O yaşlardan gençlik enerjisiyle anlayamıyor tabii insan ama 20den sonra ağırlığını hissettim hep ama hiç bırakmaya bile cesaret edemedim..
Evlendim yine içtim eşim evlendiğimiz yıl sigarayı bıraktı ama ben ondan sonra 4 yıl daha içtim o pis şeyi...
Ama bıraktım geçen yıl aralık ayında bir yıldan fazla oldu.. Ki çevremde tüm arkadaşlarım sigara kullanıyor malesef..İlk birkaç hafta rüyalarımda içtim ah o yemeklerden sonra yokmu...ama geçti...Geçiyor..Allahım dünya varmış diyorsunuz..Evimin boyasını değiştirdim şimdi sigara içtirmiyorum içecek olan balkona :dilcikar: Kokusuna tahammülüm yok :bbo::bbo: nasıl içmişim onu yıllarca...Hayatım boyunca kendim için yaptığım en iyi şey şu sigarayı bırakmaktır...
sefamolsun; yazdıkların çok hoşuma gitti. Ne güzel başarmışsın. Tebrik ederima.s..
Peki bu dönemde hiç ek bir destek falan aldınmı? ne bileyim hani o çok sancılı
anlar var ya; o zamanlar ne yaptın. Elin boş kalınca herşeye saldırıyorsun,
sakız çiğnemekten dediğim gibi yoruldum. Hani o ilk hafta atlatınca gelir sanki
sonrası. Birde gerçekten o kadar içtikten sonra tiksinebiliyor mu insan? merak
ediyorum. Bana hep aslında hoşlarına gider de bozuntuya vermemek için öyle derler gibi geliyordu da.-tatlicadiarzu-
Çok sağol arkadaşım. İnşallah izleteceğim ona...a.skendin için değilse bırakamazsın yine başlarsın eşine anlat durumu hazır olduğunda bırakırsın değilse tekrar başlarsın uzman tvyi izleyin bağımlılık kısmını eşinle beraber belki sana baskı yapmaktanda vazgeçer bırak diye
Bugün buraya yazsammı, yazmasam mı bilemedim bir türlü.
Off ben bugün dayanamayıp 1 tane sigara içtim. Ondan bu yana
kendimi çok suçlu hissediyorum, vicdan azabı gibi. Aslında çok
hissetmiyeceğim belki ama eşim sağolsun durmadan söylendi...
hatta küstü bile bana. Her lafı buraya getiriyor. Sanki bu kadar
üstelemese daha kolay olacak herşey. Ama sonra bir daha içmedim.
Bakalım şimdilik iyi gidiyor .:lepi:
olsun önemli olan miktarı arttırmamak,birden kesmek daha zor oluyorbenim şansım etrafımda evde sigara içen kimse yok o yüzden çok aklıma gelmiyor..ama kokusunu duyarsam canım istiyor yarın hiç içmezsin inşallah canım :)
olsun önemli olan miktarı arttırmamak,birden kesmek daha zor oluyorbenim şansım etrafımda evde sigara içen kimse yok o yüzden çok aklıma gelmiyor..ama kokusunu duyarsam canım istiyor yarın hiç içmezsin inşallah canım :)
ya arkadaşlar bende yaklaşık 15 senden beri içiyorum.ama artıık bırakmak istiyorum,yapamıyorum.nasıl oldum biliyonuzmu,çok zayıfladım,yemek yiyemiyorum hep sigara içmek istiyorum.birazda iradeye dayanıyor herşey.ama yapıcam.hele hele şu iki günden beri bayağı azaltım.tamamen bırakınca dönücem ben sizi dualarınızı bekliyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?