Sigarayı bıraktım..

Çok şükür ilk 24 saati atlattık. Bugün çok zor, gerçekten ne kadar bağımlı olduğumu iyice
anladım. Tam 18 yıllık bir tiryakiliğim var. Bu dönem içinde hiç bırakmadım. eşim sanki
benden daha güçlü yada öyle görünüyor. Değişiklik olsun diye Düzceye gezmeye gittik.
Ama hepbirşeyler eksik. Sanki oruç tutuyorum ve iftar hiç olmuyor.:roflol:
Aslında atlatıcam ben bunu gibi gelmeye başladı. Nasılsa birgün geçti diyorum.
Ama benimki galiba geri tepme olayı, hani eşim istedi birden söyledi ya, o söylediği
için onun yüzünden değilde kendi irademle bırakmış olmak isterdim. Sonuçta içmeme engel
olan yine kendi iradem ama karar ona aitti. Dün şok oldum birden söyleyince. Bugün de
didişip durduk bakalım Allah sonumuz hayır etsin. Ama direniceğim bundan eminim.

hadi kızlar nefsimizin kölesi olmalıyım,irademizi kullanalım ve içmeyelim :)
Devam değilmi perşin?
Bugün sakız çiğnemekten çenem ağrıdı... Hala durmadan birşeyler olsun istiyorum elimde,
atıştırayım. Off ne kadar nefsime zayıfım bu yönde. Oysa ramazanda hiç aramazdım ben
sigarayı, hem aç karnına sigara içemediğimden, hemde nasılsa iftarda içerim rahatlığı vardı
galiba. Ama olsun bakalım bu kadar dayandım, dahada dayanırım galiba. En çok gece bu
saatte çöktü nedense.

kızlar 3. günüm bgn çok niyetimi bozdum içicem fln diye ama bırakma sebeplerimi düşününce vazgeçiyorum sebeplerim daha hoş şeyler
şimdi bile ara ara esiyo istek ama içmiycem
1 ay sonra bile buraya yazmak istiyorum

devam devam :) sürekli canım birşeyler yemek istiyor kilo alacağım bu gidişle
ama içmeyeceğim sabır sabır sabır :)

uzman tvdeki sigarayla ilgili videoları izlesene doğru bildiğimiz ne kadar çok yanlış var kızlar kaliteli bi hayat için bırakıyoruz kimse için değil kendimiz için ok

Bugün buraya yazsammı, yazmasam mı bilemedim bir türlü.
Off ben bugün dayanamayıp 1 tane sigara içtim. Ondan bu yana
kendimi çok suçlu hissediyorum, vicdan azabı gibi. Aslında çok
hissetmiyeceğim belki ama eşim sağolsun durmadan söylendi...
hatta küstü bile bana. Her lafı buraya getiriyor. Sanki bu kadar
üstelemese daha kolay olacak herşey. Ama sonra bir daha içmedim.
Bakalım şimdilik iyi gidiyor .
:lepi:

Açılın ben geldim kızlarkaydirigubbakcemile anlatıcaklarım var...

8-9 yıl aralıksız sigara içtim taa 13-14 yaşlarımdan beri kimi zaman 1 paket kimi zaman daha fazla... O yaşlardan gençlik enerjisiyle anlayamıyor tabii insan ama 20den sonra ağırlığını hissettim hep ama hiç bırakmaya cesaret bile edemedim..

Evlendim yine içtim eşim evlendiğimiz yıl sigarayı bıraktı ama ben ondan sonra 4 yıl daha içtim o pis şeyi...

Ama bıraktım geçen yıl aralık ayında bir yıldan fazla oldu.. Ki çevremde tüm arkadaşlarım sigara kullanıyor malesef..İlk birkaç hafta rüyalarımda içtim ah o yemeklerden sonra yokmu...ama geçti...Geçiyor..Allahım dünya varmış diyorsunuz..Evimin boyasını değiştirdim şimdi sigara içtirmiyorum içecek olan balkona :dilcikar: Kokusuna tahammülüm yok :bbo::bbo: nasıl içmişim onu yıllarca...Hayatım boyunca kendim için yaptığım en iyi şey şu sigarayı bırakmaktır...

Son düzenleme:
kendin için değilse bırakamazsın yine başlarsın eşine anlat durumu hazır olduğunda bırakırsın değilse tekrar başlarsın uzman tvyi izleyin bağımlılık kısmını eşinle beraber belki sana baskı yapmaktanda vazgeçer bırak diye

ayakta alkışlıyom seni harika bi özet benim 3. günüm bgn hihoyyyt

sefamolsun; yazdıkların çok hoşuma gitti. Ne güzel başarmışsın. Tebrik ederima.s..
Peki bu dönemde hiç ek bir destek falan aldınmı? ne bileyim hani o çok sancılı
anlar var ya; o zamanlar ne yaptın. Elin boş kalınca herşeye saldırıyorsun,
sakız çiğnemekten dediğim gibi yoruldum. Hani o ilk hafta atlatınca gelir sanki
sonrası. Birde gerçekten o kadar içtikten sonra tiksinebiliyor mu insan? merak
ediyorum. Bana hep aslında hoşlarına gider de bozuntuya vermemek için öyle derler gibi geliyordu da.
-tatlicadiarzu-

Normaldede çok sakin mizaçlı bir insan değildim ama ilk ay aşırı derecede sinirliydim. Hep rüyalarımda içiyordum üstüne birde pişman olup kabus görmüş gibi uyanıyordum.Hiç kolay değil gerçekten başlarda çok zor yaşamayan bilemez.

Ama sonra, ikinci hayatımı yaşıyorum sanki.. Giysilerim mis gibi kokuyor evim mis gibi herşeyin havası değişiyor inan. Ayrıca öyle bir rahatlıyorsunki kuş gibi ne sinir kalıyor zamanla ne bişey..

Ve gerçekten tiksiniyorsun işyerimde kendi elimle sigara ikram ediyorum inanmazsın hiç aklıma gelmiyor yani unuttum ben onu yaa..

Harika bir duygu, temizlik ferahlık hiçbirşeye değişilmez.Sabahları ağzınızdaki o ihrenç tad için bile bırakılır be kızlar..

Sağlık hususuna hiç değinmiyorum bile...:içelim:

Yemek konusundada, son bir yılda 8 kilo aldım şimdi onu vermeye çalışıyorum... ;-))

Bide spora gidiyorum 3 gün

ama herşeye rağmen değer diyorum ...

Çok sağol arkadaşım. İnşallah izleteceğim ona...a.s
Ama belki yarın çünkü; O bir akrep erkeği, o bir laz; üstelik iki gündür sigarasız:roflol:
yani çok gergin bir sakinlesin ben anlatırım ona . güzel güzel...CADIARZU

Ben cuma günü biorezonans yaptırdım.İlk seansıydı 4 e kadar tekrarlanabileceğini söylediler.Yanlız 10 gün önce kardeşim yaptırdı Ankara da onun anlattığı gibi değil sanki burda yapılan ama faydası var yoksa daha önceki denemelerimde yarın öğlen 72 saat olacak mümkün değil sabredememdi:)

olsun önemli olan miktarı arttırmamak,birden kesmek daha zor oluyor benim şansım etrafımda evde sigara içen kimse yok o yüzden çok aklıma gelmiyor..ama kokusunu duyarsam canım istiyor yarın hiç içmezsin inşallah canım :)

Sağol canım, teşekkürler. İnşallah yarın hiç içmeyeceğim. 18 yıl içtikten sonra zormuş.
Ama iyikide içtim bugün; yani aklıma takılıp duracağına içmiş oldum. İçtim ve gördüm ki
öyle ahım, şahım birşey olmadı, işin büyüsü kaçtı biraz o kadar. Olsun toparlarım ben
yine inşallah, hem ben toparlayamasamda derleyip toplayacak biri var zaten yanıbaşımda.-tatlicadiarzu-

Asıl azaltmak işkence bence:).Saatle vs içince gözüm saatte kalırdı hep

ya arkadaşlar bende yaklaşık 15 senden beri içiyorum.ama artıık bırakmak istiyorum,yapamıyorum.nasıl oldum biliyonuzmu,çok zayıfladım,yemek yiyemiyorum hep sigara içmek istiyorum.birazda iradeye dayanıyor herşey.ama yapıcam.hele hele şu iki günden beri bayağı azaltım.tamamen bırakınca dönücem ben sizi dualarınızı bekliyom

bende de aynı sorun vardı ..yemek yemek hiç istemiyordum..şimdi sürekli yemek yiyorum :) istemek yeterli canım..yapabileceğine ben inanıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…