• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bıraktım..

kızlar ben günde 1 pkt içiyodubgn sabahtandır hiç içmedim psikolojim kabullendi içmemem gerektiğini
ama şimdi müthiş bi uyuşma var vücudumda başım dönüyo kulaklarım çınlıyo hiç iyi deilim acaba psikolojik mi siz bunları yaşadınızmı

konumu açmışsın :) ;üniversitede başladım içmeye 7-8 yıl olmuş,ilk zamanlar tek tüktü,zamanla arttı kimi haftalar günde 1 paket içtiğim oluyordu,sonra abarttığımı düşünüp 2-3 gün hiç içmiyordum,son zamanlarda iyice azaltamama rağmen (günde 3-4 tane),hiç çıkaramadım hayatımdan,teşebbüs bile etmedim,çünkü ben bağımlı değildim,benimkisi keyiftendi,duracağım yeri bildirdim,bildiğim için 8 senedir hayatımdaymış aptallığa bak :), ve hep derdim ki ya sen zaten günde 2-3 tane içiyosun,içsen de birşey olmaz,fazla zararı yok sana,ama bu düşünceymiş beni bağımlı yapan.Bırakmam da kendi irademle olmadı,ateşli bir hastalık sonucu yataklara düşünce 1 hafta boyunca içemedim,su bile içemiyordum,o süreçte kendimi dinlendirme kararı kaldım,kısa vadeli hedefler koydum 3 gün içmeyeceğim gibi mesela,sonra 3 gün bitince yine hedef koydum,bıraktım diye başlamadım,''kendini dinlendirmek''olarak adlandırdım bunu,bırakmak kelimesi yerine daha yumuşak ve kabul edilebilir geldi,benim yöntemim bu şimdilik ve 28.günüm bugün,özlüyorum sıcak bir kahvenin yanında kokusu burnuma geliyor ama giderek bu his azalıyor sanki,ve hareketlerimde,iştahım da acaip farketti,gel destek olalım birbirimize,buraya yazmakla sorumluluk duygusu artar belki,şu kadar gün içmedim tarzı birşey,bırakan arkadaşlar da yazsın yöntemlerini yada ne kadardık içmediklerini,seni anlıyorum,desteğe ihtiyacım olduğunu hissediyorum zaman zaman,ha birde sigara içilen yerlerden uzak duruyorum,eşim,kardeşim artık yanımda içmiyor bunu da rica edebilirsin sevdiklerinden,Allah yardımcımız olsun.

sağol tatlım ço tşkr şimdi dışarı çıkcam müthiş bi ağlama isteği var
ayrıca sonuna kadar sürdürecem be şimdilik 1.5 ay içmiycem diyorum
bu süreyi gitgide uzatıcam
6 sene boyunca içtim şu zıkkı öyle zamanlar günde 2 paket içmişim artık
son şı 3 gün zor geçecek ama geçecek

kızlar ben günde 1 pkt içiyodubgn sabahtandır hiç içmedim psikolojim kabullendi içmemem gerektiğini
ama şimdi müthiş bi uyuşma var vücudumda başım dönüyo kulaklarım çınlıyo hiç iyi deilim acaba psikolojik mi siz bunları yaşadınızmı

psikolojik olabilir..bende ilk gün çok sinirliydim sonra yavaş yavaş geçmeye başladı :) şeytan dürtüyor git sigara al diye :( nefsime hakim olmalıyım ama !!!

Sigarayı bırakanları tebrik ediyorum.a.s Aslında bıraktıktan sonra kilo almayanlar için daha kolaydır sanırım. Ben birkaç yıl önce bırakmıştım. Desteksiz bırakamadım. Bırakmayı düşünenler için deneyimlerimi yazmak istiyorum. Akupunktur ve nikotin bantları: etkilemedi. Nikotin sakızı: İyi geldi ama mide rahatsızlığımdan dolayı yanma yaptı. Sonunda eczaneden zyban aldım ve çok iyi geldi. Hem kilo yapmadı hem de stresimi aldı. Aylar sonra misafirlikte kahve ile bir tane yakayım dedim:kahve: 1-2 derken yine yarım pakete geldim.Çok üzgünüm çoook 2 yıl önce şarjlı bırakma ürünlerinden aldım kullanırken bakanlık yasakladı. Bahane arıyormuşum tekrar devam. Bu yılbaşından sonra bırakmaya karar vermiştim. Bu sefer zyban almadım. Bir hafta her sigarayı karabaşotu ve toz karanfili dilimin üstüne koyarak içtim. Zamanla sigara aklına geldiğinde o tat aklına geliyor ve istemiyorsun. Sonrasında da sigaratix diye bitkisel şeker kullandım. Çok tatlı değil.İçinde birçok baharatlar var ve uzun süre erimiyor ağızda oyalıyor. süprizzzzz

kızlar benim ilk günüm yıllar sonra bile bu kadar saat sigarasız durmam müthiş bişi
önceleri bırakacam diyor sabah uyanır uyanmaz yakıyıdum
dünden kalan paketimide birine verdim hiç canımı acıtmadı vermek çünki kararlıyım bundan sonra bile bile kendimi zehirlemiycem

bende bırakmak istiyorummmmmmm
ama bu yazıyı okuyunca bile yaktım bitane:delphin:
ne kadar iradesizim yaaaa

tüm dumansız yaşam sürmek için o zehiri birakanları kutluyorum a.s.
her zaman yazıyorum ben bıraktıysam herkes bırakır diye
çünkü ben sigarayı içmiyor adeta yiyordum hem de günde 2 paketi geçtiği bile oluyordu maalesef :oklava:
ilk bıraktığımda 13 ay içmedim sonra bir travma yaşadım ve yaktım bir tane o birtanenin sonu gelmedi tabi ki tam 4 ay full içtim sonra yine sigara içiyorum diye kendimden nefret etmeye başladım ve bıraktım 13 ay oldu yine o birtaneyi içmicem içersem devamının geleceğini biliyorum cola içmeyi sevmeyen ben sigarayı bıraktıktan sonra yemek sonrası krizi önlemek için bir bardak içtim krizler geçince sonra onu da içmeyi bıraktım bol bol patlıcan tükettim sık sık su içtim ilk bıraktığım zaman bant yardımıyla bırakmıştım ama ikincide nicotinelle bantı sadece üç gün taktım o kadar a.s
sigara sağlığı bozar diye okudukça bir sigara daha yakıyordum
nasılsa sadece kendimden sorumluyum diye düşünüp sigarayla arama girecek herşeyden nefret ediyordum
beni pis kokmam ofisimin evimin pis kokması duman altı kalmam üstüme başıma o iğrenç kokunun sinmesi çok etkiledi
sigarayı yeni bırakanlara tavsiyem bırakmak için sizi ne etkilediğini ön plana çıkarıp onu düşünmek çünkü herşeyde olduğu gibi bunda da beyin en önemli faktör
hepinize başarılar diliyorum :1hug:

Tamda bugün hatta az önce, eşim hadi artık bırakalım bu sigarayı dedi. Hiç aklımdan geçmeyen bir anda.
O da nerden çıktı, bu senin kararın dedim. Bırakacağıma inanmıyorum ya; benimle mi başladın sigaraya
dedim sen bırak. Yok olmaz hadi gel birbirimize destek olalım dedi. ne kadar haklı olduğunu biliyorum
ama hiç hazır değilim. Kk da hiç girmediğim topikti burası. Şimdi didik didik okuyorum. Allahım nasıl
olacak bilmem. İnşallah başarırız. Korkuyorum pes etmekten. Sanki son bir tane doyasıya içmeliyim
gibi geliyor. Hatta bir kaç tane. Nefsime nasıl hakim olacağım. Eşim de çok kararlı offff....
:delphin:

arkadaşım sakın devam etme..bünyen alışacaktır zamanla..sıkıntı yapma kendine..bende içtim 6 sene.hemde çok içtim..sonra içim sıkışmaya başladı..bir anda bıraktım..bırakış o bırakış ..bidaha içmedim..zaten öyle olması gerek,,başka türlü bırakamaz insan..yok bitaneden bişi olmaz yok azaltayım demeklede olmaz..birden bırakınca gerisi gelir...sakız çiğneyin..meyve yiyin..yani kilo aldırıcak şeylerden kaçının tabiki..sonra sigarayı bıraktım diye kendini yemeğe verenler ipin ucunu kaçırmış oluyo..sonrada kilolarla uğraş...onun için dikkat etmek lazım..bende öyle yaptım..çok şükür şimdi çok rahatım ..kilo derdimde yok..valla tavsiye ederim herkese..sağlıklı yaşamak varken ne diye bile bile zehirliyelim kendimizi ..öyle değilmi bayanlar...??? hadi bakalım ..mücadele etmeye devam....pes etmek yok ..vazgeçmek yok...

arkadaşım sakın devam etme..bünyen alışacaktır zamanla..sıkıntı yapma kendine..bende içtim 6 sene.hemde çok içtim..sonra içim sıkışmaya başladı..bir anda bıraktım..bırakış o bırakış ..bidaha içmedim..zaten öyle olması gerek,,başka türlü bırakamaz insan..yok bitaneden bişi olmaz yok azaltayım demeklede olmaz..birden bırakınca gerisi gelir...sakız çiğneyin..meyve yiyin..yani kilo aldırıcak şeylerden kaçının tabiki..sonra sigarayı bıraktım diye kendini yemeğe verenler ipin ucunu kaçırmış oluyo..sonrada kilolarla uğraş...onun için dikkat etmek lazım..bende öyle yaptım..çok şükür şimdi çok rahatım ..kilo derdimde yok..valla tavsiye ederim herkese..sağlıklı yaşamak varken ne diye bile bile zehirliyelim kendimizi ..öyle değilmi bayanlar...??? hadi bakalım ..mücadele etmeye devam....pes etmek yok ..vazgeçmek yok...
Sağol canım. peki sigarayı bırakırken ek bir şey, yani destek ürün vs kullandınmı.
Biz eşimle konuşalı yaklaşık 2 saat olacak. Şimdiden çok özledim sigara içmeyi.
Allahım ne kötü birşey bu böyle. Ne kadar bağımlı olduğumu şimdi daha iyi anladım.
Tamda diyet yapmaya başlamıştım bu hafta. Dediğin gibi sakız daha doğru olur sanıyorum. Neyle bu boşluğu doldururum bilmiyorum. tek bildiğim eşim çok kararlı.:1shok:
Keşke bende onun gibi olsam. Ama pes etmeyeceğim inşallah.
:delphin:

bugün ilk kez cesaret edip buraya girdim.. bende birakanlar arasinda olmak istiyom :( sanki birakinca hayatim bi bosluk icinde olacakmis gibi geliyor.. biliyom yanlis düsünce.. simdiye kadar hic denemedim bile birakmayi.. "SIGARA" esimle en büyük sorunumuzdu evlilimizde.. o icmiyor ben iciyorum diye ne ayrilma durumlara gelmistik ama inat ettim ictim.. simdi esim karismiyo bende birakmak istiyom bu seferde cok korkuyorum :(

ben bgnde içmedim hiç sigarasız 2. günüm bende bırakınca büyük bi boşluk olur diye düşünmüştüm ama aksi renkler daha güzel nefes alabilmek daha güzel beyninize kabul ettirirseniz bırakırsınız

benim 48 saat dolmak üzere ama arada iyi bi kriz basıyo olduğum yerden çıkma isteği mümkün değil duramıyom ve depresif bozukluk yapan başka haplarımda var kullandığım bebek için iyce streslerdeyim ama direneceğim

Cok istiyorum bende ama bir türlü kurtulamıyorum tmm bırakıcam artık diyorum ama en fazla bir kaç saat birde ben bırakabilsem :utangac:

Back