- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.079
- 548
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Nikotin istiyor beyin. Maalesef ki işkence çeke çeke içiyorumBabam annem eşim bıraktı uzun yıllar oldu 2 yıldır içmeyle ne kadar tiryaki olabilirsin ki bide öğürerek içip hala içmeyi istemek
Bunun bi açıklaması yok inanın çok haklısınız benim yaşadığım vijdan azabı zaten ömür boyu devam edecek ve geçmiyorda hafiflemiyorda bende gebe iken sigara içenlere çok kızardım hatta bigün hastane önünde bi gebe bayanla tartıştım bile biz gebe kalmak için nelerden vazgeçiyoruz ne acılar çekiyoruz siz Allahın verdiğini zehirliyosunuz dedim ve hamile kaldığım zaman canım gece gündüz sigara istedi içmeyince stres sinir öldürdü beni ve bununla alakalı çok doktora gittim hepside bu olağan bişey hormonlardan da olabilir elinde sigara ile doğuma giden çok kişi var bunun tedavisi yok çaresi yok tek çare iradeniz denildi maalesefki iradesiz çıktım ben engel olamadım buna bağımlı olmayan anlamaz sigara içmek var içmek var ben bağımlıyım ileri derecede keşke olmasaydı bende hoşnut değilim bu illetten ama bu başka bişey hiç bişey bebeğinden kıymetli olamaz ama şeytan fısıldıyor insanın kulağınaSizi üzmek için yazmayayım dedim ama,4 yıl bebek tedavisi görüp hamile kalıp nasıl sigaraya devam edebildiniz.
Bende sigara kullaniyorum.
Bebeğim kendiliğinden oldu,ama cok zor oldu.
Hatta anne olmak istiyorum ile ilgili cok konum var burda.
Hamile olduğumu öğrendiğim gün sigarayi biraktim.
Bebeğim emzirmeyi birakana kadarda agzima sürmedim.
Şimdi günde bikaç tane içiyorum.
Sizin adiniza çok üzüldüm ama inşallah yine hamile kalirsiniz ve bebeginiz sigarayi birakmaniza bu defa sebep olur
Kayınvalidem kalp krizi şüphesi ile götürüldüğü hastahanenin kolidorunda iki kez kalbi durunca ve orada tekrar döndürülünce bıraktı sevgilisini! O aşamaya gelmek lazım diye düşünüyorum.Ben sigarayı o kadar çok seviyorum ki, hatta içerken adeta sigarayla sevişiyorum o kadar
10 yıldır aktıf içiciyim hiç bişey fayda etmedi bende konuyu takipteyim .
Ben izledim hicbir ise yaramadi insallah sende yararO
Nasıl bir yöntem araştırdım ama pek bilgi bulamadım anlatır mısın
Kac saat oldu icmeyeli nasil hissediyorsun18 yaşından beri içiyorum, şu an 30 yaşındayım ve bugün bırakma kararı aldım. Son sigaramı içeyim de demedim. İçinde daha 8 tane varken çöpe attım. Her şey beyinde bitiyor. Bir kaç gün önce buna benzer konu açan birine “bırakamıyorum” diye yazmıştım. 2 gün önce balgam şikayetiyle doktora gittim. İlk sorduğu şey “sigara içiyor musun” oldu. O gün aldım bu kararı ve bugün uygulamaya koyuldum. Siz de yeter ki inanın.
6 saate yakın oldu. Normalde günde rahat 1-1,5. paket içiyor(d)um. Aklıma geldiği oluyor, yeni bıraktığım için sanırım. Geldikçe su, yeşilçay içiyorum. Bir de sakız çiğniyorum bir kaç saattir. Baş parmağımda titreme var. Bu 2 saatlik dersteyken içemeyince de oluyordu. Alışınca geçer diye düşünüyorum.Kac saat oldu icmeyeli nasil hissediyorsun
Bir musibet bin nasihatten iyidir sözü gerçekten çok doğru. Sanırım akıllanmak için sağlığımızdan olmayı bekliyoruzKayınvalidem kalp krizi şüphesi ile götürüldüğü hastahanenin kolidorunda iki kez kalbi durunca ve orada tekrar döndürülünce bıraktı sevgilisini! O aşamaya gelmek lazım diye düşünüyorum.
Ben 50 liralık ilaçla önce kendim, sonra eşim, en sonda babamı bıraktırdım. Bizdeki fakir şansı oldu, bir paket ilaçla nerdeyse yedi sülale sigarayı bırakacaktıkKendimi anlatayım ki ben bile bıraktıysam gerisini siz tahmin edin. Ben o kadar keyif alıyordum ki sigaradan, hamile bile kalsam, ciddi rahatsızlığım bile olsa gene de bırakmam o kadar seviyorum derdim. Sizin gibi hiç şikayetim de yoktu, üstümün, dişimin, başımın koktuğunu bile düşünmezdim, o derece aşıktım sigaraya.
Neyse bir gün bu ilaçla ilgili bir şeyler okudum, ve "hadi ordan" diye sırf ilaçla inatlaşmak için (evet işsizdim) gidip aldım. Ve kullanmaya başladım. 7 gün boyunca hem sigarayı içtim hem her gün bir ilaç. 8.gün ilacı iki tane almaya başlıyorsunuz. Bende kayış o gün koptu. Çarpıntı, heyecan, telaş, "biri beni takip mi ediyor acaba" paranoyası, uykusuzluk, iştahsızlık Neyse 8. gün pes edip ilacı bıraktım. Ertesi gün oldu ben sigara içmiyorum, bir gün geçti, iki gün geçti derken..Ben kim sigara tiryakisi kim..Tüm her şey sıfırlandı ve sigara hayatımdan gitti. (2 senedir temizim )
Baktım 60 tane ilaçtan, 10 tanesini kullanmışım 50 tanesi duruyor. Eee serde fakirlik var, dedim bu kalan israf olacak yazık40 yıllık tiryaki babamı aradım, anlattım, ilaçların geri kalanını babama yolladım, o da bıraktı (ilave olarak 2 ay daha kullanarak) sonra bir gün ilaç dolabını temizlerken baktım "aa sigara bırakma hapı". (Kedi gibi, gönderiyorum geri geliyor sanki ) 5-6 tablet araya karışmış, babama yollarken unutmuşum. Onu da çöp olmasın diye eşime yutturdum O da bir paket de ilave kullanarak sigarayı bıraktı
Özetle ben kafada falan bitirmedim, hayattaki tek aşkımdı, herkesi bırakırım onu bırakmam derken, bıraktım.
Not: Halil pazarlama gibi oldum ama hapın üreticisi ile ortaklığım yok200 liralık champixin muadili olan, hatta devletin bir dönem bedava verdiği zyban ile bıraktım.(50-60 lira arasındaydı)
Not 2: Ben 8 gün kullanabildim, 8 günde 5 kilo verdim, nerdeyse hiç uyumadım, kabuslar feciydi, paranoyalar tavan yapmıştı, ciddi yan etkisine maruz kaldım. Eşim kullandı , sadece suratta anlamsız sırıtış "bu hap beni mutlu ediyor, stresimi alıyor" diye polyanna gibi gezdi, başka bir yan etki yoktu. 55 yaşındaki babam kullandı, yan etkisi olmadı. Yani herkes için bünyede reaksiyonu farklı oldu. Dikkat edilmeli.
Umarım siz de sağlığınız için hangi yöntemle olursa olsun en kısa sürede sigarayı bırakırsınız.
Insallah gecer. Ay cok sevindim ya .6 saate yakın oldu. Normalde günde rahat 1-1,5. paket içiyor(d)um. Aklıma geldiği oluyor, yeni bıraktığım için sanırım. Geldikçe su, yeşilçay içiyorum. Bir de sakız çiğniyorum bir kaç saattir. Baş parmağımda titreme var. Bu 2 saatlik dersteyken içemeyince de oluyordu. Alışınca geçer diye düşünüyorum.
Motive edici inşallah bende bırakırım sizi tebrik ediyorumİki kez bırakmış biri olarak deneyimlerimi yazayım. İlkinde 11 yıl önceydi. Bir yılbaşı gecesi attım gitti. Çok düşünmedim. Çok düşününce yapılmıyor. Tam 8 sene ağzıma sürmedim.
Sonra en büyük hatam ara sıra eşimle keyif sigarası içmeye başlamak oldu. Ayda ya da 2 ayda bir, bi tane yakardım eşimle birlikte. Sonra sinirlenince içtim, üzülünce, canım sıkılınca içtim, çok yorulunca içtim, arkadaşım gelince kahveyle içtim. Aaa bir baktım yeniden günde bir paket sigara içmeye başlamışım.
Bir kere bırakınca bırakacaksınız sigarayı. Azaltarak sigara bırakılmaz. Ara sıra içerim bir şey olmaz da dememek lazım. Ara sıra içmek demek, kapıyı aralık bırakmak demek. Aralık kapı açılmaya mahkumdur bana göre. O yüzden tek seferde bırakıp o boşluğu sevdiğiniz bir şeylerle doldurduğunuzda sigarayı bırakmak zor değil.
Ben ikinci sigaraya başlayışımdan 1 sene sonra bırakmak istedim tekrar. Eşimin de yönlendirmesiyle azaltayım dedim. Birden bırakma, zor olur demişti bana. Hayatımda sigarayı bırakmakta en zorlandığım dönem o zaman oldu. Azaltmak demek, sürekli sigara düşünmekti benim için.
Sonra bu Ocak ayında yine bildiğim yönteme geri döndüm. Aniden ve tamamen bıraktım. Sigarayla ilgili kapıyı net bir şekilde kapatınca kopmak daha kolay oldu. Ve Ocak’tan beri tek bir sigara bile içmedim.
Kendime bir motivasyon nesnesi buldum bu arada. Sigara içerken ayda ne kadar para harcıyorsam sigara içmediğim her ay o parayı sevdiğim bir şey almak için harcıyorum. Ve kuralım şu, tek bir nefes bile içersem o parayı keyfim için harcayamam. Bu bana iyi geldi ve şu ana kadar hiç zorlanmadım.
Bu benim sigarayı bırakma tecrübem. Belki size de fikir olur.
Kayınvalidem kalp krizi şüphesi ile götürüldüğü hastahanenin kolidorunda iki kez kalbi durunca ve orada tekrar döndürülünce bıraktı sevgilisini! O aşamaya gelmek lazım diye düşünüyorum.
Arkadaşlar ben de şunu anlamıyorum yok 8 gündür bıraktım yok bugün bıraktım yok 6 saattir içmiyorum? Böyle bırakmış olmuyorsunuz ki? Nasıl yani normalde bir gün içmeden duramıyor musunuz ?
Benim bir ay boyunca günde bir paket içtiğimde oldu sonraki hafta hiç içmediğim de.Ama genelde günde 4-5 tane hafta en az 2 günde içmem. Ne yani bir haftacık içmeyince bırakmış mı oluyoruz?
Hatta bana göre 1 ay içmemek de iş değil. Ben sigaraya başlayan bir insan 1-2 yıl içmese bile bırakmasını düşük ihtimal buluyorum.
Bir yıl bırakmadan bıraktım hiç demeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?